etrala 07.05.2006 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Witam, mam problem, jak zwykle zresztą Przy pozwoleniu na budowę , nie mieliśmy słowa o szambie , jest natomiast mowa o przyłączu do miejskiej kanalizacji, której oczywiscie jeszcze nie ma. Chcemy teraz się wprowadzać i potrzebujemy oczywiście zrobić szambo, nasz inspektor nadzoru powiedział, że trzeba zrobić projekt, z projektem dalej - postępowanie jak przy pozowleniu na budowę, czyli żmudna droga , mnóstwo papierów itd. Czy można to jakoś obejść ? np zbudować szambo bez żadnego projektu, a w dzienniku budowy napisać na czerwono, że gmina nie zapewniła odbioru przez kanalizację wobec czego zbudowano szambo na własny koszt. Co wy na to ?? Wpakujemy się w coś "nie teges" czy nie ? Robić i się nie przejmować, czy od razu iść po projekt ?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
etrala 09.05.2006 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Oj widze , że wam ciężko się wypowiedzieć przykre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 09.05.2006 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 - obawiam się, że nie dostaniecie pozwolenia na uzytkowanie, nie mówiąc juz o odbiorze końcowym budynku. Najgorsze jest to, że gmina może nie pozwolić postawic szamba, pomimo, że nie wywiązała się z kanalizacji. Czeka Was wyprawa do gminy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anowi 10.05.2006 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Mam ten sam problem. Miała być kanaliza do końca roku, teraz ma być w połowie przyszlego - a chcemy się wprowadzić jescze w tym pomijam juz dodatkowe koszty szamba dam znać jak coś wymyślimy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anekri 16.05.2006 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 przerobiłam temat na wylot- ale nie chce mi się wgłębiać bo zajełoby mi to pół dnia w skrócie - wymusiłam warunkowe pozwolenia na szambo do czasu wybudowania kanalizacji ponieważ nie było innej mozliwości - ale musiałam zrobić projekt szamba i wystapić o pozwolenie na jego budowę - załączyć zgodę Urzedu Miasta i atesty podsumowując- nie ma nic na skróty, wszystko trzeba wychodzić, załatwić mnóstwo papierów i pozwoleń ... powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts