madmax78 25.05.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Ciekawy jestem jakie temperatury macie w swoich Iskierkach latem na poddaszu? Mamy zamiar położyć membranę pod dachówką, ale podobno deskowanie procentuje większym komfortem w upały. Izolacja o grubości 28 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ucho1977 01.06.2011 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Przy upale około 30C na poddaszu mamy około 25C. Mamy membranę i 20cm wełny,czarna dachówka ,więc z temperaturą nie jest tak ,źle. Odeskujcie ,to same zalety,różnica w kosztach nieistotna. Szkoda,że nam nikt wcześniej tego nie doradził.Zwłaszcza ,że mieszkamy na odludziu i wiatr bardzo przeszkadza. My budowaliśmy w zawrotnym tempie (początek maj ,wprowadziliśmy się w listopadzie)i kilka rzeczy bym poprawił,każdy temat trzeba dogłębnie przeanalizować. Zwłaszcza o dach trzeba dobrze zadbać ocieplenia jak najwięcej. Teraz dostępne jest ocieplenie pianką,bardzo dokładne,nie ma mostków termicznych i bardzo szybko się wykonuje,a cena niższa,same zalety.Tylko firm wykonujących mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 01.06.2011 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Ha-lo! Buduje się tu ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.el 02.06.2011 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Ha-lo! Buduje się tu ktoś? Chyba wszyscy siedzą na budowach przez co wpisów brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bbok 02.06.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 Się buduje !!!!..A jak!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 03.06.2011 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 I bardzo dobrze, bo powiem szczerze, warto jest w wybudowanym się budzić co dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 03.06.2011 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 Co niniejszym i ja potwierdzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 03.06.2011 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 O ... betina .. jak miło. Jak się mieszka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 03.06.2011 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 ..........wszystko rekompensuje świadomość, że u siebie. A jak tam w łódzkawym????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 03.06.2011 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 Może nie powinienem uprzedzać, bo szykuję nieco do dziennika, ale uchylając rąbka ... mogę powiedzieć, że prawie, prawie budowę skończyliśmy. Nie-garaż ogarnięty. I się mieszka ... oj mieszka się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamarwer 05.06.2011 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Witam! Od roku budujemy Iskierkę i powoli zbieramy się, aby w niej zamieszkać. Niedawno pojawił się mały problem.Drzwi wejściowe zamontowane są tak,że otwierają się do środka i podczas ulewnego deszczu woda zalewała je i wpływała do wiatrołapu.Nie ma jeszcze progów ale nasi majstrowie twierdzą,że woda i tak zostawać będzie na uszczelce i przy otwarciu drzwi wpłynie do wewnątrz.Może ktoś z mieszkających już w Iskierce może coś na ten temat powiedzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efi26 08.06.2011 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Witam,mieszkam w Iskierce juz 10 m-cy. Drzwi otwierają się na zwenątrz i nic mi nie zalewa. Woda zostaje na zewnątrz. Jeśli możesz to jeszcze popraw te drzwi - taka moja rada. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamarwer 08.06.2011 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 elfi26-dzięki za podpowiedź.Niestety drzwi nie bardzo da się już poprawić.Myślimy o założeniu osłon i zadaszenia z poliwęglanu.Podobno to rozwiąże problem.Jeśli nie,to pozostaje zamontowanie małego okapnika u dołu drzwi.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majako 14.06.2011 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 (edytowane) I bardzo dobrze, bo powiem szczerze, warto jest w wybudowanym się budzić co dzień. oj tak, oj tak, oj tak elfi26-dzięki za podpowiedź.Niestety drzwi nie bardzo da się już poprawić.Myślimy o założeniu osłon i zadaszenia z poliwęglanu.Podobno to rozwiąże problem.Jeśli nie,to pozostaje zamontowanie małego okapnika u dołu drzwi. Pozdrawiam podczas ostatniej ekstremalnej ulewy - też się nam nalało (ale tylko raz, gdy deszcz mocno zacinał bezpośrednio na drzwi) myślę o okapniku, tylko nie bardzo mam koncepcję, co, jak i gdzie... Edytowane 14 Czerwca 2011 przez majako Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaman_75 17.06.2011 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Witam po przerwie !!!I od razu tak z innej beczki ...Ktoś może robił już świadectwo energetyczne ? Bo ciekawi mnie niezmiernie czy rzeczywiście materiały do budowy mają wpływ na zapotrzebowanie energetyczne - czy tak naprawdę to świadectwo to pic na wodę. U nas wygląda to tak :zapotrzebowanie na energię pierwotną EP 45,8 kWh/(m2rok)zapotrzebowanie na energię końcową EK 124,8 kWh/(m2rok) materiały:ściany : ytong 24 + 15 styrodach : wełna 30cm, blachodachówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JR1719504324 20.06.2011 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2011 Kolejne pytanie. Czy ktoś z budujących iskierkę zmieniał rodzaj stropy z terrivy(jak w projekcie) na żelbetowy wylewany? Witam. Ja zmieniałem na taki ,nawet skosy poddasza mamy betonowe,a na to daliśmy 20 cm styropianu+siatka+klej.Jeszcze nie mieszkamy więc nic nie mogę powiedziec na temat zalet lub wad(tych drugich mam nadzieje brak).Budynek kryty blachodachówką. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andy126 04.07.2011 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 witammam pytanie do Iskierkowiczow:co byscie jeszcze zmienili w iskierce ?i czy zmiany wprowadzone sie sprawdzajápozdrawiam Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 08.07.2011 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 (edytowane) Drodzy moi współ-Iskrowcy .... mam coś dla was .. ale .. dzielę się tym z wami czerwieniąc się ze wstydu, bo to jednak spory nietakt wobec FM.Ale, że ja taktowny nadmiernie, to nigdy nie byłem ... to proszę ... P.S.... w te kropki po "proszę" ... Edytowane 8 Lipca 2011 przez tomkwas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majako 08.07.2011 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Tomkwasie drogi -super Jestem dumna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 08.07.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 (edytowane) Wielcem rad ... Edytowane 8 Lipca 2011 przez tomkwas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts