bookman 16.10.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 kakusek Ekipę do dachu wybraliśmy z poleconych na forum. Konstrukcję więźby dachowej będzie nam robił pan Baranowski. Jak dobrze pójdzie to za tydzień lub półtora. Przez te ostatnie deszcze i zimno musimy trochę poczekać na wyschnięcie stropu, który zalewaliśmy 13 października.Nam weszło 36 m3 na strop. Tylko, że u nas jest on trochę większy bo to Natalka II (jakieś 200m2). U nasz na szczęście nie było żadnych HEB'ów. Zresztą myśmy przerabiali strop z Terriwy na monolit. Chcieliśmy mieć wyższy parter o 9cm. Montujemy rekuperator, wiec będziemy chować rury w suficie podwieszanym, a nie chcieliśmy, żeby sufit był za nisko. Za jakieś 3 tygodnie będę miała do odsprzedania stemple. Wysokość 3 - 3,12, ok 250 szt. Tylko po naszej budowie, kupione 2 tygodnie temu bezpośrednio z tartaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sanowi_ 17.10.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 cześć bookman, gdzie się budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bookman 17.10.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2009 cześć bookman, gdzie się budujesz? sanowi_ My budujemy się w Mostach koło Gdyni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 21.10.2009 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 witam wszystkich natalkowców, tak zajrzałam... choć już powoli zapominam o tematach budowalanych cieszę się że robota wam dobrze idzie!!! a propos pytania na temat baterii kuchennej koło okna vs. otwieranie okna - ja tak własnie mam, bo tak chciałam. od samegopoczątku zaplanowałam by okno zrobić wyżej tak by zmieściła się tradycyjna bateria, tym sposobem mam blat na 90 cm a okno na 120. (okno jest duże (choć mniejsze niż w projekcie) ale inne niż zakłada projekt). w naszym dzienniku jest zdjęcie (dość stare) kuchni i wydac jak to wygląda. pozdrawiam wszystkich z naszej natalki - u nas podłogówczka super grzeje jest cieplutko a w weekendy kominek cudowna rzecz )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 22.10.2009 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Coś widzę że nastała tutaj cisza. Więc pochwalę się swoją elewacja. Chociaz tak naprawdę to jest dopiero gruntem pociągniete i rzeczywisty kolor będzie odrobine inny. http://lh3.ggpht.com/_kKJMOZbHZgw/Sty5cVyJWXI/AAAAAAAAEZg/pFVwfN_lGDk/s640/P191009_16.47.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 22.10.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 Franzkru mi sie juz nawet bez docelowego kolorku podoba Faktycznie cisza straszna.Chyba malo nowych osob zdecydowalo sie na budowe Natalki a Ci co sie dawno temu zdecydowali albo juz skonczyli swoje budowy i zapomnieli o forum albo przestali sie udzielac Tym bardziej milo ze mamamatinka znalazla czas aby zagladnac do nas budujacych U mnie dopiero w poniedzialek przychodza do dachu wiec caly czas patrze na pogode czy zdaze przykryc domek przed nawalem sniegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 22.10.2009 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2009 no ja właśnie bardzo ciekawa jestem jak wam idzie of kors!!! franzkur wielka chata wam wyszła!!!! nie jestem tak super na bieżąco z wątkiem ale chyba sporo powiększaliście nie?? w każdym razie jest git!!!! u nas jeszcze tak całkiem niebudowlanie to nie jest - robimy jeszcze ogrodzenie (w bólach bo czasu brak), od sierpnia mamy kostkę brukową, ale oprócz tego to wokół domu jeszcze mocno księżycowy krajobraz.... ale za to mieszka się super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 23.10.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 no ja właśnie bardzo ciekawa jestem jak wam idzie of kors!!! franzkur wielka chata wam wyszła!!!! nie jestem tak super na bieżąco z wątkiem ale chyba sporo powiększaliście nie?? w każdym razie jest git!!!! u nas jeszcze tak całkiem niebudowlanie to nie jest - robimy jeszcze ogrodzenie (w bólach bo czasu brak), od sierpnia mamy kostkę brukową, ale oprócz tego to wokół domu jeszcze mocno księżycowy krajobraz.... ale za to mieszka się super Nie jest jakoś duzo wieksza od normalnego projektu. Jedynie tyle co nad tarasem i z boku domu (obok garazu) rozciągniete jest o jakieś 2m. Ale za to garaż jest bardziej schowany w bryle budynku. Kotłownie mamy nie z przodu a z boku garazu. Wyszła troche inna bryła budynku. Mi brakuje jeszcze miesiaca do skończenia (może mniej) a że w listopadzie się nie przeprowadza (zabobon jakis). To przeprowadzimy sie na początku grudnia. Taki prezent na mikołaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 23.10.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 Witam Wszystkich serdecznie. My zaczęlismy budowę naszej NATALKI kilka dni temu. Mamy zebrany humus, i wytyczony budynek dzisiaj zaczynają kopać pod fundamenty. Jestem jeszcze zupełnie zielona jeśli chodzi o budowe i Wasze wskazówki na tym forum mocno mi pomogły. Niestety nie umiem jeszcze założyć dziennika budowy a tym bardziej wklejać zdjęcia, ale obiecuję że posiedzę nad lekturą i pochwalę sie swoimi postepami budowlanymi jak tylko ogarnę ten temat. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 23.10.2009 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 a właśnie ze względu na ten cofnięty garaż franzkru to taka inna bryła, a o zabobonie listopadowym nie słyszałam... ale a propos zabobonów to my stopniowo sobie robimy ogrodzenie a kiedyś sąsiad przyszedł i nam zaserwował mądrość ludową że "kto na jesień grodzi, na wiosnę odchodzi" hmmm, no cóż, przerobiliśmy to na "kto na jesień grodzi, na wiosnę po trawce chodzi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KASYLDA 25.10.2009 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 Witam wszystkich na forum. Właśnie odebrałam projekt naszego domku- NATALIA. Budowę planujemy rozpocząć na wiosnę 2010roku, koło Łodzi.Z zapartym tchem śledzę wątki i niestety na razie nie mam za wiele do powiedzenia.Pozdrawiam Kaśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 29.10.2009 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2009 Wczoraj skonczyli u mnie konstrukcje dachu.Chlopaki uwineli sie z tym w 3 dni.Niestety musze teraz czekac okolo 2 tyg az majstry od murarki wroca z innej budowy i dokoncza mi kominy i scianki na poddaszu.Tak bym chciala widziec juz dachowke na dachu Na razie pokaze Wam moj domek tylko z "zapalkami" W srodku to nadal Natalka (troche poszezona) natomiast z zewnatrz podochodzilo to i owo http://img513.imageshack.us/img513/7964/picture397c.th.jpg http://img94.imageshack.us/img94/9246/picture361e.th.jpg i jeszcze najbardziej zmieniony tyl domku: http://img94.imageshack.us/img94/4686/picture377.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 30.10.2009 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 kakusek, nieźle, wszystko nabiera kształtów, spory domek rośnie!!! pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 30.10.2009 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Witam kaktusek super domek Wam rośnie (kawał chałupy). Ja już czeka kiedy moja natalka zacznie rosnąć, bo na razie to wysztko idzie w ziemię. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 30.10.2009 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 Mamamatinka Twój pamiętnik śledzę od początku i dzieki niemu zdecydowałam sie na ten projekt. Domek jest po prostu super Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamamatinka 30.10.2009 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 madzia, miło mi że tak piszesz, mam wreszcie dziś w aparacie parę fotek wprawdzie kiepskich bo robionych wieczorem z lampą ale wreszcie coś wrzucę do dziennika. pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 30.10.2009 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2009 kakusek fajnie wam wyszły te przeróbki. Ja miałem podobny stan rok temu. mamamatinka Tak się przygladam zdjęciom waszego domu i chyba mam podobny kolor elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 31.10.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Madzia jak tylko wyjdziecie z ziemi ( zagladnelam do Ciebie i malo Wam juz brakuje to potem poleci bardzo szybko.Nawet sie nie ogladniesz jak bedziesz kryla daszkiem swoj domek Macie zamiar (jezeli zima bedzie laskawa) leeciec z budowa bez przerwy czy robicie STOP i dalszy etap dopiero na wiosne? franzkru dziekuje i licze ze w przyszlym roku bede na podobnym etapie jak Ty teraz chociaz o przeprowadzce boje sie marzyc mamamatinka gdzie te foteczki? Widze ze Two smietankowy kolor elewacji robi furrore -ja tez chce miec taki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 31.10.2009 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 witaj dzięki że odwiedziłaś mój dziennik, wiem że jak już z tej ziemi wyjde to do góry jakoś poleci ale czekam na ten dzień z utęsknieniem. Wiesz, u nas to czy pójdziemy w górę od razu zależy od kredytu. Jeśli go dostaniemy (a to wcale nie jst takie łatwe) to przy łagodnej zimie lecimy dalej, ale jeśli będziemy musieli czekać na krdyt to wtedy liczymy na wiosnę. Generalnie tak czy siak Swięta Bozego Narodzenia chciałabym ugościć całą moją rodzinę w Natalce. Taki mam plan, ajestem uparta Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 02.11.2009 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Madzia jak tylko wyjdziecie z ziemi ( zagladnelam do Ciebie i malo Wam juz brakuje to potem poleci bardzo szybko.Nawet sie nie ogladniesz jak bedziesz kryla daszkiem swoj domek Macie zamiar (jezeli zima bedzie laskawa) leeciec z budowa bez przerwy czy robicie STOP i dalszy etap dopiero na wiosne? franzkru dziekuje i licze ze w przyszlym roku bede na podobnym etapie jak Ty teraz chociaz o przeprowadzce boje sie marzyc mamamatinka gdzie te foteczki? Widze ze Two smietankowy kolor elewacji robi furrore -ja tez chce miec taki Ja liczyłem że się przeprowadzę w sierpniu.. jak widać niezbyt się sperawdziło. Może to przez to że 3 miesiące nic nie robiłem na budowie. Przeprowadzka 1 grudnia. Ja napewno a co do żony i synka to się zobaczy Najważniejsze żeby małemu się nic tam nie mogło stać więc możliwe że ja sam się przeniosę. Plusem tego jest to że szybciej będe mógł niektóre rzeczy dokończyć = pracować do późna w nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts