centur 28.08.2008 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 16 tys za okna ???? strasznie duzo, zakłądając że to dobrej jakości plastyki, my wydaliśmy 8600, zew złoty dąb, 5 komorowe, profil veka, okucia roco, wsp 1,0 z zabezpieczeniami antywłamaniowymi .............. Cos oszukujesz. Albo z cena 8600 zl za okna zew zloty dąb to bardzo mało. I nie pisz o duzym rabacie bo wszyscy "na dzien dobry" dostaja 30% rabatu gdy biora okna do całego domu. Poza tym w sygnaturce masz dom z ewidentnie białymi oknami. Chyba, ze okna masz bez vatu a koszt montażu liczysz osobno. W XI/XII zeszlego roku szukałem okien i po prostu nie było ofert ponizej 10.000 zl za okna kolorowe z montazem. Za 8600 były obustronnie białe, w kiepskim profilu 3 komorowym. Nikt nie chcial taniej nawet w sytuacji 50% zaliczki i dwumiesiecznym okresem oczekiwania. Napisz jeszcze co rozumiesz pod pojeciem "zabezpieczenia antywłamaniowe". Kopalnią wiedzy o oknach jest ponad 160 stronicowy wątek na tym forum "Szukam dobrych okien". Tam przeczytasz, ze nie jest mozliwe kupic okna dla Iskierki z zabezpieczeniami antywłamaniowymi, 1 stronie kolorowe, 5 komorowe i z montazem (wtedy jest vat 7%, bez montazu vat 22%). nic nie oszukuje, okna oczywiście z montażem wieć vat 7%, na sygnaturce sa białe bo jeszcze nie zerwana folia ochronna, okna sa naprawde dobre bo nawet konkurencja która instalowała bramę i drzwi to stwierdziła. Zabezp antywłamaniowe to moze za szumnie to napisałem ale mają taki rygiel na dole który wsuwa sie w inny metalowy element wkomponowany w ramę, inne tego nie miały wiec to odnotowałem ............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 15.09.2008 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 A ja tak z innej beczki. Jeśli komuś, np. mnie, podoba się Iskierka, ale z różnych powodów nie kupił projektu, tylko na jego motywach osnuł własną wizje i zlecił stworzenie na tej bazie projektu indywidualnego, dość jednak podobnego ostatecznie, to czy taki ktoś np. ja, może udzielać się na forum budujących Iskierkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DO 15.09.2008 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2008 A pisz jeżeli masz ochotę.Jeżeli popatrzysz na wizualizację Iskierki narysowaną przez projektantkę i porównasz ją ze zdjęciami pokazywanych tutaj Iskierek, to czasami naprawdę trudno znaleźć podobieństwa pomiędzy nimi. Dla wielu osób projekt stanowi tak naprawdę jedynie punkt wyjścia do ostatecznego celu, jakim jest gotowy dom.I absolutnie nie uważam , żeby to było coś złego jeżeli mieści się w granicach zdrowego rozsądku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pegi 16.09.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2008 Mam pytanie, czy jeżeli robiliscie komin z gotowych pustaków kominowych to czy dodatkowo, go obmurowywaliscie jeszcze zwykłymi pustakami??czy bezposrednio kładliście tynk na komin(chodzi o górną łazienkę)??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 17.09.2008 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 A pisz jeżeli masz ochotę. Jeżeli popatrzysz na wizualizację Iskierki narysowaną przez projektantkę i porównasz ją ze zdjęciami pokazywanych tutaj Iskierek, to czasami naprawdę trudno znaleźć podobieństwa pomiędzy nimi. Dla wielu osób projekt stanowi tak naprawdę jedynie punkt wyjścia do ostatecznego celu, jakim jest gotowy dom. I absolutnie nie uważam , żeby to było coś złego jeżeli mieści się w granicach zdrowego rozsądku. No to będę raczej pisał. Choć.... w moim domku nie będzie garażu. Ciekawe jak to się ma do zdrowego rozsądku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DO 17.09.2008 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 A pisz jeżeli masz ochotę. Jeżeli popatrzysz na wizualizację Iskierki narysowaną przez projektantkę i porównasz ją ze zdjęciami pokazywanych tutaj Iskierek, to czasami naprawdę trudno znaleźć podobieństwa pomiędzy nimi. Dla wielu osób projekt stanowi tak naprawdę jedynie punkt wyjścia do ostatecznego celu, jakim jest gotowy dom. I absolutnie nie uważam , żeby to było coś złego jeżeli mieści się w granicach zdrowego rozsądku. No to będę raczej pisał. Choć.... w moim domku nie będzie garażu. Ciekawe jak to się ma do zdrowego rozsądku ? Wiele osób twierdzi , że ma się bardzo dobrze bo nie śmierdzi z garażu "samochodem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pegi 17.09.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Ja dalej pytam o obudowywanie dodatkowo komina czy ktos to robił? czy jest to zbedne mój fachowiec mówił, że może pekać tynk od temperatury z komina no i dalej za tym kafelki bo chodzi o górną łazienkę. a co do zdrowego rozsądku i braku garażu to ja też z niego zrezygnowałam i zrobiłam w jego miejscu kuchnie z spizarka a zdjęcia możan obejżeć na http://www.pegit.mojabudowa.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
centur 17.09.2008 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 Ja dalej pytam o obudowywanie dodatkowo komina czy ktos to robił? czy jest to zbedne mój fachowiec mówił, że może pekać tynk od temperatury z komina no i dalej za tym kafelki bo chodzi o górną łazienkę. a co do zdrowego rozsądku i braku garażu to ja też z niego zrezygnowałam i zrobiłam w jego miejscu kuchnie z spizarka a zdjęcia możan obejżeć na http://www.pegit.mojabudowa.pl ja nic takiego nie robiłem, mam komin systemowy schidla i ani wykonawca, ani kierownik ani przedstawiciel schidla nie móił żę trzeba dodatkowo obkładac, na komin poszedł od razu tynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pegi 17.09.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2008 No właśnie w sklepie też mi nic nie mówili , że trzeba te pustaki kominowe dodatkowo obmurowywyać dziekuje za odpowiedź jestem juz spokojniesza bo fachowiec starej daty i mo.ze dlatego pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokopek 18.09.2008 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 A ja tak z innej beczki... może głupie to pytanie: ale czy jesteście zadowoleni z tego że budujecie właśnie Iskierkę? A do tych co już wybudowali: jak miały się Wasze marzenia i plany do iskierkowej rzeczywistości? Nie brakuje metrów? Albo pokoju w miejscu garażu? Przeglądam mnóstwo postów dot. Iskierki na forach, ogladałem setki zdjęć, ale nie widziałem jej na żywo. A teraz potrzebuję motywacji do rozpoczęcia budowy i potwierdzenia że to dobry projekt dla młodego małżeństwa i dwóch psiaków, więc pytam Pozdrowienia! Prokopek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiola13 18.09.2008 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Proszę o pomoc!!!!Fachowiec za instalacje woda,kanalizacja i co określił się dzisiaj na 8.120 zł (bez podłogówki)- to jest robocizna, powiedział,że za wszystkie potrzebne materiały wyjdzie ok 24 tys( piec- eko groszek, zasobnik i cała reszta) z tego co czytam na poprzedniej str to chyba dużo, ale może przyjsć jeszcze we wrześniu.Napiszcie co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiola13 18.09.2008 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Pegi napisz proszę ile zapłaciliście za instalacje i za okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pegi 18.09.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 Proszę o pomoc!!!! Fachowiec za instalacje woda,kanalizacja i co określił się dzisiaj na 8.120 zł (bez podłogówki)- to jest robocizna, powiedział,że za wszystkie potrzebne materiały wyjdzie ok 24 tys( piec- eko groszek, zasobnik i cała reszta) z tego co czytam na poprzedniej str to chyba dużo, ale może przyjsć jeszcze we wrześniu. Napiszcie co o tym myślicie? nam hydraulik za robocizne wziął 4000(podłogówka, wszystkie przyłącza bez pieca jak kupimy to piec na eko groszek nam podłączy za 500zł)materiał za instalację wyszło nam 6300 z tym, że jest to bez kaloryferów i pieca ale z stelażami pod kibeli i jeden bidet Na piec tak liczymy jescze około 6000tyś a za grzejniki to jescze nie liczylismy za okna +oknadachowe , wyłaz kominiarski , dzrzwi wejściowe i do kotłowni zapłacilismy18476 zł zreszta zapraszam na mojego bloga tam są wszystkie koszty jakie dotąd wydalismy ale muszę jescze tam ytroche pouzupełniać pod koszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pegi 18.09.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2008 odp dla prokopek My zaczynajac budowę iskierki mieliśmy dosłownie takie same obawy więc na forum i stronie zm której kupowalismy projekt szukalismy ludzi gdzie buduja w naszej okolicy, żeby móc zobaczyc ja na żywo i bylismy oglądać buduje sie iskierka 40km od nas i wrażenjie zrobiła na nas duzo wieksze niż sie spodziewalismy pomieszczenia w srodku i ogólny zarys od razu nam sie spodobał i na drugi dzień zamawialismy już projekt.Co do garażu to ja właśnie z niego zrezygnowałam na rzecz dużej kuchni wiem, że większość pewnie mysli że od razu mogłam szukać innego projektu ale to wyszło naprawde już w momencie kiedy juz murowali ściany i chyba nie żałuje samochód na razie będzie stał w garażu blaszaku a z czasem może sie wybuduje jakiś murowany garaż pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pestor 19.09.2008 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 A ja tak z innej beczki... może głupie to pytanie: ale czy jesteście zadowoleni z tego że budujecie właśnie Iskierkę? My mieszkamy od sierpnia. Przy powiększaniu budynku po 1 m od strony kuchni i garażu nie wzielismy pod uwagę , że góra powiększy się aż tak bardzo. Pokoje sa naprawdę duże. Mieszka się wspaniale chociaż jeszcze dużo do zrobienia. Najbardziej podoba sie nam ogromna ilośc światła w naszej ISKIERCE. Domek okazał się bardzo funkcjonalny(jak do tej pory) i spełnił pokładane w nim nadzieje. Wytrwałości i szybkiej przeprowadzki dla wszystkich budujących ISKIERKĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokopek 19.09.2008 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 No i o to mi właśnie chodziło pegi i Pestor DZIĘKI! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 19.09.2008 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 A ja tak z innej beczki... może głupie to pytanie: ale czy jesteście zadowoleni z tego że budujecie właśnie Iskierkę? A do tych co już wybudowali: jak miały się Wasze marzenia i plany do iskierkowej rzeczywistości? Nie brakuje metrów? Albo pokoju w miejscu garażu? Przeglądam mnóstwo postów dot. Iskierki na forach, ogladałem setki zdjęć, ale nie widziałem jej na żywo. A teraz potrzebuję motywacji do rozpoczęcia budowy i potwierdzenia że to dobry projekt dla młodego małżeństwa i dwóch psiaków, więc pytam Prokopek Wszystko zależy od tego czego oczekujesz od swojego nowego domu:)) Jeśli jest Ci potrzebny dodatkowy pokój na dole to jest wiele projektów podobnych do Iskierki tyle że z dodatkowym pokojem. A co do metrów to faktycznie jest to domek tak zaprojektowany, że nie ma w nim za wiele wolnej przestrzeni. Jeśli chodzi o mnie to dla nas akurat jest idealny . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
centur 19.09.2008 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2008 A ja tak z innej beczki... może głupie to pytanie: ale czy jesteście zadowoleni z tego że budujecie właśnie Iskierkę? A do tych co już wybudowali: jak miały się Wasze marzenia i plany do iskierkowej rzeczywistości? Nie brakuje metrów? Albo pokoju w miejscu garażu? Przeglądam mnóstwo postów dot. Iskierki na forach, ogladałem setki zdjęć, ale nie widziałem jej na żywo. A teraz potrzebuję motywacji do rozpoczęcia budowy i potwierdzenia że to dobry projekt dla młodego małżeństwa i dwóch psiaków, więc pytam Pozdrowienia! Prokopek obejrzyj na żywo, ja jechałem 100 km aby zobaczyć i nie żałuje, ten projekt ma naprawdę wiele zalet, min duzy salon jak na ten metraż, osobna garderoba, zwarta i prosta konstrukcja i kubatura co sie przedłąda na koszty budowy i np na koszty ogrzewania, kazdy widzi inne zalety, dla mnie duzą zaletą jest np odizolowanie sypialni od reszty pokojów, w salonie czy na górze moze być małą imprezka a sypialnia nie sąsiaduje bezpośrednio z żadnym z nich, itp itd ........ jeszcze u siebie nie zamieszkaliśmy ale juz nie mogę sie doczekać ............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mala1809 20.09.2008 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 My nie podnosiliśmy ściany kolankowej i mimo tego każdy jak ogląda nasz dom to jest mile zaskoczony że jest on tak duży. Pokoje na górze naprawdę są wystarczająco duże, sypialnia to rewelacja . Jesteśmy coraz bliżej końca budowy a ja nie mogę się już doczekać. Pozdrawiam wszystkich Iskierkowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokopek 20.09.2008 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Potwierdza się moje przypuszczenie, że Iskierka to własnie ten odpowiedni projekt Nie dziwię się, ze nie możecie się doczekać zakończenia swojej budowy, ja tak samo nie mogę się doczekać wbicia pierwszej łopaty Przyklejam sobie ten wątek do ulubionych i będę śledził na bieżąco. pozdrowienia! powodzenia w budowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts