kakusek 22.11.2009 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Franzkru jaka masz obecnie szerokosc slupa ktory podpiera dach garazu (ten przy wejsciu) Wg projektu obecnie mam go wylanego 29x29 i planowalam tam polozyc 5 cm styropianu plus tynk.Dekarze robiac orynnowanie uparli sie ze musze polozyc dodatkowa rure spustowa i wlasnie umiejscowili ja tak jak u Ciebie przy slupie.Wolalabym nie miec tej rynny tak centralnie na froncie budynku (dwie pozostale sa po bokach) dlatego kombinuje aby schowac ja pod ociepleniem slupa ale boje sie ze moze on wyjsc zbyt grzmociasty.Mam jeszcze koncepcje przelozenia tej rynny w miejsce kosza (tam gdzie schodzi sie dach od garazu z dachem glownym) lub przesunac ja na sciane przy bramie garazowej. Najchetniej bym z niej zrezygnowala ale wiedze ze Ty rowniez masz taki spust wiec pewnie przy tak duzej polaci dachu faktycznie ejst ona potrzebna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 22.11.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Franzkru jaka masz obecnie szerokosc slupa ktory podpiera dach garazu (ten przy wejsciu) Wg projektu obecnie mam go wylanego 29x29 i planowalam tam polozyc 5 cm styropianu plus tynk.Dekarze robiac orynnowanie uparli sie ze musze polozyc dodatkowa rure spustowa i wlasnie umiejscowili ja tak jak u Ciebie przy slupie.Wolalabym nie miec tej rynny tak centralnie na froncie budynku (dwie pozostale sa po bokach) dlatego kombinuje aby schowac ja pod ociepleniem slupa ale boje sie ze moze on wyjsc zbyt grzmociasty.Mam jeszcze koncepcje przelozenia tej rynny w miejsce kosza (tam gdzie schodzi sie dach od garazu z dachem glownym) lub przesunac ja na sciane przy bramie garazowej. Najchetniej bym z niej zrezygnowala ale wiedze ze Ty rowniez masz taki spust wiec pewnie przy tak duzej polaci dachu faktycznie ejst ona potrzebna Wiesz że nawet nie zwróciłem na to uwagi. Wydaje mi się że możesz pominąc tą rynnę i dać spadki w strone tarasu/garażu. Rynny wyrobią spokojnie z odbiorem wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 22.11.2009 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Jakos sie nie dziwie ze nie zwrociles uwagi bo to chyba tylko ja jestem taka "czepialska" Moj malz tez twierdzi ze chyba nie mam innych problemow bo wszystko jest ok Jutro bedzie jeszcze jedna rozmowa z majstrami na ten temat wiec sie okaze czy musi zostac czy wywala. A tak z nowinek to na koniec tygodnia powinnam miec gotowy daszek wiec sie pochwale Ty pewnie juz zaczales sie pakowac w kartony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 23.11.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Jakos sie nie dziwie ze nie zwrociles uwagi bo to chyba tylko ja jestem taka "czepialska" Moj malz tez twierdzi ze chyba nie mam innych problemow bo wszystko jest ok Jutro bedzie jeszcze jedna rozmowa z majstrami na ten temat wiec sie okaze czy musi zostac czy wywala. A tak z nowinek to na koniec tygodnia powinnam miec gotowy daszek wiec sie pochwale Ty pewnie juz zaczales sie pakowac w kartony Narazie to jeszcze maluję/tapetuję. Później montowanie gniazdek i lamp, sprzatanie i... na święta w nowym domu A z nowości wreszcie zamontowali nam część kuchni: http://lh3.ggpht.com/_kKJMOZbHZgw/SwZBYp8eaSI/AAAAAAAAEc8/yuPUovvx3MU/s640/IMG_0117.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aki-aki 26.11.2009 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 to ja też w temacie kuchni Proszę zajżyjcie do mojego dziennika i skomentujcie wizualkę mojej kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 27.11.2009 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Franzkru fajna i baaaardzo duza kuchnia Widze ze swiadomie dales zlew do rogu.Koniecznie pozniej napisz czy jestes zadowolony z takiego rozwiazania.Duzym plusem jest bardzo duza ilosc blatu roboczego.Z czego wlasciwie masz fronty (te ciemne)szafke bo zdjecie jest troche niewyrazne Planujesz klasc cos jeszcze na sciane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 27.11.2009 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 Franzkru fajna i baaaardzo duza kuchnia Widze ze swiadomie dales zlew do rogu.Koniecznie pozniej napisz czy jestes zadowolony z takiego rozwiazania.Duzym plusem jest bardzo duza ilosc blatu roboczego.Z czego wlasciwie masz fronty (te ciemne)szafke bo zdjecie jest troche niewyrazne Planujesz klasc cos jeszcze na sciane? Dziękuje Zlew w rogu miałem w mieszkaniu przez 3 lata. Przy czym tam by centralnie w rogu wiec niby gorsze położenie. Spisywał się bardzo dobrze. Zlew jak zlew, nie spędzasz nad nim za dużo czasu Kuchnia jeszcze nie skończona, będą jeszcze półki w rogu nad zlewem i strefa czystości na ścianach. A dodatkowo blat "barowy" z prawej strony. Czekamy aż się stolarz wyrobie z resztą. Jutro zrobie lepsze zdjęcia frontów. Zrobione są w naturalnej okleinie (chyba). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemek00 28.11.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 witajcie,jestem na kupnie projektu natalia i mam prosbe do osob ktore wybudowaly ten domek.prosilbym o jakes zdjecia z wnetrz jak wygladaja poszczegolne pomieszczenia wykonczone lub czesci wykonczone.szukam troche na internecie ale chcialbym cos z tego projektu jak wy to aranzujecie.z gory dziekuje.podaje maila.bede bardzo wdzieczny.z gory dziekuje.[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wobil 29.11.2009 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 witam, przyłączam się do prośby, ja zaczynam na wiosnę ale dalej nie jestem pewien czy podnosić o jeden pustak czy zostawić tak jak jest no i nadal szukam pomysłu na kuchnię i jakiegoś sensownego jej połączenia z salonem [email protected] pzdrWB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 29.11.2009 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Niestety nie pomoge bo mam dopiero SSO Z tego co kojarze to jedynie mamamatinka prowadzi swoj dziennik i u niej mozecie zobaczyc wykonczone wnetrza oryginalnej Natalki.Franzkru tez ma swoj album ale jego domek jest nieco poprzerabiany No wlasnie Robert mam pytanie bo przegladnelam fotki ale akurat tego nie masz pokazane.Czy ta sciane po prawej stronie schodow (patrzac z parteru) masz pociagnieta na gorze na calej dlugosci schodow czy ona Ci sie "urywa" tak jak jest w oryginale Natalki zostawiajac miejsce na dodatkowy bok barierki w gornym holu.Nie wiem czy zrozumiale to napisalam Chodzi o to czy schody na gorze beda miec barierke z 2 czy 3 stron?U mnie mialo byc z 3 (tak jak ma Natalka) potem murarze zaczeli przedluzac na cala dlugosc glownego biegu ale znow kazalam skuc bo stwierdzilam ze zrobi sie zbyt ciemnawo w tej czesci gdzie ejst wejscie na stryszek i lazienka (mimo ze mam okno nad schodami) Sama nie wiem czy podjelam dobra decyzje bo jakos nie wyobrazam sobie tam ladnej barierki w 2 krotkich odcinkach Moze Ty juz masz balustrady zamontowane albo jakas wizje tego holu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sanowi_ 29.11.2009 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Kakusek napisz proszę jaką masz dachówkę; i jeszcze mam pytanie odnośnie daszku nad tarasem z tyłu - czy wydłużenie i zmianę kzształtu dachu o taras mogę zrobić na etapie budowy z kierownikiem i budowlańcami, czy to wymaga jakiś szczególnych przeliczeń i zmian przez architekta ?proszę o odpowiedźpzdriwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 30.11.2009 01:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Dachowka to Brass ( antracyt w powloce cisar ) Jesli chodzi o dodatkowy daszek nad tarasem to szczeze powiedziawszy nie wiem Ja rysowalam projekt indywidualny i od razu bylo to pokazane przy skladaniu wniosku o pozwolenie na budowe.Najlepiej zapytaj kierownika czy mozna taka zmiane potraktowac tylko odpowiednim wpisem do dziennika (jesli masz juz zrobiona adaptacje projektu i wydane pozwolenie)Jesli nie robilas jeszcze adaptacji to na tym etapie na pewno architekt naniesie Ci taka zmiane .U mnie jest to tylko daszek nad tarasem bez przedluzania stropu wiec nie bylo tam zadnych skomlikowanych obliczen-takie dodatkowe "zalamanie" wierzby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sanowi_ 30.11.2009 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 dzięki za odpowiedź. mam już PnB - i droga do uzyskania była przez mękę.... więc jeżeli coś wymaga zmiany do urzędu to rezygnuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 30.11.2009 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Niestety nie pomoge bo mam dopiero SSO Z tego co kojarze to jedynie mamamatinka prowadzi swoj dziennik i u niej mozecie zobaczyc wykonczone wnetrza oryginalnej Natalki.Franzkru tez ma swoj album ale jego domek jest nieco poprzerabiany No wlasnie Robert mam pytanie bo przegladnelam fotki ale akurat tego nie masz pokazane.Czy ta sciane po prawej stronie schodow (patrzac z parteru) masz pociagnieta na gorze na calej dlugosci schodow czy ona Ci sie "urywa" tak jak jest w oryginale Natalki zostawiajac miejsce na dodatkowy bok barierki w gornym holu.Nie wiem czy zrozumiale to napisalam Chodzi o to czy schody na gorze beda miec barierke z 2 czy 3 stron?U mnie mialo byc z 3 (tak jak ma Natalka) potem murarze zaczeli przedluzac na cala dlugosc glownego biegu ale znow kazalam skuc bo stwierdzilam ze zrobi sie zbyt ciemnawo w tej czesci gdzie ejst wejscie na stryszek i lazienka (mimo ze mam okno nad schodami) Sama nie wiem czy podjelam dobra decyzje bo jakos nie wyobrazam sobie tam ladnej barierki w 2 krotkich odcinkach Moze Ty juz masz balustrady zamontowane albo jakas wizje tego holu? U mnie wygląda to tak: http://lh5.ggpht.com/_kKJMOZbHZgw/SIV8nK_PwbI/AAAAAAAACAA/iHojhK4igiY/s640/rzut-poddasza.jpg Przy czym schody mam ze spocznikiem a nie zabiegowe ale niewiele to zmienia. Sufit będę mial nad całym górnym holem a że nie chcieliśmy robić tam okna więc jest świetlik w dachu + rura i plafon na zakończeniu. Jeszcze nie wiem jak wyjdzie całośc ale poprzednio (przed ociepleniem) dawało to wystarczająco światła i nie było tam ciemno. Schodę bedę mieć albo w połowie grudnia albo na początku stycznia (mam nadzieję że to pierwsze ale zalezy jak sie wyrobią). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 30.11.2009 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Niestety nie pomoge bo mam dopiero SSO Z tego co kojarze to jedynie mamamatinka prowadzi swoj dziennik i u niej mozecie zobaczyc wykonczone wnetrza oryginalnej Natalki.Franzkru tez ma swoj album ale jego domek jest nieco poprzerabiany No wlasnie Robert mam pytanie bo przegladnelam fotki ale akurat tego nie masz pokazane.Czy ta sciane po prawej stronie schodow (patrzac z parteru) masz pociagnieta na gorze na calej dlugosci schodow czy ona Ci sie "urywa" tak jak jest w oryginale Natalki zostawiajac miejsce na dodatkowy bok barierki w gornym holu.Nie wiem czy zrozumiale to napisalam Chodzi o to czy schody na gorze beda miec barierke z 2 czy 3 stron?U mnie mialo byc z 3 (tak jak ma Natalka) potem murarze zaczeli przedluzac na cala dlugosc glownego biegu ale znow kazalam skuc bo stwierdzilam ze zrobi sie zbyt ciemnawo w tej czesci gdzie ejst wejscie na stryszek i lazienka (mimo ze mam okno nad schodami) Sama nie wiem czy podjelam dobra decyzje bo jakos nie wyobrazam sobie tam ladnej barierki w 2 krotkich odcinkach Moze Ty juz masz balustrady zamontowane albo jakas wizje tego holu? A tak wyglada moj domek z zewnatrz juz przykryty dachowka http://img27.imageshack.us/img27/6508/picture052go.th.jpg http://img691.imageshack.us/img691/2002/koniec3.th.jpg Montaz okien bedzie w lutym wiec do tego czasu musze przemyslec cale oswietlenie w domku Kakusku śliczną masz tą dachóweczkę, chyba poszukam sobie czegoś podobnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sanowi_ 30.11.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 mi się też ta dachówka podoba - zamierzam coś takiego położyć na dach ale z robena bo tam mam dobre dojście (jeszcze nie sprawdzałam co konkretnie mają tera w ofercie - mam nadzieję, że coś podobnego znajdę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 30.11.2009 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Sanowi dopytaj swojego kierownika.Niby zmienia sie wyglad zewnetzrny domku ale kubatura pozostaje bez zmian.Przeciez duzo inwestorow w pozniejszym etapie zadasza tarasy i watpie by wymagalo to pozwolenia na budowe Jesli chodzi o dachowke to bardzo chcialam miec sirius 13 (oczywiscie antracyt) i nawet bylismy na niego zdecydowani (mimo ze drozszy) ale po poczytaniu o problemach wlasnie z tym kolorem (czesto widoczne brazowe zadrapania) podarowalismy sobie .W cenie mojej betonowej mozna kupic Robena Plus (antracyt) Przynajmniej gdy ja robilam wycene byla jakas promocja i ceramika wychodzila podobnie jak beton. Franzkru ja tez mam ze spocznikiem Wlasnie tak samo bedzie u mnie wygladala barierka w gornym holu tylko ze Tu mnie ta 3 scianka bedzie duzo krotsza (ta jakbys przedluzyl sciane lazienki ta z kominem) Czekam wiec z niecierpliwoscia na Towje fotki bo zdecydowalam sie jednak na pozostawienie "otwartego" holu. ps Masz te slupy w pokojach na poddaszu?U mnie mialy byc bardziej w rogach pokoi ale podczas budowy majster i dekarze zgodnie stwierdzili ze nie sa konieczne i je "wywalili" (kieronik sie zgodzil wiec mam nadzieje ze wiedzieli co robia ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 30.11.2009 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Sanowi dopytaj swojego kierownika.Niby zmienia sie wyglad zewnetzrny domku ale kubatura pozostaje bez zmian.Przeciez duzo inwestorow w pozniejszym etapie zadasza tarasy i watpie by wymagalo to pozwolenia na budowe Jesli chodzi o dachowke to bardzo chcialam miec sirius 13 (oczywiscie antracyt) i nawet bylismy na niego zdecydowani (mimo ze drozszy) ale po poczytaniu o problemach wlasnie z tym kolorem (czesto widoczne brazowe zadrapania) podarowalismy sobie .W cenie mojej betonowej mozna kupic Robena Plus (antracyt) Przynajmniej gdy ja robilam wycene byla jakas promocja i ceramika wychodzila podobnie jak beton. Franzkru ja tez mam ze spocznikiem Wlasnie tak samo bedzie u mnie wygladala barierka w gornym holu tylko ze Tu mnie ta 3 scianka bedzie duzo krotsza (ta jakbys przedluzyl sciane lazienki ta z kominem) Czekam wiec z niecierpliwoscia na Towje fotki bo zdecydowalam sie jednak na pozostawienie "otwartego" holu. ps Masz te slupy w pokojach na poddaszu?U mnie mialy byc bardziej w rogach pokoi ale podczas budowy majster i dekarze zgodnie stwierdzili ze nie sa konieczne i je "wywalili" (kieronik sie zgodzil wiec mam nadzieje ze wiedzieli co robia ) Niestety ale mam te słupy. Konstruktor powiedział że nie można ich wywalić. A że byłem nastawiony na nie od początku pozytywnie więc bardzo się tym nie martwiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 30.11.2009 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Mi tez te slupy wcale nie przeszkadzaly.Przy rysowaniu projektu swiadomie decydowalam sie na nie bo konstruktor powiedzial ze albo slupy albo metalowe HEBY-ktorych nie chcialam.W trakcie budowy moje orly zaczely kwekac ze bez sensu te slupy i ze oni zrobia to inaczej wiec skoro kierownik przytaknal ich rozwiazaniu to glupio mi bylo sie upierac aby je zostawiac.Robia jakies "poduszki" pod krokwiami i wzmocnili scianke kolankowa wiec mam nadzieje ze mi to na leb nie runie.Gdyby jednak pozostaly to nie plakalabym z tego powodu Nawet mialam juz w glowie jak je "zagospodaruje" Zobacz np to : http://img12.imageshack.us/img12/8797/obraz082k.th.jpg Jak dla mnie bomba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avon76 02.12.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2009 Witam wszystkich natalkowców .dawno mnie tu nie było.a i tak jakos tu nie gwarno.domki wasze rosną jak na drozdzach a ja sie tak ociągam hihi.czas juz cos zaczac.działka juz jest.teraz pozostaje mi zamówić projekt i pomyśleć powaznie nad zmiankami.na wstępie rozważam: 1.powiększenie salonu kosztem podcienia 2.dodatkowe okno w salonie obok wykuszu 3.przesunięcie drzwi wejsciowych w strone garażu 4.WC na dole postanowiłam zamienic na spiżarkę z przesuwanymi drzwiami 5.okno w kuchni zmiejszyć 6.drzwi tarasowe w salonie powiększyć 7.między kuchnią a salonem od strony wykuszu postawic ściankę(nie widzi mi sie kuchnia odkryta całkowicie na salon) 8.poddasze podnieść o 1 pustak Całą górę planujemy dla dzieci(mamy dwójkę no i 3 w drodze) ale jakos nie pasuje mi ten pokoik w kształcie literki L.nie wiem czy bedzie ustawny.tak się zastanawiam czy go jakoś nie przerobić.czy ktoś z Was jest zadowolony z tego pomieszczenia?narazie tyle wymyśliłam,myśle ze jeszcze cos moze dojść jesli chodzi o jakies zmiany.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts