tomkwas 22.05.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Też nic nie zrozumiałem. Tak po prawdzie w suporku to można nawet śrubokrętem ryć, ale ja bym się tak nie bał młota. Trzeba tylko speców uświadomić że każda demolka będzie rozliczana oddzielnie, bo młotem można też delikatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 22.05.2009 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Tomek Przypominasz sobie ten obrazek? http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/t/5/6/1/44412620_d.jpg Po zastosowaniu takiego młota moje ściany wyglągały, uwierz mi ,dużo, dużo gorzej. Nawet nie chciałam robic zdjęć. Trzeba tylko speców uświadomić że każda demolka będzie rozliczana oddzielnie, bo młotem można też delikatnie. Boję się , że usłyszę "My wcale nie musimy tego robic". Za słaba jestem w negocjacjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 22.05.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 Wkleję zdjęcie tego pustaka po wylewkach. Wcale a wcale nie jest tak źle. Trochę siatki trochę tynku i śladu nie będzie. A młot był użyty niezgorszy. Właściwie to taki z tych większych.Prawda jest taka że albo się kuje bruzdy, albo puszcza rury po wierzchu. Obie opcje mają sporo minusów. Fakt też, że szkoda tych tynków i czasami dziur w ścianach, ale inaczej sie po prostu nie da. Więc albo majstry będą uważać przy robocie, albo tynkarz będzie miał więcej do łatania. Ale to nie jest katastrofa. Za miesiąc, dwa nie będziesz nawet pamiętać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agent-poznan 22.05.2009 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2009 witam ponownie.Przepraszam, za nieczytelne opisanie procedury... Oczywiscie chodzilo mi o zrobienie dodatkowych rowkow poprzecznych miedzy jednym rowkiem a drugim danej bruzdy - tak jak to nazwaliscie trzeba zrobic dwie drabinki jedna dla rurki zasilajacej- druga dla powrotnej... Mam nadzieje ze teraz jest czytelnie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 23.05.2009 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2009 http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/r/3/8/4/44908756_d.jpg O proszę. Prawie nic nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert Cz 24.05.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 Witam mam pytanie, czy mógł by mi ktoś napisać ile zużyliście prętów zbrojeniowych na cały dom. Nie wiem ile mam kupić a nie chce płacić dwa razy transportu pręt fi 6pręt fi 8pręt fi 12pręt fi 16Z góry bardzo dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 25.05.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 A jaki strop planujecie? Bo ja mogę się tylko o monolitycznym wypowiedzieć. Na gęstożebrowy zdecydowanie mniej stali idzie. No i jeszcze napiszcie jakie schody. Czy betonowe czy może inne jakoweś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert Cz 25.05.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2009 Witam strop będzie teriwa a schody drewniane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cineck 27.05.2009 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Witam, mam pytanko odnośnie ścianki kolankowej. Jaka jest jej standardowa wysokość wg. projektu ?? Mam projekt ale ja się tam na tych technicznych sprawach nie znam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agent-poznan 27.05.2009 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 Scianka kolankowa wg projektu ma 45 cm + murlata. Ja osobiscie scianki kolankowej nie podnosilem.Scianke z nidy mam wysokosci 70 cm a to z tego wzg - aby dac miedzy nida a murem dodatkowa warstwe welny. Uwazam, ze i tak niezle to wyglada i miejsca jest tez ok. I jeszcze jedna wazna sprawa. Dajac scianke kolankowa 70 cm zmiescilem grzejnik 500 x 500 pod oknami dachowymi co by nie parowaly zima i z nich nie kapalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cineck 01.06.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 hmm, czyli wyjdzie gdzieś ok 65 cm. W związku z tym ma prośbę aby osoby które mają już domek postawiony wkleili zdjęcie ścianki kolankowej ale interesuje mnie tylko ta oryginalna wysokość, taka jak w projekcie chcę sobie zerknąć jak to wygląda Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 01.06.2009 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 cineck - o ile sobie dobrze przypominam to taką oryginalną wysokość ścianki kolankowej masz w dzienniku Ania i Heniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cineck 01.06.2009 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Betina , dzięki za info już zerkam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manys 05.06.2009 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2009 witammam skonczoną elektryke i tu mam pytanko czy to drogo>?? bo mi sie troszke wydaje ze tak.za robocizne dalem 3200 i jest to wszystko kompletna elektryka z domofonami, pod brame, kino domowe itd.a za materiał mi wyszło 2800 zł i tu jest skrzynka, wszystkie kable, puszki, bezpieczniki ALE bez gniazdek i bez włączników wyszło 122 punkty z 27 zł za punkt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agent-poznan 06.06.2009 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2009 Czy duzo ? Chyba tak - ja sam robilem elektryke wiec wydalem tylko na material. Oczywiscie nie wariowalem z iloscia bezpiecznikow. Mam 7 obwodow.Gniazdka na parterze podzielone na dwa obwody, gora tak samo, swiatlo gora i dol osobno oraz oswietlenie zew. Nie ma sensu inwestowac wiecej bo mija sie to z cele. Najwazniejsze by roznicowki trojfazowej nie uzywac do zasilania urzazdzen jednofazowych. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asia i Robert Cz 07.06.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2009 Witam, mam prośbę, może mi ktoś pomóc i podać wymiary zbrojenia do ław 60?? Z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
centur 08.06.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 witam mam skonczoną elektryke i tu mam pytanko czy to drogo>?? bo mi sie troszke wydaje ze tak. za robocizne dalem 3200 i jest to wszystko kompletna elektryka z domofonami, pod brame, kino domowe itd. a za materiał mi wyszło 2800 zł i tu jest skrzynka, wszystkie kable, puszki, bezpieczniki ALE bez gniazdek i bez włączników wyszło 122 punkty z 27 zł za punkt mz bdb cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubutek 08.06.2009 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Też tak uważam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 09.06.2009 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 I ja także. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manys 09.06.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 oki dzieki za info, obawiałem sie ze przepłaciłempozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts