efi26 13.11.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Znalazłam piękny narożnik skórzany do salonu ale.... obawiam sie ze będzie za duzy , nie mogę zmierzyc u siebie bo jeszcze mam stan surowy i tu moja prośba do "mieszkających juz Iskierkowiczów": czy naroznik o wymiarach 300x285 będzie ok czy jednak za duzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majako 13.11.2009 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Dałam to okno, architektka mnie namówiła. A co do podnoszenia ścianki kolankowej w iskierce to zgadzam się że psuje to wygląd zewnętrzny domu, jak za krótka grzywka Ale każdy lubi co innego. Bez przesady, nie wygląda wcale tak źle. Przynajmniej jeden pustak... Lustro bedzie garderobie - w sypialni nie. Nie jestem przesadny ale zgodnie z Feng Shui nie powinno sie montowac lustra w sypialni - a dlaczego to prosze doczytac Zdjecia z garderoby wysle jutro - pozdro Tak, tak, tak - zgadzam się Nie jestem niewolnicą Feng-Shui, ale niektóre zasady są naprawdę rozsądne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majako 13.11.2009 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Dałam to okno, architektka mnie namówiła. A co do podnoszenia ścianki kolankowej w iskierce to zgadzam się że psuje to wygląd zewnętrzny domu, jak za krótka grzywka Ale każdy lubi co innego. Bez przesady, nie wygląda wcale tak źle. Przynajmniej jeden pustak... Więcej może być rzeczywiście dziwne... Lustro bedzie garderobie - w sypialni nie. Nie jestem przesadny ale zgodnie z Feng Shui nie powinno sie montowac lustra w sypialni - a dlaczego to prosze doczytac Zdjecia z garderoby wysle jutro - pozdro Tak, tak, tak - zgadzam się Nie jestem niewolnicą Feng-Shui, ale niektóre zasady są naprawdę rozsądne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cineck 13.11.2009 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 cineck - co masz na mysli mowiac - jak wyglada u was sytuacja z ociepleniem sciany szczytowej ? mozesz rozwinac mysl ? Mam na myśli ocieplenie tego szczytu. http://www.otofotki.pl/img12/obrazki/ko7715_sssss.jpg Tworzą się mostki termiczne i jestem ciekaw jak to rozwiązaliście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agent-poznan 13.11.2009 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Witam - oto obiecane fotki z garderoby. Niestety z braku funduszy mieszkajac koncze drobne wyprawki - miedzy innymi drzwi do garderoby, ktore beda azurowe. http://images45.fotosik.pl/227/f511fe1e7df1e887med.jpg http://images40.fotosik.pl/222/c1654efe8f1de3d5med.jpg http://images42.fotosik.pl/138/f280916f638e4912med.jpg http://images38.fotosik.pl/222/b21d27f984cbba6bmed.jpg http://images48.fotosik.pl/226/71c8d961e5913092med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agent-poznan 13.11.2009 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 cineck - co do ocieplenia szczytu. Sa rozne metody. Niektorzy daja tam styropian (bo widze ze masz szczyt wymurowany nizej niz krokiew) A inni wypelniaja to pianka poliuretanowa - ja wlasnie tak zrobilem. Od wewnatrz nasikalem dosyc sporo - ale nie az tyle by wyszedl na zewnatrz. Podczas ocieplania od zewnatrz dosikalem reszke i narazie jest SI. PozdrawiamW razie pytan watpliwosci sluze pomoca. Mieszkam juz 4 miesiace i juz wiem, czego nie zrobilbym ponownie w budowie domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efi26 13.11.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 A czego byś nie zrobił? Chętnie posłucham dobry rad.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prokopek 13.11.2009 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Wszyscy byśmy posłuchali Śmiało agent! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olaszka 13.11.2009 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Witajcie,Agent Poznan ja też chętnie poczytam czego ponownie byś nie zrobił w iskierce.Ja niestety jeszcze nie mogę się na ten temat wypowiedziec.Co do omawianej tu ścianki kolankowej to jestem za podnoszeniem. My mamy na wysokośc 1,1m i pokoje są naprawdę ustawne i funkcjonalne. U nas nie rzutuje to na wygląd zewnętrzny domu, bo zamówiliśmy o wiele dłuższe krokwie i wszystko wygląda proporcjonalnie. Fakt faktem zwracałam na to uwagę, bo też nie podobał mi się wygląd domu "grzybka".A drzwi do garderoby to planuję dac normalne, chociaż suwane z lustrem od strony garderoby to fajny pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agent-poznan 13.11.2009 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Na poczatek powiem tak. TARAS drewniany - zadne plytki - lepiej to wyglada i chyba bardziej estetyczne - plytki oklepane Schody mam bukowe w kolorze naturalnym - teraz zrobilbym w kolorze ciemnym Wylacznik schodowy w sieni - niby mala odleglosc - ale wylacznik schodowy by sie przydal. Strop w garazu nie mam narazie ocieplony - a na dworze jest temp 5'C a w sypialni mam zima podloge - wiec bede ocieplac 15 cm styropianu. Moze to przedada - ale powinno byc cieplo w zimie Koniecznie porzerzony dom od strony kuchni o 60 cm - mam taka i uwazm, ze jest super funkcjonalna - nie wiem jak to by bylo z garazem poszerzonym o 60 cm - bo nie zorbilem Nie zrobilem podlogowki z kibelku na dole - i to moj blad - teraz bym robil - drabinka nie nagrzeje tak jak powinna - tym bardziej,ze mam piec kondesat 0 tem wody 38- 40' no i na drabince zawsze cos wisi to by bylo narazie na tyle - ide wypic piwko przy kominku jak przypomni mi sie to dopisze Pssssssssss............. PIFKO bezalkoholowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agent-poznan 13.11.2009 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Dwa pokoje sasiadujace ze soba na poddaszu ma prawie takiej samej wielkosci - tzn - scianka dzialowa miedzy korytarzem a pokojami jest na jednej plaszczyznie - dzieki temu zyskalem dodatkowe pomieszczenie na jakis komputer- graciarnie, czy nawet suszenie ubran w ziemie. Narazie mam jedno dziecko - ale bedzie dwojka -wiec drugi pokoj odpadnie z wolnego uzytkowania. W salnie mam 3 rodzaje siwatel - nad jadalnia - nad salonem wypoczynkowym i kinkiety po stronie jadalni wlaczane osobno i przy kominku wlacznae rowniez osobno. Mialem w planach zrobic swiatlo (8 punktow) pod sufitem - dajacych swiatlo na sufit - i dodatkow taki maly gzyms aby zamaskowac zrodlo swiatla - fajnie by to wygladalo - zrodla nie widac - a swiatlo odbite od sufitu miekkie i przyjemnie - nastrojowe Ostatnia rzecz jaka mi przeszkadza to cyrkulacja c.w.u. Poczytalem za duzo i koledzy mi podpowiedzieli, ze cyrkulacja to zbedne koszty. Moze tak - ale jak sie dobrze ja zrobi to bedzie fajnie funkcjonowac. Teraz zrobilbym tak. W kuchni kolo zlewozmywaka dalbym przycisk ktory wlaczalby mi pompe cyrkulacji. np. ide myc - naczynia, naciskam przycisk - w ciagu 20s powinna woda ciepla byc w kranie - to moment - a odpuszczac to cholera moze czlowieka wziasc W wc dalbym jakis czujnik ruchu - ide - siusiu - czujnik wylapuje ruch - wlacza pompe na 30s - zanim skoncze - woda w kranie ciepla tak samo w lazience. Oczywiscie sa to oszczednosci w porownaniu do normalnej cyrkulacji, ktora non stop chodzi - nie wiadomo kiedy pojdziemy do WC czy do kuchni. Nawet zaprogramowanie czasowe nic nie daje - nie zwesze regularnie chodzi sie na strone ..... To chyba co obecnie pamietam i najbardziej rzucilo mi sie w oczy jak mieszkam... W miare czasu bede na pewno dopisywal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agent-poznan 13.11.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 zapomnialem dodac.... jesli mozecie nie podnosci scianki - sa tego plusy - ja mam dokladnie jak w projekci - mniejsze koszty ogrzewania a i przestrzenie sa bardziej przytulne. Jesli ktos chce wysle fotki jak wygladaja pomieszczenia (sypialnia i pokoj corki - narazie bardzo malej ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efi26 13.11.2009 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Baardzo chętnie zobaczę. Parę postów wcześniej zadałam pytanie odnośnie wymiarów narożnika - mogę liczyć na odpowiedź? mój email: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
centur 14.11.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 zapomnialem dodac.... jesli mozecie nie podnosci scianki - sa tego plusy - ja mam dokladnie jak w projekci - mniejsze koszty ogrzewania a i przestrzenie sa bardziej przytulne. Jesli ktos chce wysle fotki jak wygladaja pomieszczenia (sypialnia i pokoj corki - narazie bardzo malej ) a o co chodzi z tymi mniejszymi kosztami ogrzewania ??? przecież podnosząc ściankę nie podnosisz jednoczesnie sufitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
centur 14.11.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Witam - oto obiecane fotki z garderoby. Niestety z braku funduszy mieszkajac koncze drobne wyprawki - miedzy innymi drzwi do garderoby, ktore beda azurowe. http://images45.fotosik.pl/227/f511fe1e7df1e887med.jpg http://images40.fotosik.pl/222/c1654efe8f1de3d5med.jpg http://images42.fotosik.pl/138/f280916f638e4912med.jpg http://images38.fotosik.pl/222/b21d27f984cbba6bmed.jpg http://images48.fotosik.pl/226/71c8d961e5913092med.jpg nie boisz sie że ciuchy będą sie kurzyć i szybciej niszczeć, tez mam na razie taką prowizorkę ale nie wyobraam sobie aby szafy w garderobie nie były zamykane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budujaca iskierke 14.11.2009 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Witajcie, Agent Poznan ja też chętnie poczytam czego ponownie byś nie zrobił w iskierce. Ja niestety jeszcze nie mogę się na ten temat wypowiedziec. Co do omawianej tu ścianki kolankowej to jestem za podnoszeniem. My mamy na wysokośc 1,1m i pokoje są naprawdę ustawne i funkcjonalne. U nas nie rzutuje to na wygląd zewnętrzny domu, bo zamówiliśmy o wiele dłuższe krokwie i wszystko wygląda proporcjonalnie. Fakt faktem zwracałam na to uwagę, bo też nie podobał mi się wygląd domu "grzybka". A drzwi do garderoby to planuję dac normalne, chociaż suwane z lustrem od strony garderoby to fajny pomysł. Ja też jestem za podniesienie ścianki. My mamy o dwa pustaki. Pokoje na górze są naprawdę duże i pod skosami można niskie meble ustawić. Nasze krokwie są również dłuższe, przez co dom z zewnątrz nie stracił na uroku. Nad wejściewm nie mamy daszku, jest prosty dwuspadowy dach, a dzięki dłuższym krokwiom nie będzie padać na czekających pod drzwiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emka_D 14.11.2009 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2009 Dzięki za zdjęcia garderoby. Może ktoś jeszcze pochwali się swoją? Ja się właśnie martwię, że rzeczy będą się mocno kurzyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cineck 15.11.2009 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 cineck - co do ocieplenia szczytu. Sa rozne metody. Niektorzy daja tam styropian (bo widze ze masz szczyt wymurowany nizej niz krokiew) A inni wypelniaja to pianka poliuretanowa - ja wlasnie tak zrobilem. Od wewnatrz nasikalem dosyc sporo - ale nie az tyle by wyszedl na zewnatrz. Podczas ocieplania od zewnatrz dosikalem reszke i narazie jest SI. . Dzięki, ja zamierzam docieplić to miejsce wełną mineralną. Myślę , że też będzie ok. Tak się zastanawiam , że troszkę tej pianki musiałeś zużyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mng82 15.11.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 zapomnialem dodac.... jesli mozecie nie podnosci scianki - sa tego plusy - ja mam dokladnie jak w projekci - mniejsze koszty ogrzewania a i przestrzenie sa bardziej przytulne. Jesli ktos chce wysle fotki jak wygladaja pomieszczenia (sypialnia i pokoj corki - narazie bardzo malej ) Agencie prosze wyślij mi fotki góry [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 15.11.2009 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 Strop w garazu nie mam narazie ocieplony - a na dworze jest temp 5'C a w sypialni mam zima podloge - wiec bede ocieplac 15 cm styropianu. Moze to przedada - ale powinno byc cieplo w zimie Moim zdaniem to wcale nie przesada. My ociepliliśmy 16tką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts