orasta 13.12.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Pestor- ogromnie mi się podobają drzwi tarasowe no i łuki w kuchni i w wejściu do salonu. U mnie w kuchni nie ma łuku, za to jest w wejściu do salonu ( małżonka chciała chociaż jeden), no i wyszło eklektycznie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pestor 14.12.2009 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2009 Pestor- ogromnie mi się podobają drzwi tarasowe no i łuki w kuchni i w wejściu do salonu. U mnie w kuchni nie ma łuku, za to jest w wejściu do salonu ( małżonka chciała chociaż jeden), no i wyszło eklektycznie . To pomysł mojej "lepszejszej" połowy. Luk zawsze można wyprostować , z prostego podciągu łuk zrobić trudno( chyba , ze w dół - zbrojona belka górna) Mały łuk został obniżony ( wypłaszczony aby miał podobny kształt do tego dużego) Był problem-jednakowa wysokość , czy podobny kształt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crassulofilka 17.12.2009 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2009 Moje okna w iskierkowym salonie Marzy mi się czas świąteczny,kiedy na kanapie będziemy przed nimi siedzieć. Może już za rok... http://img191.imageshack.us/img191/6241/p1060598c.jpg http://img689.imageshack.us/img689/2750/p1060599.jpg Wesołych Świąt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 18.12.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 ...a to na pewno jest TA SAMA iskierka co my tu o niej ....??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majako 18.12.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 ...a to na pewno jest TA SAMA iskierka co my tu o niej ....??? tez sobie zadałam to pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
centur 18.12.2009 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Moje okna w iskierkowym salonie Marzy mi się czas świąteczny,kiedy na kanapie będziemy przed nimi siedzieć. Może już za rok... http://img689.imageshack.us/img689/2750/p1060599.jpg Wesołych Świąt! to z iskierki ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crassulofilka 18.12.2009 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 No tak ;o) Każdy coś zmienia, my zmieniliśmy tył domu... Z przodu podobna do Waszych ;o) http://img513.imageshack.us/img513/1557/front2d.jpg A z tyłu nieco zmieniona - ja po prostu lubię okna: (na zdjęciu przed wstawieniem okien) http://img683.imageshack.us/img683/2883/ty2.jpg Pozdrawiam ciepło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cineck 18.12.2009 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 ulaaaa laaa ... .... konkretne zmiany od tyłu chyba nikt by nie zgadł , że to Iskierka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 18.12.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 crassulofilka bardzo ładne i odważne zmiany. Mam nadzieje, ze od strony "akwarium" nie bedziecie miec blisko żadnego sąsiada bo wtedy "latanie na golasa" odpada. Ja jeszcze w sprawach panujacej nam ostatnio zimy. To Betinie chyba ostatnio marzyły sie białe swieta z mrozikiem. To ja juz wiem gdzie wyśle najblizszy rachunek za "białe świeta" jaki mi z PGNiGie przyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 18.12.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Pluszku Rachunek możesz wysłać, ale nie liczyłabym na jego uregulowanie. Gazownikom nie daję zarobić. A generalnie to zażalenia odnośnie białych świąt sproszę wysyłać do Tomkwasa. albowiem to jego proroctwo sie spełnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majako 18.12.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 A generalnie to zażalenia odnośnie białych świąt sproszę wysyłać do Tomkwasa. albowiem to jego proroctwo sie spełnia. Oby, oby... chociaż w zasadzie to jest koszmarrrrrrrrnie zimno. Już dawno takich mrozów i śniegów nie mieliśmy. Tomkwas wyrasta na forumową wróżkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 18.12.2009 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 ja po prostu lubię okna: (na zdjęciu przed wstawieniem) O rany jak sobie pomyślę, że miałabym umyc teraz przed świetami tyle okien to brrrrrrrrr Z chęcią zobaczę jak domek będzie wyglądał po wstawieniu okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
centur 18.12.2009 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2009 Moje okna w iskierkowym salonie Marzy mi się czas świąteczny,kiedy na kanapie będziemy przed nimi siedzieć. Może już za rok... http://img191.imageshack.us/img191/6241/p1060598c.jpg http://img689.imageshack.us/img689/2750/p1060599.jpg a nie obawiasz sie ze zimą będzie przez szkło uciekać sporo ciepła a latem będzie się za bardzo nagrzewać ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orasta 19.12.2009 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 crassulofilka- pomysł b.śmiały i ciekawy zarazem już się nie mogę doczakać finału.Uwaga Centura b. słuszna w lecie i w zimie, a nawet bardziej w zimie mogą wystąpić pewne niedogodności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
centur 19.12.2009 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 no tym bardziej jak widze co sie dzieje za oknem, jest 18 a za oknem -17 st i ciągle spada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orasta 19.12.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2009 centur- u mnie tylko - 10,7 st. narazie. Palę w kominku, w Iskierce przyjemnie i cieplutko, zobaczę co dają w TV i przy okazji wleję coś do gardziołka. Twoje zdrowie i trzymaj się chłopie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cineck 20.12.2009 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2009 Efi - nam wyszło: 1155 szt. H+H 24/25/62,5 560 szt. H+H 12/25/62,5 Ścianę kolankową podnosiliśmy o jeden pustak, ale za to na dole na razie nie mamy ścianki dzielącej wiatrołap od holu, bo będzie z kartongipsu (wmontujemy w nią kasetę do drzwi przesuwnych) Hey, u nas wygląda to tak: wineberger 24 - ok 1830 szt. wineberger 12 - ok 660 szt. Ścianka kolankowa podniesiona o 3 sichty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 21.12.2009 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 A generalnie to zażalenia odnośnie białych świąt sproszę wysyłać do Tomkwasa. albowiem to jego proroctwo sie spełnia. Oby, oby... chociaż w zasadzie to jest koszmarrrrrrrrnie zimno. Już dawno takich mrozów i śniegów nie mieliśmy. Tomkwas wyrasta na forumową wróżkę Hmmmm.... mówiąc o Świętach w bieli, nijak nie miałem na myśli śniegu ...Właściwie szło o to, że śniegu ma właśnie nie być .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 21.12.2009 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 A generalnie to zażalenia odnośnie białych świąt sproszę wysyłać do Tomkwasa. albowiem to jego proroctwo sie spełnia. Oby, oby... chociaż w zasadzie to jest koszmarrrrrrrrnie zimno. Już dawno takich mrozów i śniegów nie mieliśmy. Tomkwas wyrasta na forumową wróżkę Hmmmm.... mówiąc o Świętach w bieli, nijak nie miałem na myśli śniegu ...Właściwie szło o to, że śniegu ma właśnie nie być .... Ja to wiem .... ale i tak mi pasuje. Biorąc pod uwagę wieści meteorologiczne wcale nie jest pewne czy będzie biało.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 21.12.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 crassulofilka tylko nie schrzan ogrzewania tego "akwarium".Tam nie ma miejsca na grzejnik, wiec bedzie pewnie podłogowka, ale masz tylko 2 cegły wysokosci. Szyba gorzej izoluje od sciany wiec w "akwarium" potrzebny bedzie osobny obieg podlogowki z gesciej ulozonymi rurkami. Ale ....12 cm styro to teraz standard, przy takim ciepłochlonnym "akwarium" pewnie przydałoby sie nie 12 a 15 cm styro w podłodze. Do tego 7 cm wylekwa + jakies płytki czy deski. Mamy wiec potrzebe na 23 cm a mamy 13 cm wysokosci.Dasz mniej styro - straty na podlogowce bede duze, dasz duzo styro - podłoga skonczy sie nad profilem okiennym. Trzeba tu sie mocno zastanowic co zrobic.Pomysl z oknami swietny, ale Polska to nie Holandia czy Anglia, czesciej u nas chlodniej niż -10 niż tam +2. Chyba, ze to u Ciebie już po ociepleniu w podłodze i z wylewka na poziomie zero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts