danad 09.01.2007 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 danad, a kedy chcecie ruszać z budową??? i gdzie?? jkie przygotowania do bdowy czyniecie - czy kupujecie jakieś materiały już, z czego chcecie budować ściany?? Jeśli chodzi o nasz zmiany do projektu (odbicie lustrzane): 1. powiększenie łazienki dolnej o połowę pom. gospodarczego 2.dobudowanie niewelkiej garderoby na tarasie tylnym w rogu przy pokoju 9 (tam będzie nasza sypialnia) 3. likwidacja wykuszu 4. taras główny domu będzie nie z tyłu, ale z boku domu, będzie częściowo zadaszony (poprzez wyprowadzenie zadaszenia wykusza o 3 metry i podparcie go na słupach) 5. w kuchni niewielk spiżarka od strony ściany zewnętrznej 6. zmiana okien w salonie i kuchni 7.zmiana okrągłych kolumn na kwadratowe słupy Witam, 1)Proszę napisz na czym polegają zmiany okien , bo ja ciągle myślę nad tym, postanowiliśmy zmniejszć okno w kuchni, z przodu ale zastanawiamy się nad dodatkowym doświetleniem z boku. 2) Budować będziemy pod Wrocławiem 3) Dzisiaj zaczęliśmy ogladać się za materiałami, nasza P.Architekt powiedziała, że mamy budować z tego co dostaniemy najlepsze ceny, 4) Ocieplić chcielismy wełną (ale słyszymy, ze są problemy z towarem) 5) chcemy rozpocząc II połowa marca 6) ciągle myślimy o ogrzewaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 09.01.2007 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Mamamatinka chyba juz sobie wyobrazam to zadaszenie-mysle ze bedzie fajnie wygladalo pod warunkiem ze na dachu bedzie tez taka niska koperta-zeby dach nie schodzil zbyt nisko i nie zaslanial doplywu swiatla. Szkoda ze nie moge teraz zaczac budowac-obecna sytuacja na to mi nie pozwala-ale ciagle mysle nad "udoskonaleniem"Natalii.Bede jednak probowac przeniesc ten kominek bo wolalabym nie miec tv i kominka zaraz obok siebie. Co do schodow to sie nie upieram bo w sumie maja dobre polozenie tylko boje sie ze sa za strome-a moze jednak da sie cos z tym zrobic Danad nadal ponawiam zapytanie czy przy zmianie nachylenia dachu zmienil sie znacznie wyglad domku?czy wydluzyla sie kalenica czy wysokosc?Czy wydluzales tez krokwie? Harob oczywiscie tez zagladam na watek Melodii Ja nad ogrzewaniem duzo nie mysle bo na pewno bedzie to musialo byc paliwo stale (dlatego chcialabym podpiwniczyc czesc budynku) i piec pewnie bedzie na eko-groszek.Budowac bedziemy raczej z maksa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danad 09.01.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Mamamatinka chyba juz sobie wyobrazam to zadaszenie-mysle ze bedzie fajnie wygladalo pod warunkiem ze na dachu bedzie tez taka niska koperta-zeby dach nie schodzil zbyt nisko i nie zaslanial doplywu swiatla. Szkoda ze nie moge teraz zaczac budowac-obecna sytuacja na to mi nie pozwala-ale ciagle mysle nad "udoskonaleniem"Natalii.Bede jednak probowac przeniesc ten kominek bo wolalabym nie miec tv i kominka zaraz obok siebie. Co do schodow to sie nie upieram bo w sumie maja dobre polozenie tylko boje sie ze sa za strome-a moze jednak da sie cos z tym zrobic Danad nadal ponawiam zapytanie czy przy zmianie nachylenia dachu zmienil sie znacznie wyglad domku?czy wydluzyla sie kalenica czy wysokosc?Czy wydluzales tez krokwie? Harob oczywiscie tez zagladam na watek Melodii Ja nad ogrzewaniem duzo nie mysle bo na pewno bedzie to musialo byc paliwo stale (dlatego chcialabym podpiwniczyc czesc budynku) i piec pewnie bedzie na eko-groszek.Budowac bedziemy raczej z maksa. Nie mogę odpowiedziec czy zmiana nachylenia dachu zmieni wyglad itd , bo mój projekt jest w adaptacji, a ta zmiana było podyktowane plamen przestrzennego zabudowania terenu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 10.01.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Słuchajcie, czy myślicie, że ilości w sztukach podane w zestawieniu materiałów w projekcie sa prawidłowe i precyzyjne?? No bo w sobote chcemy kupić bloczki fundamentowe (2,85 brutto to jak na nasz rejon bardzo dobra cena - a u was jak jest??) No i w sumie mi wychodzi, że tych bloczków trzeba 2040 - zaokraglam to do 2050. Kurcze sporo. próbowałam wyliczyc sama te ilość, ale padłam, bo w sumie nie wiem ile tam będzie warstw tych bloczków. No to jak kupowac po prostu tak jak mówi zestawienie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 10.01.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Teoretycznie powinny byc prawidlowe ale z tego co czytalam to raczej kazdy przelicza sobie zestawienie jeszcze raz.(wierzba np czesto jest przewymiarowana)Jezeli masz mozliwosc daj to do przeliczenia swojemu kierownikowi budowy lub majstrowi ktory bedzie Ci stawial dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renia i arek chełm 13.01.2007 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 z balkonem wykombinowac na pewno można - inna sprawa czy to mam sens, ale skoro chcecie to na pewno sposób się znajdzie. Np. ci państwo od natalki w jabłonnej w pokoju górnym nad wykuszem jadalnianym maja zrobiona taka lukarnę z oknem. Wydaje mi się, że tam można by zrobić balkonik. Czyli de facto tam własnie gdzie piszesz. Ja projekt już mam i według mnie (a nie znam się na tym) na stropie jest takjakby tylko 1 pustak. Ale na stronie mozna chyba ściągnąć rysunek przekroju (albo poproś o przesłanie) to wtedy bedziesz widzieć. Widziałam natalke podniesioną o 2 pustaki i proporcjae ma jak najbardziej ok!!! A mi własnie zależało na domu niskim, takim przy ziemi i obawialam się tego, ale wygląda super!! Zmiana nachylenia dachu i wydłużenie kalenicy to juz powazna zmiana, kiedy myśmy rozmawiali z architeketemo ew. zmianach konstrukcji dachu na potrzeby zadaszenia taras (u nas taras będzie z boku domu - ten z tułu tez zostanie) to architekt powiedział, że wtedy to lepiej nowy projekt od podstaw zrobić niż przerabiac ten w tak znaczącym stopniu. Patrząc na Natalię wydaje mi się, że jeżeli ktoś chce ją podnieść - to proponyję max o jeden pustak, chyba, że zależy mu rzeczywiście na dużo większej przestrzeni na poddaszu. Moim zdaniem to podniesienie jest widoczne i mimo wszystko zmienia charakter budynku. Piszecie o tym, że przenosicie taras z boku domu. Czy będzie zadaszony? Jeśli tak to w jaki sposób. Proszę o krótki opis lub ewentualny rysunek na nasz adres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renia i arek chełm 13.01.2007 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 danad, a kedy chcecie ruszać z budową??? i gdzie?? jkie przygotowania do bdowy czyniecie - czy kupujecie jakieś materiały już, z czego chcecie budować ściany?? Jeśli chodzi o nasz zmiany do projektu (odbicie lustrzane): 1. powiększenie łazienki dolnej o połowę pom. gospodarczego 2.dobudowanie niewelkiej garderoby na tarasie tylnym w rogu przy pokoju 9 (tam będzie nasza sypialnia) 3. likwidacja wykuszu 4. taras główny domu będzie nie z tyłu, ale z boku domu, będzie częściowo zadaszony (poprzez wyprowadzenie zadaszenia wykusza o 3 metry i podparcie go na słupach) 5. w kuchni niewielk spiżarka od strony ściany zewnętrznej 6. zmiana okien w salonie i kuchni 7.zmiana okrągłych kolumn na kwadratowe słupy Mam jeszcze kilka pytań: - Co oznacza dobudowaliśmy garderobę. W jaki sposób? Prosimy o podpowiedź. - Gdzie umieściliście okna w salonie i w kuchni, a może zmiana dotyczy wielkości?. - Jakiej wielkości wyszedł wam taras pod zadaszeniem? My chcielibyśmy również zrobić taras z boku domu (Zależy nam na dużym, wygodnym, chroniącym przed deszczem i słońcem.), ale przy tym zlikwidować podcień z tyłu budynku, aby salon był bardziej doświetlony. Czy zadaszenie nad tarasem ma ten sam kąt nachylenia dachu? Czy kalenicę zadaszenia tarasu trzeba było podnieść do góry, aby zachować kąt dachu? Czy robiliście wizualizację jak to będzie wyglądać z od frontu? - Intryguje mnie również wasza wypowiedź na temat zmian w kuchni. Czy kuchnia jest ustawna po zmianie usytuowania spiżarni? Jak wkomponowaliście w swoje przemyślenia kuchenny słup konstrukcyjny i ściankę nośną? Czy w przejściu nie powstaje zbyt mało mniejsca? Czy przewidujecie w kuchni stolik? - Czy kominek pozostawiacie w tym samym miejscu? - Czy robiliście wizualizacje swoich zmian dotyczącą frontu budynku, tzn ściany frontowej garażu? Może macie jakieś szkice. Bardzo proszę o kontakt. Tym bardziej, że jeszcze nie zdecydowaliśmy się na wybór projektu. Po analizach Melodii, Wierzby II znów powróciliśmy do Natalii. Musimy dość szybko podjąć decyzję (najbliższy tydzień, góra dwa) Od wiosny twardo zaczynamy, już mamy umówionego wykonawcę, maszyna papierkowa poszła w ruch, a my jeszcze nie znaleźliśmy naszego wymarzonego "ideału". Myśleliśmy, że będzie zdecydowanie łatwiej, przy tak sprecyzowanych potrzebach i tak wielkiej ofercie projektów gotowych. Mam nadzieję, że wymiana poglądów na FORUM wpłynie na naszą decyzję. Czytając Wasze przemyślenia wydaje się nam, że podobnie myślimy. Rozwińcie swoje propozycje zmian. Będziemy wdzięczni jeżeli przelejecie je na rysunek i prześlecie nam na nasz adres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renia i arek chełm 15.01.2007 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2007 Czy ktaś z "Miłośników Natalii" zrobił coś ze schodami, gdzieś przeniósł, zlikwidował zabiegi? Jeśli tak to proszę o kilka słów. A może ktoś zmienił usytuowanie kominka. TV i kominek to zbyt dużo wrażeń na jednej ścianie. Zestawienie ich obok siebie nie jest korzystne, bowiem jedno z nich będzie bardziej zwracało na siebie uwagę, a wzrok wówczas się rozprasza. Najlepsze rozwiązanie to ustawienie na prostopadłych do siebie ścianach. Czy komuś to się udało. Napiszcie. Czy według was łazienka nie jest zbyt mała? Myślałam o powiększeniu salonu kosztem podcienia, przeniesieniu schodów gdzieś może do salonu (jeszcze nie wiem gdzie) i wówczas powiększenie łazienki, wydzielenie dużej garderoby w części sypialnej. Może ktoś to już zrobił. Proszę o ewentualne uwagi. halo!!! halo!!! odezwijcie się!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 16.01.2007 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 Hej!Jezeli chcesz przeniesc kominek to podobny projekt domku jest z firmy http://www.archi-projekt.com.pl/ .Domek aps 145.Jest to wersja bez uzytkowego poddasza ale istnieje mozliwosc "dorobienia" gory.Schody sa usytuowane wtedy pomiedzy kuchnia a salonem (w miejscu obecnego wc.Jezeli zwiekszysz salon w Natalii kosztem podcienia mysle ze byloby to mozliwe-tzn postawienie kominka prostopadle do sciany na ktorej bedzie tv.Jeszcze zobacz projekt Melodia-tam tez jest inaczej rozwiazana kwestia schodow ale raczej wtedy trzeba by bylo wydluzyc Natalke (jesli ktos nie potzrebuje wc to moze w tym miejscu mozna tez zaprojektowac nowa klatke schodowa) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 19.01.2007 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2007 Reniu i Arku, niestety cału mój (długaśny) wywód na temat naszych zmian przepadł całkiem bo podczas wczorjaszego orkanu - zanim wysłałam to mi internet padł. Kurcze szkoda, bo dużo napisałam i nawet na priva wam napisałam, żebyście sobie przeczytali. Sorki, teraz jestem w pracy i nie mam za bardzo czasu, ale obiecuję, że opisze co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 22.01.2007 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 wklejam zdjęcie naszej Natalki po zmianach - jedynie zmiana łazienki na tym rysunku jest nieaktualna - jednak dolna łazienkę powikeszamy o połowe pom. gosp. bo tak jak jest na tym rysunku jest bezsensu.http://img207.imageshack.us/img207/6338/natalkazmianyskomp5lq.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 22.01.2007 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 po kliknieciu rysunek jest większy. taras pod zadaszeniem będzie miał jakieś 12 m kw. - Renia, zalezało nam na tym samym co wam - spory zadaszony taras, ale bez zabierania światła salonowi. kuchnia po wygospodarowaniu spiżarki wydaje m sie ustawna - my stolu w kuchni nie chcemy - będzie w nim mini wyspa (bez agd) która od strony wejścia do kuchni będzie stanowić stoliczek na szybkie śniadanko. Widziałam natalkową kuchnie bez spiżarki na żywo i jak dla mnie w takiej wersji jest na prawdę duża - nawet za duża, bo od jednej szafki do drugiej nalatać się trzeba. Ja wolę troche mniejszą, ergonomicznie pomyślaną ale ze spiżarką. Przejście od słupa do drugiej ściany ma dokładnie 2,59 więc myslę, że to wystarczająco, my na tych 2,59 chcemy dać około 90 cm wyspę więc po obu stronach zostanie po 85 cm przejścia myślę że to wystarczy. Dokładnie jeszcze kuchni nie planowałam, ale architek tpowiedział, że wyspa sie zmieści (a to było dla mnie najwazniejsze (a jeśli w praktyce stwierdzę, że będzie to wyglądać dziwnie to zrobię taki półwysep od strony ścianki między kuchnią a holem. kominek będzie raczej nie narożny (choc kto wie), i albo będzie tak jak w projekcie albo na ścianie od strony tarasu (no bo okno na tej ścianie będzie dalej ze względu na garderobę) wizualizaje elewacji po zmianach zrobiłam sobie tylko ręcznie bo de facto zmienia się tylko ten wydłużony daszek wykuszu stanowiący zadaszenie tarasu. Gdybyście mieli jeszcze jakieś pytania albo wątpliwości, służę wyjaśnieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 22.01.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 a, natalkowcy doradźcie proszę czy kupowac juz teraz materiał na ściany, a konkretnie beton komórkowy faelbet??? No bo tak: kasa jest, materiał jest w składzie bliziutko budowy, depozytować mozna za darmo, podobno od lutego podwyżka 15%. No, ale czy mi się to nie zniszczy w tym składzie???? Doradźcie bo chciałam coś zdecydować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renia i arek chełm 22.01.2007 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 Dziękuję za rysunek. Widzę, że mamy podobne wizje. Może w najbliższe wolne dni prześlę swoje wypociny. Wasz pomysł rozwiązania mi się bardzo podoba. Co do Twoich wątpliwości o przechowanie w składzie budowlanym materiałów to myślę, że nie ma czego się obawiać - jest to jak najbardziej praktykowane. Sami osobiście zapłaciliśmy za bloczki fundamentowe z odroczonym terminem odebrania. Czekają do chwili budowy u producenta. Rzeczywiście słyszałam o podwyżce od lutego, głównie pustaków (20 %). Uważam, że jest to sztucze windowanie cen, jednak na to my nie mamy wpływu. Jeszcze nie wiemy z czego będziemy budować. Są dwie propozycje:- ściana dwuwarstwowa, czyli beton kom. z solbetu 30 + styropian 10- ściana jednowarstwowa, czyli beton kom. z solbetu 42 i na to struktura (wtedy bez ocieplenia)Prawdopodobnie przenikalność ciepła jest podobna w obu wersjach.Tu kolejna wątpliwość beton kom. zwyczajny czy z piórem , wpustem?Co Wy na to? Jak zamierzacie rozwiązać bryłę dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 22.01.2007 23:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2007 no to porządne ściany planujecie: 30 i do tego jeszcze 12 cm styropianu!!! My po wielu premyśleniach odeszliśmy od opcji sciany jednowarstwowej i raczej jesteśmy zdecydowani na 24 cm BK faelbet a na to albo styropian albo wełna (w zalezności od zasobności portfela) ale ocieplać będziemy prawdopodobnie dopiero w 2008 (planujemy budowę na 2 sezony).Chyba zdecydujemy się na zakup BK już teraz (bloczki fundamentowe też już mamy kupione), no bo nawet jeśli podwyżki nie będzie to obniżki chyba też nie???Jesli chodzi o kwestię czy gładki czy na wpust i pióro to wydaje mi się, że jeśli szlibyście w jednowarstwową ścianę to może lepiej na pióro i wpust. My tak zdecydowaliśmy - kupimy na pióro i wpust i będziemy stawiać na klej. Poczytałam trochę o tym na forum - oczywiście opinii jest wiele i wiadomo że i tak i tak jest ok, ale jakoś mnie te pióra bardziej przekonują. Mam wrażenie że robota szybciej będzie szła bo pionowych spoin nie będzie i jakoś takie szczelniejsze wrażenie taka ściana robi na mnie. Właściwości akustyczne takiej ściany też wydaje mi się ciut lepsze są niż z bloczków gładkich.A dach nad naszym tarasem będzie intergralną częścią całego dachu więc będzie przykryty tym samym co cały dach a więc raczej dachówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renia i arek chełm 23.01.2007 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2007 Powiedzcie jak w Waszym rejonie cenią się fachowcy:- Ile dach kryty dachówką? Czy w cenie dachu jest już osadzenie okien dachowych?- Ile murarka? Jak rozwiązaliśmy boczny taras: Likwidujemy podcień. Tam wstawiamy szerokie przeszklenie, aby doświetlić salon. Taras będzie ciągnął się od końca budynku do miejsca, gdzie kończy się wykusz. Wykusz likwidujemy, a w to miejsce wstawiamy okno. Po pierwsze doświetlamy salon. Po drugie stół na tle okna zdecydowanie lepiej się prezentuje. Likwidacja wykusza wiąże się również z tym, że i tak sporo powiększył się nam salon przez likwidację podcienia, a więc po co nam tyle dodatkowych metrów. Przewidywane wymiary tarasu 3.5 m na ok 5 m. Wyjście na taras będzie szeroko przeszklone. Dach tarasu będzie podobny do zadaszenia wykusza (może wersja niższego zadaszenia garażu), ale stosunkowo większy. Podobnie jak u was podparty dwoma słupami. Mam nadzieję, że zachowamy proporcje. Taras zamierzamy zrobić z kostki, nie planujemy go wylewać i pokrywać jakąś płytką, która i tak z czasem odpadnie. Teraz na tapecie kominek i tu nie wiem;- czy pozostawić go w tym samym miejscu?- czy przesunąć na połowę nowo powstałej ściany po likwidacji podcienia?- czy przenieść na ścianę podcienia, który likwiduję?- a może przesunąć bardziej do środka salonu, wówczas TV postawić w rogu salonu przy ścianie zewnętrznej po zlikwidowanym podcieniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 24.01.