Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czym ogrzewacie swoje Iskierki?

Proszę Was, posiadacze Iskierek o informację, jakimi piecami ogrzewacie te sympatyczne domki? Osobiście myślałbym o jakimś piecu z podajnikiem tłokowym z dodatkowym rusztem na wypadek awarii....Jaka moc jest wystarczająca? Może to przedwczesne pytanie....bo dopiero wczoraj.... kupiłem projekt w HB STUDIO......Ale wiem, że warto skorzystać z Waszych rad.

A może któraś z waszych iskierek jest z SILKI?

pozdrawiam

Marek

Dziękuję wszystkim za odpowiedź. Zdecydowaliśmy się na tynki maszynowe cementowo-wapienne i na to delikatnie gładź /mam nadzieje ze wyjdzie delikatnie :wink: /

Ile płaciliście za położenie gładzi, szlifowanie i malowanie? moja kolezanka zapłaciła za 1 m2 - 20 zł . Wydaje mi sie okropnie duzo! co Wy na to? :o

Z materiałem ta cena czy bez ?

ps.już się doczytałem :D cena wzorowa, ciekawe tylko jak wykonanie w tej cenie...

Witam!

Wybraliśmy z żoną projekt Iskierka. Niestety jeszcze nie zakupiliśmy projektu :( (już tuż tuż), chielibyśmy jednak uzyskać warunki zabudowy( dopodziału działki). Stąd moje pytanie: jaka jest wysokość kalenicy w ISKIERCE?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

pozdrawiam

http://www.hbstudio.pl - wszystkie informacje na temat iskierki kalenica 8,1m

pozdrawiam

7.52 Panie kolego :-)

A ja napiszę że 809,5 cm. Tyle jest podane w oryginalnym projekcie od poziomu gruntu do zwieńczenia gąsiorem.

7,52 to wysokość mierzona od podłogi wewnątrz budynku do kalenicy.

Dziękuję wszystkim za odpowiedź. Zdecydowaliśmy się na tynki maszynowe cementowo-wapienne i na to delikatnie gładź /mam nadzieje ze wyjdzie delikatnie :wink: /

Ile płaciliście za położenie gładzi, szlifowanie i malowanie? moja kolezanka zapłaciła za 1 m2 - 20 zł . Wydaje mi sie okropnie duzo! co Wy na to? :o

Z materiałem ta cena czy bez ?

bez materiału, to cena za samą robocizne.

Witam!

Wybraliśmy z żoną projekt Iskierka. Niestety jeszcze nie zakupiliśmy projektu :( (już tuż tuż), chielibyśmy jednak uzyskać warunki zabudowy( dopodziału działki). Stąd moje pytanie: jaka jest wysokość kalenicy w ISKIERCE?

Z góry dziękuję za odpowiedź.

pozdrawiam

http://www.hbstudio.pl - wszystkie informacje na temat iskierki kalenica 8,1m

pozdrawiam

7.52 Panie kolego :-)

A ja napiszę że 809,5 cm. Tyle jest podane w oryginalnym projekcie od poziomu gruntu do zwieńczenia gąsiorem.

7,52 to wysokość mierzona od podłogi wewnątrz budynku do kalenicy.

a gąsior jest na.... 7.73 itd... ;) podałem wysokość budynku z katalogu, nie zauważyłem odpowiedzi J&R. ;)

Moja iskierka jest z silki, a ogrzewanie olejowe + kominek z płaszczem wodnym. Ocieplona styropianem 15 platinium plus termoorganiki. Na całym dole podłogówka, na górze grzejniki- spalanie duże ale też pewnie dlatego, że to dopiero pierwsza zima i w dodatku po położonych tynkach.

Tynki cementowo-wapienne bez gładzi, źle nie wyglądają choć osobiście wolę gładź

do manys my właśnie tak mamy wełnę 15+5 i jest ok

Tynki cementowo wapienne, zacierane piaskiem kwarcowym. Jak mi układali to się chciałem posikać z radości że takie ładne. I równe. Jak przyszli malarze to mi pokazali jak daleko moim tynkom do równości. Przy pierwszym remoncie planujemy zaciągnąć gładzie.:(

Metrów to chyba 500. Z malutkim okładem.

a ja chyba wybiorę cementowo-wapienne. Jak pomyśle o tych gipsowych, które uszkadza każde mocniejsze dotknięcie to mam gęsią skórkę. Przy dzieciach to musi być koszmar...

może tylko w salonie będą gładzie :-?

A ja dałem wełny 15cm, na to folia aluminiowa, na to OSB 12cm i na to płyty gipsowo kartonowe.

Piec miałowy Pleszew 23kW (chodzi na okrągło), palę głównie drewnem (ze względu na deputat) w domu 24st i od października do tej pory spaliłem 15metrów drewna + 120kg węgla.

A zima w tym roku nie dała oszczędić.

Dzięki za lekturę. Przeczytałam ale jeśli ktoś ma konkretne sprawdzone wzory to proszę o opinię.

Pozdrawiam

(...) nie sugeruj się opiniami osób, które słyszały, że ....... , tylko doświadczeniami posiadaczy tego patentu.

Wątków jest multum, ale ten chyba jest najbardziej właściwy:

http://forum.muratordom.pl/czy-jest-ktos-niezadowolony-z-podlogowki-wodnej,t58276.htm

:wink: