pluszku 06.03.2008 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Skoro macie wszystko przemyslane ..... Wasz wybor. Dla mnie osobiscie taka sytuacja jest niedopuszczalna. Nie wyobrazam sobie by zimą przy trzaskajacym mrozie biegac do wiaty i wyziębiać salon, by wiosna i jesienia gdy na dworze pada wnosic przez salon w buciorach drewno do kominkai.A wszystko dla wiekszej kuchni. Sorry, ze nie poparłem Waszego pomysłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia888 06.03.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Sorry, ze nie poparłem Waszego pomysłu. no i mi on zbytnio nie przypadł do gustu. Ale w sumie każdy ma inne potrzeby ja też się paru osób nie posłuchałam i też nie wiem czy nie będę żałowała. W sumie człowiek się na błędach uczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 06.03.2008 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Ludzieńki kochane!Może ktoś mógłby wrzucic mi na priv wzór umowy jaką należałoby zawrzeć z majstrem (murarzem), coby cholernik znów mi się nie podniósł Dzięki. Pozdrawiam.b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiola13 08.03.2008 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Mamy murarza! Za stan surowy z dachem z rynnami, kominami 42 tysiące. Nie wiem czy to dużo czy mało ale się zdecydowaliśmy, bo ma dobrą opinię. Przed świętami mamy dostać pozwolenie więc ruszamy w kwietniu. Nie mogę się zdecydować, czy dachówka czy blacha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiola13 08.03.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Acha! W Jaworznie budują całe osiedle iskierek. z tego co wiem będzie kosztować ponad 400 tys, a działka należy do spółdzielni mieszkaniowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 08.03.2008 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Wiola - wszystko zalezy od tego ile masz kasy. Blach jest na pewno tansza a wiekszosc obecnie sprzedawanych blach ma podobna gwarancje co dachowki - wszak nikt tego nie wie w jakim stanie za 30 lat bedzie obecnie produkowana dachowka. 400.000 zl za Iskierke w stanie do zamieszkania z dzialka (lub chocby wieczysta dzierżawa) to wcale nie jest duzo.Ładn dzialeczka w naszej okolicy kosztuje 100.000.Iskierka w stanie surowym niech bedzie 120.000 zl + 130.000 zl - wykonczeniowka. To razem 350.000 zl. Dodaj do tego projekt, adaptacja, uzgodnienia, przyłacza mediow, ogrodzenie dzialki, kostke brukowa na podjezdzie, monitorig lub stroza, kierownika budowy, geodete, Budujac Iskierke w duzym miescie i nie wykonujac niczego własnymi rekami ciezko jest zejsc ponizej tej kwoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiola13 08.03.2008 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Dokładnie wszystkiego dowiem się w poniedziałek, te informacje mam od koleżanki. Byłam na placu budowy, właśnie układają dachówkę. Nawet weszłam do jednego domku,podobało mi się. W pokoju nad garażem jest ten stopień, przynajmniej mogłam zobaczyć. Pracownicy niewiele wiedzieli, odsyłali mnie do majstra, który miał wrócić za godz. Domek wygląda super, ale nie ma podniesionej ścianki kolankowej, a my chcemy ją podnieść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DO 12.03.2008 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Wiola 13, czy mogłabyś podać, jak nazywa się ta inwestycja (ewentualnie nazwę inwestora) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiola13 12.03.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Już wszystko wiem, stan surowy zamknięty 307 tys bez działki. inwestorem jest Spółdzielnia mieszkaniowa " Osiedle" Jaworzno. Domek u nich nazywa się Fiołek,jest b podobny. Widziałam go w stanie surowym otwartym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 12.03.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Już wszystko wiem, stan surowy zamknięty 307 tys bez działki. inwestorem jest Spółdzielnia mieszkaniowa " Osiedle" Jaworzno. Domek u nich nazywa się Fiołek,jest b podobny. Widziałam go w stanie surowym otwartym. Ale ten projekt to z iskierka wiele wspolnego nie ma. Ani wymiary, ani uklad pomieszczen .... A cena ..... "promocyjna". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiola13 13.03.2008 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 a mnie się wydał b podobny może dlatego że to stan surowy, a ja mam 0 doświadczen budowlanych. Schody mnie tylko zaciekawiły bo były w iinnym miejscu. Teraz otworzyłam tą stronę spółdzielni i widzę różnice. te schody w salonie są betonowe, wyglądają moim zdaniem nieciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiola13 13.03.2008 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Jest taka opinia, że dom w stanie surowym powinien przezimować. Piszę o tym, bo my chielibyśmy oczywiście jak najszybciej zamieszkać, żeby nie płacić czynszu za mieszkanie tym bardziej, ze jeszcze trzeba będzie spłacać kredyt. co o tym myślicie? Nasza projektantka odradzała nam budowanie w jeden rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 13.03.2008 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Jest taka opinia, że dom w stanie surowym powinien przezimować. Piszę o tym, bo my chielibyśmy oczywiście jak najszybciej zamieszkać, żeby nie płacić czynszu za mieszkanie tym bardziej, ze jeszcze trzeba będzie spłacać kredyt. co o tym myślicie? Nasza projektantka odradzała nam budowanie w jeden rok. To jest pytanie z gatunku "politycznych". Sa i tacy co zimuja (jak ja) i tacy co nie zimuja (jak Ula). Wybor nalezy do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belfego 13.03.2008 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 My także będziemy "zimować'. Do czerwca ma być gotowy stan surowy otwarty. Zabijamy okna i wchodzimy dopiero za rok. Wtedy wstawiamy okna i robimy wykończeniówkę. Mam nadzieję, że za rok latem wprowadzimy się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiola13 13.03.2008 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 No tak ! Teraz to już wszystko jasne ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szulu 14.03.2008 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Jest taka opinia, że dom w stanie surowym powinien przezimować. Piszę o tym, bo my chielibyśmy oczywiście jak najszybciej zamieszkać, żeby nie płacić czynszu za mieszkanie tym bardziej, ze jeszcze trzeba będzie spłacać kredyt. co o tym myślicie? Nasza projektantka odradzała nam budowanie w jeden rok. Ja "mieszkam" od grudnia, zacząłem budowę w kwietniu. Żadnych minusów takiego mieszkania nie zauważyłem IMHO co fachowiec i użytkownik to inna opinia Ja mając kredyt na karku nie wyobrażam sobie przezimowania domu Poszukaj również tutaj na forum, opinii jest bardzo wiele To podobnie jak z przerwami po każdym etapie budowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiola13 14.03.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Dzięki za informacje ! My też zaczynamy w kwietniu. Już nie moge się doczekać, a z drugiej strony b się boję. Sprawy papierkowe były udręką, a to dopiero poczatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mala1809 16.03.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Czy ma ktoś zdjęcia porozciąganych kabli elektrycznych Bardzo bym prosiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 16.03.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Czy ma ktoś zdjęcia porozciąganych kabli elektrycznych Bardzo bym prosiła ale jakie? cały dom? u mnie w galerii sa chyba ze 3 zdjecia wiecej jak chcesz to daj znac mailem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wumar 17.03.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Mam pytanie o "pokój zwierzeń"....Pluszku...Oglądnałem Wasze zdjęcia i zauważyłem, że trzecia kondygnacja (stryszek) posiada w ścianie malutkie okienko. To jest oczywiste, że skoro chodzi o pokój zwierzeń, to okienko większe być nie powinno...Ale powiedz mi proszę po co takie rozwiązanie? Co tym zyskałeś? Czy zamierzasz w jakiś itotny sposób zmienić przeznaczenie stryszku? Masz do niego schody rozkładane? Gdzie? Pierwszy raz spotkałem się tutaj z takim rozwiązanie, jednakże uważam je za bardzo sprytne i trafione. Wszytko winno być dobrze zaplanowane...PozdrawiamMarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts