gosia888 23.04.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 marcin_u slicznie to wyglada. A nie wydaje ci sie ze takie malutkie to wszystko?My w piatek zamowilismy projekt. Długo czekaliscie na wasz?Co do zmian to chyba tylko zamienie drzwi od kotlwoni z oknem. No i nie wiem co z oknami polaciowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 23.04.2007 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 a ile potrzeba stali do iskierki?Bo chce teraz podzwonic po hurtowniach i zamowic ale jestem kompletnie zielona. Czy zamawi sie tylko w tonach czy np jakies konkretne wymogi sie daje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 23.04.2007 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 marcin_u slicznie to wyglada. A nie wydaje ci sie ze takie malutkie to wszystko? My w piatek zamowilismy projekt. Długo czekaliscie na wasz? Co do zmian to chyba tylko zamienie drzwi od kotlwoni z oknem. No i nie wiem co z oknami polaciowymi. moze sie wydaje małe..ale jak mierze miarka to wszystko sie zgadza,a wiem jakie teraz mam wymiary mieszkania wiec miara prawde mowi i to tylko takie złudzenie..przeciez to po podlodze okolo 100m2...a gdzie poddasze. ps.jezeli chodzi o stal to niech ci wykonawca wyliczy albo idz z projektem do hurtowni to ci policza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szulu 27.04.2007 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Panie i Panowie, ja wiem, że jest długi weekend ale może ktoś coś napisze w temacie naszej Iskierki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 28.04.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 ja napisze że własnie wczoraj dostałam do rąk projekt iskierki. Do poniedziałku mam sie zastanowic nad ostatecznymi zmianami ( na razie zmieniam drzwi z oknem w kotłowni) i potem architekt adaptuje projekt i za tydzien ma zlozyc wniosek o PnB. Cały czas zastanawiam sie nad oknami połaciowymi, czy je zostawic wszystkie czy moze zmniejszyc ich ilosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 28.04.2007 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2007 Gosia888, co do okien my rezygnujemy z połaciowego w sypialni z garderobą, czyli zostają 4 szt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 29.04.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2007 U mnie narazie zakonczony stan "0" iskierkihttp://images21.fotosik.pl/225/1e2a501fb3b9cd7d.jpg A tak wyglada widok narazie fundamentu od strony stawu..ktory jest jeszcze nie skonczony i nie zagospodarownyps.szukam roslin do stawu...gdzie znajde kolo zielonej gory? iteresuja mnie tataraki i inne ciekawe roslinki do obsadzenia brzegów.http://images20.fotosik.pl/280/8b56f509fed3f8bb.jpg pokaze wam jeszcze jakie ciekawe zwierzatka odwiedzaja mnie...w wykopiwe pod fundament wygrzewal sie zaskroniechttp://images21.fotosik.pl/225/50abdc9097d1a2bd.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 30.04.2007 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 marcin u widze ze masz beton zalany na fundamnetach. Nam murarz powiedzial ze bedzie piach tylko. Cham podniosl sie na 30tys ale juz trudno umowa podpisana chce wejsc jak najwczesniej nawet maj/ czerwiec ale my dopiero za tydzien mozemy zlozyc o PnB. Co do okien to mam metlik. Chcialam zostawic 2. W łazience i w tym pokoju dlugasnym. A teraz juz sama nie wiem. Wrr Powoli zaczyna do mnie docierac ze naprawde sie budujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szulu 30.04.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2007 marcin u widze ze masz beton zalany na fundamnetach. Nam murarz powiedzial ze bedzie piach tylko. Cham podniosl sie na 30tys ale juz trudno umowa podpisana chce wejsc jak najwczesniej nawet maj/ czerwiec ale my dopiero za tydzien mozemy zlozyc o PnB. Co do okien to mam metlik. Chcialam zostawic 2. W łazience i w tym pokoju dlugasnym. A teraz juz sama nie wiem. Wrr Powoli zaczyna do mnie docierac ze naprawde sie budujemy. Hmmm sam piach??? Ja w tej chwili tak mam, ale to tymczasowo, bo po długim weekendzie będzie już beton na tym piachu. Przecież powinien być chudziak, na którym to będzie się robiło właściwa posadzkę. Co do budowlańców... Jest boom to korzystają jak mogą Ja jestem z ceny, która mam na umowie zadowolony, chociaz wszędzie słysze, że można było taniej, że ktoś będzie robił taniej My mamy ekipę, która mogła już w marcu zacząć ale jakoś im się nie udało i mogli wejść dopiero w kwietniu Dobrze się złożyło, bo PnB dostaliśmy pod koniec marca Zastanów się nad tymi oknami Też chcieliśmy je wywalić ale koniec końców zostały Zawsze to więcej światła i jakoś tak przyjemniej wieczorem siedząc przy komputerze spojrzeć w niebo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek28 01.05.2007 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Witam budujących Iskierki. Dawno nie zaglądałem na forum ale właśnie kończę budowę swojej Iskierki. Robię samodzielnie wykończeniówkę i mam mało czasu na pisanie. Na początku tematu pisaliście o podnoszeniu ścianki kolankowej - jeśli jeszcze możecie - NIE PODNOŚCIE. Zepsujecie cały urok tego projektu. Na górze jest naprawdę dużo miejsca (zdziwicie się jak dużo) śmiało możecie zabudować regipsem od wewnątrz i zrobić wyższą ścianę - jeśli ktoś lubi (choć nie wiem po co?). Ja na szczęście w porę zrezygnowałem z tego pomysłu. Natomiast znakomitym pomysłem jest likwidacja balkonów, zastosowanie w tym miejscu większych okien co pozwala z kolei na likwidację okien połaciowych - dla mnie osobiście połaciówki się nie podobają - w łazience dałem bo innych nie ma. Acha pion kanalizacyjny, który biegnie przez salon następnym razem bym zlikwidował i wpuścił do tego po lewej przy kotłowni - żaden z niego pożytek - a kłopotów w późniejszych pracach co niemiara. W razie pytań piszcie. Ps. garaż faktycznie trochę wąski - na samochód wystarczy - ale motocykl ciężko dopchać.[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 01.05.2007 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 Witam budujących Iskierki. Dawno nie zaglądałem na forum ale właśnie kończę budowę swojej Iskierki. Robię samodzielnie wykończeniówkę i mam mało czasu na pisanie. Na początku tematu pisaliście o podnoszeniu ścianki kolankowej - jeśli jeszcze możecie - NIE PODNOŚCIE. Zepsujecie cały urok tego projektu. Na górze jest naprawdę dużo miejsca (zdziwicie się jak dużo) śmiało możecie zabudować regipsem od wewnątrz i zrobić wyższą ścianę - jeśli ktoś lubi (choć nie wiem po co?). Ja na szczęście w porę zrezygnowałem z tego pomysłu. Natomiast znakomitym pomysłem jest likwidacja balkonów, zastosowanie w tym miejscu większych okien co pozwala z kolei na likwidację okien połaciowych - dla mnie osobiście połaciówki się nie podobają - w łazience dałem bo innych nie ma. Acha pion kanalizacyjny, który biegnie przez salon następnym razem bym zlikwidował i wpuścił do tego po lewej przy kotłowni - żaden z niego pożytek - a kłopotów w późniejszych pracach co niemiara. W razie pytań piszcie. Ps. garaż faktycznie trochę wąski - na samochód wystarczy - ale motocykl ciężko dopchać.[/img] wrzuć fotki twojej iskierki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 01.05.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 ...a ja mam dosć budowy... .ps. mamy strop...ale kłótnia z majstrami była...ech szkoda słów.pozdro.u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 01.05.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2007 ...a ja mam dosć budowy... .ps. mamy strop...ale kłótnia z majstrami była...ech szkoda słów.pozdro.u. jaki masz strop? ja chce strop z płyt kanałowych ale na miejscu musze czekac 2mc..a mam mozliwosc zakupu płyt 100km od zielonej gory bez czekania ale mam problem z zalatwieniem transportu. moze ktos poleci mi kogos kto ma jakos transport do przewiezienia plyt ktore razem waza 29ton.nie moze to byc ciezarowka z naczepa bo moze nie wyrobic sie w ciasnym zakrecie przed moja dzialka.jak przywozili mi bloczki autem z hds na ktorym miesci sie chyba 12ton to juz z bolem sie miescil.chce zalatwic 2 auta naraz zeby zabraly te 29ton bo na budowie bedzie czekal dzwig zeby to wszystko wyladowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek28 02.05.2007 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2007 Napiszcie jak sie wstawia zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 03.05.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 ...u mnie strop Teriva...teraz pójdą ścianki kolankowa i szczytowa. ps. mąż się bierze za tych naszych majstrów...pamiętajcie to Wasza budowa a oni na niej pracują...3-majcie się.u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 03.05.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 darek28fajnie uslyszec opinie od kogos kto jest juz na samym koncu. My nie zamierzamy podniesc scianki. A co do okien oprocz balkonowych dostawiamy pojednym zwyczajnym tak ze połaciowych mamy dwa okna. W łazience i w tym długim pokoju. Po Twojej opinii zastanawiam sie czy w tym dlugim pokoju tez nie zlikwidowac. Tym bardziej ze rozmawialam z facetem od wykonczeniowki i mowil ze to zaden problem pozniej wstawic. Co do wstawiania zdjec wejdz sobie na tą stronęhttp://www.imageshack.us/ nastepnie po przez przeglądaj wczytaj zdjecie dalej w resize image ustaw np 640x480 rozmiar i zaznacz nacisnij host it teraz jak ci sie zaladuje zdjecie to zobaczysz linki. Skopiuj 5 link licząc od dołu o nazwie Hotlink for forums (1) i skasuj z przodu a z tyłu tak żeby Twoj link sie zaczynal od a konczyl na [\img] koniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 03.05.2007 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 darek28 Ja również z wielką chęcią zobaczę Twoje zdjęcia Iskierki U nas narazie sam fundament więc jestem ciekawa wnętrza domu. Mam nadzieję że uda ci się coś wkleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 03.05.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 http://img134.imageshack.us/img134/1671/dsc00149fb0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 03.05.2007 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 gosia888 serdeczne dzięki i ja skorzystałam i wreszcie nauczyłam sie wklejać zdjęcia moje pierwsze dzieło powyżej. Fundament mamy dość szeroki (90) a zbrojenie na 9 prętów ze względu na czarnoziem ( nie dokopaliśmy sie do innej ziemi) a w dodatku podeszła nam woda Nasz kierownik budowy uznał że dla bezpieczeństwa warto wydać trochę więcej ale zrobić to porządnie ,dlatego śmiejemy sie,że wybraliśmy mały domek a fundament mamy jak pod czteropiętrowy blok http://img504.imageshack.us/img504/647/dsc02526tu8.jpg A tak wyglądała nasza woda ( na szczęście już jej nie widzimy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek28 03.05.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2007 Więc próbuję coś wkleić. Zdjęcia mam tylko z ubiegłego roku w tym jakoś nie miałem okazji pofotografować ale wkrótce wezmę foto na budowę i oderwę się na chwilę od jakże ciężkiej roboty (wykończeniówka nie jest b. kosztowna - tylko b. pracochłonna). Ps. Co do okna połaciowego w długim pokoju - szczerze - wartoby go jakoś doświetlić, ale ja nienawidzę okien połaciowych w dachu od zewnątrz - kocham dawne niemieckie budownictwo i staram się na ile mogę stosować a połaciówki nijak nie pasują. Za to krokwie, które sam rzeźbiłem 2 tygodnie ręczną wyżynarką - myślę, że tak - a Wy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts