olaszka 21.09.2009 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Jutro poproszę Was o pomoc ja, nie mam pojęcia jak się wkleja te zdjęcia. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olaszka 21.09.2009 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 Jeszcze jedna próba jak nie pójdzie to trudnohttp://lh6.ggpht.com/_VB02wep5eDI/Srf2L19r5RI/AAAAAAAAABc/6wJ8fsLNXCw/s640/P1010163.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olaszka 21.09.2009 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2009 o raju udało się To jest widok z salonu na schody. Jak widzisz u mnie wchodzisz jakby z boku tego korytarza, (schody są jakby odwrócone) a prosto z salonu. Tam gdzie było przejście z korytarza do kuchni to je zamurowałam i zrobiłam tam małą pralnię. Niestety jednak wiatrołap jest malusi ale wole miec wygodniejsze schody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majako 22.09.2009 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 Wygląda fajnie, ale to wymagało jak sądzę zmiany otworu w stropie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olaszka 22.09.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2009 no dokładnie mam zupełnie inny otwór w stropie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekwu 25.09.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Projekt Iskierka bez większych zmian. Wprowadzone zmiany nawet winny obnizyć koszt - brak balkonu. Firma wstepnie dokonala mi wyceny budowy, która obejmuje również robociznę i tak: 1. Fundament (w tym stal i drewno na całość budynku, geodeta, kanalizacja, papa,robocizna) - oszacowano na 55000 PLN. 2. STROP ( 2w tym: schody z betonu, belki, stemple) - oszacowano na 38500 PLN 3. DACH ( w tym: dachówka ceramoiczna, rynna Marley, 2 okna dachowe i cała reszta klamotów dachowych) oszacowano na 52500 PLN 4. Ściany i kominy ( w tym pustaki ceramiczne, kominy systemowe i kanały wentylacyjne) - oczasowano na 50000 PLN 5. Wykonanie posadzek, okien PCV z parapetami, podbitki, tynków, brama garażowa, drzwi wejściowe, ocieplenie i obicie poddasza, wykonanie instalacji wodnej i kanalizacyjnej oraz piec VIESSMAN) - oszacowano na 115200 PLN Co razem daje około 311 tys. PLN. ( czyli wszystko bez armatury, podłog, płytek i robocizny z tym związanej) Co o tym sądzicie. Wiem, że moje informacje mogą być zbyt ogólne, i i tak Was prosze o opinie...Dziękuję z góry. A może Ktoś z Was iskierkowiczów może mi przysłać inną wycenę? To juz może być na mój prywatny adres, za co równiez z góry dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 26.09.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Projekt Iskierka bez większych zmian. Wprowadzone zmiany nawet winny obnizyć koszt - brak balkonu. Firma wstepnie dokonala mi wyceny budowy, która obejmuje również robociznę i tak: Co razem daje około 311 tys. PLN. ( czyli wszystko bez armatury, podłog, płytek i robocizny z tym związanej) Co o tym sądzicie. Wiem, że moje informacje mogą być zbyt ogólne, i i tak Was prosze o opinie... Dziękuję z góry. A może Ktoś z Was iskierkowiczów może mi przysłać inną wycenę? To juz może być na mój prywatny adres, za co równiez z góry dziekuje. Cóż, Wrocław - wszytko jasne. Budowałem Iskierke w czasach tzw. boomu czyli 2007/2008 i wyszło taniej. Dokładna rozpiska w moim dzienniku. Dach wykonywała ekipa gorali, gdy kiedys przy kieliszku zagadałem ile by chcieli za całosc robocizny takiego domku od fundamentu az po kominu to powiedzieli 30.000 zl. Dokładasz 100.000 zl na materiały i masz SSO za 130.000 zl. NIe mam na nich namiarow, ale może wycieczka na Podhale spowodowałaby znaczne oszczednosci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efi26 26.09.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 Projekt Iskierka bez większych zmian. Wprowadzone zmiany nawet winny obnizyć koszt - brak balkonu. Firma wstepnie dokonala mi wyceny budowy, która obejmuje również robociznę i tak: Co razem daje około 311 tys. PLN. ( czyli wszystko bez armatury, podłog, płytek i robocizny z tym związanej) Co o tym sądzicie. Wiem, że moje informacje mogą być zbyt ogólne, i i tak Was prosze o opinie... Dziękuję z góry. A może Ktoś z Was iskierkowiczów może mi przysłać inną wycenę? To juz może być na mój prywatny adres, za co równiez z góry dziekuje. Witam, budujemy iskierkę na Mazurach, w tym tygodniu zalewamy strop, zmiany wprowadziliśmy niewielkie: poszezenie domu od strony garażu o 1 m, bez okna dachowego w sypialni i muszę przyznac ze nasz kosztorys jest na taka samą kwotę jak Twój z tym że juz z wykończeniem i częsciowym umeblowaniem. Dodam jeszcze ze każdy region ma inne ceny. Mysle że kupując samemu materiały przynajmniej wiesz z czego buduja a po drugie taniej wychodzi. Narazie mogę Ci tylko wysłać kosztorys stanu do zalania stropu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manys 27.09.2009 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Co razem daje około 311 tys. PLN. ( czyli wszystko bez armatury, podłog, płytek i robocizny z tym związanej) Co o tym sądzicie. Wiem, że moje informacje mogą być zbyt ogólne, i i tak Was prosze o opinie... Dziękuję z góry. kurka wodna ale u was są kosmiczne ceny... ja za taką cene bede miał domek wykonczony na tip top z umeblowaniem i wszystkim i jeszcze na wycieczke fajna by zostało!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 27.09.2009 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Projekt Iskierka bez większych zmian. Wprowadzone zmiany nawet winny obnizyć koszt - brak balkonu. Firma wstepnie dokonala mi wyceny budowy, która obejmuje również robociznę i tak: ( ciach ) Co razem daje około 311 tys. PLN. ( czyli wszystko bez armatury, podłog, płytek i robocizny z tym związanej) Co o tym sądzicie. Wiem, że moje informacje mogą być zbyt ogólne, i i tak Was prosze o opinie... Dziękuję z góry. A może Ktoś z Was iskierkowiczów może mi przysłać inną wycenę? To juz może być na mój prywatny adres, za co równiez z góry dziekuje. Na mój gust jakoś tak dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majako 27.09.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Jak na moje - sporo, bardzo sporo. My zaraz zalewamy strop, dotychczasowe wydatki znajdziesz na blogu (link w podpisie) dodam tylko, że mamy fundamenty wysokie na 160 cm ze względu na ukształtowanie terenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaman_75 28.09.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Drogo nie drogo .... Porównując z naszą budową drogo (mimo iż my budujemy w mazowieckim - fundament 29 tys - materiały + wykonanie, reszta tez na pewno taniej ). Tak liczę ze w 270 tys się zamkniemy (+meble ). Ale... materiały zamawiam sam, jedna ekipa od stanu surowego inna od wykończeń itd... Reasumując jeśli to system gospodarczy to drogo - jeśli deweloperka pod klucz to wygląda realnie. (każdy chce z czegoś żyć). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cineck 30.09.2009 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2009 Projekt Iskierka bez większych zmian. Wprowadzone zmiany nawet winny obnizyć koszt - brak balkonu. Firma wstepnie dokonala mi wyceny budowy, która obejmuje również robociznę i tak: 1. Fundament (w tym stal i drewno na całość budynku, geodeta, kanalizacja, papa,robocizna) - oszacowano na 55000 PLN. 2. STROP ( 2w tym: schody z betonu, belki, stemple) - oszacowano na 38500 PLN 3. DACH ( w tym: dachówka ceramoiczna, rynna Marley, 2 okna dachowe i cała reszta klamotów dachowych) oszacowano na 52500 PLN 4. Ściany i kominy ( w tym pustaki ceramiczne, kominy systemowe i kanały wentylacyjne) - oczasowano na 50000 PLN 5. Wykonanie posadzek, okien PCV z parapetami, podbitki, tynków, brama garażowa, drzwi wejściowe, ocieplenie i obicie poddasza, wykonanie instalacji wodnej i kanalizacyjnej oraz piec VIESSMAN) - oszacowano na 115200 PLN Co razem daje około 311 tys. PLN. ( czyli wszystko bez armatury, podłog, płytek i robocizny z tym związanej) Co o tym sądzicie. Wiem, że moje informacje mogą być zbyt ogólne, i i tak Was prosze o opinie... Dziękuję z góry. A może Ktoś z Was iskierkowiczów może mi przysłać inną wycenę? To juz może być na mój prywatny adres, za co równiez z góry dziekuje. Hey, za takie pieniądze to w moim regionie bym dwie iskierki wybudował dla przykładu ja stan surowy otwarty zakończę kwotą ok 70 tyś pln. ale widać co region kraju to zaraz inne ceny.... reasumując za 311 tyś pln u mnie można by postawić spokojnie domek ok 200 m, jak nie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kama9 05.10.2009 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Witam, budujemy iskierkę na Mazurach, w tym tygodniu zalewamy strop, zmiany wprowadziliśmy niewielkie: poszezenie domu od strony garażu o 1 m, bez okna dachowego w sypialni i muszę przyznac ze nasz kosztorys jest na taka samą kwotę jak Twój z tym że juz z wykończeniem i częsciowym umeblowaniem. Dodam jeszcze ze każdy region ma inne ceny. Mysle że kupując samemu materiały przynajmniej wiesz z czego buduja a po drugie taniej wychodzi. Narazie mogę Ci tylko wysłać kosztorys stanu do zalania stropu. Pozdrawiam Efi ja poproszę Może na [email protected] Fajnie,że tak bezproblemowo wam idzie. Budujecie sys.gospodarczym,czy zleciliście firmie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kama9 05.10.2009 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Hey, za takie pieniądze to w moim regionie bym dwie iskierki wybudował dla przykładu ja stan surowy otwarty zakończę kwotą ok 70 tyś pln. ale widać co region kraju to zaraz inne ceny.... reasumując za 311 tyś pln u mnie można by postawić spokojnie domek ok 200 m, jak nie lepiej Potrafisz człowieka pocieszyć,my jeszcze "przed" wiec mamy obawy czy nam wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 05.10.2009 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 Hey, za takie pieniądze to w moim regionie bym dwie iskierki wybudował dla przykładu ja stan surowy otwarty zakończę kwotą ok 70 tyś pln. ale widać co region kraju to zaraz inne ceny.... Powyzsze to najwazniejsze zdanie z całej dyskusji o cenach. Budowałem sie rownolegle z kolega. Ja za tynki placiłem 20 zl/m2 za robocizne kolega 12 zl/m2. Dzielila nas odleglosc 80 km. Gdy zaproponowałem jego ekipie by u mnie zrobili tynki to "im sie nie oplacało" - woleli miec robote na miejscu po 12 zl/m2 i po pracy 10 minut do domu niz jechac 80 km w busiku do mnie, pracowac za 12 zl/m2 i potem znowu tluc sie w busiku z powrotem. Za taka kase po prostu im sie nie oplacało a lokalne firmy z ceny zejsc nie chciały. W swojej okolicy mieli tyle ofert pracy, ze nie byli zmuszeni do szukania roboty poza miejscem zamieszkania. Cóż teraz tynkarz czy murarz to swietny zawod w duzych miastach. Mlodzi wola isc na studia, konkurencji brak, wiec ceny winduja. Moze tez sie wezme za tynkowania jak okaże, sie z juz jestem "za stary do pracy w IT".[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mng82 07.10.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Witam, zdecydowałam się na iskierkę. Jestem na etapie zmian w projekcie: na 100% likwiduje balkon. Chciałabym też usunąć okna połaciowe oprócz łazienkowego. Mam pytanie do budujących, czy nie jest za ciemno w tych pomieszczeniach na poddaszu gdy nie ma okien? Wjazd mam od północy. Innych zmian nie robię (przynajmniej na razie nie planuje)Pozdrawiam i już boję się kosztów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 07.10.2009 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2009 Witam, zdecydowałam się na iskierkę. Jestem na etapie zmian w projekcie: na 100% likwiduje balkon. Chciałabym też usunąć okna połaciowe oprócz łazienkowego. Mam pytanie do budujących, czy nie jest za ciemno w tych pomieszczeniach na poddaszu gdy nie ma okien? Wjazd mam od północy. Innych zmian nie robię (przynajmniej na razie nie planuje) Pozdrawiam i już boję się kosztów:) Ja zostawilem okna polaciowe tylko w lazience i w korytazu bo zmniejszylem troszke pokoj.w pokojach mam tylko zwykle okna 150x150 i pokoje sa bardzo jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majako 08.10.2009 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 Marcin - możesz dać jakies zdjęcia? Bo ja też się zastanawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manys 08.10.2009 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2009 ja bym nie rezygnował z okien połaciowych, te 6 tys. ktore trzeba wydac na połaciowe nie jest jeszcze az tak duzo jak na cały koszt budowy domu a takie okna daja duuuuuzo frajdy, mam iskierke i jeszcze nie mam okien połaciowych (zwykle juz sa) i jest jak dla mnie za ciemno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts