manys 20.02.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 witamczy liczył ktos różnice pomiedzy dachówką sredniej jakosci i blachą sredniej jakosciczy jest to duza róznica w ceniewiem ze blacha taniej ale czy duzo i czy warto oszczedzic jesli roznica jest np. tylko1 tys zł czy 2 tys http://images42.fotosik.pl/64/b466f9ee6b8d1551med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 22.02.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 ps. nawet ten wycieńczający czas budowy zapominam, co więcej w tym roku wybieram się na zasłużone tropikalne wakacje... a co! Ula@ jak ja ci zazdroszczę tych tropików. My w tym roku ogród i podbitka a tropiki zostały przeniesione na lato 2010.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agent-poznan 22.02.2009 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 manys !! Uważam, że nie warto oszczędzać na blacho-dachówce. Oczywiście jest to moje osobiste zdanie. średnia dachówka będzie lepsza od dobrej blachy.Producenci dają gwarancje na blachy po 20 lat - ale pytanie czy za 20 lat taka firma będzie istnieć ? Dachówka jest już od wieków produkowana także jest też większe doświadczenie. A blacha .... ? Blacha ma plus - może być słabsza więźba dachowa. Ale to chyba tu nie o to chodzi. Chodzi o trwałość. Każdy robi oczywiście jak uważa - ale moje osobiste zdanie to takie - nawet 5000 zl warto dołożyć do dachówki zamiast kłaść blachę - (różnica będzie oczywiście mniejsza - szacuje na 1500 zł) Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mala1809 23.02.2009 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Witam, Jeśli chodzi o blachę czy dachówkę to też radziłabym dachówkę, koszt nieznacznie większy ale jest wiele plusów dachówki. My z siostrą też długo namawiałyśmy mężów na dachówkę -poszli na kompromis jeśli ma być dachówka to nie robimy balkonu zgodziłyśmy się. Dachówka się tak szybko nie nagrzewa jak blacha co można odczuć latem a i jak pada deszcz to na dachówce tak nie słychać. Niestety wybór należy do ciebie, poszukaj na forum bo jest duzo wątków blacha czy dachówka. Tak mieszkamy Jak narazie nie widzę złych decyzji , mieszka się bardzo dobrze, te zmiany co wprowadziliśmy uważam za słuszne. Poza tym każdy kto nas odwiedza to jest zdziwiony, że tan mały domek jest tak duży w środku. Dodam jeszcze, że nie podnosiliśmy ścianki kolankowej . Niestety nie wklejałem zdjęć ale postaram sie to nadrobić. Nie mam w domku narazie internetu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agent-poznan 23.02.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Zgadzamsie z Toba Mala1809. My tez nie podnosilismy scianki kolankowe i uwazam, ze miejsca jest dosyc. Oczywiscie wiecej miejsca by sie przydalo ale - wieksze powieszchnie - wieksze rachunki za ogrzewanie a mniejsze pokoiki sa bardziej przytulne. Uwazam, ze Iskierka jest idealna - poza jednym szczegolem - poszerzyc ja o jakies 50 - 60 cm ( ja poszerzylem o 60cm) od strony kuchni - aby byla bardzije przestronna - ale to zalezy kot co lubi - ja lubie gotowac i piec placuszki wiec miejsze w kuchni potrzebuje. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 23.02.2009 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Zgadzamsie z Toba Mala1809. My tez nie podnosilismy scianki kolankowe i uwazam, ze miejsca jest dosyc. Oczywiscie wiecej miejsca by sie przydalo ale - wieksze powieszchnie - wieksze rachunki za ogrzewanie a mniejsze pokoiki sa bardziej przytulne. Uwazam, ze Iskierka jest idealna - poza jednym szczegolem - poszerzyc ja o jakies 50 - 60 cm ( ja poszerzylem o 60cm) od strony kuchni - aby byla bardzije przestronna - ale to zalezy kot co lubi - ja lubie gotowac i piec placuszki wiec miejsze w kuchni potrzebuje. Pozdrawiam serdecznie. A schody? Nie masz zastrzeżen do schodów? Gdybym miał dom poszerzac o 50-60 cm to tylko w klatce schodowej - tak by schody były mniej strome. Kuchnia 9 m2 to i tak 2 razy wieksza niż mam obecnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula1719501037 25.02.2009 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 ps. nawet ten wycieńczający czas budowy zapominam, co więcej w tym roku wybieram się na zasłużone tropikalne wakacje... a co! Ula@ jak ja ci zazdroszczę tych tropików. My w tym roku ogród i podbitka a tropiki zostały przeniesione na lato 2010.Pozdrawiam Hej, co do tropików....muszę wyjechać, odkąd ruszyła budowa tylko temu się poświęcaliśmy...teraz, mimo braku wielu rzeczy, postanowiliśmy prawdziwie odpocząć....rezygnuję z pięknych roślin, drugiej łazienki i garderoby....wyjeżdżam! Postanowione dawno nie było mnie emocjonalnie stać na taki luuuuz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 26.02.2009 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Witam wszystkich Iskierkowiczów!!! Widzę, że moi wirtualni znajomi już kończą budowę...ba! nawet się wprowadzają całkiem niedługo! W naszej Iskierce mieszka się naprawdę komfortowo...zmieniliśmy kilka rzeczy(pisałam o tym) i to były najlepsze decyzje, jakie mogliśmy podjąć. Gorzej z presją spłaty kredytu ale cóż....warto było.... ps. nawet ten wycieńczający czas budowy zapominam, co więcej w tym roku wybieram się na zasłużone tropikalne wakacje... a co! Pozdrawiam serdecznie bliżniacze Iskierki Ulaaaa oj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturzw 06.03.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 cześćczy mógłby ktoś przesłac mi projekt budynku "ISKIERKA"??Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 06.03.2009 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 ROTFLAle, proszę bardzo:http://www.hbstudio.pl/Oni rozsyłają projekty. Za opłatą rzecz jasna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistelka82 06.03.2009 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Witam! My kupujemy projekt Zmiany to- 1.likwidacja schodów w sypilani 2.wyrównanie pokoju nr.2 i tym samym większy holl 3.likwidacja 3 okien połaciowych 4.likwiadacja balkonu 5.spiżarka z przejścia do kuchni duzo mam likwidacjI co???Mam do Was pytanie ile Wy płaciliście za zmiany adaptacyjne u projektanta???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiola13 08.03.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 my zapłaciliśmy 1800 zł w lutym 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PASZCZURIZA 08.03.2009 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 witam!czy ktos z forumowiczow zna moze aktualne koszty ssz?bede wdzieczna za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agent-poznan 09.03.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 PASZCZURIZA mi narazie wyszlo 265 tys zl. mam stan deweloperski bez tynku zew(ale z ociepleniem i zacierka), + wykonczenie wnetrz. pomalowane na bialo, kibelek, plytki na parterze i panele na poddaszu, kuchnia i drzwi. Ogrzewanie podlogowe bez kominka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubutek 10.03.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Witam!Proszę o radę. Co mądrego zrobić aby mieć w dolnej łazience kabinę prysznicową w rogu.Jak wstawić zdjęcia?Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 10.03.2009 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2009 Kubutek napisał: Co mądrego zrobić aby mieć w dolnej łazience kabinę prysznicową w rogu. Zależy o który róg pytasz. Jeżeli chodzi ci o ten przy drzwiach wejściowych do łazienki to najlepiej chyba przenieść drzwi na długą ścianę , tak aby wejscie do łazienki usytuowane było na przeciwko schodów. Przy okazji niektórzy wydłużają dodatkowo łazienkę kosztem węższego przejścia do kuchni. Poszperaj troche w dziennikach iskierkowiczów i maryśkowiczów, bo sa tam powklejane fotki. A jeśli cofniesz sie wstecz o kilka stron to też z pownością coś znajdziesz. Zdjęci musisz umieścić na jakimś serwerze (np. Fotosik czy Picassa) i pisząc post wklejasz linki do konkretnej fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 11.03.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Witam! Proszę o radę. Co mądrego zrobić aby mieć w dolnej łazience kabinę prysznicową w rogu. Proszę bardzo Kubutek. Zdjęcie zrobione ze schodów. http://img10.imageshack.us/img10/2152/dsc06562.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubutek 12.03.2009 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 i tak zrobięDzieki zapodpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 12.03.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Oeeesuuu! Ja chcę taką łazienkę. Już! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majako 12.03.2009 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts