Madzia 1976 02.11.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Madzia jak tylko wyjdziecie z ziemi ( zagladnelam do Ciebie i malo Wam juz brakuje to potem poleci bardzo szybko.Nawet sie nie ogladniesz jak bedziesz kryla daszkiem swoj domek Macie zamiar (jezeli zima bedzie laskawa) leeciec z budowa bez przerwy czy robicie STOP i dalszy etap dopiero na wiosne? franzkru dziekuje i licze ze w przyszlym roku bede na podobnym etapie jak Ty teraz chociaz o przeprowadzce boje sie marzyc mamamatinka gdzie te foteczki? Widze ze Two smietankowy kolor elewacji robi furrore -ja tez chce miec taki Ja liczyłem że się przeprowadzę w sierpniu.. jak widać niezbyt się sperawdziło. Może to przez to że 3 miesiące nic nie robiłem na budowie. Przeprowadzka 1 grudnia. Ja napewno a co do żony i synka to się zobaczy Najważniejsze żeby małemu się nic tam nie mogło stać więc możliwe że ja sam się przeniosę. Plusem tego jest to że szybciej będe mógł niektóre rzeczy dokończyć = pracować do późna w nocy Witam. Ja miałam na mysli Święta Bożeg Narodzenie ale 2010 . Ale jeśli wszysko pójdzie dobrze i można będzie wczesniej (choćbym miła spać na materacu) to pewnie przeniesiemy się szybciej. I tez wychodzimy z załozenia, że wtedy będzie można w dłużej popracować i więcej rzeczy zrobimy sami. A jak narazie to wystawiłam swoje mieszkanko do sprzedaży, bo teraz przecież "kryzys" jest i łatwo sprzedać nie mozna więc jesli znajdę kupca to sprzedaję i wtedy będę myśleć gdzie sie wyniesiemy. Pozdrawiam i życzę udanej przeprowadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 02.11.2009 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Witam. Ja miałam na mysli Święta Bożeg Narodzenie ale 2010 . Ale jeśli wszysko pójdzie dobrze i można będzie wczesniej (choćbym miła spać na materacu) to pewnie przeniesiemy się szybciej. I tez wychodzimy z załozenia, że wtedy będzie można w dłużej popracować i więcej rzeczy zrobimy sami. A jak narazie to wystawiłam swoje mieszkanko do sprzedaży, bo teraz przecież "kryzys" jest i łatwo sprzedać nie mozna więc jesli znajdę kupca to sprzedaję i wtedy będę myśleć gdzie sie wyniesiemy. Pozdrawiam i życzę udanej przeprowadzki Do 2010 to spokojnie zdążycie Ja mam już materac na budowie (całą sypialnie w paczkach) ale jeszcze daje sobie spokój z przeprowadzką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniakowalska1 05.11.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2009 Witam ! Dołączę do Waszego grona, na wiosnę ruszam z budową Natalii. Chciałam zapytać czy istnieje jakaś możlwość zobaczenia tego domu na żywo? Choćby z zzewnątrz. Może jest ktoś kto ma jakieś informacje gdzie ten domek jest wybudowany najlepiej w okolicach Wrocławia. Będę wdzięczna za informacje. Pozdrawiam i czakam na info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 09.11.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2009 Jako że zdjęcie zdjęciu nie równe poniżej zdjęcie które lepiej oddaje rzeczywistośc niz poprzednie, w którym to kolory były bardzo przekłamane ale tak to jest jak się robi zdjęcia telefonem http://lh4.ggpht.com/_kKJMOZbHZgw/SvfJ5PqoM4I/AAAAAAAAEag/tn84MgUcptQ/s640/IMG_0046.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 12.11.2009 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Jako że zdjęcie zdjęciu nie równe poniżej zdjęcie które lepiej oddaje rzeczywistośc niz poprzednie, w którym to kolory były bardzo przekłamane ale tak to jest jak się robi zdjęcia telefonem http://lh4.ggpht.com/_kKJMOZbHZgw/SvfJ5PqoM4I/AAAAAAAAEag/tn84MgUcptQ/s640/IMG_0046.jpg Witaj Bardzo ładne te kolorki Wam wyszły, widzę że praca wre i juz niedługo przeprowadzka, ah jak ja bym tak chciała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 13.11.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Witaj Bardzo ładne te kolorki Wam wyszły, widzę że praca wre i juz niedługo przeprowadzka, ah jak ja bym tak chciała Dzieki wielkie. Przeprowadzka jakos na początku grudnia. Narazie ocieplamy poddasze i cały pokłuty chodzę przez tą wełne. Nawet nie zauwazysz kiedy to minie i będziesz sie przygotowywać do przeprowadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sanowi_ 14.11.2009 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 proszę o pomoc w ocenie kosztorysu i ewentualne sugestie odnośnie negocjacji konkretnych pozycji: fundamentybloczki betonowe 4350ławy 5175izolacja 5740obsypanie wykopu 4500 ściany zew porotherm 10039ściany konstrukcyjne wew 2476ściany działowe 5240komin 3700zaprawa 1500 strop,podciągi, wieńce 14490stal 880szalunki 5000stemple 800 dach więźba 8800pokrycie 20000gwoździe 1200łaty, membrana 4950 = łącznie 98 840 (jeżeli bez faktur to - 20% ) do tego robocizna za ten stan 58 000 co o tym sądziecie, w listopadzie podpisuję umowę zastanawiam się jeszcze czy podpisać tylko na robociznę czy na materiały też.będę wdzięczna za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 14.11.2009 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 proszę o pomoc w ocenie kosztorysu i ewentualne sugestie odnośnie negocjacji konkretnych pozycji: fundamenty bloczki betonowe 4350 ławy 5175 izolacja 5740 obsypanie wykopu 4500 ściany zew porotherm 10039 ściany konstrukcyjne wew 2476 ściany działowe 5240 komin 3700 zaprawa 1500 strop,podciągi, wieńce 14490 stal 880 szalunki 5000 stemple 800 dach więźba 8800 pokrycie 20000 gwoździe 1200 łaty, membrana 4950 = łącznie 98 840 (jeżeli bez faktur to - 20% ) do tego robocizna za ten stan 58 000 co o tym sądziecie, w listopadzie podpisuję umowę zastanawiam się jeszcze czy podpisać tylko na robociznę czy na materiały też. będę wdzięczna za odpowiedź. Witaj my za SSO płacimy 188 tyś materiał plus robocizna ale w tym mamy dachówkę ceramiczną okna połaciowe, tarasy (z przodu i z tyłu) schody lane. ak do tej pory skończyliśmy stan 0 i nie mamy zastrzeżeń do naszego Wykonawcy, a jak będzie dale to czas pokarze. Wydaje mi sie że cena którą podałaś nie wiele będzie odbiegać od naszej. Pozdrawiam Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 16.11.2009 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Witajcie Coś tu ostatnio cicho sie zrobiło Mam pytanko. W związku z zakończeniem stano 0 mojej Natalki ruszamy dalej do przodu. Chciałam dać do wyceny okna, drzwi i bramę garażową. Powiedzcie proszę czy u Was brama garażowa ma takie wymiary jak w projekcie 4,5 m czy moze coś sie pozmieniało. Ja nie wprowadzałam wielkich zmian i z garażem w garażu nic sie nie zmieniło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 16.11.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Witajcie Coś tu ostatnio ciho sie zrobiło Mam pytanko. W związku z zakończeniem stano 0 mojej Natalki ruszamy dalej do przodu. Chciałam dać do wyceny okna, drzwi i bramę garażową. Powiedzcie proszę czy u Was brama garażowa ma takie wymiary jak w projekcie 4,5 m czy moze coś sie pozmieniało. Ja nie wprowadzałam wielkich zmian i z garażem w garażu nic sie nie zmieniło. Ja zrobiłem bramę na 5m szeroką i na wysokość bodajże 2,25m. Z tego co pamietam to standard bram jest 5m szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 16.11.2009 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Witajcie Coś tu ostatnio ciho sie zrobiło Mam pytanko. W związku z zakończeniem stano 0 mojej Natalki ruszamy dalej do przodu. Chciałam dać do wyceny okna, drzwi i bramę garażową. Powiedzcie proszę czy u Was brama garażowa ma takie wymiary jak w projekcie 4,5 m czy moze coś sie pozmieniało. Ja nie wprowadzałam wielkich zmian i z garażem w garażu nic sie nie zmieniło. Ja zrobiłem bramę na 5m szeroką i na wysokość bodajże 2,25m. Z tego co pamietam to standard bram jest 5m szerokości. No tak, w takim razie na jakim etapie budowy muszę powiedzieć wykonawcy że chcę 5m a nie 4,5 ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 16.11.2009 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Witajcie Coś tu ostatnio ciho sie zrobiło Mam pytanko. W związku z zakończeniem stano 0 mojej Natalki ruszamy dalej do przodu. Chciałam dać do wyceny okna, drzwi i bramę garażową. Powiedzcie proszę czy u Was brama garażowa ma takie wymiary jak w projekcie 4,5 m czy moze coś sie pozmieniało. Ja nie wprowadzałam wielkich zmian i z garażem w garażu nic sie nie zmieniło. Ja zrobiłem bramę na 5m szeroką i na wysokość bodajże 2,25m. Z tego co pamietam to standard bram jest 5m szerokości. No tak, w takim razie na jakim etapie budowy muszę powiedzieć wykonawcy że chcę 5m a nie 4,5 ??? Ja mówiłem jak skonczyli stan "0" i zaczynali murować ściany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 16.11.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 Witajcie Coś tu ostatnio ciho sie zrobiło Mam pytanko. W związku z zakończeniem stano 0 mojej Natalki ruszamy dalej do przodu. Chciałam dać do wyceny okna, drzwi i bramę garażową. Powiedzcie proszę czy u Was brama garażowa ma takie wymiary jak w projekcie 4,5 m czy moze coś sie pozmieniało. Ja nie wprowadzałam wielkich zmian i z garażem w garażu nic sie nie zmieniło. Ja zrobiłem bramę na 5m szeroką i na wysokość bodajże 2,25m. Z tego co pamietam to standard bram jest 5m szerokości. No tak, w takim razie na jakim etapie budowy muszę powiedzieć wykonawcy że chcę 5m a nie 4,5 ??? Ja mówiłem jak skonczyli stan "0" i zaczynali murować ściany. No to na mnie chyba już czas Zaczynam własnie rozglądać sie za oknami i bramą garażową ale jeśli standardowa brama to 5m to bez sensu ją zmniejszac i płacić dodatkowo. Dzięki za informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 16.11.2009 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 No to na mnie chyba już czas Zaczynam własnie rozglądać sie za oknami i bramą garażową ale jeśli standardowa brama to 5m to bez sensu ją zmniejszac i płacić dodatkowo. Dzięki za informację Sprawdź też jaki będziesz mieć rozmiar wnęki na okno tarasowe. U nas było bodajże 235cm. A że kupowalismy okna w Drutexie wyszło że oni mają max 220cm dla okien bez poprzeczki i musielismy nadproże obniżać. Sprawdź sobie też jakie będą ci robili otwory na drzwi. U nas były o 4cm za wąskie na drzwi standardowe (ale takie chcielismy tylko do kotłowni więc nie było źle). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 16.11.2009 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2009 No to na mnie chyba już czas Zaczynam własnie rozglądać sie za oknami i bramą garażową ale jeśli standardowa brama to 5m to bez sensu ją zmniejszac i płacić dodatkowo. Dzięki za informację Sprawdź też jaki będziesz mieć rozmiar wnęki na okno tarasowe. U nas było bodajże 235cm. A że kupowalismy okna w Drutexie wyszło że oni mają max 220cm dla okien bez poprzeczki i musielismy nadproże obniżać. Sprawdź sobie też jakie będą ci robili otwory na drzwi. U nas były o 4cm za wąskie na drzwi standardowe (ale takie chcielismy tylko do kotłowni więc nie było źle). Dzięki pardzo za rady. Zwrócę na to uwagę, jesli chodzi o okno tarasowe to powiększyliśmy je do 2,40 - będą dwa skrzydła i to przesówne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cezarr 17.11.2009 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Brama o szer 4,5 m jest w oryginale projektu, jest to rozmiar standardowy (taki jest też u mnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 17.11.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Brama o szer 4,5 m jest w oryginale projektu, jest to rozmiar standardowy (taki jest też u mnie) Z tego co pamiętam jak rozgladałem się za bramą to chcieli jakąs dopłatę za bramę 4,5m. A po drugie zawsze lepiej mieć szerszy wjazd do garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 17.11.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Mogę sie dołączyć bo wczoraj odwiedziałm kilka firm oferujących okna i baramy. Wychodzi na to że zarówno 4,5m jaki i 5m to standard, ale większy problem jest z wysokością, w wiekszości firm to 2,25 a nie 2,5 tak jak w projekcie mi zaproponowano bramę krispola. Nie wiem czy dobra czy nie, ale zobaczymy jak będą szacowały się ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 17.11.2009 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 A i mam pytanko jeśli chodzi o rolety. Jakie zamontować najlepiej bo mi polecono nadstawne. Chodzi mi o to aby wychodziły ze ściany i zeby nie było widać tej skrzynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 17.11.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 A i mam pytanko jeśli chodzi o rolety. Jakie zamontować najlepiej bo mi polecono nadstawne. Chodzi mi o to aby wychodziły ze ściany i zeby nie było widać tej skrzynki. Ja mam w systemie Integro. Skrzynka na roletę jest pod elewacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts