olaszka 12.02.2010 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 dlaczego iskierka? U nas odpowiedź jest bardzo prosta, mamy wąską działkę (19m) i z niewielu projektów gotowych przystosowanych do takiej szerokości działki wybraliśmy właśnie iskierkę. Podoba nam się przede wszystkim rozkład pomieszczeń, duży salon, mała kuchnia-dla mnie to zaleta, garaż w bryle budynku i kotłownia z wejściem z domu ale z dala od pomieszczeń mieszkalnych. Szukaliśmy też domku z dachem dwuspadowym i trzema sypialniami na górze. Iskierka spełnia wszystkie te punkty. Generalnie bardzo chciałam budowac parterówkę ale nie zdecydowaliśmy się ze względu właśnie na rozmiary działki, nie chciałam by dom wyglądał jak długi tramwaj. Trudno następnym razem będzie parterówka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 12.02.2010 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Trudno następnym razem będzie parterówka... ?????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 12.02.2010 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Czekaj, czekaj tzn. że Iskierka wygląda jak długi tramwaj?????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majako 12.02.2010 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Olaszce chyba chodziło o to, że parterówka na wąskiej działce musiałaby być jak tramwaj.Z nami było tak samo, mamy 20m działkę, nic parterowego nie chciało wejść. A Iskierka nas jakoś tak urzekła... czy słusznie? zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 12.02.2010 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Czekaj, czekaj tzn. że Iskierka wygląda jak długi tramwaj?????????? Z tego co ja zrozumiałem, to właśnie nie jest. Poddasze w Iskierce było ucieczką od tramwaju ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 12.02.2010 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 O rany , a ja już myślałam że chodzi o Iskierkę Dlaczego parterówka na małej działce skojarzyła mu się z tramwajem to nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majako 12.02.2010 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 My szukaliśmy parterówki na początku, ale niestety jeśli chcesz na jednym poziomie zmieścić cały "program" domku dla 3-4 osobowej rodziny przy max szerokości frontu - 12 m, to musisz iść wgłąb działki. Wtedy masz dom 12 x 20... czyli tramwaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkwas 12.02.2010 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 O rany , a ja już myślałam że chodzi o Iskierkę Dlaczego parterówka na małej działce skojarzyła mu się z tramwajem to nie wiem Jej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majako 12.02.2010 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Jej! Olaszce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 12.02.2010 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 A ja skojarzyłam to ogólnie z wyglądem zewnętrznym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 12.02.2010 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 O rany , a ja już myślałam że chodzi o Iskierkę Dlaczego parterówka na małej działce skojarzyła mu się z tramwajem to nie wiem Jej! Za szybko pisałam mu zamieniam na mi Cóż za spostrzegawczośc nawet się człowiek nie może pomylic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olaszka 12.02.2010 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 o raju ale moja wypowiedź namieszała. chodziło mi o parterówkę, która wyglądałaby jak długi tramwaj na mojej wąskiej działce. do wyglądu iskierki nic nie mam. zresztą z biegiem czasu coraz bardziej przekonuję się, że użytkowe poddasze to dobre rozwiązanie. iskierka też nas jakoś urzekła, niby mały domek a bardzo funkcjonalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 12.02.2010 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 o raju ale moja wypowiedź namieszała. chodziło mi o parterówkę, która wyglądałaby jak długi tramwaj na mojej wąskiej działce. do wyglądu iskierki nic nie mam. zresztą z biegiem czasu coraz bardziej przekonuję się, że użytkowe poddasze to dobre rozwiązanie. iskierka też nas jakoś urzekła, niby mały domek a bardzo funkcjonalny już wszystko zostało wyjaśnione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okjarek 12.02.2010 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Witam,Co powiecie na takie ustawienie iskierki: http://img46.imageshack.us/img46/3704/iskra.jpg Pod schodami oczywiście WC a obok kuchni, spiżarnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majako 12.02.2010 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Hmmm... kominek tak ustawiony wymagałby przesunięcia komina... a na wc pod schodami to chyba trochę za nisko by było... poza tym - bez okna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 13.02.2010 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2010 I ja jestem zdania, że pod schodami masz za mało miejsca na wc. rozwiązaniem byłoby inne poprowadzenie schodów. Ktoś juz o tym pisał i pokazywał. Zdaje się że były to schody ze spocznikiem i wchodziło się na górę przy sypialni.Osobiście jestem przeciwniczką łazienek czy toalet bez okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okjarek 14.02.2010 00:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 To już chyba ostatni "pomysł" a może rozpaczliwe szukanie pomysłu na powiększenie kuchni i upchanie toalety.Choć toaleta w wiatrołapie nie jest najlepszem rozwiązaniem, to gdzieś ją muszę ulokować. Napiszcie co można poprawić bo muszę kończyć adaptację i uzyskać PnB do kwietnia. Liczę na Was... http://img229.imageshack.us/img229/4420/iskra2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 14.02.2010 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 A nie myślałeś o tym aby poszerzyc dom od strony kuchni? Ja za wiele nie zmieniałam w projekcie , ale teraz wiem, że jedyną rzeczą którą zmieniłabym na pewno jest właśnie "delikatne"poszerzenie domu. A i salon by na tym zyskał Tak wygląda moja wnęka pod schodami. Wyobrażasz sobie tam łazienkę??? http://img205.imageshack.us/img205/4583/dsc09070g.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manys 14.02.2010 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 chyba najlepiej by było zmiec projekt niz tak kombinowac na siłe z tą łazienka, jest duzo projektów na waską działke, albo pomyslcie podpiwniczyc tylko pod kotłownią i zrobic kotłownie w piwnicy a w to miejsce łazienka ale to chyba tez bez sensupozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okjarek 14.02.2010 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2010 Tak się skałda, że moja działka jest bardzo wąska. Jej szerokość wynosi dokładnie 19m więc, nie mogę poszerzyć domu nawet o jeden centymetr bo inaczej stracę okna na bocznej elewacji. Projekt domu Iskierka jest idealnie dopasowany. Tak jak sama zauważyłaś, kuchnia jest odrobinę za wąska, dlatego szukam tych 50 cm dla niej i znalazłem likwidując łazienkę lecz szukam miejsca dla samej toalety bez natrysku. Jadalnię chcę urządzić między salonem a kuchnią lub w samej kuchni tak, aby salon wizualnie był duży bez dodatkowego stołu, tym bardziej, że chcę wybudować kominek tradycyjny z dodatkowym płaszczem wodnym. Przejście między kuchnią a salonem powiększam od 2,2 do 2,5 m ( najchętniej zlikwidowałbym tą ścianę całkowicie ale ona jest ścianą nośną ). Tak wię kombinuję z WC pod schodami lub... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts