mistelka82 03.12.2008 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Do bardzo pomysłowe rozwiązania i nowoczesny styl architektoniczny.Widać że wszystko idealnie ze soba współgra Ja rózniez jak reszta forumowiczów czekam na zdjęcia wnętrza napewno nas zaskoczysz orginalnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JR1719504324 14.12.2008 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Witam serdecznie wszystkich Iskierkowiczów. Piszę na tym forum pierwszy raz ,ale spędziłem na nim już ładnych kilka godzin ,śledząc postępy w budowie Waszych Iskierek. Od kilku dni jesteśmy(ja i moja żona oczywiście )posiadaczami projektu o wdzięcznej nazwie Iskierka. Prace papierkowe związane z załatwianiem różnego rodzaju pozwoleń zaczeliśmy już kilka tyg .temu. Mamy nadzieję że ruszymy z budową latem 2009 roku. Zamierzamy wprowadzić kilka zmian do projektu tj.-przedłużenie domu o 50 cm od strony kuchni i garażu-podniesienie ścianki kolankowej o jedną warstwę pustaków-wyrównanie poziomu stropu-i najważniejsze -wykonanie betonowego stropu poddasza Przy tych zmianach firma budowlana "krzykneła"25 tyś.zł za stan surowy bez dachu.I tu pojawia się moje pytanie do Iskierkowiczów- czy to dużo ,czy w sam raz ,a może to taniocha? Dodam że będziemy budować w centralnej Polsce woj. łódzkie. Bardzo proszę wszystkich o wypowiedź na temat ceny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belfego 14.12.2008 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Ja powiekszałem z każdej strony dom (1 i 0,5 m)i podwyższyłem sciankę kolankową o pustak, nie robiłem stropu nad poddaszem. Zapłaciłem ze sciankami dzialowymi- 23 tys.. Twoja cena jest bardzo dobra, nawet po tzw. obnizkach cen wśród wykonawców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 14.12.2008 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 J&R a po co Tobie betonowy srop poddasza. Po powiekszeniu domu bedziesz miec koło 60 m2 tego stropu. Minimalna grubosc to 9 cm. Daje to ponad 5m3 betonu czyli 10 ton + zbrojenie.Na czym chcesz oprzec ten ciężar?Na jętkach i sciankach szczytowych?No i gdzie dasz ocieplenie poddasza?Zmiany pociagaja za soba znaczne zmiany w projekcie.Pogadaj z kims z doswiadczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 14.12.2008 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 Cena jest OK, ale też radził bym przemyśleć ten strop. Nie potrafię znaleźć uzasadnienia dla tak ciężkiej konstrukcji. No i pluszku ma rację. Nie ma na czym tego oprzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JR1719504324 14.12.2008 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 J&R a po co Tobie betonowy srop poddasza. Po powiekszeniu domu bedziesz miec koło 60 m2 tego stropu. Minimalna grubosc to 9 cm. Daje to ponad 5m3 betonu czyli 10 ton + zbrojenie. Na czym chcesz oprzec ten ciężar? Na jętkach i sciankach szczytowych? No i gdzie dasz ocieplenie poddasza? Zmiany pociagaja za soba znaczne zmiany w projekcie. Pogadaj z kims z doswiadczeniem. zmiany te zaproponował właściciel firmy budowlanej z którą rozmawialiśmy w sprawie budowy domu, jak również znajomy który pracuje w firmie zajmującej się wykończeniem wnętrz,który stwierdził że gdyby budował dla siebie zrobiłby betonowy strop,ponieważ jak twierdzi jego firma kila razy poprawiała konstrukcję z płyt GK po źle wykonanej pracy przez dekarza i kiedy to po ulewnych deszczach ocieplanie poddasza "spłyneło" w okolice murłaty. Jeden z forumowiczów też zasugerował że gdyby teraz budował stropy bylyby betonowe,gdyż prędzej czy później wyjdą jakieś pęknięcia na płytach i dodał że betonowe są jednak solidniejsze. Będę musiał jeszcze przemyśleć ten temat ,no i zobaczymy co powie o moich zamiarach osoba adaptująca projekt. Dzieki za szybką odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DO 19.12.2008 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 I obiecane zdjęcia. Na początek salonhttp://img371.imageshack.us/img371/4402/salon8cz1.jpgI jeszcze raz salon:http://img530.imageshack.us/img530/8838/salon7sx2.jpgoraz łazienka górnahttp://img377.imageshack.us/img377/9559/azienkaka1.jpg http://img371.imageshack.us/img371/1475/azienka3gc6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika cieślak 19.12.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 DO Bardzo ładny salon a łazienka śliczna. Żyrandol nad stołem jest piękny,też planuję taki kupić. Powiększaliście iskierę,bo salon wydaje się taki duży,a łazienka z taaaaaką wanną musi być ogromna!!! Mogę prosić o wymiary stołu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 20.12.2008 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2008 O rzesz Ty. I to wszystko w Iskierce?A kominek palce lizać. Właśnie kombinujemy żeby mały był. Taki by nam pasował jak ta lala.Jak dla mnie, bomba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vieta 21.12.2008 00:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 I obiecane zdjęcia. Na początek salon http://img371.imageshack.us/img371/4402/salon8cz1.jpg I jeszcze raz salon: http://img530.imageshack.us/img530/8838/salon7sx2.jpg oraz łazienka górna http://img377.imageshack.us/img377/9559/azienkaka1.jpg http://img371.imageshack.us/img371/1475/azienka3gc6.jpg cudna ta łazienka!!!!! prosimy o więcej zdjęć i o info co to za płytki i wanna? gdzie macie tv w salonie - tzn. na której ściance? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crassulofilka 21.12.2008 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Mam pytanie do tych, którzy budowali Iskierkę z betonu komórkowego - ile worków kleju Wam poszło? Konsultowałam z firmą, która sprzedaje mi materiały - i niby dobrze wyliczyli, twierdzą, że ktoś inny jeszcze oddał kilka worków, a nasi murarze ciągle dobierają klej. A mamy większe otwory niż w planie, wg którego klej był kupowany. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DO 22.12.2008 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Witam ! Dzięki za miłe słowa Przede wszystkim - mamy Iskierkę w odbiciu lustrzanym powiększoną o 60 cm od strony garażu i od strony kuchni. Dodaliśmy również jeden pustak ścianki kolankowej. Pomiędzy salonem, a kuchnią mamy zmianę w stosunku do oryginalnego projektu. Powiększone jest wejście z klatki schodowej do salonu, a równocześnie nie ma przejścia z kuchni bezpośrednio do salonu (przy ścianie zachodniej) Z kominkiem dosyć długo był problem, ponieważ nie chcieliśmy , aby zajmował zbyt dużo miejsca w salonie. Ostatecznie udało się znaleźć stosunkowo płytki kominek z firmy Northstar. Stół ma wymiar 2m x 1 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 22.12.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Nie szczedziłes DO kasy na wykonczenie. Taka wanna najlepiej pasuje do takiej łazienki jaka jest w Iskierce. Zastanawiałem sie czemu wczesniej nie wpadła mi ona w oku, znalazłem w koncu powod: szukałem wsrod wanien do 1500 zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DO 22.12.2008 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 To nie do końca tak - mam dobrych znajomych w branży wod-kan i c.o. i dlatego akurat w tym przypadku rabaty były naprawdę spore. A jeszcze oddadzą różnicę VATU ze skarbówki i nie będzie aż tak strasznie drogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 22.12.2008 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 Fajne mieszkanko Podoba mi się! Wymiary łazienki nie były zmieniane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 22.12.2008 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 To nie do końca tak - mam dobrych znajomych w branży wod-kan i c.o. i dlatego akurat w tym przypadku rabaty były naprawdę spore. A jeszcze oddadzą różnicę VATU ze skarbówki i nie będzie aż tak strasznie drogo Ale przeciez ładne wykonczenie domu nie jest powodem do wstydu. Nie musisz sie tłumaczyc. Łazienka na gorze dalej spedza mi sen z powiek. Zwykła wanna akrylowa nie komponuje sie dobrze. Wanna narożna juz troche "wyszła z mody". Wanna owalna to jest dobry pomysł. Tylko te ceny. Wanne akrylowa mozna miec za 300 zl. Zrobiłem małe sledztwo i poszukałem Twojej wanny. Wyglada mi to na wanne Koło Furrora. Cena katalogowa za wanne + obudowa + stelaz to 4000 zl. Majac nawet 25% znizki mamy 3000 zl czyli 10 razy tyle co zwykla wanna akrylowa. Niewazne. Wdzieczny jestem, ze zamiescilem to zdjecie. "Zaświeciła" mi sie lampka w głowie jak można zrobic wanne w górnej łazience. wybiore chyba jednak wersje "dla spłukanych" http://partner.sanitec.artcom24.com/storage/images/produkty/wanny/asymetryczne/XWA0851/XWA0851_380x380.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DO 22.12.2008 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2008 No jasne , że nie wstyd. Napisałem tylko, że akurat dla mnie wanna nie była takim strasznym wydatkiem - od twoich wyliczeń odejmij 1000 zł i będzie się zgadzało.Ja również myślałem początkowo o podłużnej wannie, ale w żaden sposób nie chciała się zmieścić.Łazienka trochę się powiększyła po zmianie rozmiarów domu - powierzchnia podłogi to 3 m głębokości i 3.91 długości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 24.12.2008 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 http://images50.fotosik.pl/42/d731b587029e5405.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiktor_29 30.12.2008 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Pytanie do DO Nie zauważyłem rolet (zewnętrznych)...czy są tak dobrze zamaskowane ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majako 12.01.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 Witajcie, tak Was cały czas podczytuję, bo my dopiero zaczynamy. projekt jest teraz adaptowany i dzieją się formalności do pozwolenia na budowę... Jeden z potencjalnych wykonawców podał nam pierwszą wycenę: 130 k za stan surowy otwarty bez dachy (tzn. tylko więźba). Co Wy na to? W tym jest 40k robocizny... Liczę na rozsądną ocenę Aha - budujemy w kujawsko-pomorskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts