Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Przepraszam, ze tak pozno pisze, ale nie mialam dostepu do muratordom-nie wiem czemu;(

Nadal cchesz te zdjecia? Jesli tak to daj email.

Fajowska kuchnia Ci wyszla! meble cudowniaste.

Masz tez inne zdjecia? z checia bym obejrzala;)

Witaj, oczywiście że chcę obejrzeć zdjęcia . Bardzo ineresują mnie inne pomieszczenia, szczególnie salonu.

mój adres: [email protected]

W naszym stoją kanapy, stół z krzesłami i rolety z zasłonami , brakuje wielu dodatków ale odkąd zamieszkaliśmy w naszej Iskierce moja "vena dekoracyjna" legła w gruzach. Jestem wypompowana tą budową tym bardziej że walczę ciągle z gościem od zabudowy kominka, termin minął 10 września a zabudowy dalej nie ma, umowa spisana i co z tego? mam ochotę dla przykładu zrobić z gościem porządek - tak ku przestrodze . Och jak ja kocham takich "fachowców".

Odnośnie ogrzewania - regulator temperatury wisi przy schodach przy wejściu na górę, na górze nie jest za ciepło, niby mamy regulatory przy grzejnikach, odkręcone są na maxa ale nie jest za ciepło, tak zwanej sauny na górze nie ma. Dzięki Szaman za zainteresowanie, tez tak myślałam żeby pompę od podłogówki podpiąć pod piec. Zobaczymy, dam znać jak rozwiążemy problem.

Pozdrawiam wszystkich.

Edytowane przez efi26

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dziękuję :-) nie ukrywam, że bardzo mnie zainspirowała elewacja DO (jest tu na forum http://forum.muratordom.pl/showthread.php?57578-Projekt-Iskierka-czy-kto%C5%9B-go-budowa%C5%82-Ja-si%C4%99-przymierzam/page28).

Trochę zdjęć jest w blogu, trochę na PICASIE (http://picasaweb.google.com/majako79/DomZKotemNaDachu#)...

aktualne podeślę na maila :-)

Edytowane przez majako

Obiecałem to wklejam (co prawda trochę to trwało ale zawsze ....)

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/4/ma/xe/lukw/y0b5uhjG6T3JDoB2xX.jpg

Dla niezorientowanych dolna łazienka wyposażona w wannę z parawanem :-)

Właśnie się zastanawiałam czy to na pewno Iskierka :)

Bardzo ładnie wyszło. Poproszę o kolejne fotki :)

Pozdrawiam.

• 2 weeks później...

Witam,

Kończę budowę Iskierki .Zaczynam przygodę z ogrzewaniem eko-groszkiem .Mam do Was prośbę,pytanko ile go spalacie,jakie ilości w zależności od pogody.jaki macie ocieplenie no i przede wszystkim skąd kupujecie dobrej jakości węgiel ,bo z tym ostatnio bardzo źle.

Dzięki za szybka odpowiedź. Ja mam 20 cm wełny i suporex 24 + 20 cm styropianu . Tomkwas jak układali Tobie wełnę na poddaszu to 15 + 5 na krokwie .Widziałem,że najpierw robili stelaże ,a potem wpychali tam wełnę ? U mnie niestety zrobili tylko jedna warstwę 20 cm i krokwie mam nieocieplone a miejsca było dość ,ale namówili mnie panowie ,że niby wystarczy w zupełności i głupi dałem się przekonać.Teraz słyszę jak przy mocnym wietrze ,szumi miedzy stelażami a regipsami chyba .

Ten groszek macie ładnie workowany,czy kupujecie i spalacie taki mokry ze składów . Ja sprawdziłem wszystkie składy opałowe w moim mieście ,byłem na tyle niezadowolony z jakości ,że zamówiłem z daleka przez allegro i jest trochę lepiej.Cenowo wyszło to samo około 800 PLN za tonę.

U mnie jest 15cm + 5cm POD krokwiami. NAD, byłoby trudno ocieplić skosy. ;)

Węgiel kupuję workowany ... i raczej mokry, dlatego kupuję latem i dosuszam u siebie.

W tym roku udało mi sie kupić pieklorza z Piekar w ślicznych papierowych workach po 25kg. Tyko, że na składzie te worki stały pod gołym niebem i sobie deszcz na nie kilka razy popadał, a potem poświeciło ostre letnie słońce. W efekcie worki rozpadały się pod ciężarem zapakowanego węgla i musieliśmy toto w całości przepakować. :(

Hłe hłe hłe ....

Co prawda to prawda. Jest kilka metod na skuteczne rozgrzanie ... a grzańce stawiam pośród nich bardzo wysoko, zaraz za ... no mniejsza za czym ;) ... tym nie mniej, kaloryfer na poddaszowym holu zamontowaliśmy, bo jest czasem praktyczniejszy niż grzanie ... eeee ... innymi metodami.

Tyle, że zamontowaliśmy go w durackim miejscu.

http://lh6.ggpht.com/_N4UEj_YWCzQ/Sqf2xPfW0tI/AAAAAAAADsw/1maath0qVpI/s720/IMG_3952.JPG

Troszkę go widać za tym wszystkim co kasztanowe (góra zdjęcia, prawie po środku).

Edytowane przez tomkwas