Lumol 13.12.2012 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Witam serdecznie budujących iskierki. Jestem na etapie SSO wersji poszerzonej. Buduję w okolicach Poznania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lumol 13.12.2012 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Powierzchnia całkowita wg projektu poszerzonego to 230 m2, dla iskierki nieposzerzonej będzie więc ok. 210 m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiek80 13.12.2012 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Ponawiam prośbe. Gdyby ktoś ze śląska chciał mi pokazać swoja Iskierkę, to barzo proszę o odzew. Mój mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek.el 13.12.2012 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Mogę pokazać.Stan SSO,wersja poszerzona pzdr Ponawiam prośbe. Gdyby ktoś ze śląska chciał mi pokazać swoja Iskierkę, to barzo proszę o odzew. Mój mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiek80 14.12.2012 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 marek.el - bardzo chętnie zobaczę SSO. Tylko gdzie i kiedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiek80 22.12.2012 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 (edytowane) Kończę wprowadzać zmiany w projekcie. Powiedzcie jaka jest wysokość poddasza przy założeniu, że nie podnosi się ścianki kolankowej? Chciałbym w pokojach na poddaszu zamiast balkonu i okien dachowych dać po jednym oknie o wymiarach 150x150. Przy założeniu, że wysokośc poddasza wynosi 250 cm, to wysokośći od podłogi do parapetu 85 cm + wysokość okna 150 cm to zostaje 15 cm na karnisz i powiedzmy, że jest idealnie. Jeśli poddasze miałoby mniej niż te 250 cm, to już wygląda to mniej optymistycznie i pewnie wtedy trzebaby albo podnieść ściankę kolankową albo wstawić okna o wysokości 120 cm. Kto z Was na poddaszu ma okna 150 cm wysokie i nie podnosił ścianki kolankowej?I druga sprawa. Chcę wydłużyć ścianę w kuchni tą o dł.240 cm do 300 cm, żeby weszło mi 5 segmentów mebli kuchennych o szerokości 60 cm. Przejście z holu w zasadzie będzie tak samo szerokie jak w projekcie, ponieważ zlikwiduję tą ściankę ktora jest przy kuchni od strony salonu (dł. 55 cm). Czy ktoś z Was wprowadzał taką zmianę? Edytowane 24 Grudnia 2012 przez misiek80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiek80 11.01.2013 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2013 Widzę, że już dawno nikogo tu nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelinadom 14.01.2013 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2013 Witam wszystkich cieplutkoJesteśmy z mężem na etapie kupna projektu, zdanie zmieniliśmy już kilkakrotnie ale w końcu wróciliśmy do pierwszego projektu -iskierka.Mam pytanko czy ktoś z was wybudował iskierkę w woj.mazowieckim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crassulofilka 17.01.2013 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Widzę, że już dawno nikogo tu nie było. Ja mieszkam w Iskierce już 2 lata. Zrobiłam schowek pod schodami z obniżonym poziomem. W schody "włożona" jest konstrukcja szafy (140 cm) + jeden stopień w dół. To jest fajne miejsce - trzymamy tam mopy, odkurzacz, mam półki na buty (i buty, które się tam po prostu wrzuca) i wieszaki na kurtki. Obniżenie poziomu sprawiło, że dało się wcisnąć kosze pod najniższe schody - mieszczą się tam różne "przydasie". Kuchnia moim zdaniem pomimo dodania 0,5m jest za mała. Za to poddasze jest bardzo duże - ja mam wysokość pomieszczeń na 2,60 u góry. Pozdrawiam i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiek80 05.02.2013 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2013 Wczoraj przyglądając stronę biura projektów Horyzont wpadł mi w ręce ich nowy projekt Harmonia na paliwo stałe. Wydaje mi się, że może być dużą konkurencją dla Maryś i Iskierek. W porównaniu do Iskierki, Harmonia ma:- salon o pow. 29,3m2, a więc mniejszy niż w Iskierce, ale tylko o 1,9m2,- kuchnia jest mniej więcej tej samej pow., ale aż się prosi żeby usunąć okno na bocznej elewacji i wtedy będzie napewno bardziej ustawna niż kuchnia w Iskierce. W iskierce usunięcie tego okna powoduje (moim zdaniem), że elewacja staje się brzydka, w Harmonii wręcz przeciwnie, - wiartołap podobny ale dużym plusem Harmonii jest nieduży schowek/spiżarnia zlokalizowany obok wejścia do domu o pow. 1,4 m2 - takie pomieszczenie zawsze się przyda,- garaż, kotłownia i wc na dole o prawie identycznych pow. jak w Iskierce,- pokoje nr 1 i 2 na poddaszu minimalnie mniejsze,- sypialnia większa niż w Iskierce, ale nie ma w niej garderoby. Po wydzieleniu garderoby w sypialni (bo aż się o to prosi) sypialnia będzie porównywalna z tą w Iskierce, no może neico mniejsza,- łazienka na poddaszu nieco większa. Kontaktowałem się Horyzontem, nie mają jeszcze szczegółowych rysunków, więc ciężko powiedzieć dokładnie ile x ile mają poszczególne pomieszczenia, ale moim zdaniem projekt jest godny uwagi. Co o nim sądzicie?PS. Podobne porównanie zamieściłem w wątku dot. Marysi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agbar 07.02.2013 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2013 Zastanawia mnie tylko wejście do dolnej łazienki. Nie jest ona obniżona, więc wejśc do niej mozna chyba tylko wykonując ukłon pod spocznikiem schodów;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vieta 10.02.2013 00:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Wypytam Was teraz jeszcze o dół Waszych Iskierek. Ja z racji tego, że jak większość z Was pisze kuchnia nie jest jakaś mega duża, to za wszelką cenę chaiałem przy kuchni wygospodarować jakąś spiżarnię czy wnęnę z półkami i jak wiadomo jest na to kilka opcji. Wersja A. Wydłużyć nieco wc, drzwi z wc przenieść na boczną ścianę, a obok kuchni zrobić spiżarnię o wymiarach około 140x140cm. (do kuchni będzie się wtedy wchodzić tylko przez salon - mało ciekawa opcja). Wersja B. Zmienić rozmiar drzwi w wc z 90cm na 80cm. Szerokość holu zrobić na około 85cm. Zostaje wtedy miejsce na wnękę przy kuchni o wymiarach około 140x60 cm. Wersja C. Pomniejszyć wc, do którego będzie się wchodzić z wiatrołapu (również niefajna opcja zwłaszcza w zimę, no i taci sie kawałem cennej ściany w kuchni). Za to wtedy zostaje miejsce i na sporą spiżarnię przy kuchni i na przejście do niej (hol). Wersja D. Zostawić tak jak jest w projekcie, tyle że aby uzyskać więcej miejsca w kuchni na meble, stolik, czy jakiś blat, to zlikwidować to większe okno. Ogólnie moja żona jest przeciwna dwóm oknom w kuchni (tylko czy wtedy elewacja nie będzie dziwnie wyglądać). Wersja E. Nic nie kombinować i zostawić jak jest w projekcie. Powoli zaczynam mieć mętlik w głowie, a to dopiero plany. A propo tych okien w kuchni. czy ktoś z Was likwidował jedno? Jeśli tak, to które? Wybrałabym opcję C. Mam wc małe bez prysznica z wejściem z wiatrołapu i rzeczywiście zimą jest zimno ale wystarczy włączyć grzejnik na 3 i jest ok. Spiżarnię będziemy mieć pod shcodami. Kuchnia natomiast jets z tj.wnęką, więc nie narzekam na mała i nieustawną kuchnię Gydbym miala jeszcze raz się budować to powiększyłabym dom o 1m od str.kuchni. Zlikwidowaliśmy jendo okno w kuchni i dzięki temu na całości ściany mamy meble. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vieta 12.02.2013 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2013 Z nowości:- z garażu robimy pokoj i graciarnię Wywaliśmy bramę garażową i wstawiliśmy okno. Mam do sprzedania bramę garażową z napędem Wiśniowskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efi26 17.02.2013 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2013 Witaj Vieta, cieszę się że jestes na forum właśnie szukam oświetlenia do łazienki i chciałabym Cię prosić abyś pokazała swoje. Mieszkamy już trzeci rok i nadal wiszą kable. Bardzo Cię proszę, może Ty mnie zainspirujesz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vieta 19.02.2013 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2013 Witaj Vieta, cieszę się że jestes na forum właśnie szukam oświetlenia do łazienki i chciałabym Cię prosić abyś pokazała swoje. Mieszkamy już trzeci rok i nadal wiszą kable. Bardzo Cię proszę, może Ty mnie zainspirujesz Pozdrawiam na górze i na dole mamy halogeny w suficie, oprócz tego po jednym kinkiecie nad lustrem mogę Ci pstryknąć ale po remoncie, bo teraz to mamy sodomę a ja jestem ciekawa twoich wnętrz!!!! gdzieś masz galerię? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiek80 20.02.2013 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 My jednak nie zdecydowaliśmy się ani na Iskierkę ani na Marysię, ale na Ewę ze studia Horyzont. Co nas przekonało? Najważniejsza sprawa to duża i ustawna kuchnia 11,3m2 i spiżarnia tuż obok kuchni 2,9m2. Do tego spora łazienka na górze 6,7 m2, wygodne schody i idealna wnęka w holu na moje akwarium Poza tym salon tez jest niamały 30,2m2, spora kotłownia na paliwo stałe 9,4m2, wszystkie trzy pokoje na górze o podobnej pow. 14-15,6 m2 i garderoba w sypialni 4,9 m2. Minusem może być malutkie wc na dole 1,5 m2, ale stwierdziliśmy, że wystarrczy i brak przejścia z holu do kuchni (trzeba przechodzić przez salon), ale i tak jest to dla nas najbardziej optymalny projekt z tych, które oglądaliśmy. Poza tym wydaje mi się, że koszt budowy pododny do Iskierki czy Marysi. Wiem, że wątek jest o innym domu, ale gdyby ktoś miał jakieś uwagi lub spostzreżenia, to bardzo proszę. My w zasadzie nie planujemy większych zmian poza podniesieniem ścianki kolankowej i przeniesieniem okna z kotłowni na boczną elewację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vieta 20.02.2013 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2013 My jednak nie zdecydowaliśmy się ani na Iskierkę ani na Marysię, ale na Ewę ze studia Horyzont. Muszę przyznać, że ciekawy projekt. Jako, że wprowadzam zmiany to i w tym projekcie bym wprowadziła. Na górze: - zmniejszyłabym tą sypialnię przy garderobie, zrobiłabym pralnię. Na dole: - zrobiłabym wnękę w korytarzu na szafę kosztem mniejszej spiżarni - nie robiłabym garażu, zrobiłabym pokój i graciarnię My właśnie wstawiliśmy okno w dawnym garażu 3 letnim i bpodoba mi się ten pomysł. Jakby co mam do sprzedania bramę garażową białą Wiśniowskiego i jedno małe okno z roletą zewnętrzną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efi26 23.02.2013 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2013 na górze i na dole mamy halogeny w suficie, oprócz tego po jednym kinkiecie nad lustrem mogę Ci pstryknąć ale po remoncie, bo teraz to mamy sodomę a ja jestem ciekawa twoich wnętrz!!!! gdzieś masz galerię? Vieta nie mam galerii. Trzeci rok mieszkam i nie mogę wykończyć wnętrz. Wypaliłam się i brak mi pomysłów. Pokaż swój salon, może mnie zainspirujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vieta 09.03.2013 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 Vieta nie mam galerii. Trzeci rok mieszkam i nie mogę wykończyć wnętrz. Wypaliłam się i brak mi pomysłów. Pokaż swój salon, może mnie zainspirujesz oj, my po remoncie i jeszcze nie tak jak trzeba, ale w przyszlym tyg. stuknę fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efi26 11.03.2013 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Vieta dużo fotek plissssssss Pokaż swoją sypialnię. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts