Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

własnie mam robiona więźbę i mam pytanie do was czy projektant adaptujacy zmieniał cos w konstrukcji waszego dachu?

mi projektantka nic nie zmieniła,ale wykonawca dachu dołozył przy jetkach belke 8x8 do wzmocnienia konstrukcji i zamiast po 1 jetce na krokwi dał po 2 ale troche ciensze.

Ale kierownik bud. stwierdził ze ta belka ktora została dolozona powinna miec min 18x18 i jeszcze podparta słupami.Bo niby moze sie dach uginac od ciezaru dachowki.

Jak u was wygladały zmiany i czy wogole były??

witam

mnie architekt podwoił ilość jętek ( celem wzmocnienia) , ale ja podwyższam ściankę kolankową o dwa rzędy pustaków i obniżam sufit na poddaszu i do tej przestrzeni nad sufitem układam deski i robię wejście z klatki (taka drabinkę chowająca się ) będę tam miał przestrzeń na jakieś małe "graty". :D :lol: :D

Witam!

Wiem ,że co poniektóre prace są już daleko do przodu, ale pochwalę sie tym co my zastaliśmy po powrocie z urlopu 8)

przód domu

http://img413.imageshack.us/img413/3717/dsc02823kd7.jpg

Shot with DSC-P12 at 2007-07-12

tył domu ( tu powiększyliśmy drzwi wyjściowe na taras)

http://img47.imageshack.us/img47/9963/dsc02825jd3.jpg

a tu widać wnętrze

http://img525.imageshack.us/img525/9099/dsc02843gz3.jpg

Hej! LUDZISKA u mnie dziś skończyli tynki!!!! uffffffffffffffffffff :wink:

Heh, u mnie dziś skończyli tynkować kotłownię i pół garażu :D Do tego mam już folię na połowie dachu :D Do końca przyszłego tygodnia mają już być wszystkie tynki 8) No i mam nadzieję, że dach tez skończą :D Jutro jakieś zdjęcia wrzucę do dziennika może ;)

• 2 weeks później...

Czy podnosząc ściankę kolankową nie myśleliście o tym aby wydłużyć dach?

Bo widzę , że wygląd domu zmienił się całkowicie.

A czy ktoś z Was ma może zdjęcia Iskierki gdzie nie ma podniesionej ścianki? Chętnie zobaczę bo nie wiem na co się zdecydować.

Ula, tu ukłon w Twoją stronę bo nie widziałam Twoich zdjęć. Czy Ty podnosiłaś ściankę?

niedaleko mnie jest iskierka (juz ocieplają) chodziłem sobie po tej budowie i poweim ze chyba warto podniesc scianke kolankową o jeden pustak.

Jak przyjdzie podbitka z ociepleniem na krokwie a do tego na posadzke styropian + wylanie szlichty to z kolankowej zostanie chyba ze 20 cm

ja u siebie na pewno podniose

ps. własnie kupiłem projekt dlatego ze czekałem az postawią działowki na poddaszu wlasnie na tej budowie i powiem ze jestem zadowolony z wielkosci pokoi i wogóle

pozdrawiam