Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cineck dzięki za odpowiedź. Czyli u Ciebie 18 tys za fundamenty, ściany i dach? ale dach na jakim etapie? do krokwi czy całkiem bez? U nas wykonawca podzielił to na 3 części: 15 tys za fundamenty, 15 tys. za postawienie ścian, 15 tys za dach /z deskowaniem i dachówką/ A ile u Ciebie wycenili dach? powiedz mi jeszcze z jakiego regionu jesteś?

Cineck dzięki za odpowiedź. Czyli u Ciebie 18 tys za fundamenty, ściany i dach? ale dach na jakim etapie? do krokwi czy całkiem bez? U nas wykonawca podzielił to na 3 części: 15 tys za fundamenty, 15 tys. za postawienie ścian, 15 tys za dach /z deskowaniem i dachówką/ A ile u Ciebie wycenili dach? powiedz mi jeszcze z jakiego regionu jesteś?

18 tyś to:

-fundamenty, ława, zalewanie, wszelkiego rodzaju ścianki nośne działowe. Położenie stropu, wieńce itp.

położenie więźby + deskowanie = 6,7 tyś. bez dachówki.

:D

Region lubuskie.

Witam, dziś zdecydowalismy się na firmę, która wykona nam sso /łącznie z deskowaniem i położeniem dachówki/ dodam że poszerzamy Iskierkę o 1 metr od strony garażu. cena 34 tys. netto. O wyborze firmy zadecydowała gł. cena ale także pozytywna opinia innych inwestorów więc mam nadzieje i u nas sie sprawdzą. /marze o tym :) / Musze przyznać ze cenniki w jednym mieście sa bardzo róznorodne :)

Oferta innych wykonawców:

1. - 45 tys.

2. - 39,5 tys. netto bez ścian działowych

3. - 34 tys. - netto

Czekam na Wasze opinie. Z góry dziękuję.

Pozdrawiam wszystkich Iskierkowiczów

do efi 26

dla mnie to drogo ja za to w moim regionie dałbym 30 tys. brutto

ale co region to inne ceny takze moze wcfale nie jest zle

a tu moja chatka:

http://images50.fotosik.pl/147/78e2a2f2af184495med.jpg

http://images39.fotosik.pl/143/809ec57cf602c34emed.jpg

http://images46.fotosik.pl/147/cea9a1ae64e7080amed.jpg

zmiany takie jak chyba wszyscy-przynajmniej wiekszosc, wyrównanie stropu, scianka kolankowa podniesiona, i drzwi od kotłowni poszły na szczyt domku.

aha no i u góry wyrównane sa te dwa pokoje ze sa takie same , przez to mam obszerny hol ktory bedzie wykorzystany na kacik kompuerowy i wizualnie sie ta góra wydaje bardzo duza jak na taki domek przez tą zmiane

my zoztawiliśmy schodki w sypialni, ścianę kolankową tez, jedna zmiana to poszerzenie garażu o 1 metr. A z czego bydowałeś? My zamierzamy z pustaka-24 i ocieplenie 12cm. Powiedz mi jeszcze czy masz kosztorys? taki dla siebie, juz pomijam ten do banku. Chętnie bym zajrzała. Ten który dostaliśmy z firmy przy zakupie projektu nie jest za bardzo dobrze opracowany, tak nam powiedizal kierownik budowy.

zmiany takie jak chyba wszyscy-przynajmniej wiekszosc, wyrównanie stropu, scianka kolankowa podniesiona, i drzwi od kotłowni poszły na szczyt domku.

aha no i u góry wyrównane sa te dwa pokoje ze sa takie same , przez to mam obszerny hol ktory bedzie wykorzystany na kacik kompuerowy i wizualnie sie ta góra wydaje bardzo duza jak na taki domek przez tą zmiane

O ile podnosiłeś kolankową i czy w związku z tym wydłuzałeś dach, czy tak jak w projekcie

scianke podniosłem o jeden pustak i majster wydłużył przy tym troche kozły no i jętki bo jesli sie podniesie scianke kolankową to jetki musza byc tez dłuzsze, kosztorysu nie mam jakios ładnie wypisanego, mam zanotowane czego ile poszło i za ile

aha no i budowałem z suporeksu 24 i tez bedzie styropian 12 a na fundament 8 cm

mam juz elektryke i własnie kładą tynki

pozdrawiam

Manys śliczna ta Wasza Iskierka:))

My mamy juz pozwolenie :D tylko myślę o kredycie??

Może mi ktoś doradzi.....chce najpierw wziąść ok 100tys żeby stan surowy może sie uda zamknięty zrobić a potem myślę dobrać pozostałą część na wykończenie oczywiście za jakiś czas.Czy ktoś korzystał z takiej koncepcji???Czy wogóle kredyt konsolidacyjny ma sens?????

Będę wdzięczna za jaką kolwiek pomoc czy radę :)

Manys śliczna ta Wasza Iskierka:))

My mamy juz pozwolenie :D tylko myślę o kredycie??

Może mi ktoś doradzi.....chce najpierw wziąść ok 100tys żeby stan surowy może sie uda zamknięty zrobić a potem myślę dobrać pozostałą część na wykończenie oczywiście za jakiś czas.Czy ktoś korzystał z takiej koncepcji???Czy wogóle kredyt konsolidacyjny ma sens?????

Będę wdzięczna za jaką kolwiek pomoc czy radę :)

Mistelka82 my również budujemy na kredyt, nasz wkład własny to działka i gotówka ok 30 tys. Po wizytach w wielu bankach wybraliśmy Nordea bank, kredyt w CHF. Bardzo długo sie zastanawialiśmy czy jest sens zadłużać sie na tyle lat i wiele innych obaw ale w końcu stwierdziliśmy ze nie ma na co czekać, człowiek z wypłaty to sobie moze odłożyć na mebel ale nie na dom, takie są realia. Dom to jest bardzo dobra inwestycja, takie jest nasze zdanie.

Więc jeśli masz zdolność kredytową to też Ci radzę iść za ciosem, masz działkę więc stawiaj dom. My juz mamy dość mieszkania w bloku.

w tygodniu wybieramy sie bo banku po konkretne szczegóły więc po wizycie mogę Ci streścić.

Pozdrawiam