Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

Dzięki za miłe słowa. Jeżeli chodzi o zmiany to:

- wydłużony salon z kuchnią ale nie kosztem tarasu z tyłu lecz do przodu domu o ok. 1 m, w ten sposób przy wejściu jak widzicie na zdjęciach jest taka jakby zatoczka, rozmiary kuchni zostały bez zmian, wydłużył się więc tylko salon

- chyba też trochę poszerzyliśmy salon z kuchnią, ale muszę sprawdzić na panach bo dokładnie nie pamiętam,

- powiększone pokoje na dole o ok. 0,5 m, w ten sposób mamy wyjście na taras z naszej sypialni i zwiększyła się głębokość tarasu

- na dole jest tylko lazienka, nie ma toalety dla gości

- łazienka na dole jest powiększona kosztem pokoju

- garderoba na dole jest w miejscu toalety i jest powiększona kosztem pomieszczenia gospodarczego- kotłowni.

- z garderoby wchodzi się do pomieszczenia gospodarczego-kotłowni

- z kotłowni można oczywiście wejść do garażu

- sciana kolankowa podniesiona o jedną cegłę

- dachówka cementowa antracyt IBF

Ewo !

- podwórko wcale nie jest takie olbrzymie, może tak tylko wygląda na zdjęciach - cała działka ma ok. 1000 m2, mieliśmy szczęście bo na działce byly już drzewa, więc na razie posadziliśmy własnoręcznie tuje wzdluż płotów a sąsiad-rolnik zrobił nam trawnik

- co do kosztów to trudno się wypowiadać na ten temat bo wszystko zależy od tego co się wybierze, a jak wszyscy wiemy jest w czym wybierać,

ale zasada jest jedna:

- trzeba zachować zdrowy rozsądek i nie dać się ogłupić.

Pozdrawiam

Malgosia

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

hej ja zalałem fundamenty podniosłem o 10 bloczków w góre gdyż taki poziom ulicy w stosunku do działki. ma prośbe chciałem włożyć kilka fotek jak możecie napiszcie jak to się robi. ponawiam pytanie może ktoś wie ile metrów bieżących mają ławy fundamentowe? pozdrawiam i jak tylko mi się uda wkleje fotki

Natalkowcy.. Jak robicie z tą wnęką na schodach? Czy tak jak Maciejka_Kar zostawiacie otwartą przestrzeń, żeby ładnie doświetlało schody i górę; czy może włączacie do tego pokoju przy schodach?

Najpierw chciałam to zabudować, ale jak zobaczyłam u Maciejka_Kar jak fajnie doświetla to już teraz nie wiem. Z drugiej strony jednak mam małe dziecko i już widzę jak będzie z tego skakać na schody... :/

Kuba0035 zrob tak:

1.wejdź na stronę www.imageshack.us/

2.na stronie ,która się wyświetli wybierz BROWSE

3.wyświetlą się zdjęcia ,które masz w komputerze,wybierz ,które chcesz wstawić i naciśnij 2 razy lewym przyciskiem myszy,a później wciśnij PRZEŚLIJ TERAZ

4.poczekaj ,aż się załaduje(może to chwilę potrwać),wyświetlą Ci się LINKI DO UDOSTĘPNIENIA TWOJEGO OBRAZU

5.najedź kursorem na to co znajduje się przy KOD FORUM,wcisnij prawy przycisk myszy i wybierz ZAZNACZ WSZYSTKO

6.jak zaznaczy się na niebiesko ,ponownie wciśnij prawy przycisk myszy i wybierz KOPIUJ

7.teraz przejdź do okienka ,gdzie piszesz wiadomość na forum ,wciśnij prawy przycisk myszy i wybierz WSTAW

URL=http://img340.imageshack.us/i/img151au.jpg/]http://img340.imageshack.us/img340/5940/img151au.jpg[/url]

narazie podniosłem 10 bloczków do góry gdyż mam taką różnice działki do ulicy już wieniec jest zrobiony jak bede na działce zrobie już skończoną podstawe, piasek dowożony do zasypania pójdzie około 300 ton (podobno), jutro malowane bedzie dysperbitem mam pytanie ile wam poszło kilogramów na wewnętrzne i zewnętrzne ściany?

Edytowane przez kuba0035

myślę że jeżeli masz wysokość 10 bloczków a nie wykorzystasz ziemi z wykopu do zasypania to te 300 ton to pikuś bo napewno będzie więcej natalka niestety wymaga ogromnych ilości piachu do zasypania, ja niestety nie mogłem wykorzystać ziemii z wykopu w zasadzie gliny i poszło mi chyba lekko 300 t a miałem połowę twojej wysokości bloczków :)

Witam,

Dla Madzioochny - dane garderóbek na piętrze

Poniżej odręczny rysunek pokojów na piętrze z garderobami. Podane wymiary to wymiary po podlodze.

W każdej garderobie są oczywiście skosy, ale i tak wyszły nam super - są naprawdę duże.

http://img715.imageshack.us/img715/6176/pietrogaderoby.jpg

Pozdrawiam

Maciejka_Kar

Edytowane przez Maciejka_Kar

dzięki super fotki wnętrze pozdrawiam naprawde robi wrażenie

Bardzo ładne fotki, nasza natalka to na razie projekt papierowy i tony dokumentów do załatwienia. Może na wiosnę zaczniemy budowę, nie mogę się już doczekać kiedy i ja będę mogła pochwalić się swoją natalką. Może ktoś ma gotową natalkę w okolicy Otwocka.

Pozdrawiam Aneta

Witam,

Dla Madzioochny - dane garderóbek na piętrze

Poniżej odręczny rysunek pokojów na piętrze z garderobami. Podane wymiary to wymiary po podlodze.

W każdej garderobie są oczywiście skosy, ale i tak wyszły nam super - są naprawdę duże.

http://img715.imageshack.us/img715/6176/pietrogaderoby.jpg

Pozdrawiam

Maciejka_Kar

Dzięki.

No i chyba własnie zrobimy swoją garderobę tak jak pokazałeś - ten pokój nad kominkiem. A u dziecka też zrobię podobnie jak u Ciebie, ale kiedyś teraz to jej nie potrzebne.

Witam Wszystkich,

Właśnie kupiliśmy projekt Natalia. Mieszkamy w Koninie.

Jesteśmy przed adaptacją projektu. Aby lepiej sobie uzmysłowić jak wygląda dom chciałbym

zobaczyć jak wygląda Natalia już stojąca :-) -

Nie wecie czy gdzieś w pobliży Konina ktoś już wybudował Natalię ?

pozdrawiam,

Wojtek

dziś widziałem dwie natalki na terenie radomia jedna troche po zmianach druga identyczna naprawde pięknie jak ktoś chce ja mam narazie podstawe wieć jeśli ktoś chciałby zobaczyć zapraszam wieniec dziś już zalany czekam już na następny rok z budową bo chyba pogoda nie pozwoli w tym roku.pozdrawiam

dziś widziałem dwie natalki na terenie radomia jedna troche po zmianach druga identyczna naprawde pięknie jak ktoś chce ja mam narazie podstawe wieć jeśli ktoś chciałby zobaczyć zapraszam wieniec dziś już zalany czekam już na następny rok z budową bo chyba pogoda nie pozwoli w tym roku.pozdrawiam

Witam!

My właśnei złozyliśmy zamówienei na projekt i bardzo chętnie obejrzałabym Natalkę na żywo.

Jesteśmy z Puław. - mój mail [email protected]

Radom też nam po drodze, więć jeśli mógłbyś podać u kogo oglądałes to bym sie skontaktowała.

Pozdrawiam