tomkwas 18.02.2011 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 No z zalet, to mogę jeszcze dodać, że geograficzne jest to najbliższa mojej Iskierka, z tych o których wiem. O ile to zaleta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 18.02.2011 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Bo ja wiem ... parapetów wewnętrznych brak ... kuchnia z odzysku .... panele na podłodze .... (ale ładne) , ogrodzenia brak .... Staraliśmy się by nasza Iskierka była jak najbardziej bezobsługowa, a rozwiązania rokujące nadzieje na zmniejszenie kosztów utrzymania wprowadzone już na etapie budowy . Miała być jeszcze oczyszczalnia przydomowa ale niestety warunki gruntowe na to nie pozwoliły. Niestety jak każdy dysponujemy określonymi środkami finansowymi i .... parapetów brak ... coś za coś. Wiesz, wiesz ....... Jak tylko pojawiło się pytanie o rekuperator to pomyślałam sobie: Kto jak kto , ale Szaman z pewnością ma - i nie pomyliłam się Odrobiłeś chłopie zadanie na piątkę, a ,że parapety, panele ............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaman_75 18.02.2011 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 (edytowane) Wiesz, wiesz ....... Jak tylko pojawiło się pytanie o rekuperator to pomyślałam sobie: Kto jak kto , ale Szaman z pewnością ma - i nie pomyliłam się Odrobiłeś chłopie zadanie na piątkę, a ,że parapety, panele ............. A parapety też z czasem się pojawią .... Ps. "Tomkwas" : Oczywiście że położenie geograficzne biorąc pod uwagę tak znamienite sąsiectwo jest niewątpliwą zaletą .... Edytowane 18 Lutego 2011 przez Szaman_75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.el 18.02.2011 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2011 Szaman_75,schody rewelacja.Co za firma takie struga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaman_75 21.02.2011 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Szaman_75,schody rewelacja. Co za firma takie struga? Mistrzowie dłuta z Koszalina , kontakt wysyłam na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orasta 21.02.2011 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Zresztą efekt nawiewania przez kratki w iskierce był gdzieś na forum poruszany .... Reasumując jeżeli chcemy mieć szczelny i ciepły dom to niestety wentylacja mechaniczna a jeśli tak to czemu by nie rekuperacja ? 100% poparcia. Tego reku to Ci zazdroszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majako 21.02.2011 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 (edytowane) Ja też zazdroszczę... mieliśmy w planach, ale finanse te plany zweryfikowały, teraz żałujemy, że nie położyliśmy instalacji Edytowane 21 Lutego 2011 przez majako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaman_75 22.02.2011 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Miło że nasze wysiłki zostają docenione .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy126 28.02.2011 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 witajciejestem ciekawy jak rozwiązalicie zabudowę ściany z kominkiemczy moglibyscie przeslac mi pare fotek?z góry dziękujeAndrzej[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bbok 23.03.2011 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Chmm.......zaglądam tu często ...i odnoszę wrażenie ...że "iskierka " wygasła!!..Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majako 29.03.2011 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2011 Nie, raczej nie... u mnie czasu ciągle brakuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bbok 16.04.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Oj ,dalej bezruch.........ale zapytam ....Iskierkowicze temat brama garażowa .....zwykła czy "niezwykła".Normalnie mam dylemat..czy warto inwestować w bramę segmentową ,ocieplaną,automatyczną itp itd ,czy raczej kupić zwykłą uchylną nieocieplaną???I oto jest pytanie.......do Was!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaman_75 19.04.2011 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Oj ,dalej bezruch.........ale zapytam ....Iskierkowicze temat brama garażowa .....zwykła czy "niezwykła".Normalnie mam dylemat..czy warto inwestować w bramę segmentową ,ocieplaną,automatyczną itp itd ,czy raczej kupić zwykłą uchylną nieocieplaną??? I oto jest pytanie.......do Was!! kasa, kasa, kasa ........ Zwykła nie ocieplana odpada (bo ci będzie zimno w nogi w sypialni ), ocieploną "zwykłą" raczej ciężko dostać gdyż są to raczej bramy do garaży wolno stojących i nie ogrzewanych. Zaletą segmentowej jest lepsze doleganie do uszczelki na murze - nie ma szpar nie wykrzywia się itp ... automat mocniej dociska bramę niż ręczne mechanizmy (pomijam wygodę). Reasumując - segmentowa , ocieplona, z automatem .... kasa... kasa ... kasa ..... ale np. parapety wewnętrzne nie są niezbędne i tu można szukać oszczędności - wiem coś na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bbok 19.04.2011 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Oj , Szaman przez Ciebie będe musiał dzieciakom skarbonki porozbijać !!Ale prawdę mówiąc skłaniałem się ku bramie roletowej.I nie powiem ,że mnie nie boli że trzeba ...kasę,kasę, kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bbok 19.04.2011 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 Szaman, a o co chodzi z tymi parapetami???Węszę podstęp;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaman_75 20.04.2011 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2011 Szaman, a o co chodzi z tymi parapetami???Węszę podstęp;) post #2353 stronę wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.el 27.04.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Na stronie IGN projekty pojawił sie projekt iskierki szerszej o 100 cm.Czy znacząco dzwiga to koszty budowy?Zakładając koszt pierwowzoru na 350-400 tyś.Wiem,że są osoby,które poszerzały dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaman_75 28.04.2011 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Na stronie IGN projekty pojawił sie projekt iskierki szerszej o 100 cm.Czy znacząco dzwiga to koszty budowy?Zakładając koszt pierwowzoru na 350-400 tyś.Wiem,że są osoby,które poszerzały dom? My budowaliśmy Iskierke poszerzoną o 0,5 m z obu stron (w sumie 1m) całkowity koszt budowy w granicach 300 tys. Nie wydaje mi się zatem aby poszerzenie wpływało znacząco na koszty budowy - natomiast wpływa znacząco na komfort użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.el 29.04.2011 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 My budowaliśmy Iskierke poszerzoną o 0,5 m z obu stron (w sumie 1m) całkowity koszt budowy w granicach 300 tys. Nie wydaje mi się zatem aby poszerzenie wpływało znacząco na koszty budowy - natomiast wpływa znacząco na komfort użytkowania. Dziękuje za odpowiedź.To pocieszajace.Twój dom sprawia bardzo pozytywne wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.el 25.05.2011 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Kolejne pytanie.Czy ktoś z budujących iskierkę zmieniał rodzaj stropy z terrivy(jak w projekcie) na żelbetowy wylewany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts