katel2 07.07.2011 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 My barek mamy właśnie po to żeby nie było widać "kuchennego pobojowiska" ściany nie braliśmy pod uwagę bo cała szerokość kuchni to 365cm (za ścianą mamy schody - tuż przy wejściu do domu). Ten sufit przy wejściu to była konieczność projektant dał ciała (nie tylko tu niestety) i w ten sposób schowaliśmy belkę na suficie w korytarzu - najpierw byliśmy załamani ale już się przyzwyczailiśmy i nie przeszkadza nam zaniżenie przy wejściu. Odnośnie podcienia jeśli podjęliście taką decyzję to na pewno będzie ok, na tarasie można dać parasol lub inne zadaszenie a macie kawałek więcej salonu. Jeśli chodzi o kostkę to się dopiero układa (kiepsko bo ciągle leje) jak zrobię zdjęcia to wstawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinguś1719509172 07.07.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 My salonu nie zmniejszyliśmy ale mamy okrojoną (węższą) kuchnię a taras z kostki brukowej właśnie powstaje i ma mieć ok 4,5 metra bo kończący się wraz z budynkiem wydawał nam się za mały. Jak dla mnie salon i tak jest duży a my chcieliśmy mieć zadaszoną choć część tarasu. <a href=http://images50.fotosik.pl/974/fd5cc3556bea203am.jpg' alt='fd5cc3556bea203am.jpg'> Witam, czy możesz napisać, jakie rozmiary ma twój salon bez jadani? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejka_Kar 07.07.2011 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Do maciejka, przejrzałam zdjęcia twojego domu- jest super. Mam prośbę, czy możesz przesłać mi zdjęcie salonu ale robione od strony kuchni. Będę wdzieczna. Pozdrawiam Witam, Przepraszam ze dopiero dzisiaj sie odzywam, ale nie zaglądałam wczoraj na forum. Jutro zrobię zdjęcia o które prosisz i podeślę. Pozdrawiam Maciejka_Kar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avon76 08.07.2011 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Witam w deszczowy dzionek:-)... super że forum odżyło:-)))))))))))) My też będziemy budować lustrzane odbicie..i tez planujemy postawić ściankę między kuchnią a jadalnią a co do okna w kuchni..ciągle się zastanawiam..zmniejszyc czy zostawić...mój mąż się wykłoca by zostawic jak w projekcie..będzie widniej .. w sobotę idziemy do architekta załatwiac wszystko co trzeba.. ciekawe czy uda nam się jeszcze w tym roku chociaż zalać fundamenty hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
al.g. 08.07.2011 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 no witam:)Nasze okno kuchenne pozostanie tak szerokie, jak w projekcie, czyli żadnych wiszących szafek na tej ścianie już nie planuję, ale parapet będzie ok. 20 cm wyżej (= niższe okno- prawdopodobnie dzielone na 3) Wydaje mi się, że kuchnia jest na tyle duża, że tych szafek przy oknie nie powinno jakoś specjalnie nam brakować;p Mam tylko problem z rozmieszczeniem poszczególnych sprzętów kuchennych AGD, a szczególnie lodówka stała się nagle strasznie "nieustwna"...uhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katel2 08.07.2011 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 kinguś nasz salon ma 5,74 (ściana z drzwiami na taras) i 3,97 od rogu do skraju okna jadalni, potem okno + kawałek ściany do barku przy kuchni to 2,96.al.g. mam zdjęcia ale prace nadal trwają jak skończą to wstawię.http://images35.fotosik.pl/778/72c286425e719c2am.jpgBrakuje jeszcze schodów na wprost drzwi balkonowych.http://images50.fotosik.pl/976/eb88e6d8fe9fe63dm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
al.g. 08.07.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 wow! katel2! ładnie już się w obejściu u was wokół domku robi! Dzięki za zdjęcia! Właśnie o to mi chodziło... dumam teraz z wykonawcą nad ustaleniem poziomu gruntu wokół i ile schodków w związku z tym powinniśmy sobie zaplanować na taras oraz przed wejściem, i jakie one tak na prawdę powinny być... jak wysokie i jak szerokie? W jaki sposób ten słup przed głównym wejściem zgrać z "podestem" itp... No, i nie ukrywam, że zazdroszczę wam trochę tego podcienia na tarasie...ładnie Może czyta to forum jeszcze ktoś, kto z podcienia zrezygnował i odpowiednim zdjęciem dysponuje? Tak, dla porównania... Mam nadzieję, że też ładnie? ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinguś1719509172 09.07.2011 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Witam katel 2, dzięki za te wymiary, myślę, że będziecie mieć ładny salon. Czy takie wymiary salonu mieliście w projekcie czy dokonywaliście zmian. W ogóle to super dom wam wyszedł.:yes:Czekamy na zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katel2 09.07.2011 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Wydłużenie tarasu było dobrą decyzją jesteśmy z tego bardzo zadowoleni zmieści się stół krzesła i nie wiem co jeszcze, miejsca jest bardzo dużo. Zastanawiamy się też nad zadaszeniem tej odkrytej części tarasu jakąś markizą ale to na później sobie zostawimy. My na etapie stawiania słupów nie zastanawialiśmy się jak się zgrają z podestem - co niestety widać - i teraz myślimy właśnie jak murowane doły słupów pozasłaniać, główny pomysł to na razie marmolit i myślimy dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katel2 09.07.2011 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 kinguś U nas bez zmian w projekcie jest właśnie salon, wc, kotłownia i garaż, reszta przerabiana. Forum czytam od dawna ale wstawianie zdjęć opanowałam niedawno ale teraz chętnie będę wstawiać tyle że nasza Natalka mocno przerobiona. Jeszcze jak ktoś mógłby podpowiedzieć na jaką stronę wrzucać zdjęcia żeby tu na forum się większe otwierały a nie przerzucało na inną stronę? Dawałam już wcześniej link do strony ze zdjęciem rzutu naszego parteru ale teraz mogę wstawić zdjęcie:http://images46.fotosik.pl/924/d24fae3d15782ea2m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejka_Kar 09.07.2011 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Witam wszystkich, kinguś wstawiłam kilka nowych zdjęć do mojego albumu - widok na salon z kuchni i parę innych.Jeżeli mogę jeszcze w czymś pomóc to proszę pytajcie . katel 2 Wydaje mi się że korzystanie z albumu zewnętrznego jest lepszym rozwiązaniem niż wstawianie zdjęć na forum.Nigdy nie wstawiałam zdjęć na forum więc nie mogę pomóc w tej kwestii. Zapraszam do mojego albumu : http://www.picasaweb.google.com/gosia.karczewska Maciejka_Kar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 09.07.2011 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 (edytowane) Katel2 tak mozesz wstawic fotki bezposrednio na forum:1.wejdź na stronę www.imageshack.us/2.na stronie ,która się wyświetli wybierz BROWSE3.wyświetlą się zdjęcia ,które masz w komputerze,wybierz ,które chcesz wstawić i naciśnij 2 razy lewym przyciskiem myszy,a później wciśnij PRZEŚLIJ TERAZ4.poczekaj ,aż się załaduje(może to chwilę potrwać),wyświetlą Ci się LINKI DO UDOSTĘPNIENIA TWOJEGO OBRAZU5.najedź kursorem na to co znajduje się przy KOD FORUM,wcisnij prawy przycisk myszy i wybierz ZAZNACZ WSZYSTKO6.jak zaznaczy się na niebiesko ,ponownie wciśnij prawy przycisk myszy i wybierz KOPIUJ7.teraz przejdź do okienka ,gdzie piszesz wiadomość na forum ,wciśnij prawy przycisk myszy i wybierz WSTAW BArdzo fajny pomysl z tymi schodami.Mozna spokojnie miec dwa oddzielne mieszkania ustawiajac schody w ten sposob.Mozesz pokazac jak zmienil sie rozklad gory zmieniajac ulozenie schodow? Edytowane 9 Lipca 2011 przez kakusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katel2 10.07.2011 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 (edytowane) kakusek Bardzo dziękuję, zaraz sprawdzę czy się uda wstawić. Odnośnie schodów to góra zmienia się całkowicie no i słupy są w ścianach, z wyniku jesteśmy bardzo zadowoleni, jedyne co bym teraz zmieniła to o ok.50 cm zmniejszyłabym łazienkę powiększając pralnię. Wejście do pralni było by wygodniejsze a łazienka i tak jest duża.http://img189.imageshack.us/img189/7518/poddaszeg.jpg Edytowane 10 Lipca 2011 przez katel2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katel2 10.07.2011 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 O wow! o to mi właśnie chodziło jeszcze raz dzięki kakusek dajcie mi jeszcze znać jeśli wstawiam za duże zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 10.07.2011 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 (edytowane) Nie ma za co.Nie wiem czy to wina mojego lacza czy Towjej duzej fotki ale mi nie pokazuje calego rysunku (ucielow polowie ) Moze faktycznie przed wstawianiem pozmniejszaj ciut obrazki U nas na poddaszu tez nie ma zadnych slupow.Podczas budowy doradzil mi to moj majster i gosc od dachu.Aby zabezpieczyc wierzbe zrobili dodatkowy wieniec i wszystko ladnie sie trzyma a w pokojach o wiele przestrzenniej ps Teraz juz widac caly rysunek i jest ok Edytowane 10 Lipca 2011 przez kakusek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejka_Kar 10.07.2011 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 katel2 Bardzo fajnie to wszystko wymyśliliście.My też mamy pralnię nad garażem. Po podłodze mamy 6,5 x 3,4 (w najwęższym miejscu,bo nie jest to regularny prostokat), a więc dużo mniej niż u Was,a mimo to jest naprawdę sporo miejsca. Pralnia u nas pełni też rolę strychy. Chyba że nie macie podniesionej ściany kolankowej to wtedy wszystko wyglada inaczej.My mamy podniesioną o jedną cegłę. Łazienkę mamy po podłodze trochę większą od Waszej - 4,8 x 3,8 i nie powiedziałabym że jest za duża - do dużych przestrzeni bardzo szybko się i łatwo czlowiek się przyzwyczaja. Co prawda wielkość tej łazienki robi wrażenie na każdym kto widzi ją po raz pierwszy, aleto tylko pierwsze wrażenie. Pozdrawiam Maciejka_Kar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 10.07.2011 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Ktoś prosił o zdjęcia z zewnątrz tarasu. U nas jest tak: http://img38.imageshack.us/img38/4859/35077266.jpghttp://img190.imageshack.us/img190/6764/15218533.jpghttp://img827.imageshack.us/img827/29/82493565.jpghttp://img89.imageshack.us/img89/3006/23187115.jpghttp://img580.imageshack.us/img580/6320/68465463.jpg Na działce będzie podsypane sporo ziemi, dlatego tak "wysoko" są tarasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
al.g. 10.07.2011 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 no no! katel2! Natalka z Waszego pktu widzenia to już zupełnie inna bajka! po przestawieniu całego wnętrza powstał Wam całkiem nowy projekt! Gratuluję przede wszystkim rozwiązania problemu słupów podporowych w oryginale pozostawionych po środku każdego prawie pokoju na poddaszu...ładnie wam wyszło:) Maciejka K.! dzięki za namiary na zdjęcia! Dokładnie tak wyobrażam sobie Natalkę! Chociaż jak już wspominałam, salon mam powiększony kosztem podcienia, to rozmieszczenie pokoików, salon, jadalnia...tak to ma i u nas wyglądać w przyszłości! Podest i okno nad schodami wew też od ciebie "zgapiłam", chociaż wówczas myślałam, że pomysł wyszedł od Madzioochny, bo to chyba pod jej postem znalazłam to inspirujące zdjęcie podestu:) Jestem wam naprawdę bardzo wdzięczna za te all "podpowiedzi" ) Próbuję tworzyć dziennik budowy, ale nie wiem czy piszę go w odpowiednim mscu... Na forum, jakoś go nie widać...hmm Potem popracuje nad wklejaniem zdjęć. Przyłączam się do podziękowań za wskazówki kakusek mam nadzieję, że pójdzie mi równie dobrze, jak tobie, katel2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
al.g. 10.07.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 No proszę! Madzioochna! Dzięki ci za te tarasy i podest wejściowy! My też nie mamy podcienia, a w wykuszu mam drugie wyjście do ogrodu (to u nas str pd. i dlatego tam prawdopodobnie będziemy spędzali większość czasu na "posiaduchach", tym bardziej, że do kuchni= lodówki bliżej= mniej biegania:) ), i też "trochę ziemi" planujemy podsypać wokół! Jesteś "wielka"! Dzięki za doskonały pomysł! Nasze Natalki będą do siebie naprawdę bardzo podobne, przynajmniej od zew...heh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katel2 11.07.2011 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Dzięki za miłe słowa!Możliwe że po wstawieniu wanny i umywalki łazienka już nie będzie się wydawała taka duża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts