betina71 28.07.2010 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 (edytowane) hehehehe ........ Edytowane 28 Lipca 2010 przez betina71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bbok 28.07.2010 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Mam pytanko do użytkujących już swoje iskierki(właściwie setki pytań jeśli nie tysiące;)).czy zlew umieszczony pod oknem się sprawdza,czy można swobodnie otworzyć okno?Chodzi mi o okno niższe..w którym blat kuchenny tworzy parapet.Widziałem na zdjeciach ,żeTomkwas na takie rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orasta 28.07.2010 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 A mogła byś poszukać namiaru na ekipę która zbudowała ci te schody ??? My przymierzamy się do samonośnych i najlepsza oferta jak do tej pory to 13 tys. a czas goni .... Samonośne ..., znaczy ażurowe ? Namiar jak trzeba prześlę, tylko że chłopaki działają w N. Sączu, a to chyba kawałek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orasta 28.07.2010 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Mam pytanko do użytkujących już swoje iskierki(właściwie setki pytań jeśli nie tysiące;)).czy zlew umieszczony pod oknem się sprawdza,czy można swobodnie otworzyć okno?Chodzi mi o okno niższe..w którym blat kuchenny tworzy parapet.Widziałem na zdjeciach ,żeTomkwas na takie rozwiązanie. Też tak mam, nie ma najmniejszych problemów. Trzeba tylko pilnować wysokości przy wylewkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 28.07.2010 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Tak jak powiedziała orasta (wybacz chłopie, ale nie mogłem sobie odmówić), sprawdza się jak złoto. Przypilnować wylewek i przypilnować montażu kranu i pamiętać że okno ma się otwierać (no chyba że nie). Nie prawdą też jest jakoby szyby wiecznie były pochlapane. Zazdrostki czasem ale z umiarem, bo zmywa głównie zmywarka , do szyb nie dociera praktycznie nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bbok 28.07.2010 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Dzięki za rozwianie moich wątpliwości panowie i panie (też nie mogłem się powstrzymać).Orasta wybacz i mnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orasta 28.07.2010 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Tak jak powiedziała orasta (wybacz chłopie, ale nie mogłem sobie odmówić), Możesz po mnie jeździć, ile chcesz, już się przyzwyczaiłam. Laski w tym kraju mają przerąbane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 28.07.2010 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 (edytowane) No dobra. Czas postawić sprawę jasno ... niby 100% pewności nie mam, ale orasta to facet. I tego się trzymajmy. I mam nadzieję, że jak się coś w tej kwestii zmieni to sam/sama zainteresowany/na nas o tym poinformuje. I dosyć w temacie. Edytowane 28 Lipca 2010 przez tomkwas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bbok 28.07.2010 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Orasta, a co do ekipy robiącej schody to pewno i ja kiedyś o namiary Cię poproszę.Mnie odpowiada ,że są ze Sącza:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orasta 28.07.2010 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 Bbok- nie ma sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekwu 28.07.2010 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2010 jestem z opolskiego, może ktos z okolic udziela sie na tym forum? My zaczęliśmy budować Iskierkę zaledwie wczoraj....Możę budować, to za duzo powiedziane, bo dopiero wykopy pod fundamenty zrobione, ale spodziewamy sie właściwego przyśpieszenia. Iskierke budujemy między Wrocławiem a Trzebnicą. pozdrawiam m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 29.07.2010 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 Budowanie się zaczyna z chwilą wbicia szpadla w ziemię. I ten moment dość łatwo określić. Gorzej z zakończeniem budowy. Ta ma zwyczaj umykać .... Pozwolę sobie przywitać Cię w gronie i wyrazić radość, że nasza Iskierkowa rodzina w siłę rośnie. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majako 29.07.2010 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2010 ponieważ dawno mnie nie było - pozdrawiam, szczególnie Orastę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orasta 30.07.2010 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Dziękuję. Widziałam....... o sorry widziałem zdjęcia, dużo się u Ciebie fajnych rzeczy dzieje na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 30.07.2010 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 Nooooo ... ja tam pokochałem jej kominek. A'propos .... majako odbierasz czasem privy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaman_75 30.07.2010 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 (edytowane) Samonośne ..., znaczy ażurowe ? Namiar jak trzeba prześlę, tylko że chłopaki działają w N. Sączu, a to chyba kawałek . sorry ... rodzaj nicku mnie trochę zmylił Tak wiec - jeżeli był by Pan łaskaw to poroszę o namiar. z Koszalina się do nas wybierają to może i z Nowego Sącza dojadą ps - schody maja być samonośne bez podstopni, dwuzabiegowe, oparte o wengi czy też policzki zależnie od nazewnictwa. - dokładnie takie jak u majako I tu pytanie do "majako" koszty ? namiar ? był bym wdzięczny.... Edytowane 30 Lipca 2010 przez Szaman_75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majako 30.07.2010 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2010 hejka Tomkwasie, właśnie wczoraj dopiero odebrałam ale tez od razu odpisałam... więc czytaj przy okazji - kominek prawie gotowy (jutro druga warstwa babiego lata i będzie git) - ciekawe czy nadal będziesz go tak lubił? szamanie, schody będą dębowe, koszt wynegocjowany 11500 zł, wykonawcę mogę na priva - nie wiem jeszcze czy warto go tak publicznie reklamować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaman_75 02.08.2010 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 hejka Tomkwasie, właśnie wczoraj dopiero odebrałam ale tez od razu odpisałam... więc czytaj przy okazji - kominek prawie gotowy (jutro druga warstwa babiego lata i będzie git) - ciekawe czy nadal będziesz go tak lubił? szamanie, schody będą dębowe, koszt wynegocjowany 11500 zł, wykonawcę mogę na priva - nie wiem jeszcze czy warto go tak publicznie reklamować Oczekuje na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
południowa 04.08.2010 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 witam, planujemy budowe iskierki południowej. Narazie jestesmy na poczatku tej DROGI oby nie przez meke czeka nas podciaganie mediaów do działki bo nieuzbrojona. naszczescie media sa blisko za droga szutrowa obok działki wiec tyle na plus. mam pytanie odnosnie pradu czy zawsze przed budowa otrzymam warunki tylko na budowlany czy jest juz mozliwosc odbioru stałego - slyszałam od "fachowca" ze albo od sasiada albo budowlany i innego nie da rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cineck 04.08.2010 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 hey, sąsiad dobrze Cię poinformował w czasie budowy nie ma szans na podłączenie prądu stałego. Pozostaję prąd od sąsiada albo , droższy budowlany.... ja w każdej chwili mogę zostać podłączony do stałego.... ale niestety budowa jeszcze trwa.... i jadę na budowlanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts