giene26k 07.05.2006 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 pomocy! ROZKŁADM ręce a dopiero chcę zacząć . Pani urzędniczka nic a nic nie chce puścić pary z ust a ja mam problemy z wnioskiem a szczególnie z charekterystyką inwestycji . Wydaje mi się ze dane które się tam wpisuję są podobne dl domów jednorodzinnych. POMOCY!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietka 14.05.2006 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 W wypełnieniu wniosku powinna Ci pomóc pani urzędniczka w wydziale architektury gdzie będziesz składał ten wniosek. Poza tym powie ci jakie jeszcze dokumenty są potrzebne które załącza się do wniosku(zresztą na wnioskach jest zamieszczona informacja jakie jeszcze dokumenty się dołącza do wniosku) przynajmniej na tym co ja składałem była taka informacja. Z tego co pamiętam to potrzebna ci będzie mapa wysokościowa w skali 1:500 z działką na której chcesz wybudować dom. Na mapę nanosisz rysunek domu z zachowaniem odległości od granic działki (4m od granicyjeżeli jest ściana z oknami i 3m bez okien od drogi odległość 5m).Ale szczegółów dowiesz się tam gdzie będziesz składał wniosek o warunki zabudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 14.05.2006 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 pomocy! ROZKŁADM ręce a dopiero chcę zacząć . Pani urzędniczka nic a nic nie chce puścić pary z ust a ja mam problemy z wnioskiem a szczególnie z charekterystyką inwestycji . Wydaje mi się ze dane które się tam wpisuję są podobne dl domów jednorodzinnych. POMOCY!!!! Napisz dokładnie z czym masz problem. Musisz opisać dom. Ja załączyłam opis ogólny i rzuty elewacji i przekoje pokazujące wysokość . W gazowni, energetyce i kanalizacji będziesz występować o możliwościach przyłaczenia - tam wypełnisz odpowiednie wartości (ścieki itp) i masz to też w projekcie. Co jeszcze ? P.S. W mojej gminie "pani nic nie wiedziała" - luz, poradzisz sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabula 14.05.2006 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2006 Przepraszam,ale nie bardzo rozumiem że pani urzędniczka nie chce puścić pary z ust, a niby dlaczego ona tam siedzi i za co jej płacą, co? To jest jej zakichany obowiązek, żeby udzielać informacji i służyć pomocą petentom. Pamiętam ,że ja wpisywałam orientacyjne dane, bo projektu jeszcze nie miałam. Np.powierzchnia domu ok. 150-170m2 , parterowy z poddaszem użytkowym,planowany sposób ogrzewania itd. itp. i wszystkiego dowiedziałam w urzędzie, nie wyszłam stamtąd dopóki nie udzielono mi wszystkich informacji. Głowa do góry i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts