tomkwas 10.05.2010 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 .. pochwalony ... A co tu taki ruch od rana? Szczytowanie na strychu .... hmmmm ... muszę pogadać z inwestorką, czy w to wchodzi ... he he .... No ale ... jestem sceptykiem w sprawie ocieplania pomieszczeń nieogrzewanych. Na własne oczy widziałem dwa domy, w których takie ocieplenie pokryło się grubym kożuszkiem pleśni i grzybów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majako 10.05.2010 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 W zasadzie też miałam taki pomysł (tzn. ocieplenie stryszku). jeśli ma służyć jako składzik (który w Iskierce jak mniemam jest potrzebny) - to chyba nie może tam być całkiem zimno? Betinka - przekażę info mojemu... i będę czekać na błysk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orasta 10.05.2010 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 (edytowane) betina- dzięki:cool::yes: tomkwas- grzyby lubię, ale nie na strychu. Pleśn toleruję tylko na serze. No to mi chłopie wybiłeś robotę z głowy. Edytowane 10 Maja 2010 przez orasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 10.05.2010 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 (edytowane) Łetam .... wybiłem zaraz. Przemyśl jeszcze sprawę. Ocieplasz szczyty, ocieplasz połacie, wstawiasz jeden nieduży grzejnik, kominek wentylacyjny (przez który spieprzy większość ciepła) i masz przez całą długość chałupy magazyn na ... no właściwie, to na co tam chcesz ( z pewnym umiarem, bo jętki nie powinny się ugiąć, więc złoto w sztabkach raczej zakop w ogrodzie). Edytowane 10 Maja 2010 przez tomkwas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bbok 10.05.2010 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Witam...nieśmiało próbuje ..............dwie rzeczy ..budować 'iskierkę'..i dołaczyć do zacnego grona ..iskierkowiczów.Pozdrawiam wszystkich!:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 10.05.2010 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Bbok ........... śmiało nie gryziemy przecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bbok 10.05.2010 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 Witam ....śmiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bbok 10.05.2010 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 A co do ocieplonego stryszku ...myslę ,że nie trzeba tam grzejnczka ..wystarczy sama wentylacja i i niedokońca zagracone "przydasiami" miejsce ,tak aby była swobodna wymiana powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 11.05.2010 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Witam...nieśmiało próbuje .............. Wszyscy tak zaczynaliśmy, nieśmiało, dopiero potem staliśmy się bezczelni. Witaj w klubie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 11.05.2010 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 A co do ocieplonego stryszku ...myslę ,że nie trzeba tam grzejnczka ..wystarczy sama wentylacja i i niedokońca zagracone "przydasiami" miejsce ,tak aby była swobodna wymiana powietrza. Orasta widziałeś to ? Teraz se sam zdecyduj ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 11.05.2010 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Wszyscy tak zaczynaliśmy, nieśmiało, dopiero potem staliśmy się bezczelni. E tam, zaraz bezczelni ......... dociekliwi raczej,,,,,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 11.05.2010 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 E tam. Ja to jestem bezczelny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 11.05.2010 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Orasta widziałeś to ? Teraz se sam zdecyduj ... Ja tam się oczywiscie nie znam ..... ale u moich rodziców odkąd pamiętam funkcjonuje nieocieplony strych, przydasiów i nieprzydasiów full wypas. Zimą - jak nie ma potrzeby lepiej sie tam nie pchać, goracym latem też nie radzę.Nnie mniej jednak nic tam nie zardzewiało, nic nie splesniało i niczego nic nie zjadło .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 11.05.2010 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 E tam. Ja to jestem bezczelny. E tam . Tak tylko gadasz...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 11.05.2010 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 u moich rodziców odkąd pamiętam funkcjonuje nieocieplony strych (...) nic tam nie zardzewiało, nic nie spleśniało i niczego nic nie zjadło .... No właśnie, nieocieplony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majako 11.05.2010 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 To ile tam może być stopni zimą? Na takim nieocieplonym? PS - witaj Bbok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 11.05.2010 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Tyle co na zewnątrz .... ja mam taki to wiem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majako 11.05.2010 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 No właśnie, to co tam można trzymać? na pewno nie pierzyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 11.05.2010 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Teściową, jak ktoś ma taką, że nie lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 11.05.2010 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 (edytowane) Pierzynę zimą lepiej mieć w sypialni niż na strychu A teściową ..... możnaby ...... o ile połowica nie będzie przez to ciosać kołków na głowie No właśnie, nieocieplony. I za takim optuję Edytowane 11 Maja 2010 przez betina71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts