Maciejka_Kar 07.11.2010 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 Witam, Dzięki za miłe słowa. Jeżeli chodzi o zmiany to:- wydłużony salon z kuchnią ale nie kosztem tarasu z tyłu lecz do przodu domu o ok. 1 m, w ten sposób przy wejściu jak widzicie na zdjęciach jest taka jakby zatoczka, rozmiary kuchni zostały bez zmian, wydłużył się więc tylko salon- chyba też trochę poszerzyliśmy salon z kuchnią, ale muszę sprawdzić na panach bo dokładnie nie pamiętam,- powiększone pokoje na dole o ok. 0,5 m, w ten sposób mamy wyjście na taras z naszej sypialni i zwiększyła się głębokość tarasu- na dole jest tylko lazienka, nie ma toalety dla gości- łazienka na dole jest powiększona kosztem pokoju - garderoba na dole jest w miejscu toalety i jest powiększona kosztem pomieszczenia gospodarczego- kotłowni.- z garderoby wchodzi się do pomieszczenia gospodarczego-kotłowni- z kotłowni można oczywiście wejść do garażu- sciana kolankowa podniesiona o jedną cegłę- dachówka cementowa antracyt IBF Ewo ! - podwórko wcale nie jest takie olbrzymie, może tak tylko wygląda na zdjęciach - cała działka ma ok. 1000 m2, mieliśmy szczęście bo na działce byly już drzewa, więc na razie posadziliśmy własnoręcznie tuje wzdluż płotów a sąsiad-rolnik zrobił nam trawnik- co do kosztów to trudno się wypowiadać na ten temat bo wszystko zależy od tego co się wybierze, a jak wszyscy wiemy jest w czym wybierać,ale zasada jest jedna:- trzeba zachować zdrowy rozsądek i nie dać się ogłupić. Pozdrawiam Malgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba0035 08.11.2010 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 hej ja zalałem fundamenty podniosłem o 10 bloczków w góre gdyż taki poziom ulicy w stosunku do działki. ma prośbe chciałem włożyć kilka fotek jak możecie napiszcie jak to się robi. ponawiam pytanie może ktoś wie ile metrów bieżących mają ławy fundamentowe? pozdrawiam i jak tylko mi się uda wkleje fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 09.11.2010 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Maciejka_Kar - możesz mi powiedzieć jakiej wielkości są garderoby córek na górze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 09.11.2010 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Natalkowcy.. Jak robicie z tą wnęką na schodach? Czy tak jak Maciejka_Kar zostawiacie otwartą przestrzeń, żeby ładnie doświetlało schody i górę; czy może włączacie do tego pokoju przy schodach?Najpierw chciałam to zabudować, ale jak zobaczyłam u Maciejka_Kar jak fajnie doświetla to już teraz nie wiem. Z drugiej strony jednak mam małe dziecko i już widzę jak będzie z tego skakać na schody... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejka_Kar 09.11.2010 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Maciejka_Kar - możesz mi powiedzieć jakiej wielkości są garderoby córek na górze. Zrobię dokładne pomiary i się odezwę. Pozdrawiam Maciejka_Kar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba0035 10.11.2010 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 może uda mi się wkleić kilka fotek ale.. ton nic pewnego pierwszy raz no to próbuje wkleićhttp://www.imageshack.us/ nie udało się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 11.11.2010 00:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Kuba0035 zrob tak:1.wejdź na stronę www.imageshack.us/2.na stronie ,która się wyświetli wybierz BROWSE3.wyświetlą się zdjęcia ,które masz w komputerze,wybierz ,które chcesz wstawić i naciśnij 2 razy lewym przyciskiem myszy,a później wciśnij PRZEŚLIJ TERAZ4.poczekaj ,aż się załaduje(może to chwilę potrwać),wyświetlą Ci się LINKI DO UDOSTĘPNIENIA TWOJEGO OBRAZU5.najedź kursorem na to co znajduje się przy KOD FORUM,wcisnij prawy przycisk myszy i wybierz ZAZNACZ WSZYSTKO6.jak zaznaczy się na niebiesko ,ponownie wciśnij prawy przycisk myszy i wybierz KOPIUJ7.teraz przejdź do okienka ,gdzie piszesz wiadomość na forum ,wciśnij prawy przycisk myszy i wybierz WSTAW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba0035 11.11.2010 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 (edytowane) URL=http://img340.imageshack.us/i/img151au.jpg/]http://img340.imageshack.us/img340/5940/img151au.jpg[/url]narazie podniosłem 10 bloczków do góry gdyż mam taką różnice działki do ulicy już wieniec jest zrobiony jak bede na działce zrobie już skończoną podstawe, piasek dowożony do zasypania pójdzie około 300 ton (podobno), jutro malowane bedzie dysperbitem mam pytanie ile wam poszło kilogramów na wewnętrzne i zewnętrzne ściany? Edytowane 11 Listopada 2010 przez kuba0035 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wobil 11.11.2010 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 myślę że jeżeli masz wysokość 10 bloczków a nie wykorzystasz ziemi z wykopu do zasypania to te 300 ton to pikuś bo napewno będzie więcej natalka niestety wymaga ogromnych ilości piachu do zasypania, ja niestety nie mogłem wykorzystać ziemii z wykopu w zasadzie gliny i poszło mi chyba lekko 300 t a miałem połowę twojej wysokości bloczków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drinkpol 12.11.2010 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 http://img214.imageshack.us/img214/3197/20101102898.jpg Uploaded with ImageShack.us kominek w natalce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drinkpol 12.11.2010 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 http://img717.imageshack.us/img717/2107/20101028883.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba0035 12.11.2010 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 bardzo bardzo ładnie coś o takim myslałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejka_Kar 12.11.2010 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 (edytowane) Witam, Dla Madzioochny - dane garderóbek na piętrze Poniżej odręczny rysunek pokojów na piętrze z garderobami. Podane wymiary to wymiary po podlodze.W każdej garderobie są oczywiście skosy, ale i tak wyszły nam super - są naprawdę duże. http://img715.imageshack.us/img715/6176/pietrogaderoby.jpg Pozdrawiam Maciejka_Kar Edytowane 12 Listopada 2010 przez Maciejka_Kar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejka_Kar 12.11.2010 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 (edytowane) Dla : Kuba0035 Witam, Jeżeli chcesz zobaczyć wnętrza to zapraszam do obejrzenia mojego albumu jeżeli jeszcze go nie widziałeś. http://www.picasaweb.google.com/gosia.karczewska Pozdrawiam Maciejka_Kar Edytowane 12 Listopada 2010 przez Maciejka_Kar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba0035 13.11.2010 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 dzięki super fotki wnętrze pozdrawiam naprawde robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetajobda 14.11.2010 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 dzięki super fotki wnętrze pozdrawiam naprawde robi wrażenie Bardzo ładne fotki, nasza natalka to na razie projekt papierowy i tony dokumentów do załatwienia. Może na wiosnę zaczniemy budowę, nie mogę się już doczekać kiedy i ja będę mogła pochwalić się swoją natalką. Może ktoś ma gotową natalkę w okolicy Otwocka. Pozdrawiam Aneta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 17.11.2010 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Witam, Dla Madzioochny - dane garderóbek na piętrze Poniżej odręczny rysunek pokojów na piętrze z garderobami. Podane wymiary to wymiary po podlodze. W każdej garderobie są oczywiście skosy, ale i tak wyszły nam super - są naprawdę duże. http://img715.imageshack.us/img715/6176/pietrogaderoby.jpg Pozdrawiam Maciejka_Kar Dzięki. No i chyba własnie zrobimy swoją garderobę tak jak pokazałeś - ten pokój nad kominkiem. A u dziecka też zrobię podobnie jak u Ciebie, ale kiedyś teraz to jej nie potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawojtek 22.11.2010 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2010 Witam Wszystkich, Właśnie kupiliśmy projekt Natalia. Mieszkamy w Koninie. Jesteśmy przed adaptacją projektu. Aby lepiej sobie uzmysłowić jak wygląda dom chciałbym zobaczyć jak wygląda Natalia już stojąca - Nie wecie czy gdzieś w pobliży Konina ktoś już wybudował Natalię ? pozdrawiam, Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuba0035 23.11.2010 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2010 dziś widziałem dwie natalki na terenie radomia jedna troche po zmianach druga identyczna naprawde pięknie jak ktoś chce ja mam narazie podstawe wieć jeśli ktoś chciałby zobaczyć zapraszam wieniec dziś już zalany czekam już na następny rok z budową bo chyba pogoda nie pozwoli w tym roku.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosa31 24.11.2010 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 dziś widziałem dwie natalki na terenie radomia jedna troche po zmianach druga identyczna naprawde pięknie jak ktoś chce ja mam narazie podstawe wieć jeśli ktoś chciałby zobaczyć zapraszam wieniec dziś już zalany czekam już na następny rok z budową bo chyba pogoda nie pozwoli w tym roku.pozdrawiam Witam! My właśnei złozyliśmy zamówienei na projekt i bardzo chętnie obejrzałabym Natalkę na żywo. Jesteśmy z Puław. - mój mail [email protected] Radom też nam po drodze, więć jeśli mógłbyś podać u kogo oglądałes to bym sie skontaktowała. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts