chcemydom 16.07.2009 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 My tez mamy wersję po tuningu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radja13 16.07.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 My tez mamy wersję po tuningu. To znaczy, że nie kupowaliście projektu w MG Projekt? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 16.07.2009 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Ja nie kupowałem. Zmian miałem tyle ze musiałem wykonac projekt indywidualny który był na podbudowie Natali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcemydom 16.07.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Tak samo u nas. Na zewnatrz jest to Natalia ale wewnatrz były duże zmiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarr 16.07.2009 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 U mnie podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radja13 17.07.2009 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Panowie, to może w ramach wymiany doświadczeń i podpatrywania dobrych pomysłów pochwalicie się rzutami swoich zmienionych Natalek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 17.07.2009 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Proszę bardzo:http://lh6.ggpht.com/_kKJMOZbHZgw/SIV605WVJZI/AAAAAAAAB_g/XoXx0sKtdbw/s400/rzut-parteru.jpg http://lh5.ggpht.com/_kKJMOZbHZgw/SIV8nK_PwbI/AAAAAAAACAA/iHojhK4igiY/s512/rzut-poddasza.jpg http://lh5.ggpht.com/_kKJMOZbHZgw/SIV9_Tu2hPI/AAAAAAAACAg/AFSGB_gEji0/s576/przekroj-BB.jpg http://lh6.ggpht.com/_kKJMOZbHZgw/SIV9_gyqOpI/AAAAAAAACAs/5GOvlSXbiOY/s640/przekroj-AA.jpg http://lh6.ggpht.com/_kKJMOZbHZgw/SfFwlL0wNQI/AAAAAAAADKM/z1bClpzd5OU/s512/P4160058.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radja13 17.07.2009 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Faktycznie dużo zmian w stosunku do oryginalnego projektu. O ile m2 wzrosła powierzchnia domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 17.07.2009 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 Faktycznie dużo zmian w stosunku do oryginalnego projektu. O ile m2 wzrosła powierzchnia domu? Całośc ma 275m2 (wg projektu). Przy czym w tym jest 25m2 tarasu i 9m2 podcienia przed wejsciem. Więc całość jest większa o jakieś ~35m2. No i podcien nad tarasem powieksza pokoje na górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chcemydom 17.07.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2009 pochwalicie się rzutami swoich zmienionych Natalek? Tutaj moja Natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 21.07.2009 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Cezarr wg mnie masz bdb cene za dach.U mnie dach ma "niby" 360 m-tak licza na skladzie przy wycenie dachowki ale dalej nie ejstem przekonana ze to tak duzo wychodzi i za sama robocizne jej polozenia chca 60 zl za metr.Dachowka wraz z oknami dachowymi (6 szt) to okolo 32 tys za braasa a Roben plus (tez antracyt) gdzies w okolicach 37 tys (oczywiscie dachowka plus wszelkie akcesoria typu gasiory ,folia ,rynny ) Franzkru a gdzie zaopatrywales sie w styro?Szukalam na ellegro jakiegos taniego dostawcy styroduru ale nikt nie handluje tym w malopolsce(wiekszosc woj slaskie)Musze w takim razie znalezc jakis tani sklad budowalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 21.07.2009 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Cezarr wg mnie masz bdb cene za dach.U mnie dach ma "niby" 360 m-tak licza na skladzie przy wycenie dachowki ale dalej nie ejstem przekonana ze to tak duzo wychodzi i za sama robocizne jej polozenia chca 60 zl za metr.Dachowka wraz z oknami dachowymi (6 szt) to okolo 32 tys za braasa a Roben plus (tez antracyt) gdzies w okolicach 37 tys (oczywiscie dachowka plus wszelkie akcesoria typu gasiory ,folia ,rynny ) Franzkru a gdzie zaopatrywales sie w styro?Szukalam na ellegro jakiegos taniego dostawcy styroduru ale nikt nie handluje tym w malopolsce(wiekszosc woj slaskie)Musze w takim razie znalezc jakis tani sklad budowalny STC2 Skawina, Tyniecka 2. Austrotherm na wylewki EPS37 - 140zł/m3 więc nawet na allegro nie mają taniej. Styrodur też tam. Tam zresztą kupowałem większość materiałów. Ceny jak dla mnie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 21.07.2009 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 A i tam mieli wtedy jak ja robiłem dach taniego Robena (Dach Centrum 30,5zł/m2, STC2 30zł/m2). Spróbuj dogadać się na całość budowy to ci dadza wiekszy upust. Handlują wszystkim potrzebnym do SSO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 21.07.2009 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2009 Dzieki Sprubuje tam tyrknac i dowiedziec sie jakie maja mazidla na fundamenty no i cene styroduru.Znalalzlam w necie tel :012 27 67 640 tylko ze podaje ze to Tyniecka 1 Na razie nie moge osobiscie negocjowac cen wiec tylko informacyjnie zapytam co maja no i jak z odpladtnoscia trasportowa bo ja jednak mam kawalek do ten Skawiny Jeszcze raz dzieki.Gdzies na watku przeczytalam ze juz kuchnie sobie zamowiles -skubaniuch. Jaka bedziesz ja robil?Napisz cos blizej :kolor,czy blyszczaca czy matowa i takie tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 22.07.2009 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Dzieki Sprubuje tam tyrknac i dowiedziec sie jakie maja mazidla na fundamenty no i cene styroduru.Znalalzlam w necie tel :012 27 67 640 tylko ze podaje ze to Tyniecka 1 Na razie nie moge osobiscie negocjowac cen wiec tylko informacyjnie zapytam co maja no i jak z odpladtnoscia trasportowa bo ja jednak mam kawalek do ten Skawiny Jeszcze raz dzieki.Gdzies na watku przeczytalam ze juz kuchnie sobie zamowiles -skubaniuch. Jaka bedziesz ja robil?Napisz cos blizej :kolor,czy blyszczaca czy matowa i takie tam Ja za transport nic nie płaciłem ale to dlatego że do nich mam jakieś 4Km. Przez telefon też możesz negocjować tylko musisz rozmawiać z szefem lub z synem szefa. Tak zamówiłem kuchnię, niestety termin wykonania - początek września. Ale że jest to osoba która robiła nam już meble do domu więc wiem ze nie będzie problemów. Blaty jasne (ecru), frony ciemne (słomka-kakao). Cena całkiem przyzwoita. Musze już zacząć kupować AGD (już mam od dawan upatrzone modele). W przyszłym tygodniu zaczynam urlop więc będe po 10h na budowie spędzał. Muszę zrobic część sufitów podwieszanych. Podciągnać jakieś kable o których nie pomyslałem wczesniej. No i jak starczy czasu zrobić część ocieplenia dachu. do tego czeka mnie zagospodarowanie działki więc pracy będzie tam sporo. Mam nadzieje że przez 2 tygodnie zrobie maksymalnie dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 22.07.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 To bedziesz mial bardzo pracowity urlop.Dobrze ze potrafisz zrobic czesc rzeczy sam bo to sie przeklada na oszczednosc w budowaniu.U nas niestety wszystko wykonuja "fachowcy" Franzkru a czy masz moze jakis rozsrysowany schemat jak masz rozprowadzone instalacje wody i kanalizacji przed zalaniem chudziaka?W piatek ma do nas przyjsc magik od tych rur i cos juz zaczynaja kombinowac ze nie mozna puscic jednego pionu kanalizacji do lazienek bo one sie nie pokrywaja.Patrzylam na Twoje ustawienie i masz podobnie (stykaja sie jedna scianka ta z kominem) Czy ty wyciagales az dwa piony?Moze jest to kwestia pozniejszego ustawienia sprzetow w lazienkach (wc ,bidet itd) bo faktycznie mam to troche inaczej niz u Ciebie. Osoby ktore buduja wg projektu Natalka odezwijcie sie-macie dwa piony kanalizycjne czy wystarczy jeden i gdzie on jest usytuowany?-plisss Moze ktos wrzuci rysunek rozprowadzenia wody i kanalizacji z projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 22.07.2009 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 To bedziesz mial bardzo pracowity urlop.Dobrze ze potrafisz zrobic czesc rzeczy sam bo to sie przeklada na oszczednosc w budowaniu.U nas niestety wszystko wykonuja "fachowcy" Franzkru a czy masz moze jakis rozsrysowany schemat jak masz rozprowadzone instalacje wody i kanalizacji przed zalaniem chudziaka?W piatek ma do nas przyjsc magik od tych rur i cos juz zaczynaja kombinowac ze nie mozna puscic jednego pionu kanalizacji do lazienek bo one sie nie pokrywaja.Patrzylam na Twoje ustawienie i masz podobnie (stykaja sie jedna scianka ta z kominem) Czy ty wyciagales az dwa piony?Moze jest to kwestia pozniejszego ustawienia sprzetow w lazienkach (wc ,bidet itd) bo faktycznie mam to troche inaczej niz u Ciebie. Osoby ktore buduja wg projektu Natalka odezwijcie sie-macie dwa piony kanalizycjne czy wystarczy jeden i gdzie on jest usytuowany?-plisss Moze ktos wrzuci rysunek rozprowadzenia wody i kanalizacji z projektu Ja mam dwa. To znaczy jeden w łazience w kominie (górna łazienka ma komin w jednej ze scian więc o co chodzi z dwoma pionami ?) A drugi mam w kuchni wyciagniety na dach (tzn narazie na poddasze bo musze zamontowac dachówkę wentylacyjną). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 22.07.2009 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 No wlasnie a oni mi gadaja ze do samych lazienek potrzeba dwa bo nie sa nad soba Sprawdzilam specjalnie i tez obie lazienki maja wspolna scianke ta z kominem jak u ciebie czyli powinien wystarczyc jedne pion.Troszke nie rozumiem jak masz w kominie poprowadzona kanalizacje? Ja to sobie nie moge wyobrazic jak te rozprowadzenia ida pozniej po samej lazience-przeciez te rury nie moga isc chyba tak po poziomie w posadzce wiec myslalam ze potrzebne dwa piony aby je wyprowadzic centralnie tam gdzie beda staly kibelki a one faktycznie nie sa jeden pod drugim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 22.07.2009 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 No wlasnie a oni mi gadaja ze do samych lazienek potrzeba dwa bo nie sa nad soba Sprawdzilam specjalnie i tez obie lazienki maja wspolna scianke ta z kominem jak u ciebie czyli powinien wystarczyc jedne pion.Troszke nie rozumiem jak masz w kominie poprowadzona kanalizacje? Ja to sobie nie moge wyobrazic jak te rozprowadzenia ida pozniej po samej lazience-przeciez te rury nie moga isc chyba tak po poziomie w posadzce wiec myslalam ze potrzebne dwa piony aby je wyprowadzic centralnie tam gdzie beda staly kibelki a one faktycznie nie sa jeden pod drugim U mine rozprowadzenie rur do łazienki idzie pod podłogą (pod chudziakiem). Natomiast jeżeli chodzi o piony kanalizacyjne to w kominie mam bodajże 6 kanałów. Z czego w jednym kanale idzie rura kanalizacyjna na samą górę (nad dach) i w górnej łazience rury są do niej dopiete. Przy czym kibel i prysznic podpiete są tak na wysokości 2/3 sciany łazienki dolnej i stamtąd ładnie wychodza do góry. Pion kanalizacyjny nie musi isc centralnie od kibelka do góry ważne tlyko zeby nie robić kolanek 90stopniowych tlyko łagodnie całość puszczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iti1 22.07.2009 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Parę fotek z moje budowy , wprowadziłem trochę zmian: 1. Przedłużenie garażu2. Usuniecie słupa w kuchni3. Wiecej okien na poddaszu4. likwidacja wc - ka na parterze5. wieksze okna w łazience na parterze6. Drugie drzwi tarasowe w pokoju obok salonu (tzn pokoju zrobionego z dwóch z projektu) Zapraszam do obejrzenia Linki http://www.e-projektdomu.com.pl/Foto-Galeria.php http://www.adaptacjaprojektu.pl/Foto-Galeria.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts