tomkwas 12.05.2010 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Się prosisz .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bbok 12.05.2010 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Chmmm..............jeśli chodzi o wszelkie powierzchnie poziome obkładane płytkami na zewnątrz to mam bardzo sceptyczny stosunek.Z doświadczenia wiem ,że nasz klimat nie służy.......i prędzej czy później da rade.........Dlatego z bólem serca ;)zrezygnowałem z balkonu w mojej iskierce ,a taras będzie z kostki brukowej. Na pocieszenie powiem, że taki taras jak w iskierce,osadowiony na gruncie,odizolowany ,z odpowiednim spatkiem ,obłożony płytkami w kategoriach ...'przetrwanie' miesci się w pozycji .....'później':)Gorzej mają się tarasy nad pomieszczeniami......i to jeszcze źle odizolowanymi pod względem termicznym.Słoneczko w zimie też się nieco przyczynia do trwałości tarasu.W dzień nagrzewa i topi to co w nocy znowu zamarza....i tak w kółko ....Napewno duże znaczenie ma tu rodzaj i wytrzymałość zastosowanej spoiny(kugi) a i rozmieszczenie kleju pod płytką(im go więcej tym lepiej) ...............Wyspałem się.........to mnie i na pisanie zebrało.....ale czy to co pisze jest słuszne...sami oceńcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komisarz 12.05.2010 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 tak dla ogolnej wiedzy, u mnie bloczek komorkowy Solbet po 7,5 zł za sztukę a ytong po 6,90 zł za sztukę, solbetu 7 szt. na m2 a ytonga 8,33 szt. na m2, a te bloczki na sciany wewnetrzne po 4,2 zł za sztukę i to zarowno ytong i solbet w tej samej cenie, ceny brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majako 12.05.2010 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Tomkwas - ja też się zgadzam, że Iskierka to domek dla "oszczędnych z przymusu" Ale ma swój urok Co do tarasu - może deski albo taki konglomerat drewnopodobny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orasta 13.05.2010 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 U mnie schody i taras wykończone kostką brukową betonową, jak dotąd spisują się fantastycznie. Balkon ( nie wiem po jaką cholerę go robiłem) wykończony płytkami, jak dotąd też ok, ale jak idę go oglądać po zimie, to z czoła spływają mi kropelki potu. Widzę że na AC/DC będe rzucał piórami jako jedyny Iskrownik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 13.05.2010 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Tomkwas - ja też się zgadzam, że Iskierka to domek dla "oszczędnych z przymusu" Ale ma swój urok A czy ja mówię, że nie ma? MA! I to ile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 13.05.2010 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Jak to po jaka cholerę???? A swieżo wietrzona pościel ładnie pachnie? A zachody słońca lubi się oglądać (mam od zachodu ) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orasta 14.05.2010 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 Fakt, fajnie wskoczyć pod pościel pachnącą wiatrem, ale to chyba jedyny plus balkonu. Taniej wyjdzie trzepak na podwórku:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 14.05.2010 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 Taniej wyjdzie trzepak na podwórku:D A dziękuję bardzo .......... nóg na loterii nie wygrałam .........dodatkowa przebieżka po schodach nie wchodzi w grę .......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orasta 14.05.2010 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 Ostatnio w mediach jest głóśno o akcji CAŁA POLSKA BIEGA:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efi26 15.05.2010 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2010 (edytowane) wszędzie brak jeszcze wielu dodatków.. łazienka http://img705.imageshack.us/img705/5971/dscf4949c.jpg http://img202.imageshack.us/img202/8839/dscf4939m.jpg tych kosmetyków keidyś tu nie będzie;) http://img714.imageshack.us/img714/5880/dscf4950.jpg i dziur też http://img519.imageshack.us/img519/470/dscf4945.jpg Vieta czy glazura w łazience to Opoczno SENSA? Edytowane 16 Maja 2010 przez efi26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rtomek123 16.05.2010 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Witam wszystkich Iskierkowiczów. Ja z żona wystartowałem z budową w kwietniu. W tej chwili mamy postawiony cały dół (oprócz schodów) i zasklepiony garaż. Co do zmian jakie zrobiliśmy to strop jest żelbetowy, a dom poszerzony jest od strony garażu o 90 cm (teraz ma 180 m2 pow. całkowitej i ok. 108 uzytkowej). Dzięki temu powiększyła nam się też kotłownia. Dodatkowo przenieśliśmy drzwi do kotłowni na boczna ścianę a z tyłu zrobiliśmy okienko, pod schodami zrobimy schowek. Dom budujemy z YTONGA ENERGO 36,5 cm. Ściany w środku także YTONG. Kominy tradycyjne. Teraz proszę Was o ocenę, a mianowicie. Uzgodniłem z firmą iż zrobią mi dom za 220 tyś. W tej cenie zawarte są wszystkie materiały oprócz glazury terakoty, ułożenia podłóg oraz malowania. W cenie mam natomiast wliczony piec na eko groszek z podajnikiem, kaloryfery samo ułożenie terakoty, ściany przygotowane pod malowanie a na podłogach wylewki pod panele, woda rozprowadzona (kwestia podłączenia kranów) kanalizacja wyprowadzona, co prądu to tylko podłączyć gniazdka i światło. Powiedzcie proszę co myślicie o tej cenie. Jakie w zaokrągleniu były koszt Waszej budowy do tego stanu (szczególnie Ci którzy budowali systemem gospodarczym, chciałbym zobaczyć ile można tym sposobem zaoszczędzić) A mam już wybrane okna - aluplast orzech, drzwi zew Gerda orzech, brama garażowa Wiśniowski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rtomek123 16.05.2010 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Zapomniałem jeszcze dodać mam już wybraną też blachę bud-mad ciemna czekolada sara? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rtomek123 16.05.2010 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 I jeszcze jedna prośba niech ktoś wstawi zdjęcie tej ściany z kominkiem. Muszę wprowadzić się jeszcze w tym roku i chciałbym zobaczyć jak tą ścinę można zagospodarować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 17.05.2010 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 (edytowane) Ostatnio w mediach jest głóśno o akcji CAŁA POLSKA BIEGA:) ...... CAŁA POLSKA BIEGA OPRÓCZ LENIA - BETINY ....... Zacząłes już stroszyć pióra na koncercik????? Edytowane 17 Maja 2010 przez betina71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orasta 17.05.2010 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 W N.Sączu ostro pada i jak zobaczyłem rano jak wygląda Dunajec ( moja Iskierka znajduje jakieś 200 m od wału) to pióra same mi sie nastroszyły.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 17.05.2010 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 No popatrz, popatrz ........ a ja myślałam, że woda ze sterczącymi piorami nie ma nic wspólnego ..... wprost przeciwnie...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orasta 17.05.2010 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Kurde.... w takich momentach człowiek zdaje sobie sprawę jak cholernie ważny jest rozsądek przy wyborze działki pod chałupę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 17.05.2010 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Rozsądek wskazany nie tylko przy wyborze działki pod chałupkę .......... ale szczypta szaleństwa zawsze sie przyda..... A, że rozsadny orasta rozsądnie wybrał lokalizację ........ to teraz ze spokojnym sumieniem może planować szalony wypad na koncert. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cineck 17.05.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2010 Hey, mam prośbę wstawicie zdjęcia dolnej łazienki z widokiem na kibelek i prysznic ale iskierka bez zmian, standardowe wymiary. BO chciałbym widzieć jak wygląda sytuacja z miejscem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts