Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Franzkru widzę że u ciebie już jak by domowo się zrobiło :)

Chciałbym się przeprowadzić do prawie* skończonego domu. Więc od jakiegoś czasu schodzi mi na skręcaniu mebli, malowaniu, tapetowaniu itd..

Do tego czekamy aż skończą kuchnię co nastapi pewnie w przyszłym tygodniu.

Więc powoli ksztaltuje się ostateczna wizja domu :D

Chciałbym się przeprowadzić do prawie* skończonego domu. Więc od jakiegoś czasu schodzi mi na skręcaniu mebli, malowaniu, tapetowaniu itd..

Do tego czekamy aż skończą kuchnię co nastapi pewnie w przyszłym tygodniu.

Więc powoli ksztaltuje się ostateczna wizja domu

Milutko, tylko pozazdroscic, chętnie ogladnę fotki z dalszej realaizacji :lol:

No no schody pięknie się prezentują :D

Dziekuje!

Udało nam się nawet dobrac kolor schodów taki sam jak kolor drzwi :)

schody zaje.... fajne super barjerka ,właśnie będę zamawiał u stolarza bardzo podobne za 10.600 zł a jak u ciebie cenowo?

Dzięki! :)

U mnie wyszło 6000zł za 17 stopni + 9mb barierki.

No no schody pięknie się prezentują :D

Dziekuje!

Udało nam się nawet dobrac kolor schodów taki sam jak kolor drzwi :)

schody zaje.... fajne super barjerka ,właśnie będę zamawiał u stolarza bardzo podobne za 10.600 zł a jak u ciebie cenowo?

Dzięki! :)

U mnie wyszło 6000zł za 17 stopni + 9mb barierki.

dzięki, ja mam zabiegowe ale taka różnica w cenie !!! będę musiał pogonić pana stolarza i poszukać innego :))

Franzkru schody swietne a linki rewelacja :D Zazdraszczam takiego etapu wykonczeniowki :wink: Rowniez chce oblozyc stopnie tylko trepami a podstopnice wymalowac jakas farba zmywalna.Czy Ty tez ten dol malowales czy dawales jakis specjalny tynk a wczesniej jakies plyty?(bardzo dobra cene masz za te schody )

Na podstopniach narazie jest płyta KG nie malowana jeszcze. Musze podgipsować boki i dopiero wtedy jakąs farbą zmywalna pociągnąć.

Firma która mi robiła robi też schody w innych rejonach polski (wiem że coś pod warszawą robili). A są gdzieś spod Tarnowa.

Franzkru mozesz wrzucic do nich namiar-tak na zas :wink: Ja planuje wzdluz stopni tralki ale w gornym holu z checia dalabym wlasnie szklo tyle ze to wlasnie jest drozsza impreza bo szklo musi byc grubsze i bezpieczne.Moglbys opisac lub pokazac na rzucie jak rozplanowales sprzety w gornej lazience?

Ja codziennie zmieniam koncepcje zwlaszcza ze postanowilam upchnac tam jeszcze pralke i suszarke.Cos pozalowalm pomieszczenia nad garazem na pralnie-moze byc z tego ladny pokoj rekreacyjny :wink: Myslicie ze mozna bez problemu wsunac pralke w przeszczen pomiedzy scianka kolankowa a ta z regipsow?(nie bedzie sie tam robila wilgos i nie zaszkodzi to welnie na poddaszu?)

Franzkru mozesz wrzucic do nich namiar-tak na zas :wink: Ja planuje wzdluz stopni tralki ale w gornym holu z checia dalabym wlasnie szklo tyle ze to wlasnie jest drozsza impreza bo szklo musi byc grubsze i bezpieczne.Moglbys opisac lub pokazac na rzucie jak rozplanowales sprzety w gornej lazience?

Ja codziennie zmieniam koncepcje zwlaszcza ze postanowilam upchnac tam jeszcze pralke i suszarke.Cos pozalowalm pomieszczenia nad garazem na pralnie-moze byc z tego ladny pokoj rekreacyjny :wink: Myslicie ze mozna bez problemu wsunac pralke w przeszczen pomiedzy scianka kolankowa a ta z regipsow?(nie bedzie sie tam robila wilgos i nie zaszkodzi to welnie na poddaszu?)

Nie robiłem narazie jeszcze górnej łazienki. Może na wiosne coś będę z tym robił, narazie zostawiam tak jak jest.

Nie mam dobrego zdjęcia górnej łazienki. Jedynie coś takiego:

http://lh3.ggpht.com/_kKJMOZbHZgw/S1VZb0ZS_QI/AAAAAAAAErg/C3ZoE_3DUEA/s640/IMG_0067.jpg

Plan:

http://lh4.ggpht.com/_kKJMOZbHZgw/S1VbtrbEvbI/AAAAAAAAEro/ojNWKNGglg8/s576/lazienka-gorna.gif.jpg

W miejscu gdzie stoję jest wejście. Po lewej stronie będzie prysznic, obok umywalka. To coś wystajace to komin i za nim będzie stała pralka. Mozliwe że będziemy dorabiać tam sciankę która to jakoś wizualnie rozdzieli (taką na 1m wysoką). Natomiast suszarnie zrobimy obok w garderobie. Jedyny minus jaki teraz widzę to brak okna ale to zawsze mozna dodać :)

Ukazuje się w tym wątku dużo próśb na temat wysłania zdjęć np.: kuchni, łazienki czy pokoju na prywatne e-maile. W konsekwencji coraz więcej osób podaje swoje e-maile aby im również wysłać owe zdjęcia. Natomiast ja mam taką wielką prośbę do osób, które już wybudowały dom czy nawet wykończyły go wewnątrz aby wstawiły takie zdjęcia tutaj na forum jeśli to dla nich oczywiście nie problem. Ja również zaczynam na wiosnę budowę i naprawdę bardzo pomogłyby mi takie zdjęcia w podjęciu decyzji co do niektórych zmian podczas budowy. Głównie chodzi o kuchnię, salon, schody, łazienka na górze. Pozdrawiam.

Ukazuje się w tym wątku dużo próśb na temat wysłania zdjęć np.: kuchni, łazienki czy pokoju na prywatne e-maile. W konsekwencji coraz więcej osób podaje swoje e-maile aby im również wysłać owe zdjęcia. Natomiast ja mam taką wielką prośbę do osób, które już wybudowały dom czy nawet wykończyły go wewnątrz aby wstawiły takie zdjęcia tutaj na forum jeśli to dla nich oczywiście nie problem. Ja również zaczynam na wiosnę budowę i naprawdę bardzo pomogłyby mi takie zdjęcia w podjęciu decyzji co do niektórych zmian podczas budowy. Głównie chodzi o kuchnię, salon, schody, łazienka na górze. Pozdrawiam.

A gdzie takowe wpisy znalazłeś ?

Witam - ja pierwszy raz na forum

Jestem na etapie: działka jest, poszukiwany odpowiedni projekt. Dzięki Madzi 1976 zaintersowałam się Natalką, a dzięki temu forum, a w szczególności dzięki mamamatinka (czy mamamatince, mamiematinka? :o ) i jej dziennikowi, to już całkiem wpadłam i nic innego już mi się nie podoba :p

Wprawdzie moja wersja musiałaby być troszkę przerobiona, bo taras z boku, ale to chyba nie jest problem. Chciałabym tylko jakieś sensowny projekt zadaszenia nad tarasem, bez konieczności dodatkowego powiększania poddasza.

I mam jeszcze takie przemyślenia, że skoro taras z boku, to może z części kuchennej (którą chcę odzielić od salonu ścianą z podwójnymi drzwiami), też zrobić drzwi balkonowe :wink: (na co mój mąż zrobił taką minę :o ). Spodobał mi się ten pomysł w wersji Natalka II, bo wiem jak to jest latem (tylko z obserwacji u znajomych - szczęśliwych posiadaczy domku z ogródkiem), jak się biega co chwilę z ogrodu czy tarasu do kuchni, szczególnie przy dzieciach, czy gościach. I wydreptuje się ścieżkę przez salon po soczki, kawkę czy piwko z lodówki....

Ale dość już tych dywagacji... Chciałam się tylko przywitać, pytaniami będę was dręczyć jak już przejdziemy do działania :D

Cieszę się, że mogę się przyłączyć do natalkowego towarzystwa :D

boja2401, witam! cieszę się, że nasz domek ci przypadł do gustu, może na zdjęciach tak tego nie widać, ale my właśnie mamy taras z boku - ze względu na kształt działki. Tzn. ten taras tylny pierwotny jak w projekcie mamy zmniejszony o połowę i z połowy przylegającej do sypialni, mamy zrobioną garderobę. Drzwi terasowe są mniejsze (150) i przesunięte do rogu salonu. A na ścianie bocznej salonu blisko rogu mamy drugie drzwi tarasowe duże 2,4 m zlikwidowaliśmy wykusz i właśnie wykusz przerobiliśmy na zadaszenie tarasu. Także nie wiem dokadnie o jaki efekt ci chodzi, ale w każdym razie u nas jest właśnie taras główny z boku domu. A wyjście na taras/ogród z kuchni to świetna rzecz, bardzo popularna w wielu krajach. Taż o tym myślałam ale jednak przede wszystkim zależało mi na spiżarni, która u nas mieści się właśnie na tej ścianie. pozdrawiam,