Yogi66 09.05.2006 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2006 Jako obiekt historyczny znajduje się on pod ochrona prawa. Jest on na 100% zewidencjonowany. no własnie dowiedz się w tej sprawie u konserwatora zabytkow, bo myślę, ze nawet gdybys chciał to nie mozesz go wysadzic w powietrze p.s. mój pomysł: skansen? ; izba pamieci? (demode....); albo ...???? Nie musi pytać. Schron Marcina jest schronem znanym znawcom militariów oraz Konserwatorowi Zabytków. Jego lokalizacja ujęta jest w dokumentach dot. fortyfikacji linii Piasek - Czarków - Stara Wieś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinpszczyna 10.05.2006 00:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2006 Yogi66 nie mylisz się - te zdjęcie które znalazłeś to faktycznie jest bunkier (schron) z mojej działki. Na marginesie świetna strona której link podałes. Zdjęcie z tej strony pochodzi z przed kilku lat. Moje zdjęcie także jest z przed dwóch lat. Z tym wysadzeniem to ja żartowałem Ale na mapce geodezyjnej z 2004 roku jest tylko naniesiony w miejscu bunkra nieużytek, nie ma tam nic mowy na temat bunkra. Jeżeli chodzi o zagospodarowanie to ja mam taki jeden pomysł, żeby ten schron z przodu do samej góry obłożyć kamieniem, z góry zrobić małą kaskadę a u podnóża bunkra zrobić małe oczko wodne. Z boku z lewej strony posadzić jakieś krzewy a z tyłu zrobić miejsce na przechowywanie drewna do kominka. Co Wy na to? Jeżeli ktoś ma zdjęcia takiej kaskady i oczka wodnego byłbym wdzięczny za linki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIXI I DIXI 11.05.2006 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 witaj jejku zazdroszczę Ci tego bunkra (no, domku też )- po poniedziałkowej wizycie u Ciebie powiedziałam mężowi, że chce taki sam , ale moge tylko pomarzyc (myslę o kamiennej piwniczce), taki nowy to już nie to samo co zabytek, i to na własnej działeczce , ja bym wykorzystła go jako piwniczkę (warzywka, owoce, winko, jakies ogrodowe drobiazgi), a dodatkowo będzie fajny element krajobrazu - na pewno coś wymyślisz pozdrawiamy Cię serdecznie pixi i dixi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 11.05.2006 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 No ale wtedy nadal będzie mi wystawał z ziemi na prawie 1,5 metra. Chyba nic innego mi nie pozostaje jak młotek i "majzel" i po kawałku skuwać ten bunkier. chyba Cię straszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jag_24 11.05.2006 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Ty wiesz co? Ja to ci cholernie zazdroszczę nawet nie myśl o tym by wyburzać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAS01 11.05.2006 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Ja też bym chciał taki bunkier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
house_nad_jeziorem 11.05.2006 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Tylkohttp://img379.imageshack.us/img379/8030/winko1ch.jpgmniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz2 12.05.2006 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 do takiej piwniczki tylko właściciel się zmieści. Grzegorz PS. co może mieć swoje zalety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yanek 16.05.2006 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Kurcze, ale Ci zazdroszczę... Kurcze, ale Ci zazdroszczę... Kurcze, ale Ci zazdroszczę... Kurcze, ale Ci zazdroszczę... Kurcze, ale Ci zazdroszczę... Kurcze, ale Ci zazdroszczę... Kurcze, ale Ci zazdroszczę...Kurcze, ale Ci zazdroszczę... Kurcze, ale Ci zazdroszczę... Kurcze, ale Ci zazdroszczę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yanek 16.05.2006 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emma1719500095 16.05.2006 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 Fajna rzecz. Ja bym z jednej strony obsadziła czymś pnącym - jak już wczesniej ktoś radził, a od strony najwyższej i stromej zrobiłabym ściankę wspinaczkową. Dla dzieciaków frajda wielka!!! A w środku dla wapniakow piwniczka - czyli to, co wszystkim od razu na myśl przychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bełatka 16.05.2006 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2006 grubość ścian 60 cm betonu wspaniały prywatny schron przeciwatomowy, zaopatrzyć odpowiednio w wodę i żywność. Możnaby jeszcze go ulepszyć zwiększając grubość ścian, najlepiej ołowiem obłożyć. Oczywiście jeśli samotność Ci nie straszna. Serio bunkier jest wspaniały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankalenka 18.05.2006 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 a ja jednak byłabym za obsypaniem ziemią i zrobieniem z tego górki, może na jednym zboczu skalniak, ale bez przesady, nie od samej góry, bo jednak jest to spore wzniesienie i wyglądałoby sztucznie. Poza tym wygląda na miejsce raczej zacienione i z lekka ponure.Boki możesz zasypać gruzem, na to piasek i żyznej ziemi wyjdzie niewiele, a stanowczo warto nadać mu bardziej łagodny niż stromy charakter. W wersji bardziej oszczędnej można dosypać do połowy wysokości formując rozległe łagodne spadki a górę zamaskować bluszczem. W środku bezapelacyjnie piwniczka, a z wodą napewno da się coś zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts