szulu 10.08.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Iskierkowcy, jak tam budowy? Strasznie temat przycichł, czyżby wszyscy mieli urlopy i nie zajmowali się budową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 10.08.2007 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 no własnie straszna cisza się zrobiła. Mam nadzieje ze wiecej osob sie znowu odezwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 10.08.2007 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 moja iskierka ma juz skonczony dach.Teraz zabrałem sie pierwszy raz w zyciu za budowe schodow zelbetowych.narazie robie szalunek z ktorym jest bardzo duzo pracy bo kazda deseczka ma inny rozmiar i jest kupe docinania.a wyglada to tak na dzien dzisiejszy...http://images23.fotosik.pl/53/43e3b3d9b83f6fab.jpgMusze sie jeszcze pochwalic ze sam zaprojektowałem sobie schody zeby były znacznie wygodniejsze niz w orginalnym projekcie.schody beda szły cały czas w łuku (tylko pierwszy i 3 ostatnie schody sa proste pozostałem ida w zakrecie)po stronie wew.schodow najwezszy schodek ma 8cm przez co schody nie sa tak strome i nie wygodne jak w orginale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vieta 10.08.2007 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Witam, jetsem również zainteresowana Iskierką. Proszę mi powiedzieć jaki wyniósł koszt stanu surowego? lub też całości?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lik33 13.08.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 My również jesteśmy posiadaczami Iskierki - na razie projektu, ale mam nadzieję, że jak pozałatwiamy wszystkie formalości to na wiosnę przyszłego roku ruszymy z budową.Projekt w tej chwili mamy u architekta - wprowadzamy parę zmian:1. poszerzamy budynek o 1m od strony kuchni2. powiększamy okno tarasu do 1,803. likwidujemy schodki w sypialni na podaszu4....i podnosimy sciankę kolankową do 1m...........to chyba tyle zmian. Gosiu888 mam do ciebie pytanie - czy wymiary okien(z przodu budynku) macie takie jak w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 13.08.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 powoli zabieram sie za robienie instalacji elektrycznej w iskierce.moze ktos podpowie gdzie jakie oswietlenie zrobił? gdzie właczniki? gdzie gniazda? gdzie rozdzielnia?mam pare pomysłow ale....jest pare dylematów.Rozdzielnie chyba umieszcze pod schodami (beda betonowe i prawdopodobnie zabudowane czesciowo).zastanawiam sie tez czy nie podzielic rozdzielni na 2mniejsze i dac druga na pietrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 14.08.2007 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Gosiu888 mam do ciebie pytanie - czy wymiary okien(z przodu budynku) macie takie jak w projekcie? tak zostawilam takie same, jedyna zmiana to taka ze na gorze do okien balkonowych dodaje po jednym oknie z kazdej strony i pozbywam sie okien polaciowych. Tzn zostawiam 2 - w łazience i jednym pokoju nad kuchnią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szulu 15.08.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 My również jesteśmy posiadaczami Iskierki - na razie projektu, ale mam nadzieję, że jak pozałatwiamy wszystkie formalości to na wiosnę przyszłego roku ruszymy z budową. Projekt w tej chwili mamy u architekta - wprowadzamy parę zmian: 1. poszerzamy budynek o 1m od strony kuchni 2. powiększamy okno tarasu do 1,80 3. likwidujemy schodki w sypialni na podaszu 4....i podnosimy sciankę kolankową do 1m ...........to chyba tyle zmian. Gosiu888 mam do ciebie pytanie - czy wymiary okien(z przodu budynku) macie takie jak w projekcie? Ad. 3 - to chyba większość osób robi w tym projekcie Ad. 4 - a to już chyba za dużo, ja podniosłem o 1 warstwę, do 88cm i to już jest imho sporo, a dodatkowe centymetry mogą trochę popsuć ten domek. Ja także zachowałem wymiary okien i drzwi z projektu (wszystkie okna mają takie wymiary jak w projekcie). Zastanawialiśmy się tylko nad zmniejszeniem drzwi do 2.10 ale zostawiliśmy oryginalne 2.34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 17.08.2007 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Darek28 a czy Ty jeszcze tu zaglądasz? Jeśli tak to może wkleisz kilka zdjęć , zobaczymy na jakim jesteś etapie? A u nas na bank nie będzie podnoszona ścianka kolankowa. Zastanawialiśmy się do samego końca, chcieliśmy przedłużyć dach aby podnosząc ściankę nie zepsuć uroku domku , ale nasza "zapracowana"firma narzekała że będą mieli więcej pracy i zażyczyli sobie dodatkowo 2500 tys ( za podniesienie ścianki) Więc omijając to podnoszenie ( bo i tak w cale nie jest nam to potrzebne) zaoszczędziliśmy prawie 7 tys( bo musielibyśmy jeszcze dokupić na dwa rzędy dachówek, zamówić dłuższe belki i dodatkowo materiał na dwa rzędy ścian) A czy to jest słuszna decyzja zobaczymy jak zamieszkamy w domku , na razie wylaliśmy wieniec, i już nie ma odwrotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phox 17.08.2007 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Witam wszystkich Bardzo miło jest mi dołączyć do zacnego grona budujących Iskierkę. Co prawda w początkowych planach była Marysia, ale okazało się, że będzie ciężko ją zmieścić na działce. Zatem wybór padł na Iskierke. Teraz jesteśmy na etapie finalizowania zakupu działki, no a potem to do dzieła. Plany rozpoczęcia budowy to początek 2008 roku. Oczywiście liczę na wsparcie i pomoc przy codziennych trudach budowania. Będziemy budować się w okolicy Płocka, niedaleko Słupna. Pozdrawiamy Ania, Ada ( prawie 2 latka ) i Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pestor 22.08.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Też się pochwalę.Podnieśliśmy ściankę kolankową do 110 cmdom poszerzony o 1 metr z każdej strony.Podwyższony parter o 20 cm ( na instalacę rekuperatora)Bez schodków w sypialni.pwiększone wyjście na taras do 3m.Budujemy w pomorskimA tyle zrobiliśmy do dzisiaj: http://imagexoom.com/showGallery.php?gallery=V38DXXXXT[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 23.08.2007 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Hej! u nas kończa jutro malowanie.....wprowadzam się w połowie września ! pozdrowionka.u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phox 23.08.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Ula jak możesz wrzuć kilka zdjęć wnętrza bo moja żona jest przerażona wielkością domu i jakoś brakuje jej przestrzennego wyobrażenia. Pozdrówka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szulu 24.08.2007 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Hej! u nas kończa jutro malowanie.....wprowadzam się w połowie września ! pozdrowionka.u. No to gratulacje My planujemy październik, mam nadzieję, że się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 24.08.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Hej! u nas kończa jutro malowanie.....wprowadzam się w połowie września ! pozdrowionka.u. Hau, hau. Odszczekuję wszystkie wątpliwości i gratuluję szczerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 27.08.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2007 Hej! u nas kończa jutro malowanie.....wprowadzam się w połowie września ! pozdrowionka.u. Gratuluje!!!! A gdzie jakies zdjecia? W ogole sie nie chwalisz. A wiesz juz moze jaką kwotą zamkniesz ten domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 02.09.2007 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Witama moze ma ktos juz zdjecia z wnetrz tego domu? Chcialabym zobaczyc jak wyglada w srodku przed kupnem tego projektu zwlaszcza kuchnia i hol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 03.09.2007 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 ewkast wejdz sobie na dziennik szulu http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=99444on super prowadzi dziennik i mnostwo tam zdjec jest. No i juz prawie na finiszu jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 03.09.2007 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Dziekuje bardzo za odpowiedz A moze ktos mi napisze wymiary pomieszczen na parterze ile maja szerokosci i ile dlugosci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szulu 03.09.2007 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Dziekuje bardzo za odpowiedz A moze ktos mi napisze wymiary pomieszczen na parterze ile maja szerokosci i ile dlugosci? Zajrzyj do prywatnych wiadomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts