crassulofilka 21.12.2009 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2009 Nie. Jesteśmy jeszcze przed ogrzewaniem podłogowym - gęściej puszczone rurki są oczywiście zaplanowane -myślimy o zostawieniu kanałów nad nimi wzdłuż okien (by zmniejszyć bezwładność podłogówki). Nasz Pan Hydraulik już nam poobliczał... Wiem, że Polska to nie Holandia - nie zniechęciło nas to. Okna są od południa, mieszkamy na południu Polski, taras jest zadaszony - nie wpada aż tak dużo światła, jak wstępnie zakładałam, ale też wystarczająco, by w zimie ogrzać atmosferę (zostawiłam prześwity w dachu tarasowym, by jednak to światło zapewnić). Zresztą ta wypustka ma spełniać funkcję oranżerii - chciałam jeszcze okno dachowe nad tą częścią - niestety murarz zrobił po swojemu i wylał cały strop. Może kiedyś... Poza tym, tę część- jeśli byłaby potrzeba - da się odizolować od reszty salonu. A marzenie - w drobnym stopniu spełnione... Nawet jeśli sąsiad blisko się wybuduje - da się naszą małą działkę zaaranżować tak, by było przyjemnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 22.12.2009 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Piękny pomysł. Nic dodać ....Kupa problemów, ale według mnie, warto. Zastanawiam się tylko czy na tych szybach nie będzie się skraplać para .... No, ale może te kanały sprawę rozwiążą.Tak czy siak, mnie sie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 22.12.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 http://lh3.ggpht.com/_S5vq_8MdNnA/Sy8xW_yYYXI/AAAAAAAAAbY/i7gW5ATDIuo/beata.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majako 23.12.2009 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Moi drodzy, życzę Wam wszystkiego najlepszego na te nadchodzące święta i wspaniałego nowego roku. Przede wszystkim cierpliwości w budowaniu i urządzaniu A mieszkającym - cierpliwości do budujących... http://img51.imageshack.us/img51/513/901557prev.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaman_75 31.12.2009 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Jako że sezon grzewczy w pełni mam pytanko - czy ktoś z Was jest może użytkownikiem pieca DEFRO DUO 25 ??? Właśnie się przymierzam do wyboru źródła ogrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 31.12.2009 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Jako że sezon grzewczy w pełni mam pytanko - czy ktoś z Was jest może użytkownikiem pieca DEFRO DUO 25 ??? Właśnie się przymierzam do wyboru źródła ogrzewania. Ja mam DEFRO - ale AKM 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaman_75 31.12.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 betina71 Jakieś przemyślenia co do firmy ? Jakość wykonania, serwisu itp ...Bo mam wrażenie że 90% sukcesu właśnie od tego zależy ... aaaa..... co do mocy pieca to 15 kw wystarcza ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 31.12.2009 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 betina71 Jakieś przemyślenia co do firmy ? Jakość wykonania, serwisu itp ... Bo mam wrażenie że 90% sukcesu właśnie od tego zależy ... aaaa..... co do mocy pieca to 15 kw wystarcza ??? Piec użytkowany od września/października, w związku z czym mąż ciągle eksperymentuje z ustawieniami. Wykonany solidnie. Jeszcze nie serwisowany. Równiez mieliśmy w planach zakup 25 -tki ale odradzono nam argumentując, że na taki mały domek 15-tka w zupełności wystarcza. Co niniejszym potwierdzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaman_75 31.12.2009 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 betina71 Jakieś przemyślenia co do firmy ? Jakość wykonania, serwisu itp ... Bo mam wrażenie że 90% sukcesu właśnie od tego zależy ... aaaa..... co do mocy pieca to 15 kw wystarcza ??? Piec użytkowany od września/października, w związku z czym mąż ciągle eksperymentuje z ustawieniami. Wykonany solidnie. Jeszcze nie serwisowany. Równiez mieliśmy w planach zakup 25 -tki ale odradzono nam argumentując, że na taki mały domek 15-tka w zupełności wystarcza. Co niniejszym potwierdzam. Dzięki za odpowiedź - jakże szybką zresztą ( a moc pieca rzeczywiście poddam hydraulikom do przemyślenia). A że mamy 31.12 to wszystkiego najlepszego w Nowym Roku !!! Dla Ciebie i całej rodzinki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manys 03.01.2010 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 witamtak wygląda moj domek po położeniu blachy na dachpozdrawiam http://images50.fotosik.pl/244/978ffecd3d22ec24med.jpghttp://images46.fotosik.pl/243/cd144da0c7496fb5med.jpghttp://images42.fotosik.pl/156/b72609a4fe7a4786med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 03.01.2010 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2010 dziurka nad wejsciem to dla jaskołek aby miały gdzie gniazdo założyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manys 04.01.2010 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 hehe nie to bedzie obrobione i moze jakies fajne szkiełko sie wstawi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pluszku 04.01.2010 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2010 ławeczka jest cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cineck 17.01.2010 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2010 Hey, mam pytanie odnośnie ogrzewanie Iskierki. Jakimi piecami na opał stały ogrzewacie swoje domy ?? Jakiej firmy piec, oraz jaki model Oraz jak da rade jakie posiadacie w domu grzejniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 18.01.2010 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 My ogrzewamy takim: http://www.ogniwobiecz.com.pl/s6wc.htmlA grzejniki PurmoW domku jest rewelacyjnie ciepło, zarówno w dzień jak i w nocy:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mng82 18.01.2010 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 Witam, mam już PnB. Mam pytanie czy 12 tys za stan surowy otwarty to dużo czy mało(sama robocizna)? Dach będzie deskowany. I jeszcze czy ok 5000 za drewno na dach iskierki to dobra cena? Wykonawca policzył około 15 m3 drewna.Coś tu ostatnio cicho niestety Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szaman_75 19.01.2010 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Witam, mam już PnB. Mam pytanie czy 12 tys za stan surowy otwarty to dużo czy mało(sama robocizna)? Dach będzie deskowany. I jeszcze czy ok 5000 za drewno na dach iskierki to dobra cena? Wykonawca policzył około 15 m3 drewna. Coś tu ostatnio cicho niestety Pozdrawiam U nas wyszło więźba 5 080zł (bez pełnego deskowania - łaty kontr łaty) Stan surowy - (zaczynając od fundamentów a kończąc na więźbie z wiatroizolacją) 40 tys. Tak wiec nie bardzo rozumiem co to ma być za te 12 tys ?? fundamenty ?? jeśli cały stan surowy to za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majako 19.01.2010 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Drodzy Iskierkowicze... sypialnia wydała nam się duża (poszerzyliśmy dom od strony garażu), chyba chcielibyśmy mieć wejście do garderoby bez przechodzenia przez sypialnię (żeby garderoba była dostępna dla wszystkich domowników bez zawracania głowy rodzicom Dlatego myślimy o zrobieniu ścianki między oknami w sypialni (mamy dwa 100x150). Korytarzyk wyjdzie szeroki około 120 cm. Co myślicie o takim pomyśle? http://img12.imageshack.us/img12/9208/poddaszezkorytarzem.jpg I jaka ta ścianka? Murować? Czy karton-gips? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mistelka82 19.01.2010 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 Hej! My na etapie kredytu i może ktoś zechce służyć doświadczeniem i wiedza złożyliśmy wniosek w polbanku w euro no i jeszcze mamy na uwadze Rodzina na swoim w Bgż...........mnnnnnn chyba wybór prezentów na gwiazdkę jest niczym w świetle przyszłych 35lat zobowiązań Może ktoś coś wie o pobanku albo jakie prognozy o zadłużeniu w euro może być róznież ożywiona forumowa dyskusja w jakiej walucie brać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
orasta 20.01.2010 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 majako- mnie się ten pomysł podoba, drugie wejście drugie wejście do garderoby to b.fajna rzecz. Korytarz troszkę ciasnawy, może być kłopot z wnoszeniem mebelków. Ściankę bym wymurował z modularnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts