patrycjap 17.04.2012 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Witam. Chcemy zacząć budować iskierke, prosimy o pomoć ile trzeba czego kupić? Chodzi o stan zerowy. Jaki tego koszt??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 17.04.2012 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2012 Jeśli "iskierka" to nazwa domu, to wraz z projektem otrzymacie zastawienie materiałów. Jeśli chcecie poznać ilość materiałów wcześniej, to proponuję kontakt z biurem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oresund 22.04.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Witam. Chcemy zacząć budować iskierke, prosimy o pomoć ile trzeba czego kupić? Chodzi o stan zerowy. Jaki tego koszt??? wypis/wyrys z MPZP macie? pozwolenie na budowę macie? media zamówione? projekt kupiony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Galeasa 13.06.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2012 witam ja tez chce budowac ten dom, buduje go ktos w okolicach katowic? My budujemy koło Mikołowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 14.06.2012 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 A mówi się, że Tomasz to ............ niewierny Przeoczyłem .. kurczę pieczone .. przeoczyłem. I się nie odgryzłem walecznie. W czas. A teraz to se mogę ..... Niemniej ... pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 14.06.2012 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 No cóż .............. w wielu potyczkach uczestniczyłeś tomkwasie ........ czymże chcesz kąsać :) i?????????????? Pozdrawiam zarówno tych osiadłych Iskierkowiczów, jak i tych, którzy nieustają w dążeniach do " osiąścia" w Iskrach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 14.06.2012 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2012 (edytowane) Kłaniam ... do nóżek padam. I racja ... (...)jak i tych, którzy nie ustają w dążeniach do "osiąścia" w Iskrach ... kciuki trzymiemy za tych co walczą ... my - dość wygodnie rozparci na leżakach przed "Iskierkami", względnie za nimi, lubo też gdzieś obok .... gdy łaskawie pogoda pozwala ... i czas jest na rozpieranie ..... Hmmm ... ten czas ... cholera .. ja nawet nie mam leżaka. Ba .. nawet Iskierki nie do końca .... Edytowane 14 Czerwca 2012 przez tomkwas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majamajula 22.06.2012 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2012 (edytowane) Kłaniam ... do nóżek padam. I racja ... .my - dość wygodnie rozparci na leżakach przed "Iskierkami", względnie za nimi, lubo też gdzieś obok .... gdy łaskawie pogoda pozwala ... i czas jest na rozpieranie ..... zazdraszczam tego stanu:p Witam wszystkich, wlasnie wczoraj doszedl do nas projekt, jednak jeszcze przed nami kilka papierkow, tak od tylu troszke zaczelismy-a co tam i tak porjekt trezba i tak a wszystko przez promocje i jeszcze udalo mi sie utarg uzyskac wiec sie tak pospieszylismy. Poszukuje marcin_u i blagam niech no sie odezwie. Pisalaes, ze masz lustro i poszerzona czyli dokladnie jak my i masz zmiane, ktora bym tez chciala-ianowicie przesuniecie kominka w strone korytarza. Rozmawialam z Pania Janiak ale ona kiepsko to widzi,chcialabym zobaczyc to na fotkach i szczegolnie interesuje mnie jak co to wyszlo na gorze i co tymi prezewodami zrobiles jak to wszytko rozwiazales. Odezwij sie prosze bo widze, ze od dluzszego czasu Cie tu nie ma, moze ktos z was ma na niego namiary? A tak poza tym, mam nadzieje, ze na wiosne ruszymy za rok,oby;)patrze na te wasze iskierki i chcialabym juz tak jak wiekszosc z was mieszkac;) Ula nie moge Twoich zdjec otworzyc:(pokazuje mi jakis blad. pozdrawiam AAAA i jeszce mam pytanko czy ktos sie orientuje jakie to moga byc koszty jesli pod garazem bedzie kanal i moze piwnica?zastanawiamy sie czy warto. W gotowy,m garazu jak robi afirmy kanal to ponoc 3 tys wiec tu juz byloby mniej bo kopark atak czy siak bedzie. A koszty tej piwnicy tylko pod garazem i pomieszczeniem gospod?albo jakos tylko pod gospodarczym?ktos sioe moze wypowiedziec? Edytowane 22 Czerwca 2012 przez majamajula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majamajula 23.06.2012 04:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 hello czy ktos tu bywa?czyzby sie wszytskie iskierki pobudowaly i juz nikt nie buduje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 27.06.2012 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2012 AAAA i jeszce mam pytanko czy ktos sie orientuje jakie to moga byc koszty jesli pod garazem bedzie kanal i moze piwnica?zastanawiamy sie czy warto. W gotowy,m garazu jak robi afirmy kanal to ponoc 3 tys wiec tu juz byloby mniej bo kopark atak czy siak bedzie. A koszty tej piwnicy tylko pod garazem i pomieszczeniem gospod?albo jakos tylko pod gospodarczym?ktos sioe moze wypowiedziec? hello czy ktos tu bywa?czyzby sie wszytskie iskierki pobudowaly i juz nikt nie buduje? Noooo .. czasem się zagląda, ale jak się nie ma na zadane pytanie nic mądrego do powiedzenia to się raczej cicho siedzi. Bo coś niemądrego w kwestii piwnic to ja mogę, że tak powiem, od reki. Otóż ... niejaki Andrus nagrał piosenkę "Piłem w Spale, spałem w Pile". Jak wieść niesie, są pewne zakusy by nagrać w odpowiedzi coś o tytule "Piłem w Szczawnicy ....". I to raczej tyle z mojej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 28.06.2012 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 (edytowane) http://www.en.kolobok.us/smiles/big_he_and_she/girl_crazy.gifOj iskrzy , iskrzy ten nasz naczelny satyryk. http://www.en.kolobok.us/smiles/big_he_and_she/girl_crazy.gif Co racja to racja. Nie mam to i dzielić sie nie mam czym.Nieustające pozdrowienia Edytowane 28 Czerwca 2012 przez betina71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agbar 01.07.2012 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Niektórzy robią częściowe podpiwniczenie, sami się nad tym zastanawiamy. Link do bloga z kosztami takiego interesu poniżej http://www.iskierkanakaszubach.mojabudowa.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tobiasz21 10.07.2012 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 Podpiwniczenie z jednej strony to dobry opmysl ale zalezy jakie mialoby miec przeznaczenie?Iskierka to w miare duzy dom i jeśli nie masz konkretnej funkcji dla piwnicy to mysle ze nie warto bo to jednak dodatkowe koszta. Ale z drugiej strony jak nie podpiwniczysz to potem juz tego nie zrobisz jak wybudujesz dom a mozesz załowac, dlatego trzeba sie mocno zastanowić. a co do projektu czy ktos wie czy dałoby rade częściowo podcieniować taras? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majamajula 14.07.2012 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 Tobiaszu jesli piszesz o tym o czym mysle, to mozna bo widzialam takowe na forum.My tez bedziemy to robili tylko nie tak duzo, delikatnie ale widzialam takie daszki moocno wysuniete w tym projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.el 15.07.2012 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 hello czy ktos tu bywa?czyzby sie wszytskie iskierki pobudowaly i juz nikt nie buduje? czołem - my aktualnie budujemy ISKIERKĘ więc jak masz czas i ochotę to zapraszam na nasz blog anetaimarek.mojabudowa.pl póki co dosyć szczegółowo opisujemy co i jak, pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bababa 19.07.2012 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 To super, widzę, że już fundamenty stoją a jakieś zminay wprowadzialiście w projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.el 19.07.2012 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 To super, widzę, że już fundamenty stoją a jakieś zminay wprowadzialiście w projekt? Większość zmian nawiasem mówiąc zapożyczona jest od innych osób,których iskierki juz dawno stoją. Parter: -front domu-powiększenie okien od kuchni(150x150) oraz wiatrołapu i łazienki(150x50) -schody frontowe w kształcie prostokąta(w projekcie półkole) -przeniesienie drzwi kotłowni na prawą ścianę domu -powiekszenie tarasu do wymiarów 720x300 -przesunięcie drzwi do łazienki na scianę sąsiadującą z wiatrołapem(znajdować się będą na przeciwko schodów) -schody drewniane -likwidacja kominka -zastanawialiśmy się,czy nie powiększyć okna w salonie (tylna ściana),ale finalnie stwierdziliśmy,że okno tarasowe wystarczająco doświetli salon i zostaliśmy przy wymiarach z projektu Poddasze: -likwidacja stopnia w sypialni -powiększenie holu kosztem pokoju nr 2,okno dachowe nad holem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PatrycjaN 03.08.2012 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2012 witajcie Iskierkowicze! Długo mnie nie było,ale czytuję regularnie i widziałam że ostatnio temat schodów się pojawił,więc postanowiłam na dowód tego że można kręte i nie wygodne schody zamienić na całkiem wygodne wbić zdjęcie http://images49.fotosik.pl/1013/8af7882f744f57c3med.jpg Mistelka zdradź proszę szczegóły tych schodków poszerzałaś hol?? Przebrnęłam wreszcie 125 stron wątku i jestem zauroczona iskierką - jeszcze nie zdecydowana bo jednak dodatkowy pokój na dole by się przydał - ale kto wie może i ja będę "Iskierkowiczką" Piękne te Wasze domki...ech... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majako 24.08.2012 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Ups, dawno bardzo mnie tu nie było. Dziś tak jakoś piątkowo robię remanent w komputerze i przeglądam zakładki w mojej przeglądarce widzę, że część "staruszków" nadal tu bywa (Betina Tomkwas ) i trochę nowych osób też... pozdrawiam zatem iskierkowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milina 29.08.2012 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 hello czy ktos tu bywa?czyzby sie wszytskie iskierki pobudowaly i juz nikt nie buduje? my aktualnie budujemy tylko naszą iskierkę "zdeczka" pozmienialiśmy czołem - my aktualnie budujemy ISKIERKĘ więc jak masz czas i ochotę to zapraszam na nasz blog anetaimarek.mojabudowa.pl oo chętnie zajrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts