Ewa67 05.05.2008 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Pluszku! Docelowo wjazd na działkę będzie od frontu. Nasza działka ma trochę nietypowy ksztalt ( wydłużona i węższa na końcu) i dlatego na czas budowania łatwiej nam podjeżdżać z tyłu działki. Tymczasowo ogrodzona jest tylko część terenu( szkoda było kasy na tymczasową siatkę).Z przodu nie ma jeszcze drogi wjazdowej.A tak wygląda nasz domek od tyłu:http://img379.imageshack.us/img379/4489/budowadomu117qu6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 05.05.2008 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Ewa67 podoba mi sie Wasza dachowka - drobniejsza ładnie wygląda. Widze, ze takze troche poprzerabiałaś projekt.Tylko, ze w ostatniej chwili takie decyzje?Zamurowanie drzwi do kotłowni, czy robienie zwykłych drzwi w salonie (zamiast balkonowych).Co Was skłoniło do takich zmian juz po wybudowaniu domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa67 05.05.2008 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Pluszku! Drzwi tarasowe w salonie będą szerokie- tak, jak w projekcie (właściwie to są i czekają na wstawienie), tymczasowo zamaskowane, tym czym się dało, czyli prowizorka. Zrezygnowaliśmy z drzwi w kotłowni, ponieważ w trakcie budowy zmieniła się nasza decyzja odnośnie ogrzewania: miała być kotłownia węglowa, ale podłączyli nam gaz ziemny i zdecydowaliśmy się na wygodniejsze ogrzewanie gazowe. Stwierdzilismy, że niepotrzebne nam są te dodatkowe drzwi. A poza tym kotownia jest teraz bardziej ustawna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pegi 06.05.2008 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Witam mam pytanie co do dachu, czy wzmacniacie jakoś dodatkowo konstrukcję dachu, bo mój kierownik boi się, że ta co jest w projekcie może być za słaba proszę odpiszcie a i zapraszam do oglądania moich poczynań z iskierką na stronie http://www.pegit.mojabudowa.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 06.05.2008 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Witam mam pytanie co do dachu, czy wzmacniacie jakoś dodatkowo konstrukcję dachu, bo mój kierownik boi się, że ta co jest w projekcie może być za słaba proszę odpiszcie a i zapraszam do oglądania moich poczynań z iskierką na stronie http://www.pegit.mojabudowa.pl Jak widzisz 90% dodaje płatwie pośrednie. Nie ma ich w projekcie i w/g architekow (zarowno p. Janiak jak i np. architekta adaptujacegi mi projekt) nie sa one potrzebne poza skrajnymi przypadkami np. dom nad morzem czy w górach (silne wiatry). Wtedy mozna wzmocnic dach dodajac wiatrownice lub własnie takie płatwie. Niemniej co widac po zdjeciach płatwie sa dodawane bardziej z przyzwyczajenia ekipy "Panie - tak sie robi" niż z potrzeby. Jak masz miec z tego powodu nieprzespane noce - daj pławie, moze pomoga a nie zaszkodza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pegi 06.05.2008 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 ja własnie miezkam nad samym morzem i stąd te obawy ale je rozwiałeś bardzo dziękuję i serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 07.05.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 POTRZEBUJĘ POMOCY, POTRZEBUJĘ POMOCY.......Mam pytanie - jak zwykle zresztą - do tych, którzy nie poszerzali domku.Ile poszło wam betonu na strop? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.ogrodniczka 07.05.2008 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 witam wszystkich posiadaczy iskierek. betina 71dzis rozmawiałam z moim majstrem bo nam strop mają zalewać w piątek mówił, że będzie potrzeba 11-12 kubików betonu ale dokładnie obliczy dziś wieczorem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.ogrodniczka 07.05.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 http://img241.imageshack.us/img241/1600/obraz060jx9.jpg[/url] http://img241.imageshack.us/img241/1600/obraz060jx9.f93a9d6c10.jpg tak wygląda nasza iskierka na etapie stropu mały bałagan, ale tak to już jest na budowie.zmiany jakie wprowadziliśmy to: likwidacja schodów w sypialni, podniesienie ścianki kolankowej o 2 pustaki, likwidacja drzwi z kuchni do salonu,zmniejszyliśmy boczne okno w kuchni 100x120, likwidacja okien dachowych (zostało tylko w łazience w pokoju 2), likwidacja balkonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 08.05.2008 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Witamy, witamy nową Iskierkowiczkę i to jaką zaawansowaną w pracach Rośnij Iskierko na chwałę inwestorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manys 09.05.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 witammam pytanie do iskierkowiczowczy wylewacie wejscie od frontowych drzwi w półkolu tak jak jest w projekcie a jesli tak to jak potem zamierzacie to obrobic ( te polkole jest dosc trudne do obrobki np. plytkami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiola13 11.05.2008 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 witam mam pytanie do iskierkowiczow czy wylewacie wejscie od frontowych drzwi w półkolu tak jak jest w projekcie a jesli tak to jak potem zamierzacie to obrobic ( te polkole jest dosc trudne do obrobki np. plytkami) Nad tym samym się zastanawiam. Majster powiedział mi, że to będzie dość kłopotliwe i mam do wtorku pomyśleć nad tym wejściem( ja będę mieć 3 schodki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.ogrodniczka 11.05.2008 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Czy ktoś robił schowek pod schodami? - jeśli tak proszę o fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 11.05.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2008 Czy ktoś robił schowek pod schodami? - jeśli tak proszę o fotki ja mam schowek pod schodami..teraz juz otynkowany i prawie pomalowany(ale nie mam nowej fotki) http://images25.fotosik.pl/210/9677016a26f8788d.jpg http://images28.fotosik.pl/211/1bf9d84766d71588.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.ogrodniczka 12.05.2008 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 mamy pytanko-czy te schody są takie jak w projekcie, bo wydaje mi się, że sporo tam miejsca, a fajniutko to wygląda. może uda mi sie przekonać męża do takich schodów, bo on koniecznie chce zrobić całe drewniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekwu 12.05.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Twoje minipomieszczenie pod schodami wygląda bardzo sympatycznie. Napisz tylko jaką uzyskałeś powierzchnię. Do wyliczeń weź (powiedzmy) tą powierzchnię, do której można jeszcze zajrzeć bez większego garbienia się. Czyli wyobraźmy sobie ściankę pionową odcinającą za 5-tym schodkiem w górę? (tak jak postawiłęś tą szerszą ściankę). A jeszcze z innej "beczki"...Czy np. pod schodami dałoby się zrobić przejście do garażu? A tymczasem w miejscu, gdzie jest oryginalne wejście do garażu - zamurować je i zrobić np. sensowna garderobę... Jakie są Wasze opinie na ten temat?PozdrawiamMarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 12.05.2008 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 schody nie sa takie same jak w projekcie ale podobne.przeprojektowalem je zeby byly wygodniejsze i mam troche wyzsza kondygnacje.czescschowka pod 1 biegiem jest juz gorzej dostepna bo trzeba sie troche poschylac ale wieksza czesc schowka jest wmiare dobrze dostepna.przejscie do garazu pod schodami jest raczej niemozliwe bo jest za nisko.moje drzwi ktore beda tam zamontowane beda mialy 1,7m wysokosci a w glebi jest jeszcze nizej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 13.05.2008 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Witam Jeśli mój architekt jest słowny, to jutro odbieram pozwolenie na budowę Południowej 1,5 roku oczekiwania za nami Ekipę i materiały mam już uzgodnioną. Pozostał tylko kredyt (początek zaczynamy ze swoich środków). Po wielu wizytach pozostał na placu boju millenium i polbank, ze wskazaniem na ten pierwszy. Brał ktoś już kredyt na budowę Południowej lub Iskierki w Millenium? Szukam "gotowca" do zrobienia kosztorysu dla tego banku. ps. zdublowałem ten wpis z wątku o Południowej, ale Iskierka jest na tyle podobnym projektem, że kosztorysy powinny być podobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gospodarz 14.05.2008 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Witam,Ile zdarli z Was architekci za wprowadzenie zmian w Iskierce? Ja chciałbym podwyższyć ściankę kolankową na poddaszu, i poszerzyć domek z każdej strony (od kuchni i od garażu) o około 1 metr. W związku z tym chciałbym się zorientować mniej więcej na ile się przygotować. Tak żeby też nie dać się naciągnąć na zbyt wysoką stawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzia.ogrodniczka 14.05.2008 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Witam, Ile zdarli z Was architekci za wprowadzenie zmian w Iskierce? Ja chciałbym podwyższyć ściankę kolankową na poddaszu, i poszerzyć domek z każdej strony (od kuchni i od garażu) o około 1 metr. W związku z tym chciałbym się zorientować mniej więcej na ile się przygotować. Tak żeby też nie dać się naciągnąć na zbyt wysoką stawkę. Za wprowadzenie zmian, zebranie wszystkich dokumentów(m.in. projekt zagospodarowani działki, projekt bezodpływowego osadnika ścieków, wypis i wyrys z miejscowego planu zagospodarowania itp.) i zawiezienie do starostwa powiatowego 1000 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts