Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Jeśli zamontujesz baterię na słupku onka to nie będzie przeszkadzała, u mnie tak będzie - już za jakieś 3 tyg. wiec postaram sie przetestowac i powiem jak to spełnia swoja funkcję. Nie zmienialiśmy wymiarów okna kuchennego, jest tak jak w projekcie, tyle tylko że podkuliśmy troszkę i blat kuchenny będzie wchodził w okno, czy bedzie funkcjonalnie pochwalę sie niedługo :).

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Baterie skladane sa dosc drogie dlatego ja bede chciala tak ustawic zlew aby bateria byla lekko przesunieta wzgledem srodka okna.Wystarczy mi aby jedna kwatera okna sie otwierala ;)U nas okno mialo byc na wysokosci 90 cm i mialam miec blat roboczy bez parapetu w kuchni.Niestety majstrom cos tam sie pokicklo zaczeli "przerabiac" pokno i efekt jest taki ze mam teraz okolo 96 cm Blaty w kuchni planuje na ok 92 cm wiec zostaje te 4 cm na "ala" parapet jak u franzkru.Wolalabym nie miec takiego podniesienia ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi ..........

Franzkru czy ten przycisk po prawej stronie okna to wlacznik do otwierania bramy wjazdowej?Ja wlasnie z niego zrezygnowalam i nie wiem czy byla to sluszna decyzja:eek:Musze sie pochwalic ze wkoncu ruszylismy z elektryka i robi nam ja Twoj znajomy p.Grzegorz;)

mam pytanie do natalkowiczów, chodzi mi o rodzaj i grubość styropianu na ścianki fundamentowe, będę dawał 10cm ponieważ na elewacji będzie 15cm i przeskok 5 cm wydaje mi się akurat, tylko zastanawiam się nad rodzajem styro, XPS wydaje mi się trochę drogi pozostaje np. aqua ale zastanawiam się czy nie dać poprostu eps100, i tak na to idzie folia kubełkowa a tam gdzie się buduję nie ma podmokłych terenów, co wy myślicie, jaki daliście u siebie styro i jak cenowo płaciliście za niego

pozdrawiam

wb

Ewa tutaj masz instrukcje jak zrobic link do dziennika i komentarzy http://forum.muratordom.pl/showthread.php?54466-Opis-jak-zrobić-w-podpisie-linki-do-dziennika-i-komentarzy a tutaj dow klejania zdjec http://forum.muratordom.pl/showthread.php?22994-kto-mnie-nauczy-wklejania-zdjęć/page14

Wobil my dajemy XPS mimo ze rowniez mamy podloze zwirowe czyli bardzo dobrze przepuszczalne i woda wogole nie gromadzio sie wokol fundamentow.Wg mnie nie ma sensu dawac tego eps bo pod naciskiem gruntu ktorym pozniej zasypiesz fundamenty zostanie on zniszczony predzej czy pozniej .Ja wole zaplacic wiecej i miec swiadomosc ze to co polozone spelnia swoje zadanie .

Witam,

Mam do sprzedania komplet okien do Natalki, w kolorze orzech obustronny. Profil Veka, szyba OF 4/16/4 LE. Sprzedaję, bo nastapiła pomyłka przy zamówieniu i zamiast złotego dębu mamy orzech.

Wymiary okien:

1. 1165 x 970 - 1 szt - garaż

2. 585 x 970 - 1 szt - pom. gosp

3. 575 x 970 - 1 szt - łazienka

4. 1485 x 1465 - 2 szt - do dwóch pokoi na dole

5. 1495 x 1200 - 1szt - kuchnia

6. 465 x 1460 - 2 szt - wykusz

7. 1485 x 1460 - 1 szt - wykusz

8. 2680 x 2360 - 1 szt - taras

Okno kuchenne jest pomniejszone, natomiast okno tarasowe jest powiększone. Oczywiście okna mogę sprzedać pojedyńczo lub w komplecie. Cena kompletu 7000 zł

Osoby zainteresowane proszę o kontakt na priv.

Pozdrawiam

Dzięki za linki kakuskek.. gawronki ja jeszcze nie zdecydowałam o wyborze koloru okien, muszę najpierw zobaczyć jakie są możliwości i jakie my mamy wymiary tych okien, orzech jest ciemniejszy czy jaśniejszy od złotego dębu? My budujemy w Olsztynie.

Ewa

Edytowane przez ewa&marcin

mam pytanie do osób posiadających rekuperator, zastanawiam się nad instalacją i realizacją tego dzieła samemu, i tutaj pytanie do was czy macie i możecie przesłać na prv projekt takiej instalacji oraz jaką centralę oraz jakiej mocy wam polecili bo wiem że tutaj to są straszne rozbieżności,

będę ogromnie wdzięczny za pomoc

mail: [email protected]

pzdr

WB

ponawiam pytanie w sprawie komina wentylacyjnego w kuchni, ponieważ muszę podjąć decyzję, rozmawiałem z jednym kominiarzem z terenu i twierdzi że w kuchni musi być komin wentylacyjny, tłumaczyłem, że będzie płatya indukcyjna i napewno nie będzie gazu, a ten swoje, nie umiał nawet powołać się na przepisy,

mam teraz zgryza bo nie wiem czy nie będę miał problemu z odbiorem

jak było u was?

pozdrawiam

WB

• 2 weeks później...

witam wszystkich!!!!

SPRZEDAM DOM NATALIA

*likalizacja ROSTWOROWO/ROKIETNICA K.POZNANIA

*stan surowy zamknięty (bez drzwi i okien)

*zlikwidowano podcień tarasu dzięki czemu wzrosła powierzchnia domu (ok.190m2 pow.użytkowej)

*działka 1150m2 (23x50m)

*wszystkie media (woda, prąd, kanaliza w budynku, gaz w linii działki)

*fundament ocieplony, zaizolowany

*ściany Poroton, kominy klinkier, dachówka cementowa Braas

*do 2012 przez pobliskie Bytkowo przebiegać będzie droga ekspresowa S11 = szybki dojazd do Poznania

*cena 449 000pln

ogłoszenie:

http://dom.gratka.pl/domy-sprzedam/lista/,,125871048109d8c873fbfb87ecb45289,ko.html