Ania i Heniu 11.09.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Moi drodzy , czy możecie mi napisać jakie wybraliście okna do poddaszy. Mam dobra cenę na Roto ( niby z górnej półki) i taką samą na zwykłe Veluxy. I nie wiemy co wybrać. Poza tym jak wam się otwierają te okna ? Posiadacie otwieranie od góry czy od dołu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szulu 11.09.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Moi drodzy , czy możecie mi napisać jakie wybraliście okna do poddaszy. Mam dobra cenę na Roto ( niby z górnej półki) i taką samą na zwykłe Veluxy. I nie wiemy co wybrać. Poza tym jak wam się otwierają te okna ? Posiadacie otwieranie od góry czy od dołu? My mamy Fakro FTP-V, obrotowe, klamka na dole. Nie ma problemu z otwarciem, głową o szybę nie stukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 13.09.2007 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 WitamA czy ktos juz zmiescil wc pod schodami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 13.09.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2007 Troszkę tam za ciasno i za nisko, wydaje mine się. W projekcie brak spiżarki więc ja mam zamiar pod schodami ją właśnie wygospodarować. Tyle że próbować można... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 16.09.2007 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 A powiedzcie ile tak najlepiej jest podniesc sciane kolankowa i czy kuchnia i garaz nie sa za waskie wedlug standardowego projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 16.09.2007 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2007 A powiedzcie ile tak najlepiej jest podniesc sciane kolankowa i czy kuchnia i garaz nie sa za waskie wedlug standardowego projektu? ja podniosłem scianke kolankowa do okolo 1m...3 bloczki +wieniec+murłata kuchnie posezyłem o 0,5m i ma teraz 2,7m i salon tez mi sie powiekszyl. mysle ze kuchnia orginalna jest troszke za waska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 19.09.2007 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Marcin_u wklej jakieś zdjęcia. Pochwal się co już zrobiłeś. Dzieje się już coś w środku domu? Chętnie zobaczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 19.09.2007 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Marcin_u wklej jakieś zdjęcia. Pochwal się co już zrobiłeś. Dzieje się już coś w środku domu? Chętnie zobaczę. od ostatnich fotek ktore pokazałem wiele sie nie dzialo bo mam brak czasu.. ale zrobie nowe fotki bo sa juz okna i robie instalacje elektryczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 23.09.2007 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 Na dzien dzisiejszy moja iskierka wyglada tak:http://images29.fotosik.pl/87/aa2b9d27b79a8f8c.jpghttp://images25.fotosik.pl/87/48c17ac3912df990.jpgiskierka ma juz okienka (chociaz maja byc wymienione prowadnice rolet zeby byly w kolorze okien czyli w macore)Niedługo ma byc tez zamontowana brama garazowa firmy Krispol, a drzwi wejsaciowe zamontuje chyba docelowe firmy Boryszew ale chyba dopiero po tynkach i wylewkach zey przypadkiem nie uszkodzic.mam tez zrobione schodyhttp://images26.fotosik.pl/87/f28b8bc9452107a3.jpgpod schodami bedzie spizarka i całe sterowanie domu czyli rozdzielnia elektryczna,alarm,lan itp... i wlasnie je zabudowuje.teraz wykonuje instalacje elektryczna i zastanawiam sie nad oswietleniem schodow.Moze ktos mi doradzic jak rozmiescic na stopnich(sciana wzdluz schodow) oswietlenie schodow ktore ma delikatnie oswietlac stopnie i zalaczac sie automatycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 29.09.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Hej! Mieszkam od 1 września!!! jest ssuuper! w wolnej chwili wrzucę zdjęcia, kilka juz jest w Grupie zaczynajacej w 2007...budujcie, bo warto...pozdro.u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 30.09.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Hau hau hau Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 30.09.2007 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 ...no!.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 03.10.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Ula Ula... Bardzo ciekawe zdjecia Czy kuchnia była poszerzana??? A tak w ogóle to trochę się tajniaczyłaś, bo czytam twoje notatki od jakiegoś czasu i do tej pory nie było żadnego zdjęcia, a niejednokrotnie forumowicze prosili o nie... To sie nazywa efektowne wejście Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego w Iskierce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 03.10.2007 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 Hej! Betina z tą budową to wzloty i upadki tak więc ze zdjęciami również....jak mielismy siłę się cieszyć to były zdjęcia jak padalismy z niemocy to zero zdjęć....teraz kończymy górę...nie jest łatwo....co do kuchni to tak, poszerzona inaczej klitka trochę by była...a teraz ok tak wogóle to trochę zmian u mnie jest...pisałam gdzieś nawet o tym...w sumie fajny projekt, ale budować trzeba spokojnie nie tak szybko jak my.....trochę potrwa zanim usiądę z winkiem przy kominku pozdro.u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 03.10.2007 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2007 ula@ czy kuchnie poszerzyłaś kosztem łazienki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 04.10.2007 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 ...tak wogóle to trochę zmian u mnie jest...pisałam gdzieś nawet o tym...w sumie fajny projekt, ale budować trzeba spokojnie nie tak szybko jak my.../quote] Czółko Ula! Wiem, że pisałas gdzieś o zmianach, ale zanim je znajdę to trochę czasu minie, zwłaszcza, że net nam tylko w pracy, a szef niekoniecznie przychylnie patrzy na odrywanie sie od obowiązków . Dlatego bardzo proszę napisz jeszcze raz o zmianach jakie wprowadziłas. Zależy mi na tym gdyż jestem jeszcze w fazie kombinowania co zmieniać, co zostawiać. Na razie projekt od czerwca utknął u architekta... Wiszę na telefonie i próbuję go poganiać, ale jak dotąd z marnym skutkiem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 04.10.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 Hej! wiem że moje posty brzmią enigmatycznie, ale wciąż nawet jeśli się zamieszka to brakuje czasu....zmainy w projekcie: ścianka kuchenna przesunięta o jakieś 0,4 m i analogicznie ścianka łazienki też w taki sposób, że wiatrołap jest mniejszy....do tego łazienka ma prysznic...kosztem korytarzyka..przedłuzyłam ją. poza tym zamiast schodów betonowych drewniane....zamiast regipsów u góry suporex 12, zamiast pokoju z wnęką większy hol u góry z oknem dachowym....mam strych nawet pojemny ....drzwi z tylnej elewacji dałam na boczną(kotłownia)....kanał w garażu,likwidacja okna w długiej sypialni....górna łazienka trochę mniejsza niz w projekcie...kanaliza nie idzie nam przez salon tylko kotłownię...mam więcej dachówek wentylacyjnych....nie mam stopni kominiarskich...nie wiem co tam jeszcze....jak mi się przypomni to dam znać.... u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 04.10.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 No to sporo. Jeśli możesz -odpowiedz mi jeszcze na takie pytania: Co ze ścianką kolankową i schodkiem w sypialni? Balkony zostały? Też bedę przenosić drzwi kotłowni na bocznę ścianę a w ich miejscu wstawić okienko, tylko obawiam się , że wygląd sciany będzie koszmarny bo wizualnie jakoś mi nie pasi takie małe okienko (myślałam nad wąskim ale wysokościowo dopasowanym do okna salonu). A powiedz mi jeszcze, czy miałaś zalaną ławę bo mój majster twierdzi, że na naszym terenie nie ma takiej potrzeby. Nie bardzo czaje gdzie masz ten strych sorki ze cie męcze ale pewnie tez niejednokrotnie miełas wiele zapytań pozdrowionka.b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 04.10.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2007 WitamA ja mam takie pytanko czy ktos poszerzał kuchnie z salonem z ewnetrznej strony i garaz z kotlownia z zewnątrz? jak to wyglada z kosztami u projektanta czy za takie zmiany duze koszty poniose? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 05.10.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 http://img160.imageshack.us/img160/547/dsc03186zs9.jpg Domek rośnie:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts