Maciejko 27.11.2006 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Witam! Nie przewidujemy żadnych problemów z tym związanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szulu 29.11.2006 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Proszę bardzo! Polecam się na przyszłość ,jeszcze jakieś pytania? pozdrawiam ! A można wiedzieć jakie wymiary ma kuchnia? Bo wydaje się nam strasznie wąska i szczerze mówiąc jest to jeden z argumentów przeciwko zakupowi Iskierki, która strasznie się nam podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejko 29.11.2006 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Witam! Wymiary kuchni 220x383.... rzeczywiście jest trochę wąska.....też miałam mały dylemat ,ale stwierdziłam ,że i tak jest większa od obecnej a w niej się czuję doskonale ...szybko można ją posprzątać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szulu 29.11.2006 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2006 Ja na razie jestem na etapie wyboru projektu (już 1.5 roku wybieram i nie daję sobie z tym rady ). Żonie aktualnie spodobała się Iskierka, więc ja mam mało do gadania, bo jak wiadomo z kobietą nie ma co się kłócić A że mam już dość ciągłego przeglądania katalogów to muszę szybko się zdecydować na zakup Zastanawia mnie jaki rodzaj ogrzewania planujecie. Ja myślałem albo o gazie ziemnym (chociaż po wczorajszym zwycięstwie siatkarzy boję się, że mogą kurek Rosjanie przykręcić ) albo o normalnym ogrzewaniu węglowym. A co wy macie/planujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 30.11.2006 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Witam.My również długo ewoluowaliśm, zanim padło na ISKIERKĘ. Po drodze była IDALIA z ARCHIPELAGU, potem bardzo długo królował CIEPŁY z pracowni DOMEK, aż wreszcie znaleźliśmy ISKIERKĘ. Decyzja jest już podjęta, projekt nabywamy wiosną, a potem to się zobaczy...Jeśli chodzi o kuchnię, to teraz mamy w mieszkaniu taką o wymiarach 180x380 i dosyć dobrze sobie w niej radzimy. Ta w ISKIERCE jest ciut większa więc nie widzę problemu.Ogrzewać planujemy eko-groszkiem i troszkę kominkiem.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejko 30.11.2006 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Witam ponownie! Nad wyborem projektu zastanawialiśmy się również bardzo długo ...kłótni było wiele ...co do ogrzewania to również jak tomkwas planujemy na eko-groszek i dogrzewanie kominkiem.....w sprawie projektu na kompromis poszedł mój mąż natomiast w sprawie ogrzewania byłam zatwardziałą zwolenniczką gazu bo wygoda itd...,ale pytając tych którzy nim ogrzewają domy ile tracą w sezonie grzewczym zmieniłam zdanie i dałam się przekonać Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szulu 30.11.2006 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Witam! Wymiary kuchni 220x383.... rzeczywiście jest trochę wąska.....też miałam mały dylemat ,ale stwierdziłam ,że i tak jest większa od obecnej a w niej się czuję doskonale ...szybko można ją posprzątać Chyba znowu będę musiał wykorzystać Twoją dobroć Czy mogłabyś podać wymiary wszystkich pomieszczeń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejko 02.12.2006 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Hej! Zadzwoń do biura ,które sprzedaje ten projekt to Ci prześlą rzuty poszczególnych kondygnacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 02.12.2006 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2006 Widzę, że zwolenników kupionego przeze mnie projektu przybywa. My jesteśmy na etapie planowania ze szczegółami...Zaczynamy w marcu. Wczoraj kupiliśmy przyczepę dla ekipy, mamy wyceny okien, dachu, Bk itd. W głowę zachodzę, jak sobie poradzimy: budowa, szkoła i praca zawodowa...ale czytam to forum czytam...piszcie o swoich zmianach w projekcie i pomysłach na ulepszenie..pozdrawiam.ula. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szulu 03.12.2006 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 My jeszcze jesteśmy przed kupnem projektu, ale już na 100% będzie ten Co do zmian to planujemy zlikwidować balkonik, zostawić tylko 2 okna połaciowe (w sypialni i łazience), zrównać poziom podłogi w sypialni z resztą poddasza i ewentualnie dodać schowek pod schodami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 03.12.2006 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Jak już pisałem, my też jeszcze przed zakupem projektu, ale zmiany już z grubsza zaplanowane:- zrównanie poziomu podłogi na poddaszu (czyli jak prawie wszyscy),- pozostawienie tylko dwóch okien połaciowych,- likwidacja balkonu, ale pozostawienie drzwi balkonowych i wstawienie tam barierek (zawsze będzie można pościel przewiesić i wywietrzyć),- w sypialni z garderobą j.w.,- likwidacja okienka w łazience na dole,- pod schodami będzie schoweczek.Zastanawiamy się jeszcze nad poszerzeniem budynku od strony garażu i kotłowni o jakieś 20 - 30 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 03.12.2006 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Jak już pisałem, my też jeszcze przed zakupem projektu, ale zmiany już z grubsza zaplanowane: - zrównanie poziomu podłogi na poddaszu (czyli jak prawie wszyscy), - pozostawienie tylko dwóch okien połaciowych, - likwidacja balkonu, ale pozostawienie drzwi balkonowych i wstawienie tam barierek (zawsze będzie można pościel przewiesić i wywietrzyć), - w sypialni z garderobą j.w., - likwidacja okienka w łazience na dole, - pod schodami będzie schoweczek. Zastanawiamy się jeszcze nad poszerzeniem budynku od strony garażu i kotłowni o jakieś 20 - 30 cm. Dlaczego chcesz likwidowac okienko w łaziece na dole? Wydaje mi sie ze bez okienka bedzie dom gorzej wygkladał z zewnatrz. Mozna wywietrzyc łazienke z pary szybko i lepiej sie przebywa w łazience ze swiatłem dziennym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejko 03.12.2006 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Witajcie ! Likwidacja okna w łazience na parterze ...uważam ,że wygląd elewacji dużo w tym momencie traci ..ale to moje zdanie..Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 03.12.2006 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Cel jest taki że łazieneczka bez okna zyska na "ustawności" i jeszcze na czymś co nazwał bym "komfortem psychicznym korzystania z ubikacji PRZY SAMYM WEJśCIU DO DOMU". Ale tak znów rozpatrując sprawę (i wasze uwagi ) chyba jednak je zostawimy, zwłaszcza że na innych forach znależliśmy jeszcze kilka argumentów za pozostawieniem okienka. Okazuje się że jak pddać problem dyskusji to może coś z tego dobrego wyjść. Bardzo dziękuję za uwagi. Zapomniałem jeszcze dodać że jeśli chodzi o zmiany, rozpatrujemy podniesienie ścianki kolankowej, tyle że nie wiemy jakiej wysokości jest w projekcie. Wszystko jednakowoż z czasem... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nonez 03.12.2006 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 A co powiecie o tym projekcie! http://www.studioprojekt.pl/projekt.php?id=SP-2005&idk=4&strona=&str=projekty.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 04.12.2006 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 No jak dla mine, nie do przyjęcia, działeczkę mam zbyt wąską. Poza tym brak kominka, wykusz, 2 stanowiska w garażu. I na koniec: jest ciut większy od ISKIERKI, a jak się szuka tanio to trzeba sie pogodzić z tym że musi być jak najminiejsze (oczywiście w sensownych granicach).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 04.12.2006 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 Też się zastanawiamy nad podniesieniem ścianki, ale opinie na ten temat są różne...dodatkowo przenosimy drzwi do kotłowni na elewację boczną. Tym sposobem kotłownia będzie bardziej ustawna(piec+miejsce na opał). Jeden z forumowiczów podsunął nam pomysł podzielenia pokoju nr 2 u góry na dwie części, w taki sposób, że jedno okno jest w holu, a pod nim kącik komputerowy. Jeśli macie projekt w domu, to wiecie o co chodzi. W sumie to nie wiem czy się na to zdecydujemy, ponieważ pokój ten zarezerwowała córka i żal mi jej teraz. Generalnie Iskierka jest superooowa!!!nie mogę juz doczekać się do wiosny!!! pozdrawiam wszystkich Iskierkowiczów!!!,ula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 04.12.2006 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 A dlaczego zrównujecie podłogę nad garażem?, to sama frajda, w mieszkaniu tego nie mam...raz zaszaleję u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szulu 05.12.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Też się zastanawiamy nad podniesieniem ścianki, ale opinie na ten temat są różne...dodatkowo przenosimy drzwi do kotłowni na elewację boczną. Tym sposobem kotłownia będzie bardziej ustawna(piec+miejsce na opał). Jeden z forumowiczów podsunął nam pomysł podzielenia pokoju nr 2 u góry na dwie części, w taki sposób, że jedno okno jest w holu, a pod nim kącik komputerowy. Jeśli macie projekt w domu, to wiecie o co chodzi. W sumie to nie wiem czy się na to zdecydujemy, ponieważ pokój ten zarezerwowała córka i żal mi jej teraz. Generalnie Iskierka jest superooowa!!!nie mogę juz doczekać się do wiosny!!! pozdrawiam wszystkich Iskierkowiczów!!!,ula Z tym podziałem pokoju nr 2 na dwie części to super sprawa Już się bałem co z komputerem zrobię, bo żona mi zapowiedziała, że nigdy nie pozwoli żeby stał w sypialni bo czasami zdarza mi się do rana siedzieć przed monitorkiem a tu takie proste rozwiązanie Może to będzie mała klitka ale mój komputerek i ja się tam zmieścimy No a sam pokój zmniejszy się niewiele i będzie taki jak nr 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 05.12.2006 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2006 Fajnie, że mogłam pomóc. u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts