monika cieślak 30.07.2008 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2008 manys blachodachówka Sara kolor grafit firmy BUD MAT cegła klinkierowa TERCA - Stratus kolor grafitowy pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orasta 31.07.2008 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2008 Witam wszystkich ISKIERKOWICZÓW, długo nie zaglądałem na forum, a tu ISKIERKOWE BRACTWO poważnie się powiększyło. U mnie sytuacja na dzień dzisiejszy wygląda tak- http://img255.imageshack.us/img255/2551/dsc02554tc1.jpg http://img143.imageshack.us/img143/3153/dsc02559pj3.jpg Przybyło ogrodzenie, kostka, parę roślin w ogrodzie no i nieoceniona wiata na drugi samochód i drewienko do kominka. Inwestycja w zasadzie zamknięta. Mieszka się super , zaczynam odliczać dni do pierwszego remontu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika cieślak 01.08.2008 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2008 Piękny domek!!! Też bym już chciała mieszkać w swojej ISKIERCE!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricman78 02.08.2008 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2008 Witam Wszystkich,jestem tu I raz.... wraz z żoną zdecydowaliśmy się na Iskierkę, mamy 4 osobową rodzinkę, ten projekt najbardziej przypadł nam do gustu, właśnie jesteśmy na etapie fianlizacji kupna działki ( 1150m2). Wszytsko przed nami. Pytanie:zakładamy zmieścić się w budżecie 200tys (bez działki) - z Waszych doświadczeń - jest to możliwe?miejsce: Górny Śląsk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belfego 03.08.2008 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Witam Wszystkich, jestem tu I raz.... wraz z żoną zdecydowaliśmy się na Iskierkę, mamy 4 osobową rodzinkę, ten projekt najbardziej przypadł nam do gustu, właśnie jesteśmy na etapie fianlizacji kupna działki ( 1150m2). Wszytsko przed nami. Pytanie: zakładamy zmieścić się w budżecie 200tys (bez działki) - z Waszych doświadczeń - jest to możliwe? miejsce: Górny Śląsk To jest raczej niemożliwe - u mnie SSO ze wszystkimi mediami - ok.135.000 i liczę przynajmniej drugie tyle na okna, tynki, instalacje i wykończenie.moim zdaniem to i tak tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricman78 03.08.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Dziękuję za szybką odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricman78 03.08.2008 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2008 Witam ponownie,Czy Ktoś z Was instalując kominiek zrobiłe jednocześnie rozprowadzenie na górne pokoje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
centur 04.08.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2008 Witam Wszystkich, jestem tu I raz.... wraz z żoną zdecydowaliśmy się na Iskierkę, mamy 4 osobową rodzinkę, ten projekt najbardziej przypadł nam do gustu, właśnie jesteśmy na etapie fianlizacji kupna działki ( 1150m2). Wszytsko przed nami. Pytanie: zakładamy zmieścić się w budżecie 200tys (bez działki) - z Waszych doświadczeń - jest to możliwe? miejsce: Górny Śląsk mz tez nie, my będziemy szczęśliwi jak w cenie 250 tys zrobimy kuchnie, łazienkie i namiastkę salonu, tak aby juz tam zamieszkać, juz wydaliiśmy prawie 190 tys i jak liczyliśmy pójdzie jeszcze w tym roku ok 60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DO 05.08.2008 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 Ja już wydałem na swoją Iskierkę 350 tysięcy.Za tą kwotę udało się:- wylać fundamenty i strop; wybudować ściany, kominy i zrobić dach z dachówki z obróbką blacharską + orynnowanie- ocieplić dach, ściany, fundamenty i podłogi- wykonać tynki gipsowe i wylewki- kupić i założyć okna ( w tym 5 okien dachowych) + parapety zewnętrzne i wewnętrzne - kupić drzwi wejściowe ( 2 szt)- zrobić instalację co i cwu ( grzejniki + podłogówka + kocioł kondensacyjny + solary)- podłączyć prąd i wodę wraz z rozprowadzeniem po domu- kupić i zainstalować automatyczną bramę garażową- zrobić drenaż wokół domu + szambo- utwardzić teren na podjazd- kupić ceramikę łazienkową + płytki i baterie do łazienek i kuchni- wykonać część ogrodzenia- kupić tynk zewnętrzny. Zostaje do zrobienia (zapłacenia):- wykonanie podjazdu, schodów i tarsu oraz opaski z kostki- prace wykończeniowe wenątrz ( malowanie, flizowanie, montaż ceramiki sanitarnej)- kupno i montaż kominka- kupno i montaż drzwi wewnętrznych- kupno i montaż schodów drewnianych - kupno i montaż kuchni- umeblowanie- oświetlenie- reszta prac przy ogrodzeniu + balustrady do okien balkonowych.I to by było z grubsza na tyle ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manys 05.08.2008 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2008 centurczy mozesz zamiescic troche zdjec iskierkipozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricman78 06.08.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2008 Dzięki serdeczne za odpowiedzi. Czyli wychodzi średnio 2500 zł/ m2. Zakładaliśmy troszkę mniej - musimy jeszcze raz w takim razie prześwieltić nasze plany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubutek 07.08.2008 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 http://www.iskierka2008.mojabudowa.pl/?page=1prześledź ten blog to zmienisz zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricman78 07.08.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 No właśnie ... sledziłem go na bieżąco... i ich budżet sięga już 190 tys. Jeszcze daleko im do wykończenia... To poniekąd potwierdza że koszt będzie oscylował wokół 2500 zł/m2 minimum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IAN5 09.08.2008 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2008 Proszę o skomentowanie cen instalacji c.o. i wod.kan do Iskierki:- 13 grzejników Kermi z oprzyrządowaniem - 5 365 netto- wykonanie instalacji grzejnikowej z materiałem - 5 200- wykonanie instalacji ogrzewania podłogowego (29 m) - 3500- montaż kotłowni z materiałem - 2500- kocioł miałowo-węglowy z podajnikiem 17 kW - 6200- zasobnik ciepłej wody - ok. 950- wykonanie instalacji wodociągowej i kanalizacji - 5400- oczyszczalnie bilologiczna system SEBICO (4-5 osób) 6 500 (bez projektu)- wykonanie instalacji elektrycznej, antenowej, alarmowej i telefonicznej wewnątrz budynku (bez gniazd i przełączników) - 10 000-12 000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubutek 09.08.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2008 Witam! W projekcie zastosowano ścianę zewnętrzną z pustaków POROTHERM gr. 30cm, czy tak budowaliście? Może lepiej zastosować gr. 24cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubutek 09.08.2008 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2008 Jeszcze jedno pytanie ile sztuk potrzeba na iskierkę? dom poszerzam po 60 cm od strony kuchni i garażu oraz ścianka kolankowa o 1 pustak w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 11.08.2008 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Kurcze, zazdroszcze. Macie szczescie do ekip. Wystartowaliscie 1/2 roku lub rok pozniej ode mnie a juz niektorzy mnie przeganiaja. SSO robiły 3 ekipy i żadnej nie chciałem widziec z powrotem. Myslałem, ze z wykonczeniowka bedzie lepiej, tymczasem dobra, szybka i polecana ekipa u mnie ma jakies problemy zdrowotne. Jeden chory na serce, drugi byl w szpitalu, rownoczesnie ciagna druga budowe a dzis sie dowiedzialem ze w przyszlym tygodniu chca wyjechac na urlop. To ile jeszcze razy mam zmieniac ekipe aby zamieszkac? Grrrr ! W marcu zrobiłem tymczasowe przyłacze prądu do budynku, głownie dla potrzeb alarmu bo przeciez w maju miałem juz miec prad docelowy (umowa z zeszlym roku podpisana i miało to trwac 6 miesiecy). A tu ani widu ani słychu - prowizoryczny kabelek juz prawie 1/2 roku działa. To samo z gazem, umowa podpisana zima, w umowie stoi ze gaz mam pobierac od wrzesnia a tam nikt zadnego samochodu z gazowni nie widzial. I jeszcze kosiarka do trawy mi sie zepsuła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
centur 11.08.2008 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Witam! W projekcie zastosowano ścianę zewnętrzną z pustaków POROTHERM gr. 30cm, czy tak budowaliście? Może lepiej zastosować gr. 24cm? ja zbudowałem z suporeksu 24 + 12 cm styropian, suporex na jednolitą masę wieć łatwiej cokolwiek zainstalować na ścianie w suporeksie niz w porotermie (wszelke kołki, śruby przelotowe, czy inne) manys, ja sie nauczę jak wklejać tu zdjęcia to zamieszczę ciś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubutek 11.08.2008 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Czy zmianę gr. 30cm na 24 wystarczy uzgodnić z kierownikiem budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phox 11.08.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 Witam Ja mam 24 cm suporeks plus 12 cm ocieplenie. Nic nigdzie nie zgłaszałem, jedynie co wspomniałem kierownikowi budowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts