Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja wydłuzyłem łazienke na dole o 95cm..i zostawiłem przejscie z korytaza do kuchni szer 100cm.drzwi do łazienki mam z boku na przeciwko schodów i w ten sposob bez problemu zmieszcze w łazience prysznic,umywalke,i kibelek..a nawet na praleczke znajdzie sie miejsce.

No to u mnie wejdzie to wszystko oprócz prysznica :D Nawet praleczka wejdzie ;) Swoją drogą, nie wydaje Ci się, że te 100cm przejścia to trochę mało?

Myślę, że gdyby poszerzyć dom o metr, tak żeby kuchnia i łazienka były szersze o 0.5 metra to wtedy kabina byłaby tam jak najbardziej na miejscu, a tak... Pozostaje się cieszyć prysznicem w pobliżu sypialni 8

Ktoś próbował taką rzecz załatwić , ale nie dostał zgody od P.Herby.

Trzeba wszystko przeliczć na nowo , a dach na 100%

U nas był solidnie wzmocniony dodatkowymi jętkami i zastrzałami18*18

ja wydłuzyłem łazienke na dole o 95cm..i zostawiłem przejscie z korytaza do kuchni szer 100cm.drzwi do łazienki mam z boku na przeciwko schodów i w ten sposob bez problemu zmieszcze w łazience prysznic,umywalke,i kibelek..a nawet na praleczke znajdzie sie miejsce.

No to u mnie wejdzie to wszystko oprócz prysznica :D Nawet praleczka wejdzie ;) Swoją drogą, nie wydaje Ci się, że te 100cm przejścia to trochę mało?

uwazam ze te 100cm przejscia jest naprawde wystarczajace.zwłaszcza ze w orginale jest tez 100cm przejscia bo pozostała czesc zabiera zaprojektowana tam szafa. narazie mam sciany nie otynkowane i nie widac ze jest wasko a surowe sciany powoduja ze wyglada wszystko na mniejsze.

Marcin u

a czy możesz opisać w jaki sposób chcesz to wszystko (prysznic, umywalka, kibelek,praleczka) rozmieścić w tak małym pomieszczeniu :o

bez problemu..łazienka ma wymiary 150x285. pod oknem bedzie kibelek i pralka waska 40cm,na srodku sciany tej długiej umywalka,a prysznic w narozniku na przeciwko okna

ale pralka bedzie tymczasowo na poczatku zanim nie wykoncze łazienki gornej bo potem tam bedzie pralka

Ania iHeniu! Budujemy Iskierkę z niewielkimi zmianami: wyrównanie stropu nad garażem (żal mi schodków, ale dodatkowy wieniec podniósłby koszt budowy), zamknięcie kuchni od strony salonu, przeniesienie drzwi od łazienki na ścianę w wiatrołapie ( jest już otwór drzwiowy i teraz zmiesci się kabina prysznicowa), likwidacja dwóch okien dachowych- w pokoju nad kuchnią i salonem, nieznaczne zmniejszenie wymiaru okien na piętrze ( na typowe, bo są tańsze). Nie podnosimy ściany kolankowej- daszek zmieniłby kształt. Domek podoba nam się taki , jak go zaprojektowano.Pozdrawiam!!!! :p

Hej! Co do łazienki to u nas jest taka jak u Marcina_u :wink: i jestem z tego naprawdę zadowolona.....ale są jednak rzeczy które teraz po kilku tygodniach od zamieszkania mnie wkurzają......brak spiżarki :cry: (nie sądziłam że aż tak będę jej potrzebować) brak pokoju na dole (rozwiązałby wiele problemów)....żałuje, że zdecydowaliśmy się na kominek (zbędny wydatek)..........i ktoś pytał mnie o koszt tego domu.....wiecie co? ciagle za mało.......nie wiem jak ludzie mieszczą się w 200 tyś......to nierealne mimo że mąż z rodziną zapierniczali jak woły robocze......300 tyś i bajka jak dla mnie w centralnej Polsce......i jeszcze jedno nie wierzcie że jak zamieszkacie to odpoczniecie.....lepiej nie....bo niedoróbki przestaną przeszkadzać :wink: .....życzę wszystkim powodzenia i zadowolenia z Iskierki bez wątpliwości czy wybraliście dobry projekt.pozdro.u. ps. Betina co u Ciebie? :wink:

Hej Ula!

U mnie prawie bez zmian. Chociaż prawie robi wielką różnicę. Złożyliśmy dokumenty o PnB i czekamy... A do akcji wkroczymy już chyba w 2008r. :cry:

Czy ja dobrze zrozumiałam? Jeżeli wydłużyłaś łazienkę kosztem korytarzyka to z kuchni masz przejście tylko do salonu?czy też po prostu zajęlaśt tylko częśc korytarzyka? I gdzie są te drzwi? na długiej ścianie?

Oj mam problemy z wizualizacją :oops:

moze ja ci opisze wydłuzenie mojej łazienki...

łazienka została wydłuzona tak ze zostało przejscie do kuchni szer. 1m. wejscie do łazienki jest na przeciwko schodów.

Ula czy mozesz zamiescic fotke jak uzadziłas łazienke dolna i moze inne fotki z wykonczonej iskierki.

Moja iskierka juz ma tynki wew. gipsowe.

Marcinie_u - mam pytanie jeszcze w kwesti dolnej łazienki.

Mój mąż pyta czy drzwi od łazienki nie będą stukały w drzwi wiatrołapu? Gdybyś mógł określić w przybliżeniu w jakiej odległości od rogów ścian znajdują sie jedne i drugie drzwi - będę wdzięczna.

Ula :lol: to pytanie kieruję również do ciebie.

Wiem, że jestem drobiazgowa, ale kto ma nam planującym pomóc jeśli nie Wy :p

Pozdrawiam