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 jeśli chodzi o cenę dachu czy scian to nie pomogę, bo prawdę mówiąc ekipe mamy juz wybraną ale ceny jeszcze nie znamy ekipa jest góralska i budowała u moich rodziców więc i tak nikogo innego szukać nie bedziemy bo ich znamy, wiemy że są dobrzy pracowici i słowni (oby się to faktycznie sprawdziło). Jak tylko poznam ich cene dam znać. Jesli chodzi o zadaszenie waszego tarasu - w sumie dokladnie taką samą koncepcję mieliśmy - jedynie nasz architekt stwierdził, że wbudowywanie w dach sporego zadaszenia tarasu wymaga powaznych zmian w więźbie dachowej - a więc dużo pracy przy przeprojektowywaniu, w takiej opcji wolał robić jakby indywidualny projekt od podstaw niż wprowadzać takie zmiany więżby. No. ale moze to tylko kwestia architekta, w sumie zaproponowana przez niego alternatywa z wydużeniem daszka wykuszu nam się spodobała, bo my aż takiego duzego przeszklenia w ścianie tylnej salonu nie będziemy mieć, i balismy sie że duże zadaszenie tarasu zabierze salonowi zbyt duzo światła. Mt tarasu tez nie chcemy lać - ja sobie marzę o drwenianym albo z kostki klinkierowej, a la kocie łby. Z kominkiem mamy te same dylematy ale w sumie sie tym nie przejmuję, bo przewód kominowy i tak zostawiamy tam gdzie jest a czy kominke postawię po jednej czy po drugiej jego stronie (czyli na bocznej albo na tylnej ścianie, no albo narożny) to się jeszcze zobaczy. Przesuwanie kanału kominowego to równiez nie taka prosta sprawa - łatwo o jakiś drobny błąd kóry może mieć konsekwencje uzytkowe, dlatego u nas sam komin bedzi etam gdzie jest. Po ile kupujecie te solbety 30??? Za sztukę, jeśli można wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renia i arek chełm 24.01.2007 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 Ceny u nich są jeszcze aktualne, czyli takie jak na ich stronie internetowej. Tam też znajdziecie przedstawicieli, którzy są najbliżej Was. - solbet zwykły - 10.03 brutto, - solbet na pióro i wpust - 13.05 brutto. Ewentualnie kwestia upustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renia i arek chełm 26.01.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Proszę powiedzcie jak skontaktowaliście się z biurem projektowym MG Projekt? Wszystkie znane i dotychczas sprawdzone przeze mnie sposoby zawiodły!!! - Wysłałm już dwie wiadomości internetowe i nic. - Dzwoniłam na numer stacjonarny i włącza się jedynie fax - 0 22 676 66 83 - Na komórkowym ciągle słyszę "abonent czasowo niedostępny" - 0 600 392 884 Może znacie inne sposoby kontaktu bezpośrednio z projektantem Natalii Michałem Gąsiorowskim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danad 28.01.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2007 Proszę powiedzcie jak skontaktowaliście się z biurem projektowym MG Projekt? Wszystkie znane i dotychczas sprawdzone przeze mnie sposoby zawiodły!!! - Wysłałm już dwie wiadomości internetowe i nic. - Dzwoniłam na numer stacjonarny i włącza się jedynie fax - 0 22 676 66 83 - Na komórkowym ciągle słyszę "abonent czasowo niedostępny" - 0 600 392 884 Może znacie inne sposoby kontaktu bezpośrednio z projektantem Natalii Michałem Gąsiorowskim? Jaką kwotę zapłaciliście za projekt Natalii? - brutto Musicie być cierpliwi, moze są ferie. Nam kilkakrotnie usało się dodzwonić i rozmawiać z M.Gąsiorowskim. Wysyłaliśmy emaile i tez dostawaliśmy odpowiez. Cena taka jak na stronie bruuto i netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts