Madzia 1976 02.07.2010 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Jeśli zamontujesz baterię na słupku onka to nie będzie przeszkadzała, u mnie tak będzie - już za jakieś 3 tyg. wiec postaram sie przetestowac i powiem jak to spełnia swoja funkcję. Nie zmienialiśmy wymiarów okna kuchennego, jest tak jak w projekcie, tyle tylko że podkuliśmy troszkę i blat kuchenny będzie wchodził w okno, czy bedzie funkcjonalnie pochwalę sie niedługo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 02.07.2010 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Jesli zamontujesz baterie wyjmowaną to nie będzie problemu. Rozważaliśmy taką mozliwośc ale wg mnie lepsza funkcjonalnośc blatu jest jezeli zlew jest w rogu. Głównie dlatego że zostaje więcej miejsca na blat przez lepsze zagospodarowanie rogu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 02.07.2010 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Baterie skladane sa dosc drogie dlatego ja bede chciala tak ustawic zlew aby bateria byla lekko przesunieta wzgledem srodka okna.Wystarczy mi aby jedna kwatera okna sie otwierala ;)U nas okno mialo byc na wysokosci 90 cm i mialam miec blat roboczy bez parapetu w kuchni.Niestety majstrom cos tam sie pokicklo zaczeli "przerabiac" pokno i efekt jest taki ze mam teraz okolo 96 cm Blaty w kuchni planuje na ok 92 cm wiec zostaje te 4 cm na "ala" parapet jak u franzkru.Wolalabym nie miec takiego podniesienia ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi ..........Franzkru czy ten przycisk po prawej stronie okna to wlacznik do otwierania bramy wjazdowej?Ja wlasnie z niego zrezygnowalam i nie wiem czy byla to sluszna decyzja:eek:Musze sie pochwalic ze wkoncu ruszylismy z elektryka i robi nam ja Twoj znajomy p.Grzegorz;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamarcin 02.07.2010 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 (edytowane) Jednak i tak zostanę raczej przy zmniejszeniu okna od dołu, bo nie widzę żadnych przeciw żeby tego nie robić.Czy może mi ktoś podpowiedzieć jak podpiąć dziennik i jak wklejać zdjęcia. Dzieki z góry Edytowane 30 Lipca 2010 przez ewa&marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wobil 03.07.2010 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 mam pytanie do natalkowiczów, chodzi mi o rodzaj i grubość styropianu na ścianki fundamentowe, będę dawał 10cm ponieważ na elewacji będzie 15cm i przeskok 5 cm wydaje mi się akurat, tylko zastanawiam się nad rodzajem styro, XPS wydaje mi się trochę drogi pozostaje np. aqua ale zastanawiam się czy nie dać poprostu eps100, i tak na to idzie folia kubełkowa a tam gdzie się buduję nie ma podmokłych terenów, co wy myślicie, jaki daliście u siebie styro i jak cenowo płaciliście za niego pozdrawiamwb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 03.07.2010 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2010 Ewa tutaj masz instrukcje jak zrobic link do dziennika i komentarzy http://forum.muratordom.pl/showthread.php?54466-Opis-jak-zrobić-w-podpisie-linki-do-dziennika-i-komentarzy a tutaj dow klejania zdjec http://forum.muratordom.pl/showthread.php?22994-kto-mnie-nauczy-wklejania-zdjęć/page14Wobil my dajemy XPS mimo ze rowniez mamy podloze zwirowe czyli bardzo dobrze przepuszczalne i woda wogole nie gromadzio sie wokol fundamentow.Wg mnie nie ma sensu dawac tego eps bo pod naciskiem gruntu ktorym pozniej zasypiesz fundamenty zostanie on zniszczony predzej czy pozniej .Ja wole zaplacic wiecej i miec swiadomosc ze to co polozone spelnia swoje zadanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawronki 04.07.2010 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 Witam, Mam do sprzedania komplet okien do Natalki, w kolorze orzech obustronny. Profil Veka, szyba OF 4/16/4 LE. Sprzedaję, bo nastapiła pomyłka przy zamówieniu i zamiast złotego dębu mamy orzech. Wymiary okien:1. 1165 x 970 - 1 szt - garaż2. 585 x 970 - 1 szt - pom. gosp3. 575 x 970 - 1 szt - łazienka4. 1485 x 1465 - 2 szt - do dwóch pokoi na dole5. 1495 x 1200 - 1szt - kuchnia6. 465 x 1460 - 2 szt - wykusz7. 1485 x 1460 - 1 szt - wykusz8. 2680 x 2360 - 1 szt - taras Okno kuchenne jest pomniejszone, natomiast okno tarasowe jest powiększone. Oczywiście okna mogę sprzedać pojedyńczo lub w komplecie. Cena kompletu 7000 złOsoby zainteresowane proszę o kontakt na priv.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 05.07.2010 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 gawronki napisz moze gdzie sie budujesz bo raczej nikt nie kupi tych okien z drugiego konca Polski.Swoja droga cena bardzo okazyjna bo ja za swoje musialam zaplacic kilka razy wiecej-chyba nacudowalam z oknami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawronki 05.07.2010 04:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Cena okazyjna, bo sprzedaję trochę taniej niż kupiłam. Buduję na podkarpaciu, ale jak coś to transport sie załatwi. Jak ktoś zainteresowany to proszę o kontakt i dalej już wszystko ustalimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamarcin 05.07.2010 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 (edytowane) Dzięki za linki kakuskek.. gawronki ja jeszcze nie zdecydowałam o wyborze koloru okien, muszę najpierw zobaczyć jakie są możliwości i jakie my mamy wymiary tych okien, orzech jest ciemniejszy czy jaśniejszy od złotego dębu? My budujemy w Olsztynie.Ewa Edytowane 30 Lipca 2010 przez ewa&marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamarcin 05.07.2010 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 (edytowane) A jakiej firmy te okna? Edytowane 30 Lipca 2010 przez ewa&marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
franzkru 05.07.2010 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Ja płaciłem coś koło 8tys za komplet okien do Natalii (PCV złoty dąb). W tym tarasowe 270 i 180cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawronki 05.07.2010 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 A jakiej firmy te okna? Wysłałam wiadomość na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wobil 06.07.2010 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 mam pytanie do osób posiadających rekuperator, zastanawiam się nad instalacją i realizacją tego dzieła samemu, i tutaj pytanie do was czy macie i możecie przesłać na prv projekt takiej instalacji oraz jaką centralę oraz jakiej mocy wam polecili bo wiem że tutaj to są straszne rozbieżności,będę ogromnie wdzięczny za pomoc mail: [email protected] pzdrWB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wobil 09.07.2010 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 ponawiam pytanie w sprawie komina wentylacyjnego w kuchni, ponieważ muszę podjąć decyzję, rozmawiałem z jednym kominiarzem z terenu i twierdzi że w kuchni musi być komin wentylacyjny, tłumaczyłem, że będzie płatya indukcyjna i napewno nie będzie gazu, a ten swoje, nie umiał nawet powołać się na przepisy,mam teraz zgryza bo nie wiem czy nie będę miał problemu z odbioremjak było u was? pozdrawiamWB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamarcin 09.07.2010 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2010 Witam!Ja nie wiem jak być musi, ale my stawiamy jeden komin normalny do kominka i dwa wentylacyjne, jeden do pieca (na gaz), a drugi do kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smilea 10.07.2010 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 Witam, czy ktoś buduje dom, albo wie, czy gotowy stoi w okolicach Lublina, chętnie zobczyła bym go w realuPozdrawiam Magda K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamarcin 19.07.2010 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 (edytowane) Mam pytanie czy ktoś robił okno dachowe lub świetlik nad schodami, bo wydaje mi się że może być tam ciemno. Najchętniej zrobiłabym tam świetlik ale wchodzić na dach żeby go umyć to nie zamierzam, poradźcie coś Edytowane 30 Lipca 2010 przez ewa&marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 19.07.2010 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 Ja mam okno nad schodami, ale pokój obok jest przestrzenią otwartą i bez problemu podchodzę do okna aby je umyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remma 19.07.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2010 witam wszystkich!!!!SPRZEDAM DOM NATALIA*likalizacja ROSTWOROWO/ROKIETNICA K.POZNANIA*stan surowy zamknięty (bez drzwi i okien) *zlikwidowano podcień tarasu dzięki czemu wzrosła powierzchnia domu (ok.190m2 pow.użytkowej)*działka 1150m2 (23x50m)*wszystkie media (woda, prąd, kanaliza w budynku, gaz w linii działki)*fundament ocieplony, zaizolowany*ściany Poroton, kominy klinkier, dachówka cementowa Braas *do 2012 przez pobliskie Bytkowo przebiegać będzie droga ekspresowa S11 = szybki dojazd do Poznania *cena 449 000pln ogłoszenie:http://dom.gratka.pl/domy-sprzedam/lista/,,125871048109d8c873fbfb87ecb45289,ko.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts