Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam pytanko do użytkujących już swoje iskierki(właściwie setki pytań jeśli nie tysiące;)).czy zlew umieszczony pod oknem się sprawdza,czy można swobodnie otworzyć okno?Chodzi mi o okno niższe..w którym blat kuchenny tworzy parapet.Widziałem na zdjeciach ,żeTomkwas na takie rozwiązanie.

A mogła byś poszukać namiaru na ekipę która zbudowała ci te schody ???

My przymierzamy się do samonośnych i najlepsza oferta jak do tej pory to 13 tys. a czas goni ....

Samonośne ..., znaczy ażurowe ? Namiar jak trzeba prześlę, tylko że chłopaki działają w N. Sączu, a to chyba kawałek .

Mam pytanko do użytkujących już swoje iskierki(właściwie setki pytań jeśli nie tysiące;)).czy zlew umieszczony pod oknem się sprawdza,czy można swobodnie otworzyć okno?Chodzi mi o okno niższe..w którym blat kuchenny tworzy parapet.Widziałem na zdjeciach ,żeTomkwas na takie rozwiązanie.

Też tak mam, nie ma najmniejszych problemów. Trzeba tylko pilnować wysokości przy wylewkach.

Tak jak powiedziała orasta (wybacz chłopie, ale nie mogłem sobie odmówić), sprawdza się jak złoto. Przypilnować wylewek i przypilnować montażu kranu i pamiętać że okno ma się otwierać (no chyba że nie). Nie prawdą też jest jakoby szyby wiecznie były pochlapane. Zazdrostki czasem ale z umiarem, bo zmywa głównie zmywarka , do szyb nie dociera praktycznie nic.

jestem z opolskiego, może ktos z okolic udziela sie na tym forum?

My zaczęliśmy budować Iskierkę zaledwie wczoraj....Możę budować, to za duzo powiedziane, bo dopiero wykopy pod fundamenty zrobione, ale spodziewamy sie właściwego przyśpieszenia. Iskierke budujemy między Wrocławiem a Trzebnicą.

pozdrawiam

m.

Samonośne ..., znaczy ażurowe ? Namiar jak trzeba prześlę, tylko że chłopaki działają w N. Sączu, a to chyba kawałek .

sorry ... rodzaj nicku mnie trochę zmylił :-)

Tak wiec - jeżeli był by Pan łaskaw to poroszę o namiar.

z Koszalina się do nas wybierają to może i z Nowego Sącza dojadą :-)

ps - schody maja być samonośne bez podstopni, dwuzabiegowe, oparte o wengi czy też policzki zależnie od nazewnictwa. - dokładnie takie jak u majako

I tu pytanie do "majako" koszty ? namiar ? był bym wdzięczny....

Edytowane przez Szaman_75

hejka

Tomkwasie, właśnie wczoraj dopiero odebrałam :-? ale tez od razu odpisałam... więc czytaj :-)

przy okazji - kominek prawie gotowy (jutro druga warstwa babiego lata i będzie git) - ciekawe czy nadal będziesz go tak lubił? ;-)

szamanie, schody będą dębowe, koszt wynegocjowany 11500 zł, wykonawcę mogę na priva - nie wiem jeszcze czy warto go tak publicznie reklamować :-D

hejka

Tomkwasie, właśnie wczoraj dopiero odebrałam :-? ale tez od razu odpisałam... więc czytaj :-)

przy okazji - kominek prawie gotowy (jutro druga warstwa babiego lata i będzie git) - ciekawe czy nadal będziesz go tak lubił? ;-)

szamanie, schody będą dębowe, koszt wynegocjowany 11500 zł, wykonawcę mogę na priva - nie wiem jeszcze czy warto go tak publicznie reklamować :-D

Oczekuje na priv

:-)

witam, planujemy budowe iskierki południowej. Narazie jestesmy na poczatku tej DROGI oby nie przez meke :) czeka nas podciaganie mediaów do działki bo nieuzbrojona. naszczescie media sa blisko za droga szutrowa obok działki wiec tyle na plus. mam pytanie odnosnie pradu czy zawsze przed budowa otrzymam warunki tylko na budowlany czy jest juz mozliwosc odbioru stałego - slyszałam od "fachowca" ze albo od sasiada albo budowlany i innego nie da rady :)