Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

A w Gorzowie Wlkp. budują ???????

marek200

Recommended Posts

• Odpowiedzi 58
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Rzeczywiscie, w Chwalęcicach jest dosyć gęsto i jak ktoś potrzebuje większej przestrzeni to lepiej gdzie indziej. Ja mam 15 arów pod lasem i dla mnie jest ok.

Planuję zacząć w lipcu - sierpniu. Narazie niczego nie kupuję, zastanawiam sie jeszcze, z czego budować ( wokół dominuje BK i Porotherm ) Szukam ekipy, może macie jakies namiary - proszę o info na priva.

Pozdrawiam Gorzów.

Teska

Dzięki że zaglądasz do Gorzowa. Zapraszamy jak najczęściej. U nas wiosna.

Jak ci się będzie mieszkać??? SUUUUUPER - Jeżeli tak sobie założysz to nic nie może tego zmienić. Ja zawsze wychodzę z założenia że trzeba sobie mówić, że jest się szczęśliwym i kochać to co da się kochać. A wtedy szczęście samo przyjdzie. POWODZENIA :lol:

Na pewno??? trzy miesiące temu jeszcze robiła.

Jak dzwonilam na informacje TP to podali mi kilka biur projektowych. Jak dzwoniłam do nich to ceny były mniej więcej takie same. Niestety nie posiadam już tych namiarów.

Jeżeli masz czas to możesz to indywidualnie dać do każdej z osób, która musi coś tam wpisać. Wyniesie cie to taniej . Myślę że nie jest tego tak dużo. Ja dałam do biura projektów bo nie miałam zielonego pojęcia kto musi to podpisać. Gdybyś chciał to mogę ci podać namiary na te osoby, które się wpisały w moim projekcie. Nie znam ich ale są nazwiska i pieczątki tak więc można do nich dotrzeć. Ile byś zaoszczędził to nie wiem bo ja płacilam tej kobitce za całość. Ale w sumie jej zadanie polegało na tym aby to wszystko przekazać dla odpowiednich osób.

• 3 weeks później...
Ile kosztowała Was ekipa za stan surowy otwarty. Jak sądzicie czy 30 tyś za domek powierzchnia netto 170 m2 , kubatura 600 m3 to dużo ?

Mój domek ma 167,5m2, kubatura 735m3 więc chyba można je porównać.

Koszty robocizny:

Fundamenty - 10940

PARTER - 14812

więźba i strop - 6000

dachówka - 6500

Ale dach rozległy - 259m2

Do ścian prateru doliczone jest kładzenie klinkieru na całym domu, ocieplanie.

Ile kosztowała Was ekipa za stan surowy otwarty. Jak sądzicie czy 30 tyś za domek powierzchnia netto 170 m2 , kubatura 600 m3 to dużo ?

Mój domek ma 167,5m2, kubatura 735m3 więc chyba można je porównać.

Koszty robocizny:

Fundamenty - 10940

PARTER - 14812

więźba i strop - 6000

dachówka - 6500

Ale dach rozległy - 259m2

Do ścian prateru doliczone jest kładzenie klinkieru na całym domu, ocieplanie.

Pocieszyłeś mnie. Wykonawcy z którymi rozmawiałem podawali ceny z zakresu 27-36 tyś. A na forum ludzie się chwalą , że budują za 5-15 tyś za domek wiele większy od mojego. Już wpadłem w kompleksy , że nie mogę znaleźć taniej firmy. 167 to powierzchnia użytkowa czy netto

Pocieszyłeś mnie. Wykonawcy z którymi rozmawiałem podawali ceny z zakresu 27-36 tyś. A na forum ludzie się chwalą , że budują za 5-15 tyś za domek wiele większy od mojego. Już wpadłem w kompleksy , że nie mogę znaleźć taniej firmy. 167 to powierzchnia użytkowa czy netto

167 to powierzchnia netto z garażem. Bez garażu 138.

Zresztą zobacz sam

http://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=23

http://www.projekty.murator.pl/Panel/pliki/d08-front-300.jpg

167 to powierzchnia netto z garażem. Bez garażu 138.

Zresztą zobacz sam

http://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=23

http://www.projekty.murator.pl/Panel/pliki/d08-front-300.jpg

Bardzo ładny domek. Nie ma poddasza więc odpada problem stropu. U mnie na strop narzekajš wszyscy wykonawcy.