darek28 15.05.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Szulu! Policz jeszcze raz - coś zadużo tych metrów. Nie pamiętam ile było dokładnie elewacji ale ytonga kupowałem 155m2 - a przecież sporo poszło na nosne wewnętrzne. Wiem, że z grupą od elewacji rozliczałem sie za 150 m2 elewacji - licząc łącznie z oknami i drzwiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szulu 15.05.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2007 Szulu! Policz jeszcze raz - coś zadużo tych metrów. Nie pamiętam ile było dokładnie elewacji ale ytonga kupowałem 155m2 - a przecież sporo poszło na nosne wewnętrzne. Wiem, że z grupą od elewacji rozliczałem sie za 150 m2 elewacji - licząc łącznie z oknami i drzwiami. Spoko, nawet jak za dużo mi wyszło, to najwyżej zostanie mi styropian A ponieważ ma iść w górę to stratny nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manys 16.05.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 witam jestem nowy i tez mam zamiar budowac iskierkienarazie etap - załatwianie papierkoww tym roku mamy zamiar załatwic wszystkie pozwolenia i podłaczyc media a w przyszłym roku na wiosne ruszyc pełną parąi tu takie moje pytankoco myslicie o zakupie materiałow teraz (troszke drogo) czy lepiej poczekac do zimy i kupic jak sie sytuacja troszke unormuje, zapisałem sie na suporeks po 15 zł (bez zaliczki, moge zrezygnowac)ale koles mi powiedział ze mogą byc za miesiac lub dwa i mogą juz wtedy byc po 18 złi drugie pytanie odnosnie tego wnetrza, czy ma ktos moze zdjecia tego domku wsrodku, na planie i rzutach wszystko ładnie pieknie niby 32 metry salon ale jak to sie widzi w rzeczywistosci pozdro dla wszystkich iskierkowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 16.05.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Dostałam pozwolenie na budowę!!!Jejku teraz na poważnie musze sie zająć kupnem materiałów. Bo budowa może ruszyć tuż tuż. witaj manysco do kupna materiałów to podobno w przyszłym roku ustabilizuje sie sytuacja i nie bedzie juz takich problemow z kupnem ale cena ma niespaść. Wiec ja bym kupowala juz teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manys 16.05.2007 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Gratuluje pozwolenia tez juz bym chciał byc chociaz na tym etapie a tak to jeszcze hoohoooowyczytałem na forach ze duzo ludzi poszerza Iskierkie np. o metr na garazu i metr na salonie, ja tez osobiscie o tym mysle zyby dac po 0.5 m z prawej i lewejco wy na to??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 16.05.2007 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 ja nic nie zmieniam. Ale mysle ze to nie jest zly pomysl. Bo podobno garaz jest taki na styk. No i kuchnia troche wąska. Ale Ula@ powiekszyla kuchnie kosztem łazienki i ten pomysl mi sie nawet podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 16.05.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Gratuluje pozwolenia tez juz bym chciał byc chociaz na tym etapie a tak to jeszcze hoohoooo wyczytałem na forach ze duzo ludzi poszerza Iskierkie np. o metr na garazu i metr na salonie, ja tez osobiscie o tym mysle zyby dac po 0.5 m z prawej i lewej co wy na to??? Ja powiekszyłem o 0,5m od strony kuchnia,salon.teraz kuchnia ma 2,7m szerokosci i wydaje mi sie ze jest extra,a salon ,ma teraz okolo 34m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 16.05.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Hej, pomocy.Jaki jest orientacyjny koszt stropu????Napiszcie proszę ile Was to kosztowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 16.05.2007 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Hej, pomocy.Jaki jest orientacyjny koszt stropu???? Napiszcie proszę ile Was to kosztowało? w piatek bede montowal strop z płyt kanałowych i koszt płyt wynosi 4100zł + transport,dzwig i robocizna ,do tego jeszcze trzeba doliczyc wieniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 16.05.2007 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2007 Dzięki marcin_uA u nas na dzień dzisiejszy tylehttp://img248.imageshack.us/img248/5039/dsc02591so4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 17.05.2007 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Czy ktoś z was mógłby mi podać ile m2 mają ściany zewnętrzne bez okien, drzwi itp? wg projektu tzn bez podniesionego bloczka mi wyszlo ok 160m2 z oknami itp. na otwory okienne wyszlo ok 25 m2 czyli 135m2 na elewacje plus to co robi jeden bloczek. Ale to na razie są wstepne obliczenia. Aniu ale juz fajnie to wygląda. Ile trwały u was fundamenty? I ile was kosztowały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 17.05.2007 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2007 Gosiu zajęło nam to prawie 2 miesiące a tylko dlatego, że firma która nam buduje stawia jednocześnie dwa domy. Raz robią u nas raz u koleżanki dosłownie naprzeciwko.A jeśli chodzi o koszta to jak dobrze obliczyłam to ok.12 tys.( na pewno nie mniej) I troszkę więcej niż powinien kosztował nas beton do wylania fundamentów, bo jak wcześniej pisałam mieliśmy poszerzane fundamenty(90)A w sobotę przywiozą nam materiał na ściany tylko nie wiem u kogo zaczną najpierw u nas czy u znajomych ( bo jesteśmy na tym samym etapie a mamy jedną firmę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szulu 23.05.2007 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2007 Halo Iskierkowcy Jak tam Wasze domki? Nic nie piszecie, smutno trochę się zrobiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manys 27.05.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 witam ponownie i ponawiam prosbe o zdjecia iskierki w srodkuna pewno wiele osob chcialoby zobaczyc takie zdjecia aha i jeszcze takie pytanko, chce poszerzyc domek a na to nie pozwala projektantjak to rozwiazac?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manys 28.05.2007 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 juz dostałem odpowiedz od projektanta, takze chodzi tu tylko o dodatkowe pozwolenie (nieodplatne) na pozwolenie poszerzenia domkua jak z tymi zdjeciami ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 29.05.2007 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 A " Iskierkowicze" zapracowani. No cóż ładna pogoda trzeba budować , nie ma czasu na robienie zdjęć. Ale miejmy nadzieję , że po tak owocnej pracy jakieś zdjęcia się posypią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szulu 29.05.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 A " Iskierkowicze" zapracowani. No cóż ładna pogoda trzeba budować , nie ma czasu na robienie zdjęć. Ale miejmy nadzieję , że po tak owocnej pracy jakieś zdjęcia się posypią. No pogoda niby ładna, ale dziś naszych majstrów z budowy wygoniła burza Ale zdjęcia porobiliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sofix 30.05.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Witam wszystkich. W oczekiwaniu na pozwolenia na WZ ( już chyba z 7 miesięcy) przy szalejących cenach postanowiłem zainwestować w materiały i "Zooonk".Proszę o pomoc :1. ile kabla na instalacje elektryczne zużyliście tj. kabla 3x1,5 i 3x 2,5 2. Jakie użyliście bloczki fundamentowe ( + wymiary w stosunku do materiału na ściany). Czy szerokość bloczka powinna być taka sama jak np cegły np. BK. Mi zaoferowano bloczek 38x25x12. W projekcie jest inny ale pod ceramikę, a ja chcę BK. Teraz nie wiem ile tego materiału mam kupić i czy będzie pasował do BK 24. Proszę o pomoc, a w szczególności o liczby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manys 30.05.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 witamcos tutaj strasznie cicho ostatnio dzis bylem u dwoch murarzy i chcialem sie podzielic wrazeniami mianowicie: 1. murarz chce 15 tys. + pomocnicy ode mnie ( stan surowy z dachem pod papą) 2. murarz 20 tys i nic mnie nie obchodzi buduja w trzech- 2 braci i ojciec dodam ze w obudwu przypadkach są dobre opinie ( nie jakes pijaki) narazie jestem ku 2 murarzowi to chyba dobra opcja i cenaco myslicie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szulu 31.05.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 witam cos tutaj strasznie cicho ostatnio dzis bylem u dwoch murarzy i chcialem sie podzielic wrazeniami mianowicie: 1. murarz chce 15 tys. + pomocnicy ode mnie ( stan surowy z dachem pod papą) 2. murarz 20 tys i nic mnie nie obchodzi buduja w trzech- 2 braci i ojciec dodam ze w obudwu przypadkach są dobre opinie ( nie jakes pijaki) narazie jestem ku 2 murarzowi to chyba dobra opcja i cena co myslicie??? Na Twoim miejscu wybrałbym opcję 2. O pomocników możesz mieć ciężko, zresztą co zgrana ekipa to zgrana ekipa Cena jak na dzisiejsze warunki chyba też ok Ja płacę 26k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts