k i a 06.02.2009 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 Witamy wszystkich ktorzy zdecydowali sie na budowe domu "ISKIERKA"!!!!!! Decyzja budowy domu przyszla nam stosunkowo szybko (bo tylko ok.1 roku) biorac pod uwage, ze w naszym przypadki zwiazany jest ten zalozony przez nas cel z 360stopniowym obrotem aktualnej sytuacjii-otoz nie mieszkamy na terenie Polski. Po 10-letniej rozlace z nasza ojczyzna postanowilismy wrocic!!!!Chcemy wybudowac skromny domek dla naszej rodzinki-poki co jeszcze 2-osobowej. Prosimy bardzo wszystkich budujacych i zamierzajacych sie budowac w tym roku o rady, porady, pomysly a przede wszystkim o to ile zakladaja wydac na stan surowy zamkniety iskierki. Czy wogole jest mozliwe wybudowac dom w woj. lubelskim za podany kosztorys na stronie iskierki??pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 06.02.2009 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2009 liczac w/g stawek kryzysowych to 100.000 zl materiały i 40.000 zl robocizna na materiałach mozesz dostac 15% zwrot vat-u a majac ekipe z mniejszych miasteczek robocizna zejdzie do 25.000-30.000 zl chyba, ze sporo zrobicie samemu, to jeszcze taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k i a 07.02.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 dziekujemy slicznie za blyskawiczna odpowiedz !!! Niestety na stan surowy zamkniety przewidujemy ekipe budowlana, wiec liczymy sie z troche wiekszymi kosztami, natomiast jesli chodzi o wykonczeniowke to chcemy robic sami. A mozesz jeszcze napisac ile bedzie nas kosztowac sredni standart wykonczenia (tzn. kuchnia, podlogi, lazienki itd.) Dziekujemy z gory!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
centur 09.02.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 dziekujemy slicznie za blyskawiczna odpowiedz !!! Niestety na stan surowy zamkniety przewidujemy ekipe budowlana, wiec liczymy sie z troche wiekszymi kosztami, natomiast jesli chodzi o wykonczeniowke to chcemy robic sami. A mozesz jeszcze napisac ile bedzie nas kosztowac sredni standart wykonczenia (tzn. kuchnia, podlogi, lazienki itd.) Dziekujemy z gory!!! moge napisać jak to wyglądało u nas, stan surowy zamknięty + ocieplenie zew + ocieplenie poddasza + wykończenie dołu bez mebli w salonie i schodów kosztowało nas ok 280 tys, tyle musieliśmy wydac aby tu juz spokonie w ludzkich warunkach zamieszkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k i a 09.02.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 a to Ci niespodzianka.... to troche duzo.... biorac pod uwage ze w kosztorysie jest zupelnie inna cena! Wczoraj jeszcze raz przegladalam ten projekt na innych stronachi kosztorys tego domku w stanie dewolperskim byl 220tys. Ja tu juz nic nie rozumiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 09.02.2009 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 a to Ci niespodzianka.... to troche duzo.... biorac pod uwage ze w kosztorysie jest zupelnie inna cena! Wczoraj jeszcze raz przegladalam ten projekt na innych stronachi kosztorys tego domku w stanie dewolperskim byl 220tys. Ja tu juz nic nie rozumiem w kosztorysach pisze sie małe kwoty aby było duzo kupcow na projekt a Iskierka wcale takim małym domem nie jest 105 m2 uzytkowej ale ponad 160 m2 całkowitej materiał i robocizny na skosy daja za darmo skoro nie wliczamy ich do powierzchni uzytkowej? robocizna stanu deweloperskiego 30.000 zl? robocizna fundamentow 3000 zl? murowanie ścian 2000 zl? robocizna wieźby 700 zl ? pokrycie dachu 4000 zl ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
centur 09.02.2009 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 dziś byle mieszkanie kosztuje 200 tys, gdyby budowa domu kosztowała tyle samo to każdy wolałby sie budować, na kosztorysy nie ma co zwracać uwagi bo to fikcja która ma napędzać koniunktórę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
centur 09.02.2009 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 a to Ci niespodzianka.... to troche duzo.... biorac pod uwage ze w kosztorysie jest zupelnie inna cena! Wczoraj jeszcze raz przegladalam ten projekt na innych stronachi kosztorys tego domku w stanie dewolperskim byl 220tys. Ja tu juz nic nie rozumiem w kosztorysach pisze sie małe kwoty aby było duzo kupcow na projekt a Iskierka wcale takim małym domem nie jest 105 m2 uzytkowej ale ponad 160 m2 całkowitej materiał i robocizny na skosy daja za darmo skoro nie wliczamy ich do powierzchni uzytkowej? robocizna stanu deweloperskiego 30.000 zl? robocizna fundamentow 3000 zl? murowanie ścian 2000 zl? robocizna wieźby 700 zl ? pokrycie dachu 4000 zl ? śmiech na sali, tu masz przykładowe moje ceny, robocizna stanu surowego otwartego (fundamenty + ściany + tarasy) 21 tys, robocizna dachu 16 tys, niestety nijak sie to ma do kosztorysu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k i a 09.02.2009 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 no tak wiadomo ze im chodzi o szybkie i łatwe sprzedanie projektu a nikogo to nie interesuje ile ty w rzeczywistosci wydasz dobrze ze istnieje to forum to chociaz mozna sie dowiedziec istotnych faktow a nie mitow. Czyli u ciebie juz stan surowy otwarty nie zgadzal sie z podanych przez nich kosztorysem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 09.02.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Ale projekt dobrze sie sprzedaje.Od 1,5 roku jest na liscie najczesciej kupowanych projektow domów, tylko czemu potem w ciagu roku pojawia sie 3-5 nowych Iskierkowiczow na forum muratora?Reszta buduje przez developera czy obywa sie bez tej wiedzy z tego forum?Dobra moze 1 osoba na 10 jest w stanie wybudowac dom zgodnie z kosztorysem, lecz ile w tym jest wkładu pracy własnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k i a 09.02.2009 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 no wlasnie pracy własneij chyba jeszcze nikt tak naprawde nie liczył a fakt jest taki ze co zrobisz sam to nie wydasz na firme, niestety nie kazdy ma na to czas i nie kazdy potrafi cos zrobic... Wiesz ja uwazam ze to forum jest super sprawa, warto wymienic sie swoimi spostrzezeniami, bo kazdy nie owijajac w bawelne jadzie na tym samym wozku (chce zrobic tanio, szybko i bez wiekszych wpadek)..... wiesz co mnie jeszcze interesuje, czy ten dach jest naprawde proporcjonalny jak na niego patrzysz do scian? Ja mam wrazenie jakby on byl troche zaduzy a co ty o tym myslisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 09.02.2009 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 dach wyglada dobrze chodzi czy o kąt nachylenia dachu czy o wielkość okapów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k i a 09.02.2009 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 dach wyglada dobrze chodzi czy o kąt nachylenia dachu czy o wielkość okapów? chodzi mi o wielkosc okapow. Wydaja mi sie jakies takie duze do tych scian. Mam wrazenie ze sciany sa niskie a "dach jakis taki wielki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 09.02.2009 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 dach wyglada dobrze chodzi czy o kąt nachylenia dachu czy o wielkość okapów? chodzi mi o wielkosc okapow. Wydaja mi sie jakies takie duze do tych scian. Mam wrazenie ze sciany sa niskie a "dach jakis taki wielki" kwestia gustu ogolnie to Iskierka ma małe okapy, predzej bym widział ich wydłuzenie niż skrócenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emka_D 10.02.2009 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2009 Witam wszystkich Iskierkowiczów i mam pytanko: adaptował ktoś z Was projekt a chodzi głównie o konstrukcję dachu do 2 strefy wiatrowej ? Ile wyniósł koszt takiej adaptacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pestor 11.02.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Witam wszystkich Iskierkowiczów i mam pytanko: adaptował ktoś z Was projekt a chodzi głównie o konstrukcję dachu do 2 strefy wiatrowej ? Ile wyniósł koszt takiej adaptacji ? Ja podwoiłem ilość jętek i dodałem na nich zastrzały przez całą długość (powiększonego) dachu 20*20cm.W kalenicy też bela 20*20 leżaca na krótkich jętkach -- bez adaptacji i płacenia Dodam , że mieszka blisko morza na płaskim-żuławy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matiarl 12.02.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Witamy, Zapraszamy do naszego dziennika budowy, jakoś tak wyszło że też staramy się wybudować Iskierkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiola13 15.02.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Mala1809! Proszę cię napisz jak ci się mieszka. Czy jest coś co byś zmieniła lub coś z czego b się cieszysz. Jestem b ciekawa bo ja muszę wprowadzić się w maju. Ula ! JEŚLI TU JESZCZE ZAGLĄDASZ TO TEŻ NAPISZ ! Drodzy iskierkowicze, którzy macie etap tynków za sobą! Napiszcie proszę czy na tynki maszynowe można nakładać gładzie. Nasze tynki nie wyszły zbyt ładnie i panowie namawiają nas na gładzie, ale może jest jakaś inna metoda, bo inni mówią, że nie wolno tego tynku pokrywać gładzią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
centur 15.02.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Mala1809! Proszę cię napisz jak ci się mieszka. Czy jest coś co byś zmieniła lub coś z czego b się cieszysz. Jestem b ciekawa bo ja muszę wprowadzić się w maju. Ula ! JEŚLI TU JESZCZE ZAGLĄDASZ TO TEŻ NAPISZ ! Drodzy iskierkowicze, którzy macie etap tynków za sobą! Napiszcie proszę czy na tynki maszynowe można nakładać gładzie. Nasze tynki nie wyszły zbyt ładnie i panowie namawiają nas na gładzie, ale może jest jakaś inna metoda, bo inni mówią, że nie wolno tego tynku pokrywać gładzią. oczywiście że mozna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 18.02.2009 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Witam wszystkich Iskierkowiczów!!! Widzę, że moi wirtualni znajomi już kończą budowę...ba! nawet się wprowadzają całkiem niedługo! W naszej Iskierce mieszka się naprawdę komfortowo...zmieniliśmy kilka rzeczy(pisałam o tym) i to były najlepsze decyzje, jakie mogliśmy podjąć. Gorzej z presją spłaty kredytu ale cóż....warto było.... ps. nawet ten wycieńczający czas budowy zapominam, co więcej w tym roku wybieram się na zasłużone tropikalne wakacje... a co! Pozdrawiam serdecznie bliżniacze Iskierki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts