Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 1 month później...

Kłaniam ... do nóżek padam. :)

I racja ...

(...)jak i tych, którzy nie ustają w dążeniach do "osiąścia" w Iskrach :)

... kciuki trzymiemy za tych co walczą ... my - dość wygodnie rozparci na leżakach przed "Iskierkami", względnie za nimi, lubo też gdzieś obok .... gdy łaskawie pogoda pozwala ... i czas jest na rozpieranie .....

Hmmm ... ten czas ... cholera .. ja nawet nie mam leżaka. Ba .. nawet Iskierki nie do końca ....:eek:

Edytowane przez tomkwas

• 2 weeks później...
Kłaniam ... do nóżek padam. :)

I racja ...

.my - dość wygodnie rozparci na leżakach przed "Iskierkami", względnie za nimi, lubo też gdzieś obok .... gdy łaskawie pogoda pozwala ... i czas jest na rozpieranie .....

zazdraszczam tego stanu:p

Witam wszystkich, wlasnie wczoraj doszedl do nas projekt, jednak jeszcze przed nami kilka papierkow, tak od tylu troszke zaczelismy-a co tam i tak porjekt trezba i tak a wszystko przez promocje i jeszcze udalo mi sie utarg uzyskac wiec sie tak pospieszylismy.

Poszukuje marcin_u i blagam niech no sie odezwie. Pisalaes, ze masz lustro i poszerzona czyli dokladnie jak my i masz zmiane, ktora bym tez chciala-ianowicie przesuniecie kominka w strone korytarza. Rozmawialam z Pania Janiak ale ona kiepsko to widzi,chcialabym zobaczyc to na fotkach i szczegolnie interesuje mnie jak co to wyszlo na gorze i co tymi prezewodami zrobiles jak to wszytko rozwiazales. Odezwij sie prosze bo widze, ze od dluzszego czasu Cie tu nie ma, moze ktos z was ma na niego namiary?

A tak poza tym, mam nadzieje, ze na wiosne ruszymy za rok,oby;)patrze na te wasze iskierki i chcialabym juz tak jak wiekszosc z was mieszkac;)

Ula nie moge Twoich zdjec otworzyc:(pokazuje mi jakis blad.

pozdrawiam

AAAA i jeszce mam pytanko czy ktos sie orientuje jakie to moga byc koszty jesli pod garazem bedzie kanal i moze piwnica?zastanawiamy sie czy warto. W gotowy,m garazu jak robi afirmy kanal to ponoc 3 tys wiec tu juz byloby mniej bo kopark atak czy siak bedzie. A koszty tej piwnicy tylko pod garazem i pomieszczeniem gospod?albo jakos tylko pod gospodarczym?ktos sioe moze wypowiedziec?

Edytowane przez majamajula

AAAA i jeszce mam pytanko czy ktos sie orientuje jakie to moga byc koszty jesli pod garazem bedzie kanal i moze piwnica?zastanawiamy sie czy warto. W gotowy,m garazu jak robi afirmy kanal to ponoc 3 tys wiec tu juz byloby mniej bo kopark atak czy siak bedzie. A koszty tej piwnicy tylko pod garazem i pomieszczeniem gospod?albo jakos tylko pod gospodarczym?ktos sioe moze wypowiedziec?

hello czy ktos tu bywa?czyzby sie wszytskie iskierki pobudowaly i juz nikt nie buduje?:(

Noooo .. czasem się zagląda, ale jak się nie ma na zadane pytanie nic mądrego do powiedzenia to się raczej cicho siedzi.

Bo coś niemądrego w kwestii piwnic to ja mogę, że tak powiem, od reki. Otóż ... niejaki Andrus nagrał piosenkę "Piłem w Spale, spałem w Pile".

Jak wieść niesie, są pewne zakusy by nagrać w odpowiedzi coś o tytule "Piłem w Szczawnicy ....".

I to raczej tyle z mojej strony.

http://www.en.kolobok.us/smiles/big_he_and_she/girl_crazy.gifOj iskrzy , iskrzy ten nasz naczelny satyryk. http://www.en.kolobok.us/smiles/big_he_and_she/girl_crazy.gif

Co racja to racja. Nie mam to i dzielić sie nie mam czym.

Nieustające pozdrowienia

Edytowane przez betina71

• 2 weeks później...
Podpiwniczenie z jednej strony to dobry opmysl ale zalezy jakie mialoby miec przeznaczenie?Iskierka to w miare duzy dom i jeśli nie masz konkretnej funkcji dla piwnicy to mysle ze nie warto bo to jednak dodatkowe koszta. Ale z drugiej strony jak nie podpiwniczysz to potem juz tego nie zrobisz jak wybudujesz dom a mozesz załowac, dlatego trzeba sie mocno zastanowić. a co do projektu czy ktos wie czy dałoby rade częściowo podcieniować taras?

To super, widzę, że już fundamenty stoją:) a jakieś zminay wprowadzialiście w projekt?

Większość zmian nawiasem mówiąc zapożyczona jest od innych osób,których iskierki juz dawno stoją.

Parter:

-front domu-powiększenie okien od kuchni(150x150) oraz wiatrołapu i łazienki(150x50)

-schody frontowe w kształcie prostokąta(w projekcie półkole)

-przeniesienie drzwi kotłowni na prawą ścianę domu

-powiekszenie tarasu do wymiarów 720x300

-przesunięcie drzwi do łazienki na scianę sąsiadującą z wiatrołapem(znajdować się będą na przeciwko schodów)

-schody drewniane

-likwidacja kominka

-zastanawialiśmy się,czy nie powiększyć okna w salonie (tylna ściana),ale finalnie stwierdziliśmy,że okno tarasowe wystarczająco doświetli salon i zostaliśmy przy wymiarach z projektu

Poddasze:

-likwidacja stopnia w sypialni

-powiększenie holu kosztem pokoju nr 2,okno dachowe nad holem

• 3 weeks później...
witajcie Iskierkowicze! Długo mnie nie było,ale czytuję regularnie i widziałam że ostatnio temat schodów się pojawił,więc postanowiłam na dowód tego że można kręte i nie wygodne schody zamienić na całkiem wygodne wbić zdjęcie :)

http://images49.fotosik.pl/1013/8af7882f744f57c3med.jpg

Mistelka zdradź proszę szczegóły tych schodków :) poszerzałaś hol??

Przebrnęłam wreszcie 125 stron wątku :o i jestem zauroczona iskierką - jeszcze nie zdecydowana bo jednak dodatkowy pokój na dole by się przydał - ale kto wie może i ja będę "Iskierkowiczką" Piękne te Wasze domki...ech...

Pozdrawiam :welcome:

• 3 weeks później...
hello czy ktos tu bywa?czyzby sie wszytskie iskierki pobudowaly i juz nikt nie buduje?:(

my aktualnie budujemy :p tylko naszą iskierkę "zdeczka" pozmienialiśmy :p

czołem - my aktualnie budujemy ISKIERKĘ więc jak masz czas i ochotę to zapraszam na nasz blog

anetaimarek.mojabudowa.pl

oo chętnie zajrze :yes: