Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A w Gorzowie Wlkp. budują ???????

marek200

Recommended Posts

• Odpowiedzi 58
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 4 months później...
  • 7 months później...
  • 1 month później...

Dzięki wielkie Teska

Już wczoraj o tym myślałam aby się do was przyłączyć. Szczecin najbliżej i chyba będę z wami gadulcować ale Gorzowian też chcę trochę ruszyć. Budujących jest tu baaardzo dużo tylko nie chcą się jednoczyć.

Jezier żałuj Warszawa to nie to samo co Gorzów ale dzięki że dałeś jakiś znak.

pozdrawiam

ja mam to już za sobą :D

Zbudowałem parterówkę z poddaszem, a materiały brałem głownie z HURTBUDU (są dosyć skłonni do negocjacji), ceramike typu parapety i cegła na kominy od KOWALEWSKIEGO, dachówke CREATONA z Poznania (bo wyszlo najtaniej!) itd. itd. A w ogóle to zrób sobie spis nr tel rożnych hurtowni i dzwoń za każdym razem do kilku i negocjuj.

Powodzeństwa zyczę! Wybuduj się jak najszybciej, bo to cięzki okres w życiu, wiec trzeba go max skrócić.

Mi najbardziej podobało sie w PSB - Suchy Tynk ul.Podmiejska. Miałem wynegocjowane ceny. Z tym poszedł wykonawca i jeszcze też coś obniżyli i dali oferte mu na pismie, z tą ofertą poszedłem jeszcze raz z zapytaniem, ze mój wykonawca miał takie ceny chcę go sprawdzić. Jak się okazało ze jestem inwestorem to jeszcze była zniżka. Potem w rozmowach okazało się że za kazdym razem rozmawialiśmy z innym "dyrektorem"

Co prawda nie budowałem, ale remont kwadraciaka tez wymagał niemało materiału.

Pozdrawiam

Wawi

z Gorzowa

Witam Wawi

To samo miałam w Izomurze tuż obok Suchego Tynku i jeszcze kilku hurtowniach ale przy cegłach np. skończyło się w Hurtbudzie bo tam dali mi cenę najniższą. Ale było to naprawdę duże negocjowanie na zasadzie "dostałam tam i tam niższą cenę ile Pan jeszcze opuści". Do negocjacji włączyłam jeszcze hurtownie z Zielonej Góry.

Z pozdrowieniami :lol: