marcin_u 16.10.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 Marcinie_u - mam pytanie jeszcze w kwesti dolnej łazienki. Mój mąż pyta czy drzwi od łazienki nie będą stukały w drzwi wiatrołapu? Gdybyś mógł określić w przybliżeniu w jakiej odległości od rogów ścian znajdują sie jedne i drugie drzwi - będę wdzięczna. Ula to pytanie kieruję również do ciebie. Wiem, że jestem drobiazgowa, ale kto ma nam planującym pomóc jeśli nie Wy Pozdrawiam miedzy drzwiami od łazienki a wiatrołapu jest naroznik okolo 10cm x 10cm,ale drzwi nie maja prawa sie spotkac bo drzwi od wiatrołapu beda otwierały sie do wiatrołapu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewkast 19.10.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 witam a czy ktos moze zrezygnowal z okna w lazience i na tej scianie umiescil prysznic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 19.10.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 ekwast napisał: czy ktos moze zrezygnowal z okna w lazience Nawet nie chcę myśleć o łazience bez okna, bo kiedyś już tak mieszkałam. Osobiście nie polecam. Wybierając projekt domu kierowałam się między innymi tym, żeby w łazienkach były okna. Marcin_u napisał: miedzy drzwiami od łazienki a wiatrołapu jest naroznik okolo 10cm x 10cm,ale drzwi nie maja prawa sie spotkac bo drzwi od wiatrołapu beda otwierały sie do wiatrołapu Mojego męża niestety jakoś to nie przekonuje Tym razem argument jest następujacy:e w razie przeciągu drzwi do wiatrołapu mogą się otwierać. Ciężka sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 19.10.2007 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2007 ekwast napisał: czy ktos moze zrezygnowal z okna w lazience Nawet nie chcę myśleć o łazience bez okna, bo kiedyś już tak mieszkałam. Osobiście nie polecam. Wybierając projekt domu kierowałam się między innymi tym, żeby w łazienkach były okna. Marcin_u napisał: miedzy drzwiami od łazienki a wiatrołapu jest naroznik okolo 10cm x 10cm,ale drzwi nie maja prawa sie spotkac bo drzwi od wiatrołapu beda otwierały sie do wiatrołapu Mojego męża niestety jakoś to nie przekonuje Tym razem argument jest następujacy:e w razie przeciągu drzwi do wiatrołapu mogą się otwierać. Ciężka sprawa. a drzwi zewnetrzne nie beda mu sie otwierały od przeciagu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 22.10.2007 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2007 Hej! przejcie do kuchni z holu oczywiście jest i mierzy 1 metr....w łazience zmieściłam wszystko co potrzebne...drzwi mam obsadzone niezgodnie z normami, ponieważ w środku łazienki...tzn otwierają się do wewnątrz...nie róbcie tak...nie wolno....kilka zdjęć mam, ale wrzucę, gdy wróci mąż, bo ja wciąż niezmiennie nie potrafię ....co do tynków gipsowych...słabe są...już mam uszkodzenia.... ...co do powiększonego holu u góry...to był dobry pomysł.... W razie pytań piszcie.pozdro.u. ps fotki postaram się jaknajszybciej wkleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 26.10.2007 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Ula@ co z tymi fotkami? Wciąż czekamy:)A u nas jedna "mała" zmiana. Zdecydowaliśmy się wysunąć daszek do przodu i postawić filary. Taka mała ochrona przed deszczem.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 27.10.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 Hej! wrzucam Wam fotki....łazienka na dole z całym wyposazeniem....hol u góry i wiatrołap...przejście z holu do kuchni jest wystarczającehttp://http://images32.fotosik.pl/23/1a0b60ea2d05b409m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 27.10.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 i dalej...http://http://images34.fotosik.pl/23/bef98687cab6b331m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 27.10.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 i....http://http://images34.fotosik.pl/23/47c401f6ea94faf9m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 27.10.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2007 mam mega problem z przesłaniem zdjęć....chyba dokończę jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
phox 28.10.2007 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Ula a co to za kolory masz na ścianach. Mojej żonie i mi się bardzo podobają. Gratulujemy łazienki. Że też dało tam się jeszcze prysznic upchać My na dole chcemy miec tylko pralkę. Z prysznica zrezygnujemy. Z niecierpliwością czekamy na dalsze zdjęcia. Dzięki nim coraz bardziej jesteśmy zadowoleni z projektu, jaki wybraliśmy. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 28.10.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Ula śliczne zdjęcia, teraz widzę jak będzie wyglądała nasza łazienka i wiem że wcale nie będzie taka mała,a to przejście faktycznie jest wystarczające.A czy masz już skończoną łazienkę na górze?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agent-poznan 28.10.2007 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2007 Witam wszystkich budowlancow... Jestem nowy na forum i rowniez buduje iskierke. Jestem na etapie stawiania scianek dzialowych. Mam pytanie do Was. dlaczego nikt nie rozwazal stawiania pralki w pomieszczeniu gospodarczym poza garazem - tylko wszyscy wkladaja ja do lazienki na dole lub do gory ? Czy to malo funkcionalne czy moze sa inne jakies powody ? Kto z was wykorzystal przestrzen nad jetkami na jakis maly stryszek ?? Pozdrawiam. P.S. Acha.... niezgadzam sie z jednym z uzytkowinkow by trzeba bylo przeliczac na nowo konstrukcje dachowa jesli budenek mialbybyc wydluzony. Ja wydluzylem o 60 cm by kuchnia byla wieksza. Konstrukcji dachowej nie zminialem poza dodaniem jednej pary krokwi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 29.10.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Moje plany dotyczace łazienki na dole sa takie:zaraz przy drzwiach kibelekdalej mikroumywalnapotem kabina prysznicowaa pod oknem gdzie jest troche mniej miejsca (kanal wentylacyjny) pralka Pomieszcznie gospodarcze u nas to miesce na narzedzia ogrodowe - taczka, łopata, grabie i inne tzw. pierdoły, moze rowery jesli jeszcze sie zmieszcza. A w garazu (czas na realizacje kolejnego marzenia) składany stół do ping-ponga. Przestrzen nad jętkami a pod płatwia kalenicowa oczywiscie ze zostanie zagospodarowana - lecz ze wzgledu na małą wysokosc ok. 130 cm bedzie to graciarnia na rzeczy lekkie - typu choinka, sprzet biwakowy - namioty spiwory, materace. Rozwazam nawet doswietlenie tego stryszku poprzez dodanie 2 okien szczytowych w kształcie trojkata - byly juz tu na forum zdjecia iskierki z takimi oknami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 29.10.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Ula - dlaczego drzwi do łazienki nie wolno robic do srodka.Spotkałem sie z tłumaczeniem, ze to z powodu instalacji gazowych. Dawniej zwykle w łazienkach były termy gazowe wiec drzwi musialy otwierac sie na zewnatrz na wydapedk wybuchu. Lecz w sytuacji gdy w łazience nie ma gazu - to dlaczego niby nie wolno dac drzwi otwieranych do srodka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 29.10.2007 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 ....kolejne zdjęcia wrzucę może jeszcze dziś...wybaczcie...mam Internet bezprzewodowy i kiepsko działa... ...co do kolorów to mieszałam ale jesli bedziecie to robic zostawcie sobie chociaz litr, bo pózniej trudno idealnie wymieszać...generalnie stawiam na farby Dekorala....warto....mieszałam caffe latte, wanilię i rafę koralową....to w holu przy schodach....a w wiatrołapie łososiowy....następnym razem nie będę mieszać to utrudnia malowanie... ....co do drzwi w łazience....jest taki wymóg...wiemy to od sąsiadów którzy oddawali dom do uzytku....i tak myślę sobie, że coś w tym jest...jeśli zemdleję pod drzwiami będąc w środku, to ten ktoś na zewnątrz nie otworzy drzwi... hmmm... ...co do zdjęć górnej łazienki to nie ma czego fotografowac...nie zrobiona ...reszta pokoi też nie, oprócz jednego- córci już tuż, tuż... ...moim pomieszczeniem gospodarczym jest garaż...tam trzymam "conieco", czyli wiadro, mopik itd... ...co do strychu...to MAM....i nawet schody strychowe...kupiliśmy płyty osb i wyłożylismy nimi połowe powierzchni strychu...trzymam tam choinkę i sanki i narty i takie tam ...a teraz się chwalę...MAM OGRODZENIE....SUPERROWE...DREWNIANE...MĄŻ TWORZYŁ SAM...CAŁE ......ale się cieszymy...nawet winko było...huuurrra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pestor 29.10.2007 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Przestrzen nad jętkami a pod płatwia kalenicowa oczywiscie ze zostanie zagospodarowana - lecz ze wzgledu na małą wysokosc ok. 130 cm bedzie to graciarnia na rzeczy lekkie - typu choinka, sprzet biwakowy - namioty spiwory, materace. Rozwazam nawet doswietlenie tego stryszku poprzez dodanie 2 okien szczytowych w kształcie trojkata - byly juz tu na forum zdjecia iskierki z takimi oknami. U nas po zmianie konta nacylenia dachu(za namową dekarza) na 45 stopni poddasze wyszło naprawdę ogromne-kalenica poleciała do góry o około 80cm.Dlatego wstawiliśmy trójkątne okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 31.10.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Ula! Pięknie to wszystko wygląda i mam nadzieję, że kiedyś i nasze Iskierki (tych, którzy podjęli się trudu budowania, bez względu na to czy są na etapie papierkowym czy dokładania kolejnych cegieł ) bedą cieszyć oko. Pomęczę cię trochę o zdjęcia. Bardzo ale to bardzo jestem ciekawa jak wygląda domek z zewnątrz. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mala1809 04.11.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Witam wszystkich. Uważnie śledzę wszystkie posty odnośnie Iskierki, ponieważ sama ja buduję. W końcu sama postanowiłam założyć dziennik budowy aby inni mogli popatrzeć. Ula ja także proszę jeszcze o zdjęcia Sama jestem na etapie uczenia się jak to się robi i mam nadzieję, że lada chwilk powklejam swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belfego 05.11.2007 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Witam wszystkich Iskierkowiczów! Mam pytanie do Uli. Czy wydłużałaś łazienkę na dole? Jakiej szerokości jest przejście do kuchni? Bardzo interesuje mnie wygląd schodów. Jeżeli można prosić o zdjęcia , to będę wdzięczna i napewno nie tylko ja. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts