Ania i Heniu 05.10.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Mam jeszcze pytanko.Czy ktoś z Was myślał o wyciągnięciu troszkę daszku do przodu i postawieniu filarów? Głównie chodzi mi o delikatne osłonięcie wejścia do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 05.10.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Domek rośnie:)) Oj rośnie! Ale jestem zdziwiona, bo zazwyczaj widziałam najpierw ściankę kolankową a dopiero później elementy dachu. Napisz jeszcze co zmieniałaś - jeśli możesz oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 05.10.2007 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Betina! ławy wylewane, schodek w sypialni zlikwidowany, ścianka podniesiona o 2 pustaki pozdro.u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 05.10.2007 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 betina , my nie podnosiliśmy ścianki kolankowej, to jest tak jak w projekcie ( nie chciałam psuć wyglądu domu, być może innym podoba się wyższy dom ,mi nie - rzecz gustu) A firma , która u nas buduje najpierw stawia "szkielet" dachu a teraz do tego wyciągają nam szczyty ( boczne ściany)A jeśli chodzi o zmiany to zrezygnowaliśmy ze schodków do sypialni, powiększyliśmy okno w kuchni ( do rozmiaru drugiego kuchennego),i poszerzyliśmy wyjście na taras, chyba wyciągniemy daszek i postawimy filary przy wejściu. Trochę żałuję że nie poszerzyliśmy domu od strony kuchni boję się że będzie za mała , ale zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryszard 21 05.10.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 witam. ania i heniu na zdjęciu więźby domu brak jest deski kalenicowej a dodane są płatwie z czego wynikają te zmiany bo w projekcie jest inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 05.10.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 wiem, jest inaczej ponieważ w tartaku nie mogli nam uciąć belki 13-to metrowej i w zamian za to są pośrednie.Ale nasz kierownik budowy stwierdził,że to nawet dobrze bo będzie mocniejszy dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryszard 21 05.10.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2007 Ania i Heniua czy płatwie będą podparte stemplami czy może będą się opierać na ściance działowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 06.10.2007 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 czy poszerzacie dom? Jak tak to z ktorej strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 06.10.2007 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 i w jaki sposob? z zewnatrz czy wewnatrz kosztem czegos? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pestor 06.10.2007 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Dla zainteresowanych link do zdjęć(dział lepij niż poprzedni) http://picasaweb.google.co.uk/pilocik.zibi/BUDOWA Podnieśliśmy ściankę kolankową do 110 cm Dom poszerzony o 1 metr od strony garażu i kuchnibez schodków w sypialniparter wyższy o 20cmpowiększone wyjście na taras-łuk to pomysł małżonkiZa namową dekarza dach ma 45 stopniresztę widać na zdjęciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 06.10.2007 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Pestor a w jaki sposob powiekszyliscie garaz i kuchnie ? Czy od zewnatrz? czy takie zmiany duzo kosztuja u projektantow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pestor 06.10.2007 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2007 Pestor a w jaki sposob powiekszyliscie garaz i kuchnie ? Czy od zewnatrz? czy takie zmiany duzo kosztuja u projektantow? Po otrzymaniu zgody na wszystkie zaplanowane zmiany od P.Herby(architekt), zmiany wprowadził projektant adaptujący projekt rok temu 1500zł. Taka przeróbka w tym projekcie jest bardzo prosta przedłuża się ściany dodaje (chyba) 4 krokwie i jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa67 07.10.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2007 Witam Wszystkich! Mam pytanie do osób, które juz wybudowały dom wg tego projektu. Czy w łazience na parterze naprawdę zmieści się WC i kabina prysznicowa? Wydaje mi sie, ze projektant troszkę tu przesadził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 08.10.2007 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Ania i Heniu a czy płatwie będą podparte stemplami czy może będą się opierać na ściance działowej Witam, pytałam dzisiaj o to podpieranie i powiedzieli mi ,że w zupełności wystarczy podpieranie ścianami działowymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pestor 08.10.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Witam Wszystkich! Mam pytanie do osób, które juz wybudowały dom wg tego projektu. Czy w łazience na parterze naprawdę zmieści się WC i kabina prysznicowa? Wydaje mi sie, ze projektant troszkę tu przesadził. Cyba ciasno ale na upartego. My rezygnujemy z brodzika na rzecz bidetu wymiary wg projektu to 228cm*150cm(w miejscu gdzie na planie jest brodzik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szulu 08.10.2007 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Witam Wszystkich! Mam pytanie do osób, które juz wybudowały dom wg tego projektu. Czy w łazience na parterze naprawdę zmieści się WC i kabina prysznicowa? Wydaje mi sie, ze projektant troszkę tu przesadził. My z łazienki na dole zrobiliśmy WC. Nie wyobrażam sobie wciśnięcia tam kabiny prysznicowej tak aby było tam wygodnie przechodzić No chyba żeby poszerzyć łazienkę o 40-50 cm to może wtedy jakoś to by wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa67 08.10.2007 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Pestor i Szulu! Dzieki za odpowiedź. My rozważamy przeniesienie drzwi do łazienki na dłuższą ścianę. W ten sposób może zmieści się kabina narożna. Co sądzicie o tym pomyśle ? Jesteśmy na etapie stawiania ścian działowych i trudno nam wyobrazić sobie jak to będzie wyglądać.Pozdrowienia dla wszystkich Iskierkowiczów!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 08.10.2007 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Ewa67 posiadasz jakieś zdjęcia swojego domku?My jeszcze nie stawialiśmy działówek, ale ja rezygnuję z kabiny na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pestor 08.10.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Pestor i Szulu! Dzieki za odpowiedź. My rozważamy przeniesienie drzwi do łazienki na dłuższą ścianę. W ten sposób może zmieści się kabina narożna. Co sądzicie o tym pomyśle ? Jesteśmy na etapie stawiania ścian działowych i trudno nam wyobrazić sobie jak to będzie wyglądać.Pozdrowienia dla wszystkich Iskierkowiczów!!! Możliwe , ale chyba tylko z wiatrołapu. Może się mylę , ale ściana w przedpokoju jest za wąska. Małżonka też chciała tak zrobić , ale nie wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szulu 08.10.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 Pestor i Szulu! Dzieki za odpowiedź. My rozważamy przeniesienie drzwi do łazienki na dłuższą ścianę. W ten sposób może zmieści się kabina narożna. Co sądzicie o tym pomyśle ? Jesteśmy na etapie stawiania ścian działowych i trudno nam wyobrazić sobie jak to będzie wyglądać.Pozdrowienia dla wszystkich Iskierkowiczów!!! Możliwe , ale chyba tylko z wiatrołapu. Może się mylę , ale ściana w przedpokoju jest za wąska. Małżonka też chciała tak zrobić , ale nie wyszło. Zgadza się, na tej ścianie nie da rady zmieścić drzwi, jedynie z wiatrołapu, ale wtedy chyba kabina traci sens w tej łazience Myślę, że gdyby poszerzyć dom o metr, tak żeby kuchnia i łazienka były szersze o 0.5 metra to wtedy kabina byłaby tam jak najbardziej na miejscu, a tak... Pozostaje się cieszyć prysznicem w pobliżu sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts