Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOM NAD JEZIOREM. ROSLINY ZIELNE - GALERIA

Recommended Posts

folie ukladali z kolei ludzie od wody :wink:

to bylo tak:

ja zaprojektowałam

BB wykopala dolek (koparka)

dolek poprawila (lekko wyprofilowała ) , wylozyla folia i przymocowala te wszystkie ustrojstwa (pompabo ja mam tam pompy ktore napowietrzaja wode i wymuszaja ruch wody bo ja chce taki mała kaskade miec docelowo , oswietlenie - bo tez sobie to wymysliłam ) ekipa ludzików od wody

jak juz wszystko było to kamienie ukladala znowu ekipa BB w tym miejscu w ktorym pokazalam palcem a kontrolowal to moj kumpel (wlasciciel firmy ktora robila oczko) ale to akurat nie wazne, wazne ze musial byc ktos od nich zeby po prostu nie uszkodzic czesgos....

najlepiej zeby faktycznie robila to firma ktora sie na tym zna , ale polozenie foli to jakas duza filozofia nie jest - BB tez by sobie poradzila

jesli zrobisz na tyle duza powierzchnie wody ze nie beda poptrzebne pompy napowietrzajace - bo "oczko" bedzie sie samo dotleniac - jest jak najbardziej mozliwe zrobienie tego samemu - nawet po zakupie jakiesc ksiazki ktora pokazuje krok po kroku jak to zrobic :wink: byle by nie bylo tych instalacji - bo tu juz nie wiem jak zmyslna ekipe masz

jakie chcesz miec to oczko? ile m2? i na jaka glebokosc?

Ja mam łopatologicznie napisane w super ksiazce. Oczko ma miec 5x3m2 o głebokosci 120 w jednym miejscu, a tak ok 80 cm. Pompe bede miała jedna. najbardziej boje sie profilowania oczek.A twoje jaka ma wielkosc?

• Odpowiedzi 247
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

nie wiem bo jest bardzo nieregularne ( w najdluzszym miejscu z ponad 15 m ale szerokosci waha sie od prawie 10 nawet do niecalych 2 )

aha- kamienie sa laczone na zaprawe betonowa na tej fotce dobrze widac te "polke" kolo przejscia tu akurat jeszcze nie "zalane " wodą

http://images2.fotosik.pl/50/k239i04i05v6xqy9m.jpg

House , jak kazdy wrazliwy czlowiek , kocha przyrode :

http://img125.imageshack.us/img125/4007/domnadjeziorem3045cx.jpg

Taras pociety - drzewo uratowane .

Nie za bardzo rozumiem o co w tym wszystkim chodzi :o ???

House szuka pracy czy jak, bo gdyby tak, to ja mam do założenia trawnik - nie duzy, ale musi być perfect.

I co House, podejmujesz się???

Nie za bardzo rozumiem o co w tym wszystkim chodzi :o ???

House szuka pracy czy jak, bo gdyby tak, to ja mam do założenia trawnik - nie duzy, ale musi być perfect.

I co House, podejmujesz się???

Zeby nie psuc milej atmosfery , udajemy ze zlosliwosci nie widzimy .

Pewnie, że nie widzimy złośliwości bo jej tutaj nie ma.

Jak House kocha przyrodę, to chwała Mu za to.

Ja też kocham przyrodę, ale trawnika założyć nie umiem.

Myślałam, że House mi pomoże i tyle.

Pozdrawiam Cię Luc :) .

No to i ja cie pozdrawiam .

Co do trawnika , to fakt ze House kocha rosliny , nie czyni z niego ogrodnika . Jak ktos lubi sex , to nie oznacza , ze pracuje jako dama do towarzystwa , nieprawdaz ?

No to i ja cie pozdrawiam .

Co do trawnika , to fakt ze House kocha rosliny , nie czyni z niego ogrodnika . Jak ktos lubi sex , to nie oznacza , ze pracuje jako dama do towarzystwa , nieprawdaz ?

Long shot...

Sex i zaraz dama do towarzystwa :o , chyba przesadziłeś.