betina71 09.12.2009 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 majako - ...... spróbuj napisać na priv do ula@ - ona dokładała (wiem, bo wysłała mi fotkę). Orasto co ty się dziwisz, że tomkwas oszczędza na opale ..... chłopak zbiera na kulig... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 09.12.2009 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Ano nie palę. Uznałem kiedyś że to brzydki i kosztowny nałóg. Więc ani w domu, ani poza domem nie palę. Taka ta moja Iskierka bez garażu, więc nie taka całkiem... No nie chciałem tego mówić, właśnie ze względu na ulę, ale mnie jakoś ten daszek z założenia nie leży .... Ciekawe tylko co powiecie o moim pomyśle wymalowania na frontowej ścianie malowidła .... Ale o tem potem. Jak się koncepcja wyklaruje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majako 09.12.2009 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 To nie tak, że chcę, ale jaskółka jest naprawdę wysoko... Napiszę do Uli... Tomkwas - zaklinanie rzeczywistości nic nie da - święta mają być mokre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 09.12.2009 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 http://images28.fotosik.pl/251/884dff5878721bbd.jpg Strona nr 15, niniejszego wątku. ula@ się kłania. A święta białe będą. Przynajmniej u betiny71, której wczoraj to przepowiedziałem w dzienniku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 09.12.2009 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Oj białe, bielusieńkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efi26 09.12.2009 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Dzięki Betina, można na Ciebie liczyć jak na Zawisze juz mniej więcej wiem ze będę miała "mega" wnękę pralki tam nie planuję ale rozważam jakąś zabudowę na kosze bieliźnianie. Pytanie do tych, którzy maja pralke na górze: czy bardzo słychać na dole jak pralka pracuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 10.12.2009 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2009 Pytanie do tych, którzy maja pralke na górze: czy bardzo słychać na dole jak pralka pracuje? Przy normalnym dniu, kiedy gra telewizor/radio i ludziska sie kręcą po salonie, to zasadniczo nic nie słychać... Się tylko zastanawiam, czy to że mam strop monolityczny, nie ma tu jakiegoś znaczenia... Co do gęstożebrowych, wiedzy nie posiadam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efi26 11.12.2009 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Wczoraj rozliczyliśmy się z hurtownią i zakończyliśmy SSO. Podliczyliśmy gazobeton i jakoś dużo nam tego wyszło w porównaniu do innych Iskierkowiczów. Naszą iskrę powiększylismy od strony garażu o 1 mm. Strop mamy lany. Zurzycie pustaków: 24 - 1350 szt.12 - 700 szt.Co Wy na to? Inni którzy podnosili ścianę kolankową zuzyli ok 1100 - 24 a 12- 500 a u nas o tyle więcej? Czy to możliwe? czy ktos tu kręci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majako 11.12.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Efi - nam wyszło:1155 szt. H+H 24/25/62,5560 szt. H+H 12/25/62,5 Ścianę kolankową podnosiliśmy o jeden pustak, ale za to na dole na razie nie mamy ścianki dzielącej wiatrołap od holu, bo będzie z kartongipsu (wmontujemy w nią kasetę do drzwi przesuwnych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 11.12.2009 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 majako zajrzałam na Twój blog i ... ....troszkę mnie zdziwia jedna rzecz ..... http://www.lulikowo.mojabudowa.pl/pliki/lulikowo/image/zdjecie0117.jpg Czemu jest taka duża różnica pomiędzy osadzeniem okien i drzwi? Czym to zostało podyktowane? Oczywiście pytam z czystej ciekawości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cineck 11.12.2009 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Witam. mam sprawę , która nie daje mi sposobu i myślę , że razem ją rozwiążemy. Chodzi o dachówkę. Więźba na naszej Iskierce jest zrobiona zgodnie z projektem. Doszły tylko małe dwie zmiany,usztywniające i wzmacniające całą konstrukcje. Jak wszyscy wiemy budowa więźby jest gotowa pod dachówkę. Czyli kładziemy dachóweczke i oni się nie martwimy. Jakże dużo było moje zdziwienie , gdy zacząłem wysłuchiwać, najpierw cieśli, potem ekipy która deskowała dach, że taka konstrukcja dachu nie za bardzo nadaje się pod dachówkę gdyż niby jest za słaba.... no i że "ładnie" będzie mi wszystko trzeszczeć. Co Wy o tym myślicie ??? czy zmienialiście coś w konstrukcji waszych więźb czy lecieliście tak jak w projekcie i od razu na to dachówka - i nie narzekacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majako 11.12.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Betina - górna część drzwi jest zabita dwiema deskami. tam naprawdę drzwi kończą się tak, gdzie jest druga deska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efi26 11.12.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Witam. mam sprawę , która nie daje mi sposobu i myślę , że razem ją rozwiążemy. Chodzi o dachówkę. Więźba na naszej Iskierce jest zrobiona zgodnie z projektem. Doszły tylko małe dwie zmiany,usztywniające i wzmacniające całą konstrukcje. Jak wszyscy wiemy budowa więźby jest gotowa pod dachówkę. Czyli kładziemy dachóweczke i oni się nie martwimy. Jakże dużo było moje zdziwienie , gdy zacząłem wysłuchiwać, najpierw cieśli, potem ekipy która deskowała dach, że taka konstrukcja dachu nie za bardzo nadaje się pod dachówkę gdyż niby jest za słaba.... no i że "ładnie" będzie mi wszystko trzeszczeć. Co Wy o tym myślicie ??? czy zmienialiście coś w konstrukcji waszych więźb czy lecieliście tak jak w projekcie i od razu na to dachówka - i nie narzekacie Nam odrazu architekt przy adaptacji projektu powiedziała że krokwie sa za słabe i zmnieniła na 8, bo w projekcie sa 6 i tak też zrobiliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majako 11.12.2009 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Betina - górna część drzwi jest zabita dwiema deskami. tam naprawdę drzwi kończą się tak, gdzie jest druga deska. No i jeszcze mi się przypomniało, że przecież otwory na okna mam wyższe ze względu na to, że będą zamontowane rolety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 11.12.2009 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Betina - górna część drzwi jest zabita dwiema deskami. tam naprawdę drzwi kończą się tak, gdzie jest druga deska. No i jeszcze mi się przypomniało, że przecież otwory na okna mam wyższe ze względu na to, że będą zamontowane rolety... Aaaaaaa....... teraz jasna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 11.12.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2009 Witam. mam sprawę , która nie daje mi sposobu i myślę , że razem ją rozwiążemy. Chodzi o dachówkę. Więźba na naszej Iskierce jest zrobiona zgodnie z projektem. Doszły tylko małe dwie zmiany,usztywniające i wzmacniające całą konstrukcje. Co Wy o tym myślicie ??? czy zmienialiście coś w konstrukcji waszych więźb czy lecieliście tak jak w projekcie i od razu na to dachówka - i nie narzekacie cineck nie boj nic, Ty z Wielkopolski - dobrze bedzie. Gdy stawiałem Iskierke to tez miałem podobne dylamaty. Ogolnie to najwiekszym obciażeniem dla dachu jest .... wiatr. Jak nie mieszkasz 10 km od brzegu morza czy w gorach to dodatkowe wzmacnianie wiezby zbedne. Na drugim miejscu jest śnieg. Ale tu znowu klimat sie kłania. Sniegu u Ciebie wiele nie ma - to nie góry. Cieżar pokrycia jest dopiero na 3 miejscu. Bedzie dobrze, nic nie bedzie trzeszczec. U mnie przekroj wiezby jak w projekcie, dachowka i nic nie trzeszczy a w zeszlym roku w sierpniu koło mnie przeszła taka wichura, ze jeden dach zerwała. Spij spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cineck 12.12.2009 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Pluszku, no też tak sobie podobnie to wszystko kalkuluje... ok, a teraz inna sprawa. Mianowicie drzwi wejściowe do domu. W projekcie są one... Zaje.... fajnie wielkie mają jakieś 230 cm.... jak w Pałacu Prezydenckim ... widze, że np. Pluszku troszkę je zmniejszył a wstawił może ktoś takiej wielkości jak są w projekcie ?? mile widziane foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 12.12.2009 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2009 Pluszku, no też tak sobie podobnie to wszystko kalkuluje... ok, a teraz inna sprawa. Mianowicie drzwi wejściowe do domu. W projekcie są one... Zaje.... fajnie wielkie mają jakieś 230 cm.... jak w Pałacu Prezydenckim ... widze, że np. Pluszku troszkę je zmniejszył a wstawił może ktoś takiej wielkości jak są w projekcie ?? mile widziane foty Jak masz 300 zl na zbyciu to możesz sobie nad drzwiami taki "swietlik" wstawic. Ja zrezygnowałem bo drzwi wtedy wygladałyby nieproporcjonalnie wysokie wzgledem szerokosci - ale wszystko kwstia gustu. NIe robiłem drugiego nadproża, dałem 20 cm styro i płyte KG. Nic nie widac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pestor 13.12.2009 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Pluszku, no też tak sobie podobnie to wszystko kalkuluje... ok, a teraz inna sprawa. Mianowicie drzwi wejściowe do domu. W projekcie są one... Zaje.... fajnie wielkie mają jakieś 230 cm.... jak w Pałacu Prezydenckim ... widze, że np. Pluszku troszkę je zmniejszył a wstawił może ktoś takiej wielkości jak są w projekcie ?? mile widziane foty My wstawiliśmy świetlik: http://picasaweb.google.co.uk/pilocik.zibi/BUDOWA#5195878357527159090[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cineck 13.12.2009 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Hey, jedno i drugie rozwiązania są ciekawe. Ale jak to w życiu bywa... zadecyduje kasa.... Dzięki za rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts