Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

betina , my nie podnosiliśmy ścianki kolankowej, to jest tak jak w projekcie ( nie chciałam psuć wyglądu domu, być może innym podoba się wyższy dom ,mi nie - rzecz gustu) A firma , która u nas buduje najpierw stawia "szkielet" dachu a teraz do tego wyciągają nam szczyty ( boczne ściany)

A jeśli chodzi o zmiany to zrezygnowaliśmy ze schodków do sypialni, powiększyliśmy okno w kuchni ( do rozmiaru drugiego kuchennego),i poszerzyliśmy wyjście na taras, chyba wyciągniemy daszek i postawimy filary przy wejściu. Trochę żałuję że nie poszerzyliśmy domu od strony kuchni boję się że będzie za mała , ale zobaczymy.

Dla zainteresowanych link do zdjęć(dział lepij niż poprzedni)

http://picasaweb.google.co.uk/pilocik.zibi/BUDOWA

Podnieśliśmy ściankę kolankową do 110 cm

Dom poszerzony o 1 metr od strony garażu i kuchni

bez schodków w sypialni

parter wyższy o 20cm

powiększone wyjście na taras-łuk to pomysł małżonki

Za namową dekarza dach ma 45 stopni

resztę widać na zdjęciach

Pestor a w jaki sposob powiekszyliscie garaz i kuchnie ? Czy od zewnatrz? czy takie zmiany duzo kosztuja u projektantow?

Po otrzymaniu zgody na wszystkie zaplanowane zmiany od P.Herby(architekt),

zmiany wprowadził projektant adaptujący projekt rok temu 1500zł.

Taka przeróbka w tym projekcie jest bardzo prosta przedłuża się ściany dodaje (chyba) 4 krokwie i jest.

Witam Wszystkich! Mam pytanie do osób, które juz wybudowały dom wg tego projektu. Czy w łazience na parterze naprawdę zmieści się WC i kabina prysznicowa? Wydaje mi sie, ze projektant troszkę tu przesadził.

Cyba ciasno ale na upartego.

My rezygnujemy z brodzika na rzecz bidetu

wymiary wg projektu to 228cm*150cm(w miejscu gdzie na planie jest brodzik.

Witam Wszystkich! Mam pytanie do osób, które juz wybudowały dom wg tego projektu. Czy w łazience na parterze naprawdę zmieści się WC i kabina prysznicowa? Wydaje mi sie, ze projektant troszkę tu przesadził.

My z łazienki na dole zrobiliśmy WC. Nie wyobrażam sobie wciśnięcia tam kabiny prysznicowej tak aby było tam wygodnie przechodzić :( No chyba żeby poszerzyć łazienkę o 40-50 cm to może wtedy jakoś to by wyszło ;)

Pestor i Szulu! Dzieki za odpowiedź. My rozważamy przeniesienie drzwi do łazienki na dłuższą ścianę. W ten sposób może zmieści się kabina narożna. Co sądzicie o tym pomyśle ? Jesteśmy na etapie stawiania ścian działowych i trudno nam wyobrazić sobie jak to będzie wyglądać.Pozdrowienia dla wszystkich Iskierkowiczów!!!

Pestor i Szulu! Dzieki za odpowiedź. My rozważamy przeniesienie drzwi do łazienki na dłuższą ścianę. W ten sposób może zmieści się kabina narożna. Co sądzicie o tym pomyśle ? Jesteśmy na etapie stawiania ścian działowych i trudno nam wyobrazić sobie jak to będzie wyglądać.Pozdrowienia dla wszystkich Iskierkowiczów!!!

Możliwe , ale chyba tylko z wiatrołapu.

Może się mylę , ale ściana w przedpokoju jest za wąska.

Małżonka też chciała tak zrobić , ale nie wyszło.

Możliwe , ale chyba tylko z wiatrołapu.

Może się mylę , ale ściana w przedpokoju jest za wąska.

Małżonka też chciała tak zrobić , ale nie wyszło.

Zgadza się, na tej ścianie nie da rady zmieścić drzwi, jedynie z wiatrołapu, ale wtedy chyba kabina traci sens w tej łazience ;) Myślę, że gdyby poszerzyć dom o metr, tak żeby kuchnia i łazienka były szersze o 0.5 metra to wtedy kabina byłaby tam jak najbardziej na miejscu, a tak... Pozostaje się cieszyć prysznicem w pobliżu sypialni 8)