franzkru 23.07.2009 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Parę fotek z moje budowy , wprowadziłem trochę zmian: 1. Przedłużenie garażu 2. Usuniecie słupa w kuchni 3. Wiecej okien na poddaszu 4. likwidacja wc - ka na parterze 5. wieksze okna w łazience na parterze 6. Drugie drzwi tarasowe w pokoju obok salonu (tzn pokoju zrobionego z dwóch z projektu) Zapraszam do obejrzenia Linki http://www.e-projektdomu.com.pl/Foto-Galeria.php http://www.adaptacjaprojektu.pl/Foto-Galeria.php Bardzo fajne pomysły. My też zrobilismy pkt (1,2,4,5). A tak z innej beczki... widoczki Z salonu: http://lh4.ggpht.com/_kKJMOZbHZgw/Smf5nd_LqrI/AAAAAAAAEJE/uTjA0h2oDiU/s512/P220709_19.05%5B01%5D.JPG Z pokoju nad salonem: http://lh4.ggpht.com/_kKJMOZbHZgw/Smf5nyl9KBI/AAAAAAAAEJI/3YfLWNlq8Mc/s512/P220709_19.07%5B01%5D.JPG chciałbym już tam mieszkać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 23.07.2009 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 iti1 swietne zdjecia .Jakiego koloru bedziesz mial daszek?(bo ze kryty Robenem to widze [/b]franzkru ani sie obejrzysz a zamieszkasz Jednak w miejscowym skladzie kupilam ten styrodur(nie potrzebuje go duzo -tylko 2 kubiki) ale w sierpniu podjade do tego co mi podales i zobacze jakie maja ceny na dachowki i dalsze materialy. Ja tez chcialam jak wy zlikwidowac wc ale maz mi nie pozwolil-dla niego to jak druga swiatynia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 23.07.2009 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 iti1 swietne zdjecia .Jakiego koloru bedziesz mial daszek?(bo ze kryty Robenem to widze [/b]franzkru ani sie obejrzysz a zamieszkasz Jednak w miejscowym skladzie kupilam ten styrodur(nie potrzebuje go duzo -tylko 2 kubiki) ale w sierpniu podjade do tego co mi podales i zobacze jakie maja ceny na dachowki i dalsze materialy. Ja tez chcialam jak wy zlikwidowac wc ale maz mi nie pozwolil-dla niego to jak druga swiatynia Ja mam świątynie razem z prysznicem i wanną więc... Przy czym u mnie łazienka ma prwie 11m2 więc jest ciut wieksza niż w oryginale. Co do STC2 to sprawdź tam każdą cenę to znaczy niektórze rzeczy mają bardzo tanio a niektóre ciut za drogo (np: płyty KG 260cm 22zł/szt) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 23.07.2009 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Jak dla mnie wc mogloby byc spokojnie przeksztalcone na schowek dla srodkow czystosci czy jakas mini-pralnie.Maz sie uparl wiec zeby nie bylo ze o niczym nie moze decydowac zostawilam to pomieszczenie.Niemniej dopiero w trakcie wykanczania wyjdzie na co docelowo bedzie przeznaczone Cos mi sie teraz nie podoba pralnia na strychu bo on taki malutki jest.Na pietrze dalam wysokosc 2,50 cm ale jezeli bedzie sie dalo podniose do 2,60 cm Jezeli bedziemy na poczatku mieszkac tylko na dole to musze wlozyc pralke do dolnej lazienki ale juz mam pomysl ze zabuduje ja w taki drewniany wysoki slupek wiec bedzie wygladalo jakby tam byla szafka Niestety nie wcisne juz tam osobnej suszarki a taka mi sie bardzo marzyla. Franzkru czy ty moze korzystasz z pomocy jakiegos architekta wnetrz?Nie umiem sobie totalnie rozplanowac oswietlenia w domu i potrzebuje jakiegos doradztwa Na rynku jest tyle fajnych rodzajow oswietlnia wiec w domku chcialabym stowrzyc tez jakis sympatyczny klimat ale nie chce tez wydawac na to ciezkich milionow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 23.07.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Jak dla mnie wc mogloby byc spokojnie przeksztalcone na schowek dla srodkow czystosci czy jakas mini-pralnie.Maz sie uparl wiec zeby nie bylo ze o niczym nie moze decydowac zostawilam to pomieszczenie.Niemniej dopiero w trakcie wykanczania wyjdzie na co docelowo bedzie przeznaczone Cos mi sie teraz nie podoba pralnia na strychu bo on taki malutki jest.Na pietrze dalam wysokosc 2,50 cm ale jezeli bedzie sie dalo podniose do 2,60 cm Jezeli bedziemy na poczatku mieszkac tylko na dole to musze wlozyc pralke do dolnej lazienki ale juz mam pomysl ze zabuduje ja w taki drewniany wysoki slupek wiec bedzie wygladalo jakby tam byla szafka Niestety nie wcisne juz tam osobnej suszarki a taka mi sie bardzo marzyla. Franzkru czy ty moze korzystasz z pomocy jakiegos architekta wnetrz?Nie umiem sobie totalnie rozplanowac oswietlenia w domu i potrzebuje jakiegos doradztwa Na rynku jest tyle fajnych rodzajow oswietlnia wiec w domku chcialabym stowrzyc tez jakis sympatyczny klimat ale nie chce tez wydawac na to ciezkich milionow. Tak korzystam z najlepszego z możliwych tj z mojej żony usług Mamy już 2 lampy kupione.. My narazie góry nie będziemy wykańczać docelowo więc pralnia będzie obok garazu tj w pomieszczeniu które jest otwarte na garaż. A później w górnej łazience która jest dosyć duża i mozna ja podzielić na dwie odrębne części. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarr 05.08.2009 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Słuchajcie, czy stawialiście te wszystkie słupy na poddaszu, czy może z którychs udało się zrezygnować? Nie buduję ścian działowych jak w oryginale więc odsłaniają mi się te słupy, a jest ich pare.pozdrC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 05.08.2009 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 my słupy mamy choć ścianek działowych oddzielających niby te garderoby tez nie mamy - słupy pomalowaliśmy na kolorki (kryjąco) i bardzo fajnie wyglądają - u nas to będę pokoje dzieci (na razie je wykańczamy, a wszyscy mieszkamy na dole), jak dam rade pamiętać to zrobie jakieś fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 05.08.2009 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Zapytaj goscia ktory bedzie Ci wykonywal dach.Jak pokazwalam moj projekt 3 ekipom od dachu to kazda twierdzila ze mozna zlikwidowac slupy .Trzeba tam tylko troche przerobic wierzbe wiec jezeli Ci bardzo zalezy to z nimi sobie to omow.Ja osobiscie raczej nie bede ich likiwdowac nie az tak bardzo mi nie przeszkadzaja.Mam je troszke inaczej usytuwane (bardziej w rogach pokoi) wiem ze mozna i tego sie pozbyc ale jakos chyba bede spala spokojnie wiedzac ze wierzba "nie wisi" w poowietrzu.Jezeli masz zaufanie do swojej ekipy i potwierdza ze mozesz je usunac to juz decyzja nalezy tylko do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bookman 06.08.2009 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Witam, Wreszcie uporaliśmy się z papierologią i od przyszłego tygodnia ruszamy z budową naszej Natalki II. Jeśli chodzi o słupy, to też na etapie adaptacji zastanawialiśmy się nad ich usunięciem, ale nasz architekt i zarazem nadzorca odradzał, mówiąc że to duży dach i lepiej żeby miał podparcie. Jedyne co zrobiliśmy to przesunęliśmy je bliżej ścian, tak żeby nie tarasowały pokoju. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iti1 10.08.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 my słupy mamy choć ścianek działowych oddzielających niby te garderoby tez nie mamy - słupy pomalowaliśmy na kolorki (kryjąco) i bardzo fajnie wyglądają - u nas to będę pokoje dzieci (na razie je wykańczamy, a wszyscy mieszkamy na dole), jak dam rade pamiętać to zrobie jakieś fotki ja roziazalem to troche inaczej slupy poddasza zostaly pochowane w scianach dzialowych...wymagalo to zrobienie specjalnej ramy w wiezbie....troche zmodyfikowany projekt wiezby....i ta ram podpieran jest przez slupy pochowane w scianh...a pokoiki są pusciukte...w razie pytan [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 10.08.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 iti czy ta ramka jest z hebow czy jest tow calosci konstrukcja drewniana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iti1 11.08.2009 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 rama jest z krokwi...14 x 18 poloczona metalowymi naroznikami, dekarz stwierdzil ze oryginalna konstrukcja dach moze nie wytrzymac rezygnujac z czesci slupow na poddasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sanowi_ 13.08.2009 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Witam, Wreszcie uporaliśmy się z papierologią i od przyszłego tygodnia ruszamy z budową naszej Natalki II. Jeśli chodzi o słupy, to też na etapie adaptacji zastanawialiśmy się nad ich usunięciem, ale nasz architekt i zarazem nadzorca odradzał, mówiąc że to duży dach i lepiej żeby miał podparcie. Jedyne co zrobiliśmy to przesunęliśmy je bliżej ścian, tak żeby nie tarasowały pokoju. Pozdrawiam cześć, fajnie wiedzieć, że ktoś buduje się w okolicy, ja dostałam info od architekta, że projekty poszły do podpisu i na dniach będę miała pnb. pozdrawiam iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 13.08.2009 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 witam wszystkich serdecznie:) Ja równiez dzisiaj otrzymałam informację, że może już jutro dostane swoje wyczekiawne pnb Strasznie się z tego powodu cieszę bo minął nie cały m-c od złozenia dokumentów a tu już tak nage (zwłaszcza ze w Szczecinie urząd to ciężka przeprawa) Miło że będziemy zaczynać budowę w jednym czasie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sanowi_ 13.08.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 mesiąc to super. ja nie piszę od kiedy się staram można się załamać, pewnie niektórzy w tym czasie wybudowali cały dom. budowę zaczynam na wiosnę - firma, która będzie nam budować już trzyma dla nas termin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 14.08.2009 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Witam no my wręcz odwrotnie. Pozwolenie ok ale jeszcze ani firmy ani kierownika budowy. I to zaczyna mnie powolutku martwić.Chyba myszę się zabrać do roboty bardziej porfesjonalnie, mam dwie wyceny ale wydaje mi sie ze dośc drogie. Jeśli można i posiadasz takową to podaj ile Twoja firma bierze za poszczególne etapy.My do końca roku chcemy zakończyć stan 0Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avon76 14.08.2009 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Witam wszystkich natalkowców.Już wkrótce z mężem planujemy budowę.Do niedawna śledziliśmy strony internetowe z wyborem projektu,naprawde cięzko ,strasznie tego duzo jest ale wkoncu trafiłam na Natalkę.Od razu wpadła nam w oko.Od trzech dni śledzę to forum,super-dużo dużo ciekawostek...Aga_ _bissmyk-tez ze Szczecina (a jaka okolica?)-super fotki,wogóle cały domek super.Mam takie małe pytanko:czy byłaby możliwość obejrzenia waszego domku (jeśli nie byłby to problem).Sam projekt mi sie podoba ale nie ma to jak zobaczyc "na zywo" ..Ze swojej firmy budowlanej jesteś zadowolona(tak wynika z twoich wypowiedzi),czy mogłabys ją zdradzic?cieplutko pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avon76 18.08.2009 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 helo..czy ktoś jeszcze sie tu pojawi?bo jakaś cisza nastała...kto buduje Natalkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 18.08.2009 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 helo..czy ktoś jeszcze sie tu pojawi?bo jakaś cisza nastała...kto buduje Natalkę? Ja Właśnie jestem w trakcie wybierania kabiny prysznicowej i armatury do łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiago 18.08.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Witam .Jesteśmy z Bydgoszczy. Dostaliśmy wycenę samej robocizny.Razem 45 500 za sso:- wykop,ławy,fundament,docieplenie,izolacje pionowe i poziome 15 000- wymurowanie ścian parteru 12 000- ułożenie stropu i zalanie z wieńcami, wymurowanie szczytów i kominów 10 000- wykonanie wylewek,podciagów i schodów 8 500Proszę podpowiedzcie jaka to cena i w jakim punkcie mogłabym negocjować, ewentualnie co jeszcze dopisać, co w wycenie zostało pominięte. To jest pierwsza wycena , czekamy na następne.W tym roku zamierzamy doprowadzić do stanu "0".Szkoda ,że nikt nie buduje w kujawsko-pom. Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts