efi26 08.11.2010 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 (edytowane) Przepraszam, ze tak pozno pisze, ale nie mialam dostepu do muratordom-nie wiem czemu;( Nadal cchesz te zdjecia? Jesli tak to daj email. Fajowska kuchnia Ci wyszla! meble cudowniaste. Masz tez inne zdjecia? z checia bym obejrzala;) Witaj, oczywiście że chcę obejrzeć zdjęcia . Bardzo ineresują mnie inne pomieszczenia, szczególnie salonu. mój adres: [email protected] W naszym stoją kanapy, stół z krzesłami i rolety z zasłonami , brakuje wielu dodatków ale odkąd zamieszkaliśmy w naszej Iskierce moja "vena dekoracyjna" legła w gruzach. Jestem wypompowana tą budową tym bardziej że walczę ciągle z gościem od zabudowy kominka, termin minął 10 września a zabudowy dalej nie ma, umowa spisana i co z tego? mam ochotę dla przykładu zrobić z gościem porządek - tak ku przestrodze . Och jak ja kocham takich "fachowców". Odnośnie ogrzewania - regulator temperatury wisi przy schodach przy wejściu na górę, na górze nie jest za ciepło, niby mamy regulatory przy grzejnikach, odkręcone są na maxa ale nie jest za ciepło, tak zwanej sauny na górze nie ma. Dzięki Szaman za zainteresowanie, tez tak myślałam żeby pompę od podłogówki podpiąć pod piec. Zobaczymy, dam znać jak rozwiążemy problem. Pozdrawiam wszystkich. Edytowane 8 Listopada 2010 przez efi26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efi26 08.11.2010 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 MAjako śliczna elewacja Ci wyszła. A jak wnętrza domu? chętnie obejrzę kilka zdjęć.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majako 08.11.2010 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 (edytowane) Dziękuję nie ukrywam, że bardzo mnie zainspirowała elewacja DO (jest tu na forum http://forum.muratordom.pl/showthread.php?57578-Projekt-Iskierka-czy-kto%C5%9B-go-budowa%C5%82-Ja-si%C4%99-przymierzam/page28). Trochę zdjęć jest w blogu, trochę na PICASIE (http://picasaweb.google.com/majako79/DomZKotemNaDachu#)... aktualne podeślę na maila Edytowane 8 Listopada 2010 przez majako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crassulofilka 09.11.2010 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Majako, Jaki masz kolor elewacji? - właśnie stoję na moment przed decyzją. Twój dom bardzo ładnie wygląda - skoro, jeśli nie miał to być biały, a wygląda jak biały (cytuję z Twojego blogu) - to czy wzięłaś jakąś złamaną biel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majako 09.11.2010 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 miał być jakiś taki szaro-kawowy z mlekiem Kupiliśmy farbę firmy Revco w kolorze F109... http://www.matresrevco.pl/ w próbniku wyglądał inaczej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaman_75 10.11.2010 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Obiecałem to wklejam (co prawda trochę to trwało ale zawsze ....) http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/ma/xe/lukw/y0b5uhjG6T3JDoB2xX.jpg Dla niezorientowanych dolna łazienka wyposażona w wannę z parawanem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efi26 10.11.2010 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2010 Obiecałem to wklejam (co prawda trochę to trwało ale zawsze ....) http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/ma/xe/lukw/y0b5uhjG6T3JDoB2xX.jpg Dla niezorientowanych dolna łazienka wyposażona w wannę z parawanem Właśnie się zastanawiałam czy to na pewno Iskierka Bardzo ładnie wyszło. Poproszę o kolejne fotki Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ucho1977 24.11.2010 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Witam,Kończę budowę Iskierki .Zaczynam przygodę z ogrzewaniem eko-groszkiem .Mam do Was prośbę,pytanko ile go spalacie,jakie ilości w zależności od pogody.jaki macie ocieplenie no i przede wszystkim skąd kupujecie dobrej jakości węgiel ,bo z tym ostatnio bardzo źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 24.11.2010 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Zerknij sobie do mojego dziennika, gdzieś tam jest wyszczególnione ile przy jakich temperaturach spalałem pierwszej zimy. Chałupa z suporka 24+ 12cm styro, poddasze 20cm wełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 24.11.2010 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 O, tu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majako 24.11.2010 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 My w zasadzie grzejemy od dwóch miesięcy, kilka przygód po drodze było, ale jest ciepło i przyjemnie. Sprawdzę z mężem ile spalamy - mamy suporex + 15 cm styropianu, góra - 15+10 cm wełny (chyba ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ucho1977 24.11.2010 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Dzięki za szybka odpowiedź. Ja mam 20 cm wełny i suporex 24 + 20 cm styropianu . Tomkwas jak układali Tobie wełnę na poddaszu to 15 + 5 na krokwie .Widziałem,że najpierw robili stelaże ,a potem wpychali tam wełnę ? U mnie niestety zrobili tylko jedna warstwę 20 cm i krokwie mam nieocieplone a miejsca było dość ,ale namówili mnie panowie ,że niby wystarczy w zupełności i głupi dałem się przekonać.Teraz słyszę jak przy mocnym wietrze ,szumi miedzy stelażami a regipsami chyba . Ten groszek macie ładnie workowany,czy kupujecie i spalacie taki mokry ze składów . Ja sprawdziłem wszystkie składy opałowe w moim mieście ,byłem na tyle niezadowolony z jakości ,że zamówiłem z daleka przez allegro i jest trochę lepiej.Cenowo wyszło to samo około 800 PLN za tonę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 24.11.2010 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 U mnie jest 15cm + 5cm POD krokwiami. NAD, byłoby trudno ocieplić skosy. Węgiel kupuję workowany ... i raczej mokry, dlatego kupuję latem i dosuszam u siebie. W tym roku udało mi sie kupić pieklorza z Piekar w ślicznych papierowych workach po 25kg. Tyko, że na składzie te worki stały pod gołym niebem i sobie deszcz na nie kilka razy popadał, a potem poświeciło ostre letnie słońce. W efekcie worki rozpadały się pod ciężarem zapakowanego węgla i musieliśmy toto w całości przepakować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bbok 24.11.2010 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2010 Witam !Tomkwas czy ty masz okno dachowe doświetlające klatkę schodową?Tak mi się wydaje.Jeśli tak ,to czy ono się na korytarzyku skokojnie zmieściło?Mam dylemat czy prubować doświetlić klatke ..oknem dachowym i czy mi sie tam ono zmieści!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 25.11.2010 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Tak ... mam okno dachowe doświetlające schody. Źle obrobione i bez grzejnika pod nim (co błędem jest kardynalnym).Zmieściło się bez kłopotu, ale ja mam wyprostowaną ścianę w pokoju na kuchnią i wykombinowany kącik komputerowy.http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/x/7/6/4/53941327_d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majako 25.11.2010 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Ja też mam, ściana zrobiona tak jak u tomkwasa. Tyle że ja mam grzejnik link do zdjęcia: http://picasaweb.google.com/lh/photo/rkRhWnqHFlr162I9pw7_og?feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 25.11.2010 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Tak ... mam okno dachowe doświetlające schody. ... i bez grzejnika pod nim (co błędem jest kardynalnym). Nie zazdroszczę ............. w zimne dni zgrabiale palce stukające w klawiaturę ......... bez rozgrzewacza komfort pracy nijaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majako 25.11.2010 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Ostatecznie można się dogrzać grzańcem, nie?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 25.11.2010 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 Ostatecznie można się dogrzać grzańcem, nie?! o czym nadmieniłam powyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 25.11.2010 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2010 (edytowane) Hłe hłe hłe .... Co prawda to prawda. Jest kilka metod na skuteczne rozgrzanie ... a grzańce stawiam pośród nich bardzo wysoko, zaraz za ... no mniejsza za czym ... tym nie mniej, kaloryfer na poddaszowym holu zamontowaliśmy, bo jest czasem praktyczniejszy niż grzanie ... eeee ... innymi metodami. Tyle, że zamontowaliśmy go w durackim miejscu. http://lh6.ggpht.com/_N4UEj_YWCzQ/Sqf2xPfW0tI/AAAAAAAADsw/1maath0qVpI/s720/IMG_3952.JPG Troszkę go widać za tym wszystkim co kasztanowe (góra zdjęcia, prawie po środku). Edytowane 25 Listopada 2010 przez tomkwas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts