yozka1 08.05.2006 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Folia w płynie dostępna jest już od dłuższego czasu na polskim rynku. Nakłada się pędzlem, wcierając w podłoże pododnie jak farba (bardzo "nie lubi" wilgotnych, zakurzonych ścian/podłóg wtedy poprostu można ją będzie zdjąć płatami) całkowite wyschnięcie następuje po około 24h i beżpośrednio na nią śmiało można układać płytki. Ze względu na cenę 3kg ok. 80,00zł/brutto stosowana była często na łączeniach ścian z podłogą, teraz już widac jesteśmy w Unii (na szczęście i nie żałujemy na dobre materiały coraz częściej klienci życzą położenie folii na całej podłodze w łazience. Wg systemu Atlas Woder E zalecane położenie folii w płynie w 2 warstwach: 1sza nakładana pędzlem zaś druga po upływie 3 godzin nakładana metalową pacą<<<< raczej tak się nie robi zresztą kto dziś używa systemów Atlas`a [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 09.05.2006 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Oczywiście, że folia jest nawet u nas od dawna znana.Nowością byłby system tworzący jednocześnie barwną powłokę ostateczną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PrzemoBDG 09.05.2006 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 PrzemoBDG powiedz mi czy na tą "folie w płynie" kładziesz normalnie płytki (glazure itp.) ja widziałem taką folię w płynie ale miała niebieski kolor i nic się z nią już dalej nie robi.... Kolor folii raczej nie ma znaczenia, gdyż zależy od producenta i jego technologii. Cechy użytkowe folii powinny być jednakowe. Kolejność prac jest taka: 1. Gruntowanie 2. Izolacja w postaci folii w płynie 3. Klejenie płytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 14.10.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Temat jest już dość stary, jednakże ja własnie przymierzam sie do kładzenia glazury w łazience. Mam ją całą w zielonych płytach. Podpowiedzcie czym ja zagruntować i czy dopiero wtedy na zagruntowana powierzchnie kłaść tą folię w płynie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek T 14.10.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Od 10 lat pracuję w budownictwie i od tego czasu gdy zaczeła się moja przygoda z budowlanką kładło się płytki na gk w łazienkach oczywiście tylko w przypadkach tego wymagających,wszystkie zabudowy w łazienkach robi się w GK oczywiście klej powinien być elastyczny a w miejsczch szczególnie narażonych na działanie wody potrzebna jest tzw folia w płynie. O skuteczności foli w płynie przekonałem się gdy w jednym ze sklepów była wystawiona skrzynka zrobiona z GK zaimpregnowana folią i napełniona wodą ,producenta nie pamiętam ale jest trochę tego na rynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek T 14.10.2007 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2007 Do gruntowania polecan CT17 ceresita dostępny w większości składów budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 15.10.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 A czy gruntowanie zielonych płyt farbą rozcieńczoną z wodą jest ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 15.10.2007 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 A czy gruntowanie zielonych płyt farbą rozcieńczoną z wodą jest ok? gruntowanie przed malowaniem jest ok, aczkolwiek lepiej nadaje się do tego śniezka grunt (jest gęsta i idealnie się do tego nadaje) gruntowanie farbą przed kładzeniem płytek jest nieporozumieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 15.10.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 A czy gruntowanie zielonych płyt farbą rozcieńczoną z wodą jest ok? gruntowanie przed malowaniem jest ok, aczkolwiek lepiej nadaje się do tego śniezka grunt (jest gęsta i idealnie się do tego nadaje) gruntowanie farbą przed kładzeniem płytek jest nieporozumieniem Masz rację... przecież i tak będą tam płytki Czyli pod płytki wystarczy ta folia w płynie w miejsca narażone na kontakt z wodą i bedzie ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts