marcin_u 08.10.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2007 ja wydłuzyłem łazienke na dole o 95cm..i zostawiłem przejscie z korytaza do kuchni szer 100cm.drzwi do łazienki mam z boku na przeciwko schodów i w ten sposob bez problemu zmieszcze w łazience prysznic,umywalke,i kibelek..a nawet na praleczke znajdzie sie miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szulu 09.10.2007 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 ja wydłuzyłem łazienke na dole o 95cm..i zostawiłem przejscie z korytaza do kuchni szer 100cm.drzwi do łazienki mam z boku na przeciwko schodów i w ten sposob bez problemu zmieszcze w łazience prysznic,umywalke,i kibelek..a nawet na praleczke znajdzie sie miejsce. No to u mnie wejdzie to wszystko oprócz prysznica Nawet praleczka wejdzie Swoją drogą, nie wydaje Ci się, że te 100cm przejścia to trochę mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pestor 09.10.2007 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 Myślę, że gdyby poszerzyć dom o metr, tak żeby kuchnia i łazienka były szersze o 0.5 metra to wtedy kabina byłaby tam jak najbardziej na miejscu, a tak... Pozostaje się cieszyć prysznicem w pobliżu sypialni 8 Ktoś próbował taką rzecz załatwić , ale nie dostał zgody od P.Herby.Trzeba wszystko przeliczć na nowo , a dach na 100%U nas był solidnie wzmocniony dodatkowymi jętkami i zastrzałami18*18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 09.10.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 ja wydłuzyłem łazienke na dole o 95cm..i zostawiłem przejscie z korytaza do kuchni szer 100cm.drzwi do łazienki mam z boku na przeciwko schodów i w ten sposob bez problemu zmieszcze w łazience prysznic,umywalke,i kibelek..a nawet na praleczke znajdzie sie miejsce. No to u mnie wejdzie to wszystko oprócz prysznica Nawet praleczka wejdzie Swoją drogą, nie wydaje Ci się, że te 100cm przejścia to trochę mało? uwazam ze te 100cm przejscia jest naprawde wystarczajace.zwłaszcza ze w orginale jest tez 100cm przejscia bo pozostała czesc zabiera zaprojektowana tam szafa. narazie mam sciany nie otynkowane i nie widac ze jest wasko a surowe sciany powoduja ze wyglada wszystko na mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryszard 21 10.10.2007 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Marcin u a czy możesz opisać w jaki sposób chcesz to wszystko (prysznic, umywalka, kibelek,praleczka) rozmieścić w tak małym pomieszczeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 10.10.2007 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2007 Marcin u a czy możesz opisać w jaki sposób chcesz to wszystko (prysznic, umywalka, kibelek,praleczka) rozmieścić w tak małym pomieszczeniu bez problemu..łazienka ma wymiary 150x285. pod oknem bedzie kibelek i pralka waska 40cm,na srodku sciany tej długiej umywalka,a prysznic w narozniku na przeciwko okna ale pralka bedzie tymczasowo na poczatku zanim nie wykoncze łazienki gornej bo potem tam bedzie pralka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa67 11.10.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Nasza Iskierka rośnie. Ekipa przygotowuje wieniec pod strop. Może uda się do zimy postawić dach. Materiały zamówione, ale czy pogoda dopisze ??????http://img47.imageshack.us/img47/4939/pict0001jo8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 11.10.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Ewa67 czy wprowadzaliście jakieś zmiany? Czy wszystko wg projektu? p.s najważniejsze że iskierka zaczęła rosnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa67 11.10.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2007 Ania iHeniu! Budujemy Iskierkę z niewielkimi zmianami: wyrównanie stropu nad garażem (żal mi schodków, ale dodatkowy wieniec podniósłby koszt budowy), zamknięcie kuchni od strony salonu, przeniesienie drzwi od łazienki na ścianę w wiatrołapie ( jest już otwór drzwiowy i teraz zmiesci się kabina prysznicowa), likwidacja dwóch okien dachowych- w pokoju nad kuchnią i salonem, nieznaczne zmniejszenie wymiaru okien na piętrze ( na typowe, bo są tańsze). Nie podnosimy ściany kolankowej- daszek zmieniłby kształt. Domek podoba nam się taki , jak go zaprojektowano.Pozdrawiam!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 12.10.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Hej! Co do łazienki to u nas jest taka jak u Marcina_u i jestem z tego naprawdę zadowolona.....ale są jednak rzeczy które teraz po kilku tygodniach od zamieszkania mnie wkurzają......brak spiżarki (nie sądziłam że aż tak będę jej potrzebować) brak pokoju na dole (rozwiązałby wiele problemów)....żałuje, że zdecydowaliśmy się na kominek (zbędny wydatek)..........i ktoś pytał mnie o koszt tego domu.....wiecie co? ciagle za mało.......nie wiem jak ludzie mieszczą się w 200 tyś......to nierealne mimo że mąż z rodziną zapierniczali jak woły robocze......300 tyś i bajka jak dla mnie w centralnej Polsce......i jeszcze jedno nie wierzcie że jak zamieszkacie to odpoczniecie.....lepiej nie....bo niedoróbki przestaną przeszkadzać .....życzę wszystkim powodzenia i zadowolenia z Iskierki bez wątpliwości czy wybraliście dobry projekt.pozdro.u. ps. Betina co u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 12.10.2007 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 ja robie ula spizarke pod schodami bo schody sa betonowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 12.10.2007 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 ze spiżarką strzał w 10 ...ja mam drewniane więc odpada....kiedy przeprowadzka?u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 12.10.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 jutro maja mi zrobic tynki...wiec pracy jeszcze sporo ale chce zima wykanaczac i pewnie wiosna w nowym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 12.10.2007 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2007 Trzymam kciuki!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 15.10.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Hej Ula! U mnie prawie bez zmian. Chociaż prawie robi wielką różnicę. Złożyliśmy dokumenty o PnB i czekamy... A do akcji wkroczymy już chyba w 2008r. Czy ja dobrze zrozumiałam? Jeżeli wydłużyłaś łazienkę kosztem korytarzyka to z kuchni masz przejście tylko do salonu?czy też po prostu zajęlaśt tylko częśc korytarzyka? I gdzie są te drzwi? na długiej ścianie? Oj mam problemy z wizualizacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 15.10.2007 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 moze ja ci opisze wydłuzenie mojej łazienki...łazienka została wydłuzona tak ze zostało przejscie do kuchni szer. 1m. wejscie do łazienki jest na przeciwko schodów. Ula czy mozesz zamiescic fotke jak uzadziłas łazienke dolna i moze inne fotki z wykonczonej iskierki. Moja iskierka juz ma tynki wew. gipsowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 15.10.2007 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Dziękuję. Zajarzyłam Ja też przyłączam się do prośby : Ula czy mozesz zamiescic fotke jak uzadziłas łazienke dolna Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 15.10.2007 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Ja też poproszę fotkę Być może z tą łazienką to nie jest zły pomysł. Właśnie jestem przed stawianiem działówek więc jeszcze jest okazja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zulaczek 15.10.2007 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Witam wszystkich zainteresowanych zakupem projektu domu z pracowni IGN. Mam do sprzedania projekt domu Salsa (niestety za szeroki na moją działkę). Istnieje możliwośc zamiany na inny projekt w tej samej cenie. Cena atrakcyjna. e-mail: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 16.10.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Marcinie_u - mam pytanie jeszcze w kwesti dolnej łazienki. Mój mąż pyta czy drzwi od łazienki nie będą stukały w drzwi wiatrołapu? Gdybyś mógł określić w przybliżeniu w jakiej odległości od rogów ścian znajdują sie jedne i drugie drzwi - będę wdzięczna. Ula to pytanie kieruję również do ciebie. Wiem, że jestem drobiazgowa, ale kto ma nam planującym pomóc jeśli nie Wy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